סקר

קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכולם או לאף אחד?

ליהודים וערבים. זה גזעני ולא ריאלי לתת אותם רק ליהודים.
0 (0%)
רק ליהודים. אסור לתת לאויבים. צריך תכנית מופרטת ולהכין מענק ממשלתי לארגון יהודי שיטפל בעניין.
10 (58.8%)
לאף אחד - זה מעודד בטלה ועצלנות וזה לא מוסרי להכריח אותנו לממן אחרים בכסף שהרווחנו בזיעת אפנו.
7 (41.2%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכולם או לאף אחד?  (נקרא 12237 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אנא הסבירו את דעתכם - היא חשובה לנו.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צריך לבטל את קצבאות הילדים (לכל המגזרים), לא רק בגלל שזה יוצא מכיסם של אנשים שעובדים ומעודד אבטלה בקרב משפחות מרובות ילדים, אלא שזה בסופו של דבר מזיק גם לאותן משפחות ש"זקוקות" לזה, מכיוון שזה גורם למצב שבו ההכנסה שלהם תהיה נמוכה מאוד בגלל העובדה המאוד פשוטה - שכאשר אתה עובד, ההכנסה ואיכות החיים שלך ושל ילדיך תמיד יהיו גבוהים יותר ממשפחות שמבוססות כלכלית על קצבאות כאלה ואחרות של הביטוח הלאומי.
חוץ מזה, אני כמעט בטוח שקצבאות הילדים מעודדות ילודה יותר בקרב ערבים מאשר בקרב יהודים, כך שגם במובן הדמוגרפי אין בזה תועלת ואם נבטל את זה אולי אפילו נוכל להפחית קצת ילודה של שונאי ישראל.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
סקר: קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכו̵
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 21, 2010, 20:40:59 »
אין שום סיבה שאני יממן מכיסי את עצלנותו,במידה ולא עובד או טיפשותו במידה והביא 10 ילדים כשיכול לתמוך רק ב2, של אדם אחר יהודי או ערבי.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צריך לבטל את קצבאות הילדים (לכל המגזרים), לא רק בגלל שזה יוצא מכיסם של אנשים שעובדים ומעודד אבטלה בקרב משפחות מרובות ילדים, אלא שזה בסופו של דבר מזיק גם לאותן משפחות ש"זקוקות" לזה, מכיוון שזה גורם למצב שבו ההכנסה שלהם תהיה נמוכה מאוד בגלל העובדה המאוד פשוטה - שכאשר אתה עובד, ההכנסה ואיכות החיים שלך ושל ילדיך תמיד יהיו גבוהים יותר ממשפחות שמבוססות כלכלית על קצבאות כאלה ואחרות של הביטוח הלאומי.
חוץ מזה, אני כמעט בטוח שקצבאות הילדים מעודדות ילודה יותר בקרב ערבים מאשר בקרב יהודים, כך שגם במובן הדמוגרפי אין בזה תועלת ואם נבטל את זה אולי אפילו נוכל להפחית קצת ילודה של שונאי ישראל.

אפשר שכל קצבה תהיה על תנאי, שאותו בעל בית יהיה נתון למעגל העבודה, ואז אין שום סכנה לאבטלה.
היתרון הוא, גם יצור למשק(עמל) וגם עזרה לנזקקים.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
היתרון הוא, גם יצור למשק(עמל) וגם עזרה לנזקקים.

למה הוא צריך את שלי אם יש לו את שלו

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
למה הוא צריך את שלי אם יש לו את שלו

כי בן אדם שמרוויח 4 אלף שקל בחודש, עם 4-5 ילדים יתקשה מאוד לשרוד כלכלית.
האופציה השנייה היא לעודד אנשים לא להביא ילדים לעולם.
אין שום רע בלתת לאחר.
האמת אני מצפה מאדם כמוך, להיות הראשון שיתמוך בקצבה לילדים, הביטול של הקצבאות יפגע בראשית במגזר הדתי וחרדי
ופחות בחילוני(בהנחה שאנחנו מוציאים מהשכלול את הערבים).

מנותק Akiva11

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
תשמעו, מבחינתי החרדים (במיוחד העדה החרדית, שהם גם גזענים לא קטנים) שנואים עלי כמו השמאל הקיצוני והערבים. אני לא רוצה לממן ילד "יהודון" של חרדי אפס כזה או ילד "יהודון" של שמאלני קיצוני בדיוק כמו שאני לא רוצה לממן את הילד של המחבלים הערבים המוסלמים הנאצים. אם כבר, במקום קיצבאות ילדים, להחזיר את החוק שרבין יש"ו ביטל. מענק קבוע בגובה של 700 שקל בחודש לכל חייל ששירת שירות מלא בצה"ל, ולבטל לחלוטין מענק ילודה.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
כי בן אדם שמרוויח 4 אלף שקל בחודש, עם 4-5 ילדים יתקשה מאוד לשרוד כלכלית.
האופציה השנייה היא לעודד אנשים לא להביא ילדים לעולם.
אין שום רע בלתת לאחר.

זה לא אשמתו של אף אחד שאדם פלוני הביא לעולם יותר ילדים ממה שהוא יכול להחזיק, בנוסף לכך, אישתו יכולה גם לעבוד (לפחות במשרה חלקית) אז לפחות אל תציג את זה כאילו כל המדינה מורכבת ממשפחות חד הוריות ומרובות ילדים..

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סקר: קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכו–
« להגיב #8 ב- : אוגוסט 21, 2010, 21:48:39 »
תשמעו, מבחינתי החרדים (במיוחד העדה החרדית, שהם גם גזענים לא קטנים) שנואים עלי כמו השמאל הקיצוני והערבים. אני לא רוצה לממן ילד "יהודון" של חרדי אפס כזה או ילד "יהודון" של שמאלני קיצוני בדיוק כמו שאני לא רוצה לממן את הילד של המחבלים הערבים המוסלמים הנאצים. אם כבר, במקום קיצבאות ילדים, להחזיר את החוק שרבין יש"ו ביטל. מענק קבוע בגובה של 700 שקל בחודש לכל חייל ששירת שירות מלא בצה"ל, ולבטל לחלוטין מענק ילודה.

אני מסכים איתך שהחרדים צריכים לצאת לעבוד (בדיוק כמו שרובם ככולם עושים בגלות) ושלא צריך לממן אותם, אבל אל תדבר עליהם ככה כי רוב רובם הם לא סייענים של האויב (כמו נטורי קרתא).
ובפעם האחרונה שבדקתי 52% מהגברים החרדים דווקא כן עובדים, אז אני מציע להימנע מהכללות גורפות.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
זה לא אשמתו של אף אחד שאדם פלוני הביא לעולם יותר ילדים ממה שהוא יכול להחזיק, בנוסף לכך, אישתו יכולה גם לעבוד (לפחות במשרה חלקית) אז לפחות אל תציג את זה כאילו כל המדינה מורכבת ממשפחות חד הוריות ומרובות ילדים..

זה לא אשמתו של אף אחד שמתנחל החליט לגור איפה שהוא גר, ובכל זאת הצבא מגן עליו(ובצדק).
זה לא אשמתו של אף אחד שנכה לא יכול לעבוד, ובכל זאת יש קצבת נכים(ובצדק).
זה לא אשמתו של אף אחד שבן אדם נהיה חולה, ובכל זאת יש לו זכויות מביטוח לאומי(ובצדק).
ויש עוד מיליון דוגמאות לדבר שלא באשמתו של אף אחד ובכל זאת עושים.

בסופו של דבר אנחנו צריכים לשאול את עצמינו, האם אנחנו רוצים להיות מדינה, שכל אחד עוזר רק לעצמו או שעוזרים גם לחלשים(שזה אחלה דרך לדוגמה).

ולא אמרתי שכל בן אדם שבכל מצב נתון, יביא כמה ילדים שהוא רוצה, לא ילך לעבוד או יעבוד במשרה חלקית, ויקבל סכום כסף נכבד.
אפשר גם את זה להגביל(סכום לזכות עד גובה מסוים לדוגמה)
התנאים של הקצבה זה משהוא אחר, אנחנו מדברים על העיקרון הכללי של מהות הקצבה עצמה.

ציטוט
בנוסף לכך, אישתו יכולה גם לעבוד

אה אז אם היא תוסיף עוד 3000 אלף, אז המצב שלהם הוא חלומי.

תן לי לנחש, אתה גר עם אמא ואבא נכון?

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

אז אתה שונא חרדים, שמאלנים וערבים.
אני מניח שאפשר להוסיף עוד כל מני תת קבוצות לרשימה(הומואים, רוסים לא יהודים השלם את החסר).
אתה מונע מכל כך הרבה שנאה, במיוחד לבני עמך(שמאלנים+חרדים), לא חבל?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אוהד הפועל, אתה מסתכל על זה לא נכון, כשיש את עניין הקבצאות, זו בעצם גניבה מאדם 1 למען אדם אחר.
זה לא מה שיהפוך את החברה למוסרית. בחברה מוסרית אדם 1 יתרום לאדם אחר מרצונו, לא כי באה הממשלה ולוקחת ממנו בכוח.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אוהד הפועל, אתה מסתכל על זה לא נכון, כשיש את עניין הקבצאות, זו בעצם גניבה מאדם 1 למען אדם אחר.
זה לא מה שיהפוך את החברה למוסרית. בחברה מוסרית אדם 1 יתרום לאדם אחר מרצונו, לא כי באה הממשלה ולוקחת ממנו בכוח.

דבר ראשון זה לא גנבה, על פי כן כמעט כל פעולה של הממשלה היא גנבה(להכריח את הציבור לשלם לבית ספר לנערים וילדים, להכריח את הציבור לשלם לצורכי ביטחון שלא קשורים אליי כמו הגנה על התנחלויות או לחילופין הגנה על
ראש הממשלה, להכריח את הציבור לשלם כסף למענקים ממשלתיים לעיירות פיתוח, למפעלים, לסטודנטים וכו').
לקרוא לזה גנבה, זה פשוט לא נכון.
דבר שני, אם לא בא לי לתרום, הבן אדם השני יתקשה לשרוד.
ואז נשאלת השאלה, אם המדינה לא דואגת לאזרחיה, כי זה "גניבה", אז מה אני צריך מדינה?

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #13 ב- : אוגוסט 21, 2010, 22:13:02 »
זה לא אשמתו של אף אחד שמתנחל החליט לגור איפה שהוא גר, ובכל זאת הצבא מגן עליו(ובצדק).
זה לא אשמתו של אף אחד שנכה לא יכול לעבוד, ובכל זאת יש קצבת נכים(ובצדק).
ויש עוד מיליון דוגמאות לדבר שכזה.

בסופו של דבר אנחנו צריכים לשאול את עצמינו, האם אנחנו רוצים להיות מדינה, שכל אחד עוזר רק לעצמו או שעוזרים גם לחלשים(שזה אחלה דרך לדוגמה).

ולא אמרתי שכל בן אדם שבכל מצב נתון, יביא כמה ילדים שהוא רוצה, לא ילך לעבוד או יעבוד במשרה חלקית, ויקבל סכום כסף נכבד.
אפשר גם את זה להגביל(סכום לזכות עד גובה מסוים לדוגמה)
התנאים של הקצבה זה משהוא אחר, אנחנו מדברים על העיקרון הכללי של מהות הקצבה עצמה.

להשוואה שלך למתנחלים אין שחר (השד יודע איך הגעת לזה), תאשים את המדינה על כך שהיא הגנה על עצמה ושיחררה את השטחים הללו ועדיין לא מסרה אותו לאויב, ולכן אנשים גרים שם היכן שרק ירצו.
המהות הוא שעדיף שהקצבה לא תתקיים בכלל ושהממשלה תתערב כמה שפחות בחיי הפרט (או יותר נכון בכספי הפרט), זה שיש נכי צה"ל ונכים אחרים שפיזית אינם מסוגלים לעבוד זה בכלל לא רלוונטי, משפחות מרובות ילדים הם לא נכים. ואין לי שום אינטרס לעודד ילודה בקרב אף ציבור, אם יש להם את היכולת להביא ילדים אז זה כבר לא ממש מעניין אותי.
ציטוט

למיטב ידיעתי רוב האמהות בארץ עובדות, ומתוכן הרבה עובדות במשרות מלאות אבל זה לא יבלבל אותך כמובן.

ציטוט
תן לי לנחש, אתה גר עם אמא ואבא נכון?

ניחוש לא מוצלח,  אני גר רק עם אמא (ואני כבר בן 22 ומקווה למצוא דירה בקרוב)יחד עם עוד שני אחים והמצב לא משהו.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
דבר ראשון זה לא גנבה, על פי כן כמעט כל פעולה של הממשלה היא גנבה(להכריח את הציבור לשלם לבית ספר לנערים וילדים, להכריח את הציבור לשלם לצורכי ביטחון שלא קשורים אליי כמו הגנה על התנחלויות או לחילופין הגנה על
ראש הממשלה, להכריח את הציבור לשלם כסף למענקים ממשלתיים לעיירות פיתוח, למפעלים, לסטודנטים וכו').
לקרוא לזה גנבה, זה פשוט לא נכון.
דבר שני, אם לא בא לי לתרום, הבן אדם השני יתקשה לשרוד.
ואז נשאלת השאלה, אם המדינה לא דואגת לאזרחיה, כי זה "גניבה", אז מה אני צריך מדינה?

צרכים כמו משטרה וצבא זה לא גנבה מכיוון שהצבא לא יכול ליירט טילים שעפים רק על בתים של משלמי מיסים או לחסל מחבלים שמנסים לפגוע רק במשלמי מיסים, זה לא ריאלי. אותו דבר משטרה, היא לא יכולה לעצור רק אנשים שפגעו במשלמי מיסים וכ'ו. זה משהו שהחברה כולה צריכה לטפל בו.

בנוגע לנכים ולזקנים וכ'ו, אם אתה לא רוצה לתרום זה משהו אחד. יש יותר ממספיק אנשים שישמחו לתרום. אני אחד מהם.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
להשוואה שלך למתנחלים אין שחר (השד יודע איך הגעת לזה), תאשים את המדינה על כך שהיא הגנה על עצמה ושיחררה את השטחים הללו ועדיין לא מסרה אותו לאויב, ולכן אנשים גרים שם היכן שרק ירצו.

מה זאת אומרת? למה אם מבטלים את הקצבאות, שלא יבטלו את האבטחה שקיימת בחברון לדוגמה. כל יהודי מוזמן לגור בת''א.
בסופו של דבר הוא בחר לגור שם בדיוק כמו שההוא בחר שיהיה לו 5 ילדים.

ציטוט
המהות הוא שעדיף שהקצבה לא תתקיים בכלל ושהממשלה תתערב כמה שפחות בחיי הפרט (או יותר נכון בכספי הפרט), זה שיש נכי צה"ל ונכים אחרים זה בכלל לא רלוונטי. אין לי שום אינטרס לעודד ילודה בקרב אף ציבור, אם יש להם את היכולת להביא ילדים - פרו ורבו.

דבר ראשון בטח שיש לך אינטרס, אתה רוצה מדינה עם רוב יהודי מבחינה דמוגרפית.
דבר שני, על בסיס מה עדיף? עדיף לך, לא להוא.

ציטוט
למיטב ידיעתי רוב האמהות בארץ עובדות במשרות מלאות, ומתוכן הרבה עובדות במשרות מלאות אבל זה לא יבלבל אותך כמובן.

כן, רק שאנחנו לא מדברים על נשים מלומדות, שעובדות במשרה מלאה ומרוויחות שכר ממוצע ולמעלה מזה+בעל שעובד ומקבל שער ממוצע של המשק או מעל זה. להם הפגיעה לא תהיה משמעותית אם יבטלו את הקצבאות.

ציטוט
ניחוש לא מוצלח,  אני גר רק עם אמא (ואני כבר בן 22 ומקווה למצוא דירה בקרוב)יחד עם עוד שני אחים והמצב לא משהו.
זהו, שזה בדיוק הניחוש שלי(רק עם אבא, ווטאבר).
במילים אחרות, משכורת מינימום, גם של 2 הורים, שיש להם כרגע 5 ילדים, שמרוויח ביחד 7-8 אלף שקל, בקושי יכולים לשרוד על בסיס זה בלבד.
משכנתא/שכר דירה עולה כסף.
חשמל עולה כסף.
אוכל עולה כסף(עכשיו אצליך יש 2 אחים, כמה אמא מוציאה על אוכל? וכמה אמא שלך הייתה מוציאה עם היו לך עוד 2-3 אחים?).
מים+ארנונה עולה כסף.
טלפון עולה כסף
קניות במעורבות גבוה מאוד(רהיטים, מטבח, שיפוצים) עולה כסף.
בגדים, בית ספר, קופת חולים, ביטוחים וכל הדברים האלמנטרים האלו עולים כסף.
מינוס בבנק עולה כסף.
וכל זה בלי להיכנס לתענוגות החיים כמו טלפון, פלאפון, אינטרנט, מחשב, תספורות, בילויים(מסעדות, קולנוע, מעדונים), תחביבים, ספורט,, רכב(+ביטוח לרכב+דלק+טסט) חוגים, מסיבות, פעילויות ועד מיליון דברים אחרים.

זה שאתה לבד יכול עוד לשרוד, זה כי אתה בן 22, בלי ילדים, בלי משפחה, והחשבון שלך מסתכם בהרבה פחות ממה שציינתי, וסכום הכסף שאתה תבזבז יהיה קטן הרבה יותר
מאיש בעל משפחה.

« עריכה אחרונה: אוגוסט 21, 2010, 22:36:09 על ידי אוהד הפועל »

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צרכים כמו משטרה וצבא זה לא גנבה מכיוון שהצבא לא יכול ליירט טילים שעפים רק על בתים של משלמי מיסים או לחסל מחבלים שמנסים לפגוע רק במשלמי מיסים, זה לא ריאלי. אותו דבר משטרה, היא לא יכולה לעצור רק אנשים שפגעו במשלמי מיסים וכ'ו. זה משהו שהחברה כולה צריכה לטפל בו.

בנוגע לנכים ולזקנים וכ'ו, אם אתה לא רוצה לתרום זה משהו אחד. יש יותר ממספיק אנשים שישמחו לתרום. אני אחד מהם.

מה זאת אומרת? הצבא כיום מגן במפורש על התנחלויות, שבהם אומנם קיימים משלמי מיסים(תלוי), אבל זה לא קשור לא אלי ולא אליך אלא אם כן אתה גר שם.
למה אני אשם שהם בחרו לגור שם ולכן הם צריכים גדוד שלהם שישמור עליהם(וזה היה רק דוגמה אחת מכל הדוגמאות שנתת*?

דבר שני, טוב מאוד שבא לך לתרום, כמה תתרום? כל ה-100 שקל שקיבלת ליום הולדת?
ברצינות, להסתמך על תרומות, שזה בטח לא דבר בריא לאדם עצמו, שהוא כרגע תלוי רק בתורם(ובטח אם לתורם יש אינטרס...), זה ממש פשטני.
בטח במצב של מיתון, שכמות התרומות שלך אוטומטית תרד.
סתם שתידע:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1137086.html
פה בכתבה(2007) היו משהוא כמו 400 אלף משפחות מתחת לקו העוני(ללא קשר לכמות הילדים), וגם אם תוציא את הערבים מהשכלול, עדיים תישאר עם מאות אלפי אנשים נזקקים, שאלו שמעל קו העוני,
לא מבטיחים לעצמם מצב כלכלי טוב בדיוק.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : אוגוסט 21, 2010, 22:44:00 »
הצבא כיום מגן על המתנחלים, שהם חלק מאזרחי המדינה. האם הם צריכים להיות שם או לא, זה כבר דיון אחר. הנקודה היא שהצבא מגן עליהם בדיוק כמו שהוא מגן עליך. זה שהם חשופים יותר לסכנה בגלל מקומם הג"ג לא אומר דבר.

מה זה משנה אם אני תורם 100 שקל או 100 אלף שקל? אני יתרום כי אני אדם מוסרי וכי אני רוצה, לא כי הממשלה לוקחת לי בכוח את הכסף שקרעתי את התחת בשביל להרוויח כדי לממן את טיפשותו או עצלנותו של אדם אחר.

ה400 אלף משפחות האלה מורכבות הרבה מערבים. ויש מספר סיבות לדבר, הראשונה היא שהן מקבלות עזרה מהמדינה ולחלק מהאנשים לא איכפת לחיות בצמצום. אם אני יכול להסתדר ב2500 שקל לחודש, שאני מקבל מהמדינה, למה שאני ימצא עבודה? הרבה עובדים בשחור בגלל הנטל הכבד של אותם מיסים, ולכן מדווח שהם מתחת לקו העוני. כמובן ישנו המגזר הערבי והחרדי שאינם עוזרים לעצמם תודות לגאונות שבמתן קבצאות. מתן קצבאות זה בעצם פרס על היותך מי שאתה.

וזה שאתה לא מוכן לתרום זה חבל, אבל אם היית מרוויח בחודש במקום 20.70 לשעה(מה לעשות שמבקדונלדס אתה מקבל מינמום..) בסביבות ה30-35 אולי היית מוכן לתרום.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
הצבא כיום מגן על המתנחלים, שהם חלק מאזרחי המדינה. האם הם צריכים להיות שם או לא, זה כבר דיון אחר. הנקודה היא שהצבא מגן עליהם בדיוק כמו שהוא מגן עליך. זה שהם חשופים יותר לסכנה בגלל מקומם הג"ג לא אומר דבר.

הממשלה נותנת קצבאות למשפחות מרובות ילדים, שהם חלק מאזרחי ישראל. אם הם צריכים לקבל או לא, זה דיון אחר(האמת שלא). הנקודה היא שהמדינה מגנה עליהם(כלכלית) בדיוק כמו שהיא מגנה עליך. זה שהם חשופים ליותר סכנה כלכלית לא אומר דבר...

ציטוט
מה זה משנה אם אני תורם 100 שקל או 100 אלף שקל? אני יתרום כי אני אדם מוסרי וכי אני רוצה, לא כי הממשלה לוקחת לי בכוח את הכסף שקרעתי את התחת בשביל להרוויח כדי לממן את טיפשותו או עצלנותו של אדם אחר.

כי אם אתה תורם 100 שקל, לא פתרת את הבעיה, רק הרגשת עם עצמך יותר מוסרי.
בסופו של דבר, אתה לוקח מהם מליונים, שלכל אחד מקבל כמה אלפים לאכיל את משפחתו, ואתה נותן בחזרה, אולי אם בא לך 100 שקל. יצרת פער. כל הכבוד...

ועכשיו אני שואל אותך, למה לאדם כזה, שעוד יוכל לברוח(הבעיה היא שרובם לא יכולים) יהיה פה? ולמה לו לתרום למדינה(אם צבא, אם באזרחות טובה, ואם בכל דבר אחר)?
או במילים אחרות, מה הוא צריך מדינה? שיהיה לו כבוד לאומי? וופטי דו, החיים שלו עדיין הם מלחמת הישרדות, ואתה רק מקשה עליו.

ציטוט
ה400 אלף משפחות האלה מורכבות הרבה מערבים. ויש מספר סיבות לדבר, הראשונה היא שהן מקבלות עזרה מהמדינה ולחלק מהאנשים לא איכפת לחיות בצמצום. אם אני יכול להסתדר ב2500 שקל לחודש, שאני מקבל מהמדינה, למה שאני ימצא עבודה? הרבה עובדים בשחור בגלל הנטל הכבד של אותם מיסים, ולכן מדווח שהם מתחת לקו העוני. כמובן ישנו המגזר הערבי והחרדי שאינם עוזרים לעצמם תודות לגאונות שבמתן קבצאות. מתן קצבאות זה בעצם פרס על היותך מי שאתה.

נו, אז אנחנו חוזרים לתחילת הדיון, תנאי הקצבות זה משהוא אחד, עצם קיומם זה משהוא אחר.
וכמו שכתבתי גם אם אתה מוציא את הערבים, עדיין יש לך עשרות אלפי יהודים אם לא מאות אלפי יהודים(חרדים ולא חרדים) שחיים מתחת אותו קו, או קצת מעל, שזה לא כזה ביג דיל מבחינת המצב הכלכלי שלהם.

ציטוט
וזה שאתה לא מוכן לתרום זה חבל, אבל אם היית מרוויח בחודש במקום 20.70 לשעה(מה לעשות שמבקדונלדס אתה מקבל מינמום..) בסביבות ה30-35 אולי היית מוכן לתרום.
1. מה? מה קשור מקדונלדס?
2. אתה חייב לקרוא בין השורות, לא כתבתי שאני לא מוכן לתרום או כן מוכן לתרום, אני מסביר לך שפעולה של תרומה לא פותרת לך את מצב העוני, שיכול להגיע עד כדי לרעב. שאנשים מסתמכים על בתי תמחוי(שעושים עבודה נפלאה, שלא תבין לא נכון),
ועכשיו אתה רוצה שהם יסתמכו עוד יותר על בית תמחוי ותרומות, וחיו כמו כלבים.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #19 ב- : אוגוסט 21, 2010, 23:02:48 »
מה זאת אומרת? למה אם מבטלים את הקצבאות, שלא יבטלו את האבטחה שקיימת בחברון לדוגמה. כל יהודי מוזמן לגור בת''א.
בסופו של דבר הוא בחר לגור שם בדיוק כמו שההוא בחר שיהיה לו 5 ילדים.

אז אתה תגור בת"א, ומי שירצה לגור בחברון יגור בחברון (כבר אמרתי לך את מי להאשים), אתה לא תגיד לו איפה לגור כמו שאתה לא תגיד לזוג נשואי כמה ילדים להביא.
המדינה לא חייבת לך כסף, אבל היא כן חייבת לך זכות לחיים בביטחון (כדאי שתלמד קצת על דמוקרטיה), ולכן ההשוואה שלך היא השוואה של ילד בגן (וזה עוד במילים עדינות).

ציטוט
דבר ראשון בטח שיש לך אינטרס, אתה רוצה מדינה עם רוב יהודי מבחינה דמוגרפית.
דבר שני, על בסיס מה עדיף? עדיף לך, לא להוא.

יש לי אינטרס שיהיה כאן רוב יהודי, אין לי אינטרס לחלק כספים בשביל עידוד ילודה (קל וחומר אם זה הולך גם לשונאי ישראל).

ציטוט
כן, רק שאנחנו לא מדברים על נשים מלומדות, שעובדות במשרה מלאה ומרוויחות שכר ממוצע ולמעלה מזה+בעל שעובד ומקבל שער ממוצע של המשק או מעל זה. להם הפגיעה לא תהיה משמעותית אם יבטלו את הקצבאות.

גם רוב האמהות הלא מלומדות עובדות, ואפילו רוב האמהות החרדיות עובדות.
בנוסף לכך, אתה כתבת ואני מצטט
ציטוט

אההה, ואם תוסיף עוד 800 ש"ח (שזו הכמות שיקבלו בקצבה עבור 5 ילדים) אז המצב שלהם יהיה חלומי...

ציטוט
זהו, שזה בדיוק הניחוש שלי(רק עם אבא, ווטאבר).
במילים אחרות, משכורת מינימום, גם של 2 הורים, שיש להם כרגע 5 ילדים, שמרוויח ביחד 7-8 אלף שקל, בקושי יכולים לשרוד על בסיס זה בלבד.
משכנתא/שכר דירה עולה כסף.
חשמל עולה כסף.
אוכל עולה כסף(עכשיו אצליך יש 2 אחים, כמה אמא מוציאה על אוכל? וכמה אמא שלך הייתה מוציאה עם היו לך עוד 2-3 אחים?).
מים+ארנונה עולה כסף.
טלפון עולה כסף
קניות במעורבות גבוה מאוד(רהיטים, מטבח, שיפוצים) עולה כסף.
בגדים, בית ספר, קופת חולים, ביטוחים וכל הדברים האלמנטרים האלו עולים כסף.
מינוס בבנק עולה כסף.
וכל זה בלי להיכנס לתענוגות החיים כמו טלפון, פלאפון, אינטרנט, מחשב, תספורות, בילויים(מסעדות, קולנוע, מעדונים), תחביבים, ספורט,, רכב(+ביטוח לרכב+דלק+טסט) חוגים, מסיבות, פעילויות ועד מיליון דברים אחרים.

זה שאתה לבד יכול עוד לשרוד, זה כי אתה בן 22, בלי ילדים, בלי משפחה, והחשבון שלך מסתכם בהרבה פחות ממה שציינתי, וסכום הכסף שאתה תבזבז יהיה קטן הרבה יותר
מאיש בעל משפחה.

אתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל, לאמא שלי יש מינוס של שלושים אלף ש"ח בבנק וההכנסה שלה 7,000 ש"ח ויש לה הוצאות עלי ועל שתי אחיות שרק אחת מהן מתחת ל18 (ז"א שרק עליה היא מקבלת מזונות מאבי) ותאמין לי שאנחנו לא מתלוננים, ובקצב איטי אמא שלי (בלי העזרה שלי אפילו) משלמת את המינוס הזה לאט לאט, בנוסף לכל ההוצאות שהזכרת (או כמעט כולן).
אפשר גם להצטמצם ולחיות יפה מאוד, זה שיש אנשים שלא מוכנים להצטמצם (רמז- ויקי כנפו ודומיה) זה לא אשמתם של האנשים שעבדו קשה עבור כספם.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המדינה מגנה עליהם מאיום לא חיצוני שנוצר מעצם הטיפשות/עצלנות שלהם, וההגנה הזו באה על חשבוני. פה ההבדל.

אם אני תורם 100 שקל כי זה מה שאני יכול/רוצה. ואדם אחר יתרום מה שהוא רוצה וכ'ו, יגויס סכום כסף שמן הסתם לא יספיק לכל "נזקק". השאלה היא איך מגדירים נזקק. ההבדל הוא שאותם "נזקקים", אלה שלא באמת נזקקים, יזיזו את התחת וימצאו עבודה. אולי הם לא ישחקו גולף עם מנכ"ל דיסקונט, אבל הם בהחלט יאלצו ויהיו מסוגלים לטפל בעצמם. על חשבונם ולא על חשבוני.

אין 100%, תמיד תהיה אבטלה ותמיד יהיה מישהו שסובל. בלתי נמנע.

"כי אם אתה תורם 100 שקל, לא פתרת את הבעיה, רק הרגשת עם עצמך יותר מוסרי.
בסופו של דבר, אתה לוקח מהם מליונים, שלכל אחד מקבל כמה אלפים לאכיל את משפחתו, ואתה נותן בחזרה, אולי אם בא לך 100 שקל. יצרת פער. כל הכבוד...

ועכשיו אני שואל אותך, למה לאדם כזה, שעוד יוכל לברוח(הבעיה היא שרובם לא יכולים) יהיה פה? ולמה לו לתרום למדינה(אם צבא, אם באזרחות טובה, ואם בכל דבר אחר)?
או במילים אחרות, מה הוא צריך מדינה? שיהיה לו כבוד לאומי? וופטי דו, החיים שלו עדיין הם מלחמת הישרדות, ואתה רק מקשה עליו."

לא הבנתי אותך.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
אז אתה תגור בת"א, ומי שירצה לגור בחברון יגור בחברון (כבר אמרתי לך את מי להאשים), אתה לא תגיד לו איפה לגור כמו שאתה לא תגיד לזוג נשואי כמה ילדים להביא.
המדינה לא חייבת לך כסף (אלא אם כן תעבוד בשבילו), אבל היא כן חייבת לך זכות לחיים בביטחון (כדאי שתלמד קצת על דמוקרטיה), ולכן ההשוואה שלך היא השוואה של ילד בגן.

ממש לא, המדינה ממש לא חייבת לדאוג לך לרמת ביטחון שיש בהתנחלויות, בטח לא לוות את הילדים שלו לחוגים.
אתה יודע מה? בו ניקח התנחלות בלתי חוקית(יש כמה כאלה בכל זאת, ותנחש מי מגן עליהם?).
ומה זה תאשים את המדינה? בדיוק כמו שאתה מאשים(בתקווה) את המדינה בנוגע לקצבאות. אני מבטל את הקצבאות יחד עם הביטחון בשטחים. אתה רוצה לגור שם? תדאג לעצמך.
אבל הי אם תכתוב "תגובה של ילד בגן" אז אולי זה יהיה שונה במשהוא...

ציטוט
יש לי אינטרס שיהיה כאן רוב יהודי, אין לי אינטרס לחלק כספים בשביל עידוד ילודה (קל וחומר אם זה הולך גם לשונאי ישראל).

אתה מבין שזה משתלב זה עם זה, אם אתה רוצה רוב יהודי, אתה צריך ילודה, אם אתה רוצה ילודה. אם הבן אדם לא יוכל לשרוד, הוא לא יביא עוד ילדים.
ציטוט
גם רוב האמהות הלא מלומדות עובדות, ואפילו רוב האמהות החרדיות עובדות.
בנוסף לכך, אתה כתבת ואני מצטט
ציטוט

אההה, ואם תוסיף עוד 800 ש"ח (שזו הכמות שיקבלו בקצבה עבור 5 ילדים) אז המצב שלהם יהיה חלומי...

דבר ראשון לא רוב האמהות החרדיות עובדות(אבל זה קרוב לרוב-זאת אומרת מתחת ל-50 אחוז) לא שזה משנה משהוא או רלוונטי למשהוא.
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/FC5154B8-A63F-4616-A2F2-55F2EACBA22B.htm
ציטוט
שיעור התעסוקה של נשים חרדיות עמד 49.1% - גבוה משיעור התעסוקה של גברים חרדים, אך נמוך באופן משמעותי משיעור התעסוקה של נשים חילוניות שעמד על 70%.
דבר שני אז אנחנו חוזרים לקטע של תנאי הקצבאות.
מי מקבל, כמה מקבל, מתי מקבל וכו'. זה דיון אחר. אתה(ואתה מוזמן לתקן אותי אם אתה חושב אחרת, מה שלא מסתמן מההודעות שלך פה) בא ורוצה לבטל קליל את כל הקצבאות, בפרט את הקצבת ילדים.
שזה מהות הויכוח...

ציטוט
אתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל, לאמא שלי יש מינוס של שלושים אלף ש"ח בבנק וההכנסה שלה 7,000 ש"ח ויש לה הוצאות עלי ועל שתי אחיות שרק אחת מהן מתחת ל18 (ז"א שרק עליה היא מקבלת מזונות מאבי) ותאמין לי שאנחנו לא מתלוננים, ובקצב איטי אמא שלי (בלי העזרה שלי אפילו) משלמת את המינוס הזה לאט לאט, בנוסף לכל ההוצאות שהזכרת (או כמעט כולן).

ורמת החיים שלך? ורמת החיים של אמא שלך?
אגב תסביר לה למה לדעתך היא צריכה להחזיר את הקצבת ילדים של האחות הקטנה+תשלום חזרה(נוותר לה על הריבית) שהיא קיבלה כל השנים האלו עליך ועל האחות השנייה(אבל הי, אם כבר צביעות...).
ואתה רק מוכיח את הטענה שלי. תחשוב שלאמא שלך היה עכשיו 6 ילדים, שהגדול הוא בן 13, לא 22, ונראה איך היא הייתה מסתדרת, וכמה פעמים היא הייתה צריכה להתחנן להנציג ויזה לאשר לה עסקה בסופר.
כי זה המצב של האלו, שמהם אתה רוצה לקחת את הקצבאות.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ציטוט
המדינה מגנה עליהם מאיום לא חיצוני שנוצר מעצם הטיפשות/עצלנות שלהם, וההגנה הזו באה על חשבוני. פה ההבדל.

איזה עצלנות ואיזה טיפשות? בן אדם מרוויח עכשיו 4000 אלף שקל בחודש, נקודה סוף פסוק.
נניח אישה, חד הורית, שבעלה נפטר. יש לה 6 ילדים, היא לא אמורה לקבל שקל לפי דבריך כעזרה מהמדינה כי זה גניבה.
בן אדם אחר, חיי לו בחברון, או נגיד התנחלות בלתי חוקית, מקבל גדוד שלהם שמלווה את הילדים שלו לבית ספר כל יום.
למה לי, בן אדם שגר במרכז, לעזור לאחד מהם? לא טוב לו? שיחזור למרכז.

ציטוט
אם אני תורם 100 שקל כי זה מה שאני יכול/רוצה. ואדם אחר יתרום מה שהוא רוצה וכ'ו, יגויס סכום כסף שמן הסתם לא יספיק לכל "נזקק". השאלה היא איך מגדירים נזקק. ההבדל הוא שאותם "נזקקים", אלה שלא באמת נזקקים, יזיזו את התחת וימצאו עבודה. אולי הם לא ישחקו גולף עם מנכ"ל דיסקונט, אבל הם בהחלט יאלצו ויהיו מסוגלים לטפל בעצמם. על חשבונם ולא על חשבוני.

אבל אתה מתחמק, שנה את השיטה, למה לא לעזור לבן אדם שאין לו? מסתבר שלא כל כך אכפת לך מאחיך היהודים.

ציטוט
אין 100%, תמיד תהיה אבטלה ותמיד יהיה מישהו שסובל. בלתי נמנע.

לא כתבתי שלא יהיה אף פעם אבטלה, ושאף אחד לא יסבול, מה זה קשור?
מי שכרגע סובל, לו צריך לעזור, לא למשהוא שיש.
אגב מה הדעה שלך על הטבות מס או מענקים של הממשלה למי שיש להם, כמו מפעלים? או מלגות לסטודנטים(שלמרות שאני ישמח שיהיו כמה שפחות סטודנטים לפחות מהמקצוע שאני לומד, מהאינטרס שלי, מבחינת הכלכלה הקרה, אני חושב שראוי שהמדינה תעזור גם לציבור הזה)?

מה לא הבנת?
כרגע יש מצב נתון, X אנשים שבקושי יש להם כסף למוצרים בסיסיים, וחלקם מסתמכים על הקצבאות האלו באופן כללי, וקצבת ילדים בפרט.
אתה בא ואומר, אוקי, נבטל להם את הקצבה, כי הם בטח עצלנים טיפשים, אז הם לא עובדים, כי קיימים אנשים עצלנים וטיפשים שלא עובדים,
ובשביל שהם לא ימותו מרעב, אני יתרום.
מה שלא מבטיח שאותם נזקקים לא ישארו נזקקים, שזה השורה התחתונה בכל הסיפור הזה.
אתה רוצה שהם יצאו לעבוד? אלו שמסוגלים לעבוד, תן להם את הקצבה בתנאי שהם יעבדו.
לא עובדים? לא מקבלים.
כן עובדים? עוזרים להם, כי העבודה לוו דווקא תספק את הצרכים שלהם, הבסיסיים ופחות בסיסיים.
« עריכה אחרונה: אוגוסט 21, 2010, 23:53:16 על ידי אוהד הפועל »

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
עצלנות - בנאדם שלא עובד כי 2500 ש"ח יותר ממספיקים לו, טיפשות - הביא 10 ילדים כשיכול לתמוך ב2-3-4.

אלו הם רוב הסיבות לאותם "נזקקים" אם לא יהיו קצבאות התופעה תיקטע.

בנאדם שחי בחברון או בהתנחלות לא חוקית מקבל גדוד של הגנה מכיוון שיושבים לידינו אויבים. זה כבר דיון אחר.
והסיבה שבנאדם מהמרכז צריך לשלם על אותה הגנה היא שאותה הגנה היא גם הגנה עליו. זו חלק מהמלחמה באויב.

אני מתחמק? ממש לא. וזה שאני רוצה לשמור את הזכות לעשות מה שאני רוצה עם הכסף שלי, אומר שלא איכפת לי מאחיי היהודים? זה שאני מעדיף לתרום בעצמי או לא לתרום בכלל, זו זכותי. אם אני רוצה לעשות 15 ילדים. זו זכתי. ואין שום סיבה שאתה תשלם על זה.

אני גם נגד הטבות ותמריצים לבעלי מפעלים וכ'ו.

בשוק כלכלי מתוקן העבודה כן תספק להם את הצרכים הבסיסיים.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סקר: קצבאות ילדים - רק ליהודים, רק לערבים, לכו̵
« להגיב #24 ב- : אוגוסט 22, 2010, 00:10:17 »
ממש לא, המדינה ממש לא חייבת לדאוג לך לרמת ביטחון שיש בהתנחלויות, בטח לא לוות את הילדים שלו לחוגים.
אתה יודע מה? בו ניקח התנחלות בלתי חוקית(יש כמה כאלה בכל זאת, ותנחש מי מגן עליהם?).
ומה זה תאשים את המדינה? בדיוק כמו שאתה מאשים(בתקווה) את המדינה בנוגע לקצבאות. אני מבטל את הקצבאות יחד עם הביטחון בשטחים. אתה רוצה לגור שם? תדאג לעצמך.
אבל הי אם תכתוב "תגובה של ילד בגן" אז אולי זה יהיה שונה במשהוא...

אז אני שוב אומר, זו עוד תגובה ברמה של ילד בגן, תלמד מה היא דמוקרטיה.
והעובדה שיעלה מיליארדים לגרש את כל המתנחלים לא מפריעה לך כמובן, ושוב, אם זה לא מוצא חן בעיניך תבוא בטענות לביבי על כך שהוא לא מגרש אותם משם כבר, כי כרגע העובדה היא שמתיישבים שם ושיש שמה שליטה צבאית.
והעובדה היא שהמדינה חייבת לאפשר לכל אזרח חיים בביטחון בכל תנאי (אבל פתאום התחלת לדבר על מידתיות).
חוץ מזה, גם אני שמרתי בהרבה מאוד התנחלויות במהלך השירות שלי, וע"פ ההכרות שלי עם המתנחלים, נראה לי שהם דווקא יקפצו על המציאה של לדאוג לעצמם ללא צבא, אבל המדינה לא תאפשר להם את זה בגלל מה שהדמוקרטיה מחייבת אותה לעשות.

ציטוט
אתה מבין שזה משתלב זה עם זה, אם אתה רוצה רוב יהודי, אתה צריך ילודה, אם אתה רוצה ילודה. אם הבן אדם לא יוכל לשרוד, הוא לא יביא עוד ילדים.

כבר הסברתי שהקצבאות עוזרות בעיקר אצל ערבים כרגע..

ציטוט
דבר ראשון לא רוב האמהות החרדיות עובדות(אבל זה קרוב לרוב-זאת אומרת מתחת ל-50 אחוז) לא שזה משנה משהוא או רלוונטי למשהוא.
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/FC5154B8-A63F-4616-A2F2-55F2EACBA22B.htm

אני ראיתי סטטיסטיקה אחרת שכתוב "56%" אבל עזוב זה לא משנה הרבה.

ציטוט
דבר שני אז אנחנו חוזרים לקטע של תנאי הקצבאות.
מי מקבל, כמה מקבל, מתי מקבל וכו'. זה דיון אחר. אתה(ואתה מוזמן לתקן אותי אם אתה חושב אחרת, מה שלא מסתמן מההודעות שלך פה) בא ורוצה לבטל קליל את כל הקצבאות, בפרט את הקצבת ילדים.
שזה מהות הויכוח...

אני כרגע לא דיברתי על ביטול קצבאות אחרות, אני אמרתי שאני רוצה לבטל את קצבאות הילדים כי אין בזה תועלת, וכמו שהוכחתי קודם, כשאתה עובד אתה מרוויח יותר. ואתה הרי לא מציע שהקצבאות יעמדו על אלפי שקלים לחמישה למשל (כי אם זה 3000 ש"ח ומטה זה לא יעזור, ממה שהבנתי ממך, אז כנראה שפשוט עדיף לעבוד).

ציטוט
ורמת החיים שלך? ורמת החיים של אמא שלך?

גבוהה הרבה יותר ממה שאתה חושב.

ציטוט
אגב תסביר לה למה לדעתך היא צריכה להחזיר את הקצבת ילדים של האחות הקטנה+תשלום חזרה(נוותר לה על הריבית) שהיא קיבלה כל השנים האלו עליך ועל האחות השנייה(אבל הי, אם כבר צביעות...).
ואתה רק מוכיח את הטענה שלי. תחשוב שלאמא שלך היה עכשיו 6 ילדים, שהגדול הוא בן 13, לא 22, ונראה איך היא הייתה מסתדרת, וכמה פעמים היא הייתה צריכה להתחנן להנציג ויזה לאשר לה עסקה בסופר.
כי זה המצב של האלו, שמהם אתה רוצה לקחת את הקצבאות.

מה?? רואים שאתה גר עם אמא ואבא אם אתה אפילו לא יודע מה זה 'תשלומי מזונות', אני בכלל לא דיברתי על קצבאות ילדים בעוד פחות משנה אנחנו לא נקבל גם את זה כי אחותי הקטנה תהיה בת 18.
ואל תכניס אותי למצבים שעדיין לא הגענו אליהם, הכסף שאני עוזר איתו לאמא שלי זה פחות מ500 ש"ח לחודש (את כל השאר אני חוסך/מבזבז), גם בלי זה היינו מסתדרים יפה, בדיוק כמו שהיינו מסתדרים גם בלי קצבאות ילדים..

« עריכה אחרונה: אוגוסט 22, 2010, 00:22:08 על ידי חרותניק »