אז אני שוב אומר, זו עוד תגובה ברמה של ילד בגן, תלמד מה היא דמוקרטיה.
והעובדה שיעלה מיליארדים לגרש את כל המתנחלים לא מפריעה לך כמובן, ושוב, אם זה לא מוצא חן בעיניך תבוא בטענות לביבי על כך שהוא לא מגרש אותם משם כבר, כי כרגע העובדה היא שמתיישבים שם ושיש שמה שליטה צבאית.
והעובדה היא שהמדינה חייבת לאפשר לכל אזרח חיים בביטחון בכל תנאי (אבל פתאום התחלת לדבר על מידתיות).
חוץ מזה, גם אני שמרתי בהרבה מאוד התנחלויות במהלך השירות שלי, וע"פ ההכרות שלי עם המתנחלים, נראה לי שהם דווקא יקפצו על המציאה של לדאוג לעצמם ללא צבא, אבל המדינה לא תאפשר להם את זה בגלל מה שהדמוקרטיה מחייבת אותה לעשות.
כמות המתנחלים שיקפצו על ההזדמנות לדאוג לעצמם מונה כמה אלפים בודדים.
ומה זה תבוא לביבי בטענות? תבוא לביבי בטענות שהוא מחלק קצבאות. לגרש אותם משם יעלה מילארדים? יוצאים משם, אומרים תרצו תבואו, לא תרצו תסתדרו לבד(לצורך העניין אני לא חושב שזה מה שצריך לעשות...).
חסכת את כל העלויות.
עכשיו בו תסביר לי למה אני צריך לדאוג לאבטחה של התנחלות שעל פי המדינה היא לא חוקית?
ואני מסביר לך את הפואנטה, מדינת ישראל צריכה לדרוג לביטחון אזרחיה, לא כי זה דמוקרטי, כי אם לא, האזרחים לא יגורו במדינה הזאת ובטח לא יתרמו לה יותר מדי.
אותו דבר כאן, מי שהוא נזקק, לא ילך ויתרום למדינה ששמה עליו פס, בשום אספקט, כולל ביטחוני, הוכח כך על בסיס אין ספור מחקרים.
כבר הסברתי שהקצבאות עוזרות בעיקר אצל ערבים כרגע..
תשנה את השיטה, וזה יעזור לכולם בצורה מספיק יעילה.
אני ראיתי סטטיסטיקה אחרת שכתוב "56%" אבל עזוב זה לא משנה הרבה.
אז סיכמנו, בין 49-56 אחוז מהנשים החרדיות לא עובדות(ותוסיף לזה 65 אחוז מהגברים).
אחד התמריצים לכך הוא קצבה בתנאי לעבודה.
אני כרגע לא דיברתי על ביטול קצבאות אחרות, אני אמרתי שאני רוצה לבטל את קצבאות הילדים כי אין בזה תועלת, וכמו שהוכחתי קודם, כשאתה עובד אתה מרוויח יותר. ואתה הרי לא מציע שהקצבאות יעמדו על אלפי שקלים לחמישה למשל (כי אם זה 3000 ש"ח ומטה זה לא יעזור, ממה שהבנתי ממך, אז כנראה שפשוט עדיף לעבוד).
אוקי, אז אנחנו מדברים על הקצבה הספציפית הזאת(ביננו זה לא קשור איך תקרא לקצבה). או פה זה משהוא אחר.
אני אומר, בן אדם עובד, אישתו גם עובדת(והם פחות הבעיה, כך אם חד הורית) למה לא לעזור למשפחה הזאת, שמרוויחה ביחד 7 אלף ברוטו בחודש?
אתה רוצה לעשות קצבה אחרת, לקרוא לה בשם אחר? תפאדל.
גבוהה הרבה יותר ממה שאתה חושב.
בהנחה שמה שאתה אומר הוא נכון, שאל את אמא אם קורה לה מקרה שהויזה לא עוברת בסופר.
מה?? רואים שאתה גר עם אמא ואבא אם אתה אפילו לא יודע מה זה 'תשלומי מזונות', אני בכלל לא דיברתי על קצבאות ילדים בעוד פחות משנה אנחנו לא נקבל גם את זה כי אחותי הקטנה תהיה בת 18.
אתה הוספת את "תשלומי המזונות" אני עדיין מדבר על הקצבאות. ולא אני לא גר עם אמא.
אמא שלך קיבלה קצבת ילדים עליך, על אחותך וכרגע על אחותך השנייה.
למה אתה לא דורש ממנה להחזיר את זה כמה שיותר מהר למדינה? אני מבטיח לך שהמדינה תשמח ואפילו לא תחייב אותה בריבית והצמדה על כל השנים האלו שהיא קיבלה.
ואל תכניס אותי למצבים שעדיין לא הגענו אליהם, הכסף שאני עוזר איתו לאמא שלי זה פחות מ500 ש"ח לחודש (את כל השאר אני חוסך/מבזבז), גם בלי זה היינו מסתדרים יפה, בדיוק כמו שהיינו מסתדרים גם בלי קצבאות ילדים..
שאל את אמא כמה עולה לה קניות בסופר בחודש בלבד(הממוצע בישראל זה 2400 שקל-עכשיו תסכים איתי שלאם חד הורית, שמרוויחה, 4-5 אלף, ויש לה כמה ילדים, כי בעלה נפטר, העלות הרבה יותר גדולה, ואחוזי המשכורת שלה הרבה יותר
גדולים משל אמא?).
עכשיו תשאל את אמא כמה כסף עולה לה הציוד לבית ספר של אחותך(ועכשיו אמא עם עם 4-5 ילדים, שכולם בבית ספר, כמה לה יעלה?).
אחרי זה תשאל את אמא כמה עולה לה מים+חשמל בחודש(עכשיו אישה עם 4-5 ילדים, במיוחד בחופש הגדול, כמה עולה לה לאומת אמא שלך?)
אתה יודע מה? למה לשאול את כל זה, לך לאמא, תגיד לה "אמא תני לי דף פירוט של כרטיס האשראי שלך ב-3 חודשים האחרונים" תראה את הסכום בכל חודש ותראה את הסכום הטוטאלי שהיא חייבת.
אחר כך תיקח גם את הכרטיס השני, בדוק יש לה חוץ בנקאי.
ותשאל אותה מה היא משלמת בצ''קים+הוראות קבע.
תעשה חשבון. אחרי כל זה, תחשוב מה הן העלויות של כזו משפחה עם יותר ילדים, ואיזה רמת חיים הילדים האלו מקבלים(מבחינת הכל, בית ספר, בגדים, מסיבות, טיולים, בריאות ועוד).