להשוואה שלך למתנחלים אין שחר (השד יודע איך הגעת לזה), תאשים את המדינה על כך שהיא הגנה על עצמה ושיחררה את השטחים הללו ועדיין לא מסרה אותו לאויב, ולכן אנשים גרים שם היכן שרק ירצו.
מה זאת אומרת? למה אם מבטלים את הקצבאות, שלא יבטלו את האבטחה שקיימת בחברון לדוגמה. כל יהודי מוזמן לגור בת''א.
בסופו של דבר הוא בחר לגור שם בדיוק כמו שההוא בחר שיהיה לו 5 ילדים.
המהות הוא שעדיף שהקצבה לא תתקיים בכלל ושהממשלה תתערב כמה שפחות בחיי הפרט (או יותר נכון בכספי הפרט), זה שיש נכי צה"ל ונכים אחרים זה בכלל לא רלוונטי. אין לי שום אינטרס לעודד ילודה בקרב אף ציבור, אם יש להם את היכולת להביא ילדים - פרו ורבו.
דבר ראשון בטח שיש לך אינטרס, אתה רוצה מדינה עם רוב יהודי מבחינה דמוגרפית.
דבר שני, על בסיס מה עדיף? עדיף לך, לא להוא.
למיטב ידיעתי רוב האמהות בארץ עובדות במשרות מלאות, ומתוכן הרבה עובדות במשרות מלאות אבל זה לא יבלבל אותך כמובן.
כן, רק שאנחנו לא מדברים על נשים מלומדות, שעובדות במשרה מלאה ומרוויחות שכר ממוצע ולמעלה מזה+בעל שעובד ומקבל שער ממוצע של המשק או מעל זה. להם הפגיעה לא תהיה משמעותית אם יבטלו את הקצבאות.
ניחוש לא מוצלח, אני גר רק עם אמא (ואני כבר בן 22 ומקווה למצוא דירה בקרוב)יחד עם עוד שני אחים והמצב לא משהו.
זהו, שזה בדיוק הניחוש שלי(רק עם אבא, ווטאבר).
במילים אחרות, משכורת מינימום, גם של 2 הורים, שיש להם כרגע 5 ילדים, שמרוויח ביחד 7-8 אלף שקל, בקושי יכולים לשרוד על בסיס זה בלבד.
משכנתא/שכר דירה עולה כסף.
חשמל עולה כסף.
אוכל עולה כסף(עכשיו אצליך יש 2 אחים, כמה אמא מוציאה על אוכל? וכמה אמא שלך הייתה מוציאה עם היו לך עוד 2-3 אחים?).
מים+ארנונה עולה כסף.
טלפון עולה כסף
קניות במעורבות גבוה מאוד(רהיטים, מטבח, שיפוצים) עולה כסף.
בגדים, בית ספר, קופת חולים, ביטוחים וכל הדברים האלמנטרים האלו עולים כסף.
מינוס בבנק עולה כסף.
וכל זה בלי להיכנס לתענוגות החיים כמו טלפון, פלאפון, אינטרנט, מחשב, תספורות, בילויים(מסעדות, קולנוע, מעדונים), תחביבים, ספורט,, רכב(+ביטוח לרכב+דלק+טסט) חוגים, מסיבות, פעילויות ועד מיליון דברים אחרים.
זה שאתה לבד יכול עוד לשרוד, זה כי אתה בן 22, בלי ילדים, בלי משפחה, והחשבון שלך מסתכם בהרבה פחות ממה שציינתי, וסכום הכסף שאתה תבזבז יהיה קטן הרבה יותר
מאיש בעל משפחה.