סקר

קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכולם או לאף אחד?

ליהודים וערבים. זה גזעני ולא ריאלי לתת אותם רק ליהודים.
0 (0%)
רק ליהודים. אסור לתת לאויבים. צריך תכנית מופרטת ולהכין מענק ממשלתי לארגון יהודי שיטפל בעניין.
10 (58.8%)
לאף אחד - זה מעודד בטלה ועצלנות וזה לא מוסרי להכריח אותנו לממן אחרים בכסף שהרווחנו בזיעת אפנו.
7 (41.2%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכולם או לאף אחד?  (נקרא 12249 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
כי בן אדם שמרוויח 4 אלף שקל בחודש, עם 4-5 ילדים יתקשה מאוד לשרוד כלכלית.
האופציה השנייה היא לעודד אנשים לא להביא ילדים לעולם.

האופציה השניה היא לעודד אנשים להביא ילדים לעולם בהתאם ליכולת הכלכלית...
היגיון בריא לעולם לא הזיק לאף אחד.

ציטוט
אין שום רע בלתת לאחר.

אין בעיה, תן אתה, אני לא מעוניין לתת לפרחח עצלן, מה תעשה לי?

ציטוט
האמת אני מצפה מאדם כמוך, להיות הראשון שיתמוך בקצבה לילדים, הביטול של הקצבאות יפגע בראשית במגזר הדתי וחרדי
ופחות בחילוני(בהנחה שאנחנו מוציאים מהשכלול את הערבים).

כולנו יודעים שהשמאל חושב בסטריאוטיפ ודעות קדומות, לא, אני לא תומך בבטלה בקרב אף אדם, אני רוצה חברה עובדת ופורייה, לא חברה של עצלנים ומפגרים סגנון המדינות הקומוניסטיות והמוסלמיות.

וביטול הקצבאות יוכל רק לעזור למי שרוצה לעזור לעצמו, בטח שלא יזיק לדתי ולחרדי (די לסטריאוטיפים, רוב הגברים החרדים ובטח שהדתיים עובדים).

ואני בעד מה שטוב לעם היהודי ככלל, כמובן שאתה חושב בפלגנות --- השמאל טוב בזה.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
עצלנות - בנאדם שלא עובד כי 2500 ש"ח יותר ממספיקים לו, טיפשות - הביא 10 ילדים כשיכול לתמוך ב2-3-4.
אלו הם רוב הסיבות לאותם "נזקקים" אם לא יהיו קצבאות התופעה תיקטע.

בן אדם שהיא 4 ילדים, נפל בעסקים, או קרה משהוא הוא מה?
וזה לא רוב הסיבות לנזקקים, אלא הסיבות לנזקקים הכי מתוקשרים, כי במקום להתמודד עם הבעיה אתה מתמודד עם מי
שקל לך להתמודד איתו.
ועוד פעם, אנחנו נכנסים לתנאים של הקצבה, לא למהות עצמה.

ציטוט
בנאדם שחי בחברון או בהתנחלות לא חוקית מקבל גדוד של הגנה מכיוון שיושבים לידינו אויבים. זה כבר דיון אחר.
והסיבה שבנאדם מהמרכז צריך לשלם על אותה הגנה היא שאותה הגנה היא גם הגנה עליו. זו חלק מהמלחמה באויב.

בולשיט, הגנה עליי זה על הגבול, בטח אם מדובר בהתנחלות לא חוקית שבכל זאת אני משלם להגן עליהם.

ציטוט
אני מתחמק? ממש לא. וזה שאני רוצה לשמור את הזכות לעשות מה שאני רוצה עם הכסף שלי, אומר שלא איכפת לי מאחיי היהודים? זה שאני מעדיף לתרום בעצמי או לא לתרום בכלל, זו זכותי. אם אני רוצה לעשות 15 ילדים. זו זכתי. ואין שום סיבה שאתה תשלם על זה.

אתה עדיין מתחמק, יש לך פתרון מספיק טוב שגם ההוא יקבל וגם זה לא יפגע בעניין היותו של הנזקק בן אדם עובד.
ואם אתה מביא 15 ילדים, יושב על התחת ולא עושה כלום, לא מגיע לך שקל.
כי אתה בחרת לעשות את כל זה, לכן תשנה את השיטה.
ולא, לא אכפת לך מאחיך היהודים, כאילו אכפת לך, כי מצדך אותם נזקקים תלויים בחסד של האזרח הפרטי בלבד.

ציטוט
אני גם נגד הטבות ותמריצים לבעלי מפעלים וכ'ו.

אחלה, נבטל גם את זה, וככה בטוח שישקיעו פה לעבודה לאותם "עצלנים", מצוין.
גם נבטל את המענקים לסטודנטים, ואז כולנו נהיה בורים.

ציטוט
בשוק כלכלי מתוקן העבודה כן תספק להם את הצרכים הבסיסיים.

מסתבר שלא, אם עכשיו בן אדם עובד בשכר מינימום בלי שום קצבה, הוא + אישתו, בקושי יכולים לשרוד.
אם זה אם חד הורית, מספיק אפילו ל-3 ילדים, היא תגיד כל יום תודה שלא לוקחים לה את הבית וזורקים אותה לרחוב.
לעשות לך גם את החישוב?

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
אז אני שוב אומר, זו עוד תגובה ברמה של ילד בגן, תלמד מה היא דמוקרטיה.
והעובדה שיעלה מיליארדים לגרש את כל המתנחלים לא מפריעה לך כמובן, ושוב, אם זה לא מוצא חן בעיניך תבוא בטענות לביבי על כך שהוא לא מגרש אותם משם כבר, כי כרגע העובדה היא שמתיישבים שם ושיש שמה שליטה צבאית.
והעובדה היא שהמדינה חייבת לאפשר לכל אזרח חיים בביטחון בכל תנאי (אבל פתאום התחלת לדבר על מידתיות).
חוץ מזה, גם אני שמרתי בהרבה מאוד התנחלויות במהלך השירות שלי, וע"פ ההכרות שלי עם המתנחלים, נראה לי שהם דווקא יקפצו על המציאה של לדאוג לעצמם ללא צבא, אבל המדינה לא תאפשר להם את זה בגלל מה שהדמוקרטיה מחייבת אותה לעשות.

כמות המתנחלים שיקפצו על ההזדמנות לדאוג לעצמם מונה כמה אלפים בודדים.
ומה זה תבוא לביבי בטענות? תבוא לביבי בטענות שהוא מחלק קצבאות. לגרש אותם משם יעלה מילארדים? יוצאים משם, אומרים תרצו תבואו, לא תרצו תסתדרו לבד(לצורך העניין אני לא חושב שזה מה שצריך לעשות...).
חסכת את כל העלויות.
עכשיו בו תסביר לי למה אני צריך לדאוג לאבטחה של התנחלות שעל פי המדינה היא לא חוקית?
ואני מסביר לך את הפואנטה, מדינת ישראל צריכה לדרוג לביטחון אזרחיה, לא כי זה דמוקרטי, כי אם לא, האזרחים לא יגורו במדינה הזאת ובטח לא יתרמו לה יותר מדי.
אותו דבר כאן, מי שהוא נזקק, לא ילך ויתרום למדינה ששמה עליו פס, בשום אספקט, כולל ביטחוני, הוכח כך על בסיס אין ספור מחקרים.

ציטוט
כבר הסברתי שהקצבאות עוזרות בעיקר אצל ערבים כרגע..

תשנה את השיטה, וזה יעזור לכולם בצורה מספיק יעילה.

ציטוט
אני ראיתי סטטיסטיקה אחרת שכתוב "56%" אבל עזוב זה לא משנה הרבה.

אז סיכמנו, בין 49-56 אחוז מהנשים החרדיות לא עובדות(ותוסיף לזה 65 אחוז מהגברים).
אחד התמריצים לכך הוא קצבה בתנאי לעבודה.

ציטוט
אני כרגע לא דיברתי על ביטול קצבאות אחרות, אני אמרתי שאני רוצה לבטל את קצבאות הילדים כי אין בזה תועלת, וכמו שהוכחתי קודם, כשאתה עובד אתה מרוויח יותר. ואתה הרי לא מציע שהקצבאות יעמדו על אלפי שקלים לחמישה למשל (כי אם זה 3000 ש"ח ומטה זה לא יעזור, ממה שהבנתי ממך, אז כנראה שפשוט עדיף לעבוד).

אוקי, אז אנחנו מדברים על הקצבה הספציפית הזאת(ביננו זה לא קשור איך תקרא לקצבה). או פה זה משהוא אחר.
אני אומר, בן אדם עובד, אישתו גם עובדת(והם פחות הבעיה, כך אם חד הורית) למה לא לעזור למשפחה הזאת, שמרוויחה ביחד 7 אלף ברוטו בחודש?
אתה רוצה לעשות קצבה אחרת, לקרוא לה בשם אחר? תפאדל.

ציטוט
גבוהה הרבה יותר ממה שאתה חושב.

בהנחה שמה שאתה אומר הוא נכון, שאל את אמא אם קורה לה מקרה שהויזה לא עוברת בסופר.

ציטוט
מה?? רואים שאתה גר עם אמא ואבא אם אתה אפילו לא יודע מה זה 'תשלומי מזונות', אני בכלל לא דיברתי על קצבאות ילדים בעוד פחות משנה אנחנו לא נקבל גם את זה כי אחותי הקטנה תהיה בת 18.

אתה הוספת את "תשלומי המזונות" אני עדיין מדבר על הקצבאות. ולא אני לא גר עם אמא.
אמא שלך קיבלה קצבת ילדים עליך, על אחותך וכרגע על אחותך השנייה.
למה אתה לא דורש ממנה להחזיר את זה כמה שיותר מהר למדינה? אני מבטיח לך שהמדינה תשמח ואפילו לא תחייב אותה בריבית והצמדה על כל השנים האלו שהיא קיבלה.

ציטוט
ואל תכניס אותי למצבים שעדיין לא הגענו אליהם, הכסף שאני עוזר איתו לאמא שלי זה פחות מ500 ש"ח לחודש (את כל השאר אני חוסך/מבזבז), גם בלי זה היינו מסתדרים יפה, בדיוק כמו שהיינו מסתדרים גם בלי קצבאות ילדים..

שאל את אמא כמה עולה לה קניות בסופר בחודש בלבד(הממוצע בישראל זה 2400 שקל-עכשיו תסכים איתי שלאם חד הורית, שמרוויחה, 4-5 אלף, ויש לה כמה ילדים, כי בעלה נפטר, העלות הרבה יותר גדולה, ואחוזי המשכורת שלה הרבה יותר
גדולים משל אמא?).
עכשיו תשאל את אמא כמה כסף עולה לה הציוד לבית ספר של אחותך(ועכשיו אמא עם עם 4-5 ילדים, שכולם בבית ספר, כמה לה יעלה?).
אחרי זה תשאל את אמא כמה עולה לה מים+חשמל בחודש(עכשיו אישה עם 4-5 ילדים, במיוחד בחופש הגדול, כמה עולה לה לאומת אמא שלך?)

אתה יודע מה? למה לשאול את כל זה, לך לאמא, תגיד לה "אמא תני לי דף פירוט של כרטיס האשראי שלך ב-3 חודשים האחרונים" תראה את הסכום בכל חודש ותראה את הסכום הטוטאלי שהיא חייבת.
אחר כך תיקח גם את הכרטיס השני, בדוק יש לה חוץ בנקאי.
ותשאל אותה מה היא משלמת בצ''קים+הוראות קבע.
תעשה חשבון. אחרי כל זה, תחשוב מה הן העלויות של כזו משפחה עם יותר ילדים, ואיזה רמת חיים הילדים האלו מקבלים(מבחינת הכל, בית ספר, בגדים, מסיבות, טיולים, בריאות ועוד).

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
האופציה השניה היא לעודד אנשים להביא ילדים לעולם בהתאם ליכולת הכלכלית...
היגיון בריא לעולם לא הזיק לאף אחד.

אז צימצמת בביטול כל הקצבאות את הכמות ילודה, נקודה.

ציטוט
אין בעיה, תן אתה, אני לא מעוניין לתת לפרחח עצלן, מה תעשה לי?

אני? כלום, המדינה תיקח את הכסף של אבא שלך ואת שלך ברגע שתעבוד ותתן אותו לאותם נזקקים שאתה כל כך מתעב.

ציטוט
כולנו יודעים שהשמאל חושב בסטריאוטיפ ודעות קדומות, לא, אני לא תומך בבטלה בקרב אף אדם, אני רוצה חברה עובדת ופורייה, לא חברה של עצלנים ומפגרים סגנון המדינות הקומוניסטיות והמוסלמיות.

וביטול הקצבאות יוכל רק לעזור למי שרוצה לעזור לעצמו, בטח שלא יזיק לדתי ולחרדי (די לסטריאוטיפים, רוב הגברים החרדים ובטח שהדתיים עובדים).

ואני בעד מה שטוב לעם היהודי ככלל, כמובן שאתה חושב בפלגנות --- השמאל טוב בזה.
דיווח למנהלים     מחובר

זהו שלא, 65 אחוז מהגברים החרדים לא עובדים(על פי ידיעות אחרונות, מדור 7 ימים, כתבה שפורסמה לפני כמה שבועות).
האמת היא שזה יותר, כי-35 אחוז מהגברים החרדים הם רק חלק ממעגל העבודה. זאת אומרת מתוך ה-35 אחוז אתה צריך להוציא את המובטלים.
ה-65 אחוז אפילו לא נחשבים להיות חלק מהמעגל.
זה לא רוב. ותנחש למי יש הכי הרבה ילדים? לא לחילוני השמאלני הגוי.
ורק אתה יכול לקשר משהוא למשהוא לא קשור, אין שום קשר בין הקצבה לקומוניזם. אבל ילה, לך על זה.

דבר שני, זה בדיוק העניין, זה שהדתי או חרדי או חילוני(זה לא באמת חשוב) עובד, לא אומר שהוא לא יכול לקבל עזרה, בטח אם זה יהיה בתנאי שהוא
יעבוד.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בן אדם שהביא 4 ילדים ונפל בעסקים עשה טעות, ועל טעויות משלמים. אני צריך לשלם על הטעויות שלו?

שום בולשיט. הגנה על המדינה זה הגנה היכן שמתרחשת לחימה.

ובפעם ה350, אין פתרון מושלם. יש מה ששצודק. בשום יקום העובדה שאני מצליח יותר ממך, מצדיקה את העובדה שתיקח ממני לעצמך.

איכפת לי מהם הרבה יותר ממך, אתה מכוון לטפח את המסכנות שלהם, אני מכוון לפתור את המסכנות שלהם.

בגלל שאני פותח  מפעל באיזור מסוים על פני איזור אחר מגיע לי כסף? שטויות.

את שכר הלימוד יש להוריד בלי קשר.

עכשיו מה שיש לנו זה שוק כלכלי לא מתוקן. בשוק כלכלי מתוקן לא תלך בסביבות ה50-60% מהמשכורת למיסים.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בן אדם שהביא 4 ילדים ונפל בעסקים עשה טעות, ועל טעויות משלמים. אני צריך לשלם על הטעויות שלו?

אז תן לו למות מרעב? אחלה.

ציטוט
שום בולשיט. הגנה על המדינה זה הגנה היכן שמתרחשת לחימה.

אז על פי ההיגיון הזה, יש צורך להגן גם על יהודים בארגנטינה, כי גם ארגנטינה וגם התנחלות בלתי חוקית הם לא שטח של מדינת ישראל על פי החוק.

ציטוט
ובפעם ה350, אין פתרון מושלם. יש מה ששצודק. בשום יקום העובדה שאני מצליח יותר ממך, מצדיקה את העובדה שתיקח ממני לעצמך.

אתה מצליח יותר ממני, זה יופי טופי. אבל אתה מצפה ממני לתת לך שירותים, כמו ביטחון(צבא) כמו נאמנות, כמו להישאר פה.
עכשיו למה שאני יעשה את כל זה, אם לא עוזרים לי בשעת מצוקה? כי?

ציטוט
איכפת לי מהם הרבה יותר ממך, אתה מכוון לטפח את המסכנות שלהם, אני מכוון לפתור את המסכנות שלהם.

כן אה, זה בדיוק מה שאני אומר.
מה יהיה?

ציטוט
בגלל שאני פותח  מפעל באיזור מסוים על פני איזור אחר מגיע לי כסף? שטויות.

אז אני, בתור בעל מפעל, לא ישקיע באיזור פריפריה, ואפילו אם לא משתלם לי, אז אני ישקיע בחו''ל.
אבל העיקר מה שצודק...

ציטוט
את שכר הלימוד יש להוריד בלי קשר.

במכללה פרטית? אפילו בציבורית, מי שאתה שתגיד להם כמה לגבות מהסטודנט? אתה סותר את עצמך אם כל העניין של "מה צודק". 

ציטוט
עכשיו מה שיש לנו זה שוק כלכלי לא מתוקן. בשוק כלכלי מתוקן לא תלך בסביבות ה50-60% מהמשכורת למיסים.

דבר ראשון, 50 אחוז הולך למס הכנסה יחד עם ביטוח לאומי, למי שמרוויח מעל סכום מסוים(אני לא זוכר את הסכום). הוא פחות זקוק לקצבה.
עבודה שנותנת 3-4 אלף בחודש, אין מס הכנסה, או מס הכנסה מועט(אני לא משלם מס הכנסה עד היום, אבל יתכן כי אני עדיין נחשב לחייל משוחרר עד נובמבר).

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סקר: קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכו–
« להגיב #31 ב- : אוגוסט 22, 2010, 11:50:22 »
כמות המתנחלים שיקפצו על ההזדמנות לדאוג לעצמם מונה כמה אלפים בודדים.
ומה זה תבוא לביבי בטענות? תבוא לביבי בטענות שהוא מחלק קצבאות. לגרש אותם משם יעלה מילארדים? יוצאים משם, אומרים תרצו תבואו, לא תרצו תסתדרו לבד(לצורך העניין אני לא חושב שזה מה שצריך לעשות...).
חסכת את כל העלויות.
עכשיו בו תסביר לי למה אני צריך לדאוג לאבטחה של התנחלות שעל פי המדינה היא לא חוקית?
ואני מסביר לך את הפואנטה, מדינת ישראל צריכה לדרוג לביטחון אזרחיה, לא כי זה דמוקרטי, כי אם לא, האזרחים לא יגורו במדינה הזאת ובטח לא יתרמו לה יותר מדי.
אותו דבר כאן, מי שהוא נזקק, לא ילך ויתרום למדינה ששמה עליו פס, בשום אספקט, כולל ביטחוני, הוכח כך על בסיס אין ספור מחקרים.

תתפלא, יותר מתנחלים ממה שאתה חושב יקפצו על המציאה, רואים שאתה לא מתקרב לאזורים האלה אבל לא משנה.
זה בדיוק העניין, אני כן בא לשטייניץ ולביבי בטענות שהם עדיין מחלקים קצבאות ילדים ונכנעים לסחטנות של ש"ס, אבל אתה בא בטענות (למי?) על כך שמשלם המיסים מממן את ביטחונם של כלל האזרחים, ועוד משווה בין זה לבין קצבאות שהדמוקרטיה לא מחייבת (אלא רק מרקסיסטים למיניהם, שכל קשר בינם לבין הדמוקרטיה הוא מקרי בלבד). והעובדה שלא מפקירים את ביטחונם של האזרחים זה עיקרון דמוקרטי לכל דבר (יש גם מדינות עולם שלישי שמפקירות את ביטחונם של האזרחים) יכולת ההבנה (ההתעלמות?) שלך בדמוקרטיה דומה לזו של ילד בגן.
ובקשר למאחזים "הבלתי חוקיים", גם על זה אתה יכול לבוא בטענות לממשלה מכיוון שרוב רובם של המאחזים הוקמו באישור שרים, קצינים ופקידים מהמנהל האזרחי (ראה דו"ח ששון).

ציטוט
תשנה את השיטה, וזה יעזור לכולם בצורה מספיק יעילה.

לא רוצה.

ציטוט
אוקי, אז אנחנו מדברים על הקצבה הספציפית הזאת(ביננו זה לא קשור איך תקרא לקצבה). או פה זה משהוא אחר.
אני אומר, בן אדם עובד, אישתו גם עובדת(והם פחות הבעיה, כך אם חד הורית) למה לא לעזור למשפחה הזאת, שמרוויחה ביחד 7 אלף ברוטו בחודש?
אתה רוצה לעשות קצבה אחרת, לקרוא לה בשם אחר? תפאדל

זה לא עניין של "שם הקצבה" אלא סוג הקצבה ועל פי מה מקבלים אותה, אני לא מוכן לשלם לאנשים חסרי אחריות שהביאו יותר מדי ילדים לעולם, ולתת לכל האזרחים את האפשרות לתפוס על זה טרמפ, די למרקסיזם. זו הסיבה שאני לא רוצה לעזור להם, אתה רוצה? תשלם מכספך ותתרום למס הכנסה מעבר לכמות שאתה מחוייב לו.

ציטוט
בהנחה שמה שאתה אומר הוא נכון, שאל את אמא אם קורה לה מקרה שהויזה לא עוברת בסופר.

אני לא צריך לשאול אותה, זה לא קורה.

ציטוט
אתה הוספת את "תשלומי המזונות" אני עדיין מדבר על הקצבאות. ולא אני לא גר עם אמא.
אמא שלך קיבלה קצבת ילדים עליך, על אחותך וכרגע על אחותך השנייה.
למה אתה לא דורש ממנה להחזיר את זה כמה שיותר מהר למדינה? אני מבטיח לך שהמדינה תשמח ואפילו לא תחייב אותה בריבית והצמדה על כל השנים האלו שהיא קיבלה.

אז אל תגיד לי שאני "צבוע", את תשלומי המזונות לא מקבלים מכספי המיסים אלא מהאב שהתגרש, הבנת?
אמא שלי מקבלת 219 ש"ח של קצבת ילדים על אחותי הקטנה (זו הכמות הנוכחית על ילד אחד), תשמע, אני פשוט לא יודע כיצד אנחנו נסתדר בלי זה.................
וזה שאנחנו נחזיר להם את המאתיים ש"ח לא יפתור את הבעיה, צריך פשוט לבטל אותה לכלל האזרחים, אם אתה כל כך רוצה אז תשלם מכספך האישי (זה שני צדדים לאותו מטבע).

ציטוט
שאל את אמא כמה עולה לה קניות בסופר בחודש בלבד(הממוצע בישראל זה 2400 שקל-עכשיו תסכים איתי שלאם חד הורית, שמרוויחה, 4-5 אלף, ויש לה כמה ילדים, כי בעלה נפטר, העלות הרבה יותר גדולה, ואחוזי המשכורת שלה הרבה יותר
גדולים משל אמא?).
עכשיו תשאל את אמא כמה כסף עולה לה הציוד לבית ספר של אחותך(ועכשיו אמא עם עם 4-5 ילדים, שכולם בבית ספר, כמה לה יעלה?).
אחרי זה תשאל את אמא כמה עולה לה מים+חשמל בחודש(עכשיו אישה עם 4-5 ילדים, במיוחד בחופש הגדול, כמה עולה לה לאומת אמא שלך?)אתה יודע מה? למה לשאול את כל זה, לך לאמא, תגיד לה "אמא תני לי דף פירוט של כרטיס האשראי שלך ב-3 חודשים האחרונים" תראה את הסכום בכל חודש ותראה את הסכום הטוטאלי שהיא חייבת.
אחר כך תיקח גם את הכרטיס השני, בדוק יש לה חוץ בנקאי.
ותשאל אותה מה היא משלמת בצ''קים+הוראות קבע.

אני לא צריך לשאול אתה כמה כל זה עולה, אני יודע בסוף החודש שאמא שלי יוצאת מורווחת ולא מופסדת.

ציטוט
תעשה חשבון. אחרי כל זה, תחשוב מה הן העלויות של כזו משפחה עם יותר ילדים, ואיזה רמת חיים הילדים האלו מקבלים(מבחינת הכל, בית ספר, בגדים, מסיבות, טיולים, בריאות ועוד).

כן, כי רמת החיים תשתנה "משמעותית" אם האמא תקבל מאתיים/שלוש מאות ש"ח על כל ילד.
ועכשיו תעשה אתה חשבון על כמה יעלה איכות החיים שלהם, וכמה ירד איכות החיים של כולנו בגלל זה, וכמה זה יעלה לאוצר הלאומי.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
לא, במקום שיגווע ברעב על טפשותו, קח  ממני כסף שאני קרעתי את התחת בשבילו ותממן אדם אחר. אפילו יותר טוב.
אם הוא היה אדם טוב כשהיה לו כסף יש לו משפחה וחברים שיעזרו לו, הוא לא צריך לשדוד אותי בשביל זה.

ההתנחלויות הן לא כמו ארגנטינה ואתה יודע את זה. ההבדל הוא עצום.

אז אתה, בתור מנהל מפעל תעשה מה שאתה רואה לנכון. אם אתה פותח מפעל לפקקים, שכל מה שצריך זה כוח עבודה. ולא צריך ידע אלא רק עבודה שחורה, לך תפתח מפעל במדינת עולם שלישי ותעשה מליונים, בהצלחה.

אם אתה רוצה לפתוח מפעל הייטק ותלך לעולם שלישי, גם בהצלחה.

לפי מה שידוע לי הסיבה ששכר הלימוד כל כך גבוה(אני מדבר על המגזר הציבורי כרגע) הוא המשכורות הגדולות שלוקחים המרצים. משכורות שהם מקבלים מהמדינה. אם יקבלו שכר נמוך יותר, אפשר יהיה שסטודנטים ישלמו שכר נמוך יותר.

יש מדרגות מס שונות, והסיבה שהמס עומד על 50% כמו שציינת, זה הקצבאות המיותרות האלה.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
תתפלא, יותר מתנחלים ממה שאתה חושב יקפצו על המציאה, רואים שאתה לא מתקרב לאזורים האלה אבל לא משנה.
זה בדיוק העניין, אני כן בא לשטייניץ ולביבי בטענות שהם עדיין מחלקים קצבאות ילדים ונכנעים לסחטנות של ש"ס, אבל אתה בא בטענות (למי?) על כך שמשלם המיסים מממן את ביטחונם של כלל האזרחים, ועוד משווה בין זה לבין קצבאות שהדמוקרטיה לא מחייבת (אלא רק מרקסיסטים למיניהם, שכל קשר בינם לבין הדמוקרטיה הוא מקרי בלבד). והעובדה שלא מפקירים את ביטחונם של האזרחים זה עיקרון דמוקרטי לכל דבר (יש גם מדינות עולם שלישי שמפקירות את ביטחונם של האזרחים) יכולת ההבנה (ההתעלמות?) שלך בדמוקרטיה דומה לזו של ילד בגן.
ובקשר למאחזים "הבלתי חוקיים", גם על זה אתה יכול לבוא בטענות לממשלה מכיוון שרוב רובם של המאחזים הוקמו באישור שרים, קצינים ופקידים מהמנהל האזרחי (ראה דו"ח ששון).

במובן הטכני, יש 250 אלף מתנחלים, עם כמה דיברת? 5? כל החמש?
אחלה הסקת מסקנות.

ומשלם המיסים ממן את ביטחונם של כלל האזרחים ושל המתנחלים בפרט, שרמת האבטחה שלהם היא גבוה מין הרגיל, עקב זה ששמו אותם שם. סגור את המקום לבניה חדשה, תעיף את המתנחלים, וזהו, הכל בסדר.
ודמוקרטיה לא מחייבת בשום אספקט דאגה מסיבית כל כך לביטחונם של מעטים כל כך, בצורה שכזו.
ואהבת את הרמיזה של קצבאות=מרקסיזם.

ציטוט
לא רוצה.

אל תרצה

ציטוט
זה לא עניין של "שם הקצבה" אלא סוג הקצבה ועל פי מה מקבלים אותה, אני לא מוכן לשלם לאנשים חסרי אחריות שהביאו יותר מדי ילדים לעולם, ולתת לכל האזרחים את האפשרות לתפוס על זה טרמפ, די למרקסיזם. זו הסיבה שאני לא רוצה לעזור להם, אתה רוצה? תשלם מכספך ותתרום למס הכנסה מעבר לכמות שאתה מחוייב לו.

סוג הקצבה הספציפי הזה, כאשר מדברים על התנאים האלו. אדם בעל 5 ילדים צריך יותר עזרה מאדם בעל ילד 1.
לכן קיימת הקצבה.
אתה רוצה קצבה אחרת? מין הסתם שהקצבה תעזור למי שצריך, בתנאים מסוימים? זה דיון אחר, ומתקדם.

ציטוט
אני לא צריך לשאול אותה, זה לא קורה.

יש 2 אופציות למקרה הזה:

1. אמא שלך היא אישה מיוחדת, שאיכשהוא מצליחה להסתדר מהמשכורת שלה לצריכה שלה, ברמת חיים סבירה, שזה נדיר.
2. אתה משקר, או שלאמא שלך לא עובר הכרטיס בסופר או שהיא לא במינוס של 30 אלף ומרוויחה רק 7(יכול להיות שיש לה נכסים פרטיים, יכול להיות משהוא אחר).

הפואנטה היא, שזה מה שקורה לא מעת פעמים לאנשים שמקבלים שכר מינימום או פחות, ויש להם משפחה.

ציטוט
אז אל תגיד לי שאני "צבוע", את תשלומי המזונות לא מקבלים מכספי המיסים אלא מהאב שהתגרש, הבנת?

ריבונו של עולם מה זה קשור? לא דיברתי על המזונות מאבא שלך, זה לא רלוונטי לדיון, אתה זה שהחלטת להכניס את זה לפה.
אני דיברת רק על הקצבאות של אמא שלך מקבלת וקיבלה, זה הכל.

ציטוט
אמא שלי מקבלת 219 ש"ח של קצבת ילדים על אחותי הקטנה (זו הכמות הנוכחית על ילד אחד), תשמע, אני פשוט לא יודע כיצד אנחנו נסתדר בלי זה.................
וזה שאנחנו נחזיר להם את המאתיים ש"ח לא יפתור את הבעיה, צריך פשוט לבטל אותה לכלל האזרחים, אם אתה כל כך רוצה אז תשלם מכספך האישי (זה שני צדדים לאותו מטבע).

אז לך לאמא, תשאל אותי "אמא היקרה, האם את מוכנה לוותר על ה-219 שקל האלו מעכשיו, לא לא המזונות, קצבת הילדים".
מן הראוי שתבקש ממנה לוותר על זה, לצורך העיקרון.

ציטוט
אני לא צריך לשאול אתה כמה כל זה עולה, אני יודע בסוף החודש שאמא שלי יוצאת מורווחת ולא מופסדת.

אז אין לה מינוס של 30 אלף בבנק.

ציטוט
כן, כי רמת החיים תשתנה "משמעותית" אם האמא תקבל מאתיים/שלוש מאות ש"ח על כל ילד.
ועכשיו תעשה אתה חשבון על כמה יעלה איכות החיים שלהם, וכמה ירד איכות החיים של כולנו בגלל זה, וכמה זה יעלה לאוצר הלאומי.

מבחינת המשפחה? ה-200-300 שקל על כל ילד יכולה לשנות את הרמה באופן משמעותי, כן.
הם לא יחיו ברמה גבוה, אבל הם יחיו ברמה יותר גבוה מאשר בלי הקצבאות האלו.
זה כל העיקרון בקצבה.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לא, במקום שיגווע ברעב על טפשותו, קח  ממני כסף שאני קרעתי את התחת בשבילו ותממן אדם אחר. אפילו יותר טוב.
אם הוא היה אדם טוב כשהיה לו כסף יש לו משפחה וחברים שיעזרו לו, הוא לא צריך לשדוד אותי בשביל זה.

הגבול של המשפחה וחברים שיכולים לעזור מוגבל מאוד, עכשיו מה?
שתבין, זה המקרים שהמדינה מתמודדת איתם, אנשים שאין להם כלום, ואין להם דרך להשיג מאלף סיבות.
לא מעניין אותך? זה משהוא אחר.

ציטוט
ההתנחלויות הן לא כמו ארגנטינה ואתה יודע את זה. ההבדל הוא עצום.

האחריות הביטחונית של המדינה להתנחלות לא חוקית ובית בארגנטינה זהה, פשוט ההתנחלות יותר קרובה למדינה מארגנטינה.

ציטוט
אז אתה, בתור מנהל מפעל תעשה מה שאתה רואה לנכון. אם אתה פותח מפעל לפקקים, שכל מה שצריך זה כוח עבודה. ולא צריך ידע אלא רק עבודה שחורה, לך תפתח מפעל במדינת עולם שלישי ותעשה מליונים, בהצלחה.

יופי אז גרמת לפחות השקעה ומקומות עבודה בישראל, במיוחד במפעלי הטקסטיל, איך זה בדיוק עוזר לכלכלה שלנו?

ציטוט
אם אתה רוצה לפתוח מפעל הייטק ותלך לעולם שלישי, גם בהצלחה.

מפעל הייטק, בין אם מדינת עולם שלישית, בין אם בארצות הברית ובין אם בישראל, לא יספק עבודה לאותם "עצלנים ומובטלים.
תשאר ממוקד.

ציטוט
לפי מה שידוע לי הסיבה ששכר הלימוד כל כך גבוה(אני מדבר על המגזר הציבורי כרגע) הוא המשכורות הגדולות שלוקחים המרצים. משכורות שהם מקבלים מהמדינה
אם יקבלו שכר נמוך יותר, אפשר יהיה שסטודנטים ישלמו שכר נמוך יותר.
.

לא רק, עקרונית זה הרבה פרמטרים.
בו נילך למגזר הפרטי(ששם זה עוד משכורות יותר גבוהות), סטודנט מגיע לו או לא מגיע לו מענק ממשלתי ממשרד החינוך?

ציטוט
יש מדרגות מס שונות, והסיבה שהמס עומד על 50% כמו שציינת, זה הקצבאות המיותרות האלה.

ממש אבל ממש לא.
וזה לא סותר את מה שאני אומר, אם עכשיו בן אדם מרוויח משכורת מינימום, המס לא רלוונטי אליו.
ככה שאם תוריד את המס לא העלאת את רמת החיים שלו ולא עזרת לו בשום דבר.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אם זה מעניין אותי אני יתרום ברצון. אם זה לא מעניין אותי אני לא יתרום שקל. אבל זו זכותי. וזו הנקודה.

האחריות הבטחונית חלה על ההתישבות מכיוון שההתיישבות הזו היא חלק מהשטח של המדינה, זהשאתה רואה בה משהו אחר זו בעיה שלך.

להחזיק מפעל טקסטיל בארץ זה להנשים גופה. אי אפשר להתחרות ביצור טקסטיל בסין לדגומא. זה לא יעיל, וההתעקשות הזו זו רק דוגמא נוספת לפאק שיש בגישה זו של הקצבאות.

למה לא? אם יקחו עצמם בידיים אין שום סיבה שלא יעבדו שם. ולמיטב הבנתי גם במפעלי הייטק יש מנקים.

בוא למגזר הפרטי. אני בעל קיוסק. בקיוסק שלי כל דבר עולה 2500 ש"ח. זהקיוסק שלי וזכותי לשים איזה מחיר שאני רוצה על המוצרים.

לידי יש קיוסק דומה בעל מכירים נורמלים. מרצה שיתעקש על שכר גבוה מהביקוש, ישאר ללא עבודה, ולי אין שום רצון לממן אותו.

סטודנט שרוצה ללמוד במוסד X, כשמוסד X דורש סכום כסף מסוים, או שהוא יקרע ת'תחת ויביא את הכסף, או שילך ללמוד במוסד ציבורי או מוסד זול יותר. מאוד פשוט.

אז מה הסיבה שהמס עומד על 50 אם לא ביטוח לאומי? זה עניין של תגובת שרשרת. רוב האוכלוסיה תרוויח יותר, ואז אם יראו לנכוןיוכלו לתרום יותר, לעזור לחבריהם ולבני משפחתם שמרוויחים מינימום. אגב לדעתי גם את העקרון של שכר מינימום יש לבטל.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
אם זה מעניין אותי אני יתרום ברצון. אם זה לא מעניין אותי אני לא יתרום שקל. אבל זו זכותי. וזו הנקודה.

והראיה של הנקודה הזאת היא הבעייתית.
אם כך, לא בא לציבור לתרום, ההוא יכול למות מרעב.
זה בדיוק הבעיה. אותו דבר עם נכים, בעלי פיגור או כל איש שלא יכול לעבוד בעצמו.
מי שיכול לעבוד, תתנה לו את הקצבה בעבודה.
הוא לא רוצה? אז הוא לא יקבל.

ציטוט
האחריות הבטחונית חלה על ההתישבות מכיוון שההתיישבות הזו היא חלק מהשטח של המדינה, זהשאתה רואה בה משהו אחר זו בעיה שלך.

התנחלות לא חוקית זה לא שטח של המדינה יקירי.

ציטוט
להחזיק מפעל טקסטיל בארץ זה להנשים גופה. אי אפשר להתחרות ביצור טקסטיל בסין לדגומא. זה לא יעיל, וההתעקשות הזו זו רק דוגמא נוספת לפאק שיש בגישה זו של הקצבאות.

אלו שכן מחזיקים כרגע מספקים עבודה למאות אם לא אלפי ישראלים, שקונים מיצרנים אחרים.
נוותר על הכל?

ציטוט
למה לא? אם יקחו עצמם בידיים אין שום סיבה שלא יעבדו שם. ולמיטב הבנתי גם במפעלי הייטק יש מנקים.

א. אני מניח שאתה לא רוצה כל כך לעזור גם למפעלי הייטק.
ב. אתה רציני? אחלה השוואה בין זה למפעל פלדה, טקסטיל או כל מפעיל יצרני אחר.

ציטוט
בוא למגזר הפרטי. אני בעל קיוסק. בקיוסק שלי כל דבר עולה 2500 ש"ח. זהקיוסק שלי וזכותי לשים איזה מחיר שאני רוצה על המוצרים.
לידי יש קיוסק דומה בעל מכירים נורמלים. מרצה שיתעקש על שכר גבוה מהביקוש, ישאר ללא עבודה, ולי אין שום רצון לממן אותו.

עושים שביתה ואז אין לך מרצים בכלל, מי ילמד? המורה המחליפה שלך בבית ספר?
לא כזה פשוט אה?
אבל זה פחות רלוונטי, השכר הגבוה של המרצים הוא רק פרמטר אחד למה שכר הלימוד גבוה, במיוחד במגזר הפרטי.

ציטוט
סטודנט שרוצה ללמוד במוסד X, כשמוסד X דורש סכום כסף מסוים, או שהוא יקרע ת'תחת ויביא את הכסף, או שילך ללמוד במוסד ציבורי או מוסד זול יותר. מאוד פשוט.

1. אם סטודנט יכול ללמוד במוסד ציבורי הוא יעדיף זאת על פני מכללה. גם יותר זול וגם רמה יותר טובה.
2. אז לא להעניק שום עזרה לסטודנטים?

ציטוט
אז מה הסיבה שהמס עומד על 50 אם לא ביטוח לאומי? זה עניין של תגובת שרשרת. רוב האוכלוסיה תרוויח יותר, ואז אם יראו לנכוןיוכלו לתרום יותר, לעזור לחבריהם ולבני משפחתם שמרוויחים מינימום. אגב לדעתי גם את העקרון של שכר מינימום יש לבטל.

בו נתחיל במס, המס עומד על 50 אחוז כי המדינה זקוקה לכסף. הכסף הזה, בין היתר הולך להרבה מקומות. אחד העניינים המשמעותיים הוא המצב הביטחוני.
הקצבות זה לא קשור בהכרח למס(ביטוח לאומי זה לא מס הכנסה...).
והאוכלוסייה כאן תבחר אם לתרום או לא לתרום, לעזור או לקנות רכב חדש. זה הכל.
אין שום הבטחה שהם יעזרו, זה כל הקטע. יצרת מצב שלמי שאין, אין ואולי יעזרו לו ואולי לא, ולמי שיש, יש יותר ואולי הוא יתרום ואולי לא.

בנוגע לשכר מינימום, מה? שכל אחד ישלם כמה שבא לו לכל אחד אחר?
תנחש מה? השכר של חלק נרחב מהעם ירד.
ורק הגדלת את הפערים בין עשירים לעיניים עוד יותר.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סקר: קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכו̵
« להגיב #37 ב- : אוגוסט 22, 2010, 13:34:35 »
ציטוט
במובן הטכני, יש 250 אלף מתנחלים, עם כמה דיברת? 5? כל החמש?
אחלה הסקת מסקנות.

ומשלם המיסים ממן את ביטחונם של כלל האזרחים ושל המתנחלים בפרט, שרמת האבטחה שלהם היא גבוה מין הרגיל, עקב זה ששמו אותם שם. סגור את המקום לבניה חדשה, תעיף את המתנחלים, וזהו, הכל בסדר.
ודמוקרטיה לא מחייבת בשום אספקט דאגה מסיבית כל כך לביטחונם של מעטים כל כך, בצורה שכזו.
ואהבת את הרמיזה של קצבאות=מרקסיזם.

בעיקרון, יש יותר מ300,000 מתנחלים (אם מכלילים את גושי ההתיישבות הגדולים) ולמעשה פגשתי הרבה יותר מ5 מתנחלים ומסתבר שיש קהילות שלימות שברובם המכריע אינם רוצים שם את הצבא, אבל לא משנה.
מי שנותן גזרה שווה בין סעד מביטוח לאומי לבין דברים בסיסים כמו משטרה וצבא, אינו יודע איך מדינה מתוקנת מתנהלת והוא בור ועם הארץ, או שהוא פשוט משחק אותה "בור ועם הארץ" כדי להוציא דברי רמיה ותעמולה מרקסיסטית.
ואני שמח שהגענו למסקנה שצריך לגרש את המתנחלים משם, על זה כמובן אתה יכול לבוא בטענות לרה"מ ולשר הביטחון, או שאתה פשוט יכול להתלונן הרציחות על רקע לאומני שמנסים לבצע הערבים שם מדי יום (שזו הסיבה לאבטחה המוגברת), טייק יור פיק.
אבל כל זה בכלל קשור לדיון על ביטוח לאומי ולא ניתן להשוות את זה לצבא/משטרה (אלא אם כן אתה רמאי ומרקסיסט שמנסה להפוך סעד לדבר בסיסי בדמוקרטיה).

ציטוט
יש 2 אופציות למקרה הזה:

1. אמא שלך היא אישה מיוחדת, שאיכשהוא מצליחה להסתדר מהמשכורת שלה לצריכה שלה, ברמת חיים סבירה, שזה נדיר.
2. אתה משקר, או שלאמא שלך לא עובר הכרטיס בסופר או שהיא לא במינוס של 30 אלף ומרוויחה רק 7(יכול להיות שיש לה נכסים פרטיים, יכול להיות משהוא אחר).

הפואנטה היא, שזה מה שקורה לא מעת פעמים לאנשים שמקבלים שכר מינימום או פחות, ויש להם משפחה.

האופציה הראשונה היא הנכונה, אמא שלי לא נוגעת יותר בחשבון עם המינוס, אלא היא מסתדרת עם המשכורת של קצת מעל 8000 ש"ח (שזה כולל את המזונות כמובן) והיא מצמצמת את  בקצב איטי אך יציב את החשבון עם המינוס, מי שבאמת רוצה יכול להצליח הכל שאלה של רצון (ואם תהיה מדיניות שלא תותיר להם ברירה יהיה יותר טוב לכולנו בסופו של דבר).

ציטוט
ריבונו של עולם מה זה קשור? לא דיברתי על המזונות מאבא שלך, זה לא רלוונטי לדיון, אתה זה שהחלטת להכניס את זה לפה.
אני דיברת רק על הקצבאות של אמא שלך מקבלת וקיבלה, זה הכל.

אבל אתה קראת לי צבוע כשאני בכלל לא הזכרתי את קצבאות הילדים, וכבר אמרתי לך מה אני חושב על זה, מצידי יובל שטייניץ יכול לקחת את המאתיים ש"ח האלה ולדחוף אותם לתח..

ציטוט
אז לך לאמא, תשאל אותי "אמא היקרה, האם את מוכנה לוותר על ה-219 שקל האלו מעכשיו, לא לא המזונות, קצבת הילדים".
מן הראוי שתבקש ממנה לוותר על זה, לצורך העיקרון.

אז לך אתה לאמא, ותשאל אותה "אמא היקרה, האם את מוכנה שיקחו ממך מסים נוספים לצורך עיקרון של קצבאות ילדים?", כמו שאמרתי זה שני צדדים לאותו מטבע, השינוי במקרה הזה צריך לבוא מלמעלה ולא מהאזרח הקטן.

ציטוט
אז אין לה מינוס של 30 אלף בבנק.

יש לה, הסברתי את זה למעלה..

ציטוט
מבחינת המשפחה? ה-200-300 שקל על כל ילד יכולה לשנות את הרמה באופן משמעותי, כן.
הם לא יחיו ברמה גבוה, אבל הם יחיו ברמה יותר גבוה מאשר בלי הקצבאות האלו.
זה כל העיקרון בקצבה.

דבר ראשון, שיטת החישוב שלך היא לא נכונה, רמת החיים של משפחה מתבססת בראש ובראשונה על ההוצאות של אותה משפחה ולא לא על ההכנסות. למשל שרי אריסון פחות עשירה מביל גייטס, אבל רמת החיים שלה גבוהה יותר כי היא מבזבזת יותר (סתם לצורך הדוגמא).
כך שההכנסות לא (בהכרח) מעידות על רמת החיים של משפחה פלונית אלא ההוצאות הן אלה שקובעות וזהו החישוב הנכון וההגיוני.
ולכן ה200-300 ש"ח לא יעלו את זה באופן משמעותי, אך זה כן יעשה נזק לאוצר ולמשכורות של כולנו.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אין פה שום דבר "בעייתי". אי אפשר לכפות על הציבור לתרום. תרומה בכפייה=גניבה.

מי שלא יכול לעבוד יחייה מתרומות, ישנם די ויותר אגרונים. אגב הזכרת מקודם את אותם מקומות שמאכילים נזקקים, למה לא לכפות על כל אזרח שעות חובה חודשיות במטבח כזה או אחר? זה בדיוק אותו דבר.

לא פשוש, ההתנחלויות זה אדמה ששוחררה, לכן היא כן חלק מהמדינה.

כן נוותר על הכל, המטרה של עסק הוא להיות רווחי, ועסק לא רווחי יש או לתקן או לסגור. וסבסד את הפסדיו לא תורם לכלום.

אם יעשו שביתה אז תהיה שביתה. ואפשר יהיה למצוא מחליפים לאותם מרצים.

איזו עזרה אתה חושב שסטודנטים צריכים לקבל?

בנוגע למס זה נכון שהרבה ממנו הולך לבטחון, אבל זה כבר דיון אחר על השינויים שיש לעשות במערכת הבטחון. כרגע אנחנו דנים בקצבאות שזה פשוט התעלקות על הציבור, וזה לכן חלק נכבד מאוד מ% המס שנגבה.

בנוגע לשכר מניימום. עובד שירצה לקבל 250 שקל לשעה כשהוא עובד בפיצוציה, מן הסתם יהיה מובטל. מעסיק שיהיה מוכן לשלם 20 אגורות לשעה, מן הסתם יהיה בלי עובדים. השוק יאזן את עצמו.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
אין פה שום דבר "בעייתי". אי אפשר לכפות על הציבור לתרום. תרומה בכפייה=גניבה.
מי שלא יכול לעבוד יחייה מתרומות, ישנם די ויותר אגרונים. אגב הזכרת מקודם את אותם מקומות שמאכילים נזקקים, למה לא לכפות על כל אזרח שעות חובה חודשיות במטבח כזה או אחר? זה בדיוק אותו דבר.

דבר ראשון זה אותו דבר בערך כמו לומר שגם לנסוע ברכב לפתח תקווה וגם ללכת לשם ברגל זה אותו דבר...
דבר שני, אז הוא תלוי בתרומות, אם יש, תפאדל, אם אין, הוא יגווע ברעב.

ציטוט
לא פשוש, ההתנחלויות זה אדמה ששוחררה, לכן היא כן חלק מהמדינה.

התנחלות לא חוקית זה אדמה ששוחררה וחלק מהמדינה? וואלה.
למה הורסים אותה מדי פעם?

ציטוט
כן נוותר על הכל, המטרה של עסק הוא להיות רווחי, ועסק לא רווחי יש או לתקן או לסגור. וסבסד את הפסדיו לא תורם לכלום.

יש עסקי טקסטיל רווחיים טכנית, חלק בזכות המענקים והטבות.
עכשיו שלחת אלפי ישראלים להיות תלויים בתרומות.
וזה סתם דוגמה הטקסטיל, יש מספיק סוגי מפעלים אחרים לצורך העניין.

ציטוט
אם יעשו שביתה אז תהיה שביתה. ואפשר יהיה למצוא מחליפים לאותם מרצים.

מסתבר שלא, כי אז לא היה שום פחד משביתת מרצים.

ציטוט
איזו עזרה אתה חושב שסטודנטים צריכים לקבל?

לדוגמה מלגות, הנחות במרכיבי מחיה(ארנונה) או כל מני דברים אחרים.
כל זה בשביל לעודד למידה במוסד גבוה.

ציטוט
בנוגע למס זה נכון שהרבה ממנו הולך לבטחון, אבל זה כבר דיון אחר על השינויים שיש לעשות במערכת הבטחון. כרגע אנחנו דנים בקצבאות שזה פשוט התעלקות על הציבור, וזה לכן חלק נכבד מאוד מ% המס שנגבה.

אוקי, בכמה אחוזים ירד מס הכנסה אם מחר מבטלים את כל הקצבאות?

ציטוט
בנוגע לשכר מניימום. עובד שירצה לקבל 250 שקל לשעה כשהוא עובד בפיצוציה, מן הסתם יהיה מובטל. מעסיק שיהיה מוכן לשלם 20 אגורות לשעה, מן הסתם יהיה בלי עובדים. השוק יאזן את עצמו.

אחד הגורמים שהתחילו את מלחמת האזרחים בספרד, היה שהמעסיקים שילמו כמה שבראש שלהם למעמד הפועלים(כמובן שהיו עוד תקריות, אבל אני מקווה שאתה מבין את הפואנטה).
ולדוגמה עצמה:
עובד שרוצה לעבוד בפיצוציה לשכר של 250 שקל לשעה לא יקבל את העבודה, כל עוד יש אלטרנטיבה מספקת לבעל הפיצוציה. אם אין לו אלטרנטיבה, זה אכן השכר שהוא יקבל.
סביר להניח שיהיה לו.
לאומת זאת, אם המעסיקים יוכלו לשלם לעובדים שלהם כמה שבראש שלהם, תראה לא מעט מוסדות שישלמו שכר זעום לעובדים שלהם, במיוחד למי שלא מבין בזכויותיו גם כך(לדוגמה נערים, עולים חדשים ועוד).
הסיבה היחידה שאם תלך מחר לעבוד במקדונלדס או נציג שירות באורנג ותקבל שכר מינימום זה כי הן מפחדות מהרגולטור.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אם הוא תרומות לא מספיקות לו, שימצא עבודה! "לא תמיד אפשר למצוא" שטויות. "השכר לא מספיק" אז שיעבוד ב2 עבודות.

כי אנחנו עם מטומטם.

עסקי הטקסטיל בארץ יתרסקו ללא מענקים והטבות. ולא שלחתי אלפי עובדים לחיות על תרומות, שלחתי אלפי עובדים למצוא עבודה אחרת, להשתלב ביעילות בשוק העבודה. אני לא אומר לסגור ביום אחד את כל מפעלי הטקסטיל, מן הסתם המהלך אידיוטי, אבל בהדרגה לצמצם פעילות ותוך כדי לשלב את אותם עובדים בשוק העבודה.

זה בדיוק כמו שעובדי נקיון אלה עם המשאיות זבל, מרוויחים ים כסף. ים כסף ותנאים מעולים, למה? כי אם יתעסקו איתם הם ישבתו ויהיה מלא זבל ברחובות. לכן מבחינתם יש להם את היכולת לבקש שכר גבוה. לי זה לא נראה הוגן. אותו דבר עם המרצים, ברגע שפעם אחת יביאו עובדים חלופיים לשובתים, אנשים ישקלו פעמיים אם לצעוק "שביתה שביתה"

הנחות במרכיבי ארנונה? בגלל שמישהו רוצה ללמוד פילוסופיה אני צריך לשלם עוד כסף מהמשכורת שלי? אתה רואה את העיוות? מלגות שהמוסד מחלק כדי למשוך אליו מצטיינים זה משהו אחר, זו החלטה שלו.

שאלה מצוינת, לי נאמר שלפחות ב20% אך אני לא בטוח.

אולי, אבל השכר שיקבלו לא יהיה מאוד שונה משכר המינימום ויהיה בהתאם לשוק. אם השוק יהיה חזק הם יקבלו יותר. אל תשכח גם שהחברות ירוויחו יותר וגם על כל שקל שירוויח העובד, לא 50% ממנו ילכו למס!

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
בעיקרון, יש יותר מ300,000 מתנחלים (אם מכלילים את גושי ההתיישבות הגדולים) ולמעשה פגשתי הרבה יותר מ5 מתנחלים ומסתבר שיש קהילות שלימות שברובם המכריע אינם רוצים שם את הצבא, אבל לא משנה.
מי שנותן גזרה שווה בין סעד מביטוח לאומי לבין דברים בסיסים כמו משטרה וצבא, אינו יודע איך מדינה מתוקנת מתנהלת והוא בור ועם הארץ, או שהוא פשוט משחק אותה "בור ועם הארץ" כדי להוציא דברי רמיה ותעמולה מרקסיסטית.
ואני שמח שהגענו למסקנה שצריך לגרש את המתנחלים משם, על זה כמובן אתה יכול לבוא בטענות לרה"מ ולשר הביטחון, או שאתה פשוט יכול להתלונן הרציחות על רקע לאומני שמנסים לבצע הערבים שם מדי יום (שזו הסיבה לאבטחה המוגברת), טייק יור פיק.
אבל כל זה בכלל קשור לדיון על ביטוח לאומי ולא ניתן להשוות את זה לצבא/משטרה (אלא אם כן אתה רמאי ומרקסיסט שמנסה להפוך סעד לדבר בסיסי בדמוקרטיה).

1. קהילות שלמות? כמה אנשים? האמת לא חשוב.
2. ביטחון הוא דבר אלמנטרי בדמוקרטיה, זה לא אומר שמדינה מתחייבת להציב לכל אזרח שומר ראש.
הם על ידי בחירתם בחרו להיות בשטח מסוכן, ובכל זאת אתה החלטת את הדבר הזה הוא זכותם הדמוקרטית.
מדינת ישראל ממש לא חייבת לבצע את כל האבטחות האלו, בתנאים האלו. זה שהיא עושה, זה טוב מאוד, זה לא סותר את העובדה שהיא לא חייבת, וזה בא על חשבוני.
אבל כמה קל לנופף בדגל הדמוקרטיה(שנוח).

ציטוט
האופציה הראשונה היא הנכונה, אמא שלי לא נוגעת יותר בחשבון עם המינוס, אלא היא מסתדרת עם המשכורת של קצת מעל 8000 ש"ח (שזה כולל את המזונות כמובן) והיא מצמצמת את  בקצב איטי אך יציב את החשבון עם המינוס, מי שבאמת רוצה יכול להצליח הכל שאלה של רצון (ואם תהיה מדיניות שלא תותיר להם ברירה יהיה יותר טוב לכולנו בסופו של דבר).

אז היא צמצמה את חייה, מצוין, עכשיו תומר לי, אם היה לאמא שלך עוד 2-3 ילדים, האם גם אז היא יכלה עוד יותר לצמצם את "המינוס" הזה? גם עם תוספת המזונות?
התשובה היא לא, מתמטית לא, אלא אם כן היה הייתה חיה לצורך הישרדות וזהו.

ציטוט
אבל אתה קראת לי צבוע כשאני בכלל לא הזכרתי את קצבאות הילדים, וכבר אמרתי לך מה אני חושב על זה, מצידי יובל שטייניץ יכול לקחת את המאתיים ש"ח האלה ולדחוף אותם לתח..

אני קראתי לך צבוע, כי אינך דורש מאמך להחזיר את הקצבה הזאת, במקרה היה זה בציטוט עם המזונות, ואתה מנסה להתחמק.
מצידך יובל שטייניץ יכול לקחת את זה, אבל אתה לא עושה שום דבר בנדון שהוא אכן יקח את זה, וזה צביעות.

ציטוט
אז לך אתה לאמא, ותשאל אותה "אמא היקרה, האם את מוכנה שיקחו ממך מסים נוספים לצורך עיקרון של קצבאות ילדים?", כמו שאמרתי זה שני צדדים לאותו מטבע, השינוי במקרה הזה צריך לבוא מלמעלה ולא מהאזרח הקטן.

אז תשובתה היא כן, במצב שלה אכן.

ציטוט
יש לה, הסברתי את זה למעלה..

חכה עוד חודש חגים

ציטוט
דבר ראשון, שיטת החישוב שלך היא לא נכונה, רמת החיים של משפחה מתבססת בראש ובראשונה על ההוצאות של אותה משפחה ולא לא על ההכנסות. למשל שרי אריסון פחות עשירה מביל גייטס, אבל רמת החיים שלה גבוהה יותר כי היא מבזבזת יותר (סתם לצורך הדוגמא).
כך שההכנסות לא (בהכרח) מעידות על רמת החיים של משפחה פלונית אלא ההוצאות הן אלה שקובעות וזהו החישוב הנכון וההגיוני.
ולכן ה200-300 ש"ח לא יעלו את זה באופן משמעותי, אך זה כן יעשה נזק לאוצר ולמשכורות של כולנו.

לא בטוח שרמת החיים של שרי אריסון טובה יותר מביל גייטס, גם מבחינת הוצאות אבל זה לא קשור.
אם יש לך כסף, יש לך 32 אופציות מה אתה עושה איתו: או חיסכון או צריכה או שם מתחת לבלטות.
בהנחה שאתה בעל משפחה במצב שאנחנו מדברים, סביר להניח שאתה צורך.
אם יש לך 5 ילדים זה לא עוד 200-300 שקל, זה עוד 1000-1500 שקל למשכורת, שזה יכול להיות 20-30 אחוז להכנסה של המשפחה(תלוי כמה הורים עובדים), ולכן זה עזרה משמעותית.
וזה לצורך הישרדות.
עכשיו משפחה שמרוויחה 8 אלף, כמו אמא שלך, קשה לה לשרוד, וזה עובדה שאתה מציין.
משפחה עם 5 ילדים גם עם כזאת הכנסה יהיה לה יותר קשה.
משפחה עם 5 ילדים עם הכנסה של 5 + ה אלף 500 זה יהיה עוד יותר קשה.
אבל אתה מבין שהעזרה הזאתי בסופו של יום, יכול להיות ההבדל בין חיים באופן מכובד לחיים באופן פחות מכובד ותלות בבתי תמחוי?
ולזה נועדו כל מערכת הקצבאות, ובפרט קצבת הילדים.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אם הוא תרומות לא מספיקות לו, שימצא עבודה! "לא תמיד אפשר למצוא" שטויות. "השכר לא מספיק" אז שיעבוד ב2 עבודות

אתה מבין שאנחנו שעה מדברים על מצב בו  אנשים עובדים-אם להם מגיע או לא מגיע עזרה.
לא פתרת את המצב, רק השלכת את האחריות רק אל המסכן והחלש.
אבל לצורך המשוואה כך אדם מוגבל פיזית מעבודה.

ציטוט
כי אנחנו עם מטומטם.

השאלה הייתה רטורית, לא שאלתי גם מה אתה חושב על העניין, עצם זה שהמדינה מפנה התנחלויות בלתי חוקיות, מעיד על חוסר אחריותה שם, ובכל זאת
כל עוד הן קיימות היא מגנה עליהם.
להל''ן הפואנטה, אנחנו משלמים על דברים שאנחנו לא חייבים לשלם.

ציטוט
עסקי הטקסטיל בארץ יתרסקו ללא מענקים והטבות. ולא שלחתי אלפי עובדים לחיות על תרומות, שלחתי אלפי עובדים למצוא עבודה אחרת, להשתלב ביעילות בשוק העבודה. אני לא אומר לסגור ביום אחד את כל מפעלי הטקסטיל, מן הסתם המהלך אידיוטי, אבל בהדרגה לצמצם פעילות ותוך כדי לשלב את אותם עובדים בשוק העבודה.

דבר ראשון לא כל מפעלי הטקסטיל יקרסו, אבל לצורך העניין, איך בדיוק תשלב אותם בשוק העבודה, במיוחד מפעלים בדרום/צפון? גם ככה אתה לא רוצה שהמדינה תשקיע שם על ידי עידוד יזמים.

ציטוט
זה בדיוק כמו שעובדי נקיון אלה עם המשאיות זבל, מרוויחים ים כסף. ים כסף ותנאים מעולים, למה? כי אם יתעסקו איתם הם ישבתו ויהיה מלא זבל ברחובות. לכן מבחינתם יש להם את היכולת לבקש שכר גבוה. לי זה לא נראה הוגן. אותו דבר עם המרצים, ברגע שפעם אחת יביאו עובדים חלופיים לשובתים, אנשים ישקלו פעמיים אם לצעוק "שביתה שביתה"

דבר ראשון, זה לא, מבחינת ערך העבודה ורמת המרצים(ההשוואה לא נכונה).
דבר שני, יופי ביטלת את הזכות לאיגוד ושביתות בעקיף.

ציטוט
הנחות במרכיבי ארנונה? בגלל שמישהו רוצה ללמוד פילוסופיה אני צריך לשלם עוד כסף מהמשכורת שלי? אתה רואה את העיוות? מלגות שהמוסד מחלק כדי למשוך אליו מצטיינים זה משהו אחר, זו החלטה שלו.

אפשר לומר אותו דבר על מלגות למצטיינים(ויש מספיק מלגות שהם לא למצטיינים של משרד החינוך/עריות).
למה שאני אתן כסף לבן אדם כי הוא מצטיין? שיסתדר לבד, זו היא כפיה בדיוק כמו סעד.

ציטוט
שאלה מצוינת, לי נאמר שלפחות ב20% אך אני לא בטוח.

איך החישוב הולך? וזה מאוד תאורתי, אבל ילה, איך הגעת ל-20 אחוז בצמצום המס?

ציטוט
אולי, אבל השכר שיקבלו לא יהיה מאוד שונה משכר המינימום ויהיה בהתאם לשוק. אם השוק יהיה חזק הם יקבלו יותר. אל תשכח גם שהחברות ירוויחו יותר וגם על כל שקל שירוויח העובד, לא 50% ממנו ילכו למס!

השכר יהיה בהתאם לשוק, והראשונים שינצלו את זה זה מי שיכול, ככה שאל תבנה שהשכר יהיה דומה(בטח שהוא ירד).
החברות ירוויחו יותר, העובד? ממש לא. ובפעם המיליון, בן אדם בשכר מינימום לא משלם 50 אחוז מס, נקודה.
כל מה שזה נותן זה אופציה לשלם פחות למי שגם ככה מרוויח מינימום. זה הכל.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #43 ב- : אוגוסט 22, 2010, 20:08:56 »
אפילו נכים יכולים להשתלב בשוק העבודה. לדוגמא הרבה אנשים שעובדים במרכזיה של 144 זה נכים כאלה ואחרים.

ההתיישבות היא אדמה ששוחרה והיא חלק מהמדינה, למה לא חייבים לשלם?

הם כולם יקרסו תוך זמן קצר, אין לישראל את היכולת להתחרות עם הייצור הטקסטיל העולמי.
הם ישתלבו בכך שהם יעשו הסבה מקצועית למשהו שיותר רלוונטי. ומפעלים יפתחו בדרום מכיוון שאנשי הדרום יעשו הסבה מקצועית ויהיה להם מה להציע.

ההשוואה הייתה לכוח שניתן להם, הם יכולים להציג אילו דרישות שהם רוצים ולצעוק שביתה שביתה.

לא ביטלתי שום דבר, מצאתי פתרון.

אם המוסד עצמו מעוניין לממן את לימודיו של תלמיד מסוים, בכיף, מי אני שיעצור אותו.

20% זה מספר שנאמר לי אני לא יודע אם הוא מדויק.

אלה שיכולים הם תמיד אלה שמנצלים. ובגלל שרוב השוק ישתכרו ביותר, (הרי רוב האנשים לא מקבלים שכר מינימום) הן ימשכו את השכר הממוצע כלפי מעלה.
« עריכה אחרונה: אוגוסט 23, 2010, 14:15:31 על ידי m4a1 »

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #44 ב- : אוגוסט 22, 2010, 20:57:35 »
ציטוט
1. קהילות שלמות? כמה אנשים? האמת לא חשוב.
2. ביטחון הוא דבר אלמנטרי בדמוקרטיה, זה לא אומר שמדינה מתחייבת להציב לכל אזרח שומר ראש.
הם על ידי בחירתם בחרו להיות בשטח מסוכן, ובכל זאת אתה החלטת את הדבר הזה הוא זכותם הדמוקרטית.
מדינת ישראל ממש לא חייבת לבצע את כל האבטחות האלו, בתנאים האלו. זה שהיא עושה, זה טוב מאוד, זה לא סותר את העובדה שהיא לא חייבת, וזה בא על חשבוני.
אבל כמה קל לנופף בדגל הדמוקרטיה(שנוח).

כן באמת יש, השמות של היישובים פשוט ברחו לי מהראש.
מה זה הם "בחרו להיות בשטח מסוכן"? השטחים הללו משוחררים וזאת זכותו של כל אזרח לחיות שם בדיוק כמו שזכותך לחיות בת"א, העובדה שזה לא מוצא חן בעיניך זה בכלל לא רלוונטי לזכותם הדמוקרטית לחיות שם, והחלטת הממשלה (בינתיים) היא להישאר שם ואם קיימת שם אוכלוסיה עוינת אז מחובתה של מדינה דמוקרטית להבטיח חיים בביטחון גם בתנאים כאלו, אבל אם אתה רוצה להחזיר אותנו למדינת עולם שלישי שבו חיי האדם הוא הפקר, אז פשוט תגיד. ואם זה לא מוצא חן בעיניך, תקלל את לוי אשכול המנוח שאיפשר לצה"ל לשחרר את השטחים הללו והוא לא עשה כלום ע"מ למסור אותם לאויב, ותבוא בטענות לביבי שהוא לא עושה מספיק כדי לגרש משם את היהודים.
והעובדה היא שהדמוקרטיה נמצאת לצידי יותר פעמים מאשר לצידך או לצד דומיך (וזה לא ממש מפתיע), אתם אלה שמשתמשים בדמוקרטיה כשנוח (לצידכם יש צביעות והתחסדות בהרבה מהמקרים).

אוהד הפועל, בינינו אתה יודע שכאן אתה לא צודק, זה שתחזור על אותה טענה אינפנטילית 3 פעמים לא יהפוך אותה לאמת, ואני לא אצחק עליך אם תודה בטעות.

ציטוט
אז היא צמצמה את חייה, מצוין, עכשיו תומר לי, אם היה לאמא שלך עוד 2-3 ילדים, האם גם אז היא יכלה עוד יותר לצמצם את "המינוס" הזה? גם עם תוספת המזונות?
התשובה היא לא, מתמטית לא, אלא אם כן היה הייתה חיה לצורך הישרדות וזהו.

אז היא הייתה הולכת לבית תמחוי, מבסוט? אני לא מוכן לתרום מכספי הציבור לכל טמבל שהביא יותר ילדים ממה שהוא יכול להרשות לעצמו, שילך לבית תמחוי.
ודווקא אין לי שום בעיה עם תרומות בחלק מהמקרים(כל עוד זה לא דרך הממשלה ולא כופה על כל הציבור לתרום).

ציטוט
אני קראתי לך צבוע, כי אינך דורש מאמך להחזיר את הקצבה הזאת, במקרה היה זה בציטוט עם המזונות, ואתה מנסה להתחמק.
מצידך יובל שטייניץ יכול לקחת את זה, אבל אתה לא עושה שום דבר בנדון שהוא אכן יקח את זה, וזה צביעות
.

אני לא ראיתי כל כך צביעות בתגובה שלי, אבל אם זה היה נראה ככה אז אני מבקש סליחה.
ועכשיו אני יהיה לגמרי כנה איתך כדי שלא יהיו אי הבנות.
מה זה יעזור לי בחיים אם היא תחזיר את ה219 ש"ח האלה?  אתה חושב ששר האוצר ושר הרווחה היו מתרגשים מזה? פחחחחחח.
ואין אדם שלא אוהב לקבל כסף על כלום, ואם המדיניות הזאת כבר קיימת אז למה  שאני גם לא אהנה לפחות מהיתרונות המזעריות שלה?
אלה היו שאלות רטוריות כמובן, אני מקווה שהבנת את הפואנטה.

ציטוט
אז תשובתה היא כן, במצב שלה אכן.

אז אם היא כל כך דואגת לשכבות החלשות שתתרום כסף באופן עצמאי, ושלא תכפה את זה על הקופה הציבורית.

ציטוט
לא בטוח שרמת החיים של שרי אריסון טובה יותר מביל גייטס, גם מבחינת הוצאות אבל זה לא קשור.
אם יש לך כסף, יש לך 32 אופציות מה אתה עושה איתו: או חיסכון או צריכה או שם מתחת לבלטות.
בהנחה שאתה בעל משפחה במצב שאנחנו מדברים, סביר להניח שאתה צורך.
אם יש לך 5 ילדים זה לא עוד 200-300 שקל, זה עוד 1000-1500 שקל למשכורת, שזה יכול להיות 20-30 אחוז להכנסה של המשפחה(תלוי כמה הורים עובדים), ולכן זה עזרה משמעותית.
וזה לצורך הישרדות.
עכשיו משפחה שמרוויחה 8 אלף, כמו אמא שלך, קשה לה לשרוד, וזה עובדה שאתה מציין.
משפחה עם 5 ילדים גם עם כזאת הכנסה יהיה לה יותר קשה.
משפחה עם 5 ילדים עם הכנסה של 5 + ה אלף 500 זה יהיה עוד יותר קשה.
אבל אתה מבין שהעזרה הזאתי בסופו של יום, יכול להיות ההבדל בין חיים באופן מכובד לחיים באופן פחות מכובד ותלות בבתי תמחוי?
ולזה נועדו כל מערכת הקצבאות, ובפרט קצבת הילדים.

אני למשל מכיר רואה חשבון עם תואר שני שמגלגל הרבה כסף אבל הוא מתקמצן על עצמו והוא חי בדירת שני חדרים ויש לו מכונית ישנה משנות ה-90 המוקדמים. אז העובדה היא שרמת החיים נמדדת באופן הרבה יותר ברור כשזה מבוסס על ההוצאות ולא ההכנסות.
ומה שמעניין זה שעכשיו אתה אומר ש1500 ש"ח זה "משמעותי" אבל כשאני הצעתי עבודה חלקית לאישה אתה אמרת לי "אה אז אם היא תוסיף עוד 3000 אלף, אז המצב שלהם הוא חלומי." (אם כבר צביעות).
ואם נניח  שזה עומד 1000 1500 ש"ח לחודש (אגב כאן אני טעיתי, על 5 ילדים זה באמת משהו כמו 1300 ש"ח) זה רק מעיק עוד יותר על האוצר ועל כספי המיסים, ואז הרבה מאוד אנשים ירצו לתפוס על זה טרמפ ואז יהיו בעיות נוספות למשק.
הבעיה עם זה, שאתה חושב על הרגע ולא על הטווח הארוך, וזה הפער שיש  בינינו.

« עריכה אחרונה: אוגוסט 22, 2010, 21:14:56 על ידי חרותניק »

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לדעתי אפשר לפתור את הבעיה רק אם יתנו קיצביות לאנשים חולים שעברו ועדה רפואית,את כל הקצביות של הילדים בין עם זה יהודים ובין עם זה ערבים צריך לבטל.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
רק ליהודים , כי אסור לתת לאויב וגם אם יש משפחות עם קשיי פרנסה זה יכול לעזור להם.
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו