כתב נושא: מתנחלים שוב עקרו עצי זית  (נקרא 6783 פעמים)

0 משתמשים ו- 6 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק MrKahane

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
מתנחלים שוב עקרו עצי זית
« להגיב #25 ב- : פברואר 26, 2010, 15:46:13 »
אם יש או אין מחלוקת על זה שמתנחלים עקרו עצים לשם עקירה בלבד או שהיה משהו מעבר?
אם זה רק על רקע מדיניות של "תג מחיר" הרי שאני מתנגד, ודגש גדול על אני אישית!
אבל, לא רק טיעון של פיקוח נפש עולה פה, יש גם עניין של בעלות על קרקע, היו דוגמאות שבו נשתלו עצים של ערבים בשטחים פרטיים של יהודים או בשטח של יישוב מסויים שהוגדר מראש שזה שטחו של היישוב, והאדמה שבה נשתלו העצים איננה של הערבי באופן פרטי, אז האם יש אישור לעקור עץ כזה? התשובה, בוודאי שכן, זה בדיוק מה שהיית עושה לולא השכן שלך היה שותל לך עץ בגינה הפרטית שלך.
כשאתה מדבר על עקירת עצים נא וודא שאכן מדובר במתנחלים (יש די והותר דוגמאות לערבים שעשו את זה והלכו להאשים את היהודים, בין אם מסיבות בוטאניות, ובין אם מסיבות של הפצת עלילות, כפי שכבר דיברתו עליהם), אחרי שוידאת שזה אכן מתנחלים (ובאופן מספרי זה מיעוט שבמיעוט, מה שמוציא את העוקץ מטיעונך, אתה מנסה להפוך תופעה אזוטרית למרכזית, מה שאיננו נכון כלל ועיקר) נא וודא שהפעולה היא הרס למען הרס בלבד ולו שום סיבה אחרת טובה הימנה (מה ששוב מוריד את מספר המקרים הרלוונטי עוד יותר).
לאחר כל הסינונים הללו, אתה מגיע לכמות מקרים שולית לחלוטין, ושמי שמבצע אותו זה קומץ קטן ביותר שגם לא מייצג לבטח לא את כל המתיישבים הטובים ביו"ש וגם לא את רובם.
ועכשיו לעניין עקירת עצים בגלל צורך בטחוני אני יכול לתת פה מספר דוגמאות, כגון:
1. אם הצליחו להסתנן מפגעים דרך איזור שמלא בעצים המעניקים לו מקום מחבוא ודרך הסתננות בעבר, וכדי למנוע זאת בעתיד עוקרים, והיו דברים מעולם.
2. אם השטח קרוב לאיזור רגיש, וכדי לא ליצור איום בטחוני מלכתחילה עוקרים, כדי למנוע אפשרות של מפגע שינצל את המצב בשטח דרך אותו איזור, וכבר היו מקרים כאלה גם בעבר.
3. אם העצים והטיפול בהם מהווים אמתלה לפרובוקציות מצד ערבים ומשתפים שמאלנים מהארץ ומחו"ל.
4. אם העצים והטיפול בהם מהווים כיסוי לאיסוף מל"מ וכבר היו דברים מעולם.

גם פה אני לא רואה פיקוח נפש..
אין פה הצלת חיים בצורה ישירה, ואני יכול לחשוב על עוד פתרונות שלא מצריכים לעקור את העצים. (גדר?)
ובכל מקרה, אם העצים הם איום בטחוני, המתנחלים צריכים להשאיר לצה"ל לטפל בבעיה.

אפשר להתווכח על כל מקרה בנפרד. אולי היו מקרים שפלסטינים עקרו עצים לעצמם, או שמתנחלים עקרו מסיבה מוצדקת, או שהתקשורת שיקרה.
אבל כאמור, אני לא מדבר על מקרה ספיציפי..
הויכוח פה הוא לא על כמה זה באמת קורה, אלא על האם זה צריך לקרות
חיים ועוד חברים בפורום אמרו למעשה שכל עקירת עצים של פלסטינים היא בסדר.
על המקרים האלה (אולי בודדים, אולי לא), שמתנחלים עוקרים עצים של פלסטינים, בשטח שהוא (מבחינה חוקית לפחות) שייך לפלסטינים, בלי סיבה מוצדקת, על המקרים האלה לא אמור להיות ויכוח.
זה לא מוסרי, ולא הלכתי.
אם אתה לא תומך בפרובוקציות האלה אז אני מאוד שמח, והייתי רוצה לשמוע מחברים אחרים פה איך הם מצדיקים את זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
מתנחלים שוב עקרו עצי זית
« להגיב #26 ב- : פברואר 27, 2010, 21:17:04 »
1. אם הצליחו להסתנן מפגעים דרך איזור שמלא בעצים המעניקים לו מקום מחבוא ודרך הסתננות בעבר, וכדי למנוע זאת בעתיד עוקרים, והיו דברים מעולם.
2. אם השטח קרוב לאיזור רגיש, וכדי לא ליצור איום בטחוני מלכתחילה עוקרים, כדי למנוע אפשרות של מפגע שינצל את המצב בשטח דרך אותו איזור, וכבר היו מקרים כאלה גם בעבר.
3. אם העצים והטיפול בהם מהווים אמתלה לפרובוקציות מצד ערבים ומשתפים שמאלנים מהארץ ומחו"ל.
4. אם העצים והטיפול בהם מהווים כיסוי לאיסוף מל"מ וכבר היו דברים מעולם.

עכשיו, פיקוח נפש זה ממש לא רק הצלת חיים ישיר, הידע ההלכתי שלך בנוגע למושג "פיקוח נפש" הוא מאוד מאוד עלוב.
4 המקרים שציינתי לעיל גם נכנסים תחת ההגדרה "פיקוח נפש" ואת זה יאמר לך כל רב אורתודוכסי (למעט כמה אברציות).
ואם זה איום בטחוני ידידי, ישנם די והותר פעולות שאזרח בודד יכול לעשות בעצמו ואין שום צורך לחכות לצבא דווקא, הפסקתי כבר לספור את כמות המקרים, ההרוגים והפצועים שהיו יכולים להמנע לולא רק ישבו והמתינו לצה"ל.
(אגב, תפיסתך מעלה סרחון עז של דת המדינה, גובל בפאשיזם).

לא יודע מי זה "פלסטינים", אין דבר כזה.
שוב, אם אחרי שניפית את כל הדברים האחרים, ונשאר מקרה שמדובר בשטח בבעלות חוקית ערבית (ולא בשטח שפלשו אליו ערבים, ולא חסר כאלה) שבעל השטח יכול לספק הוכחות וראיות לבעלותו בדמות מסמכים קבילים ולא מפוברקים (וכבר היו מקרים מעולם) ואין שום סיבה אחרת לעקירה מלבד השחתה והרס לשם הרס, אזי אני אישית נגד!! (ובפעם האחרונה שבדקתי, מותר שיהיה לך דעה אישית שונה מאנשים אחרים פה, גם אם אתה בהנהלה).

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק MrKahane

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
מתנחלים שוב עקרו עצי זית
« להגיב #27 ב- : פברואר 28, 2010, 00:52:46 »
אם המתנחלים מקדשים את החיים, וכל כך פוחדים ממסתננים ערבים אז הם לא צריכים לשבת שם מלכתחילה.
הרי אם פיקוח נפש דוחה הכל, אז אחרי האיום הראשון היינו צריכים מיד להיענות לדרישות הפלסטינים (יש כזה עם, אני לא חושב שהם מחכים לאישור ממך) מטעמים של פיקוח נפש.
הרי פיקוח נפש גובר גם על קדושת הארץ.
אז איפה הגבול?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
מתנחלים שוב עקרו עצי זית
« להגיב #28 ב- : פברואר 28, 2010, 14:41:05 »
אם המתנחלים מקדשים את החיים, וכל כך פוחדים ממסתננים ערבים אז הם לא צריכים לשבת שם מלכתחילה.
הרי אם פיקוח נפש דוחה הכל, אז אחרי האיום הראשון היינו צריכים מיד להיענות לדרישות הפלסטינים (יש כזה עם, אני לא חושב שהם מחכים לאישור ממך) מטעמים של פיקוח נפש.
הרי פיקוח נפש גובר גם על קדושת הארץ.
אז איפה הגבול?
אולי אתה לא צריך לשבת בכלל בגזרה, אתה גם מתנחל בתל אביב.
אתה יושסב בינות למאות מליוני מסלמים על שטח שהוא "דאר אלאסלאם" מובהק, אם אתה מקדש את החיים וכל כך פוחד ממה שמתכננים לך, אולי לך תקים לך בית בפרברי ניו-יורק ותעזוב את הגזרה בשקט?!
להפך, את הארץ, כיבוש הארץ משיגים דרך מלחמה, עם שפיחכת דם, כיבוש הארץ היא מלחמת מצווה, ופיקוח נפש הוא לא לצאת למלחמה שכזו! לקחת את הכל הפוך.
על ה"עם הפלסטינאי":
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,21392.0.html
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,152.0.html

והנה עוד אחד מפי החמור:

הקרם דה לה קרם, תאכל קש!

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק דניאל בן יהושע

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
מתנחלים שוב עקרו עצי זית
« להגיב #29 ב- : פברואר 28, 2010, 14:53:37 »
לא מבין למה לכרות עצי זית?! לא עדיף להבעיר את השדות שלהם עם כמה בקבוקי מולטוב - למען יראו וייראו... "ובערת הרע מקרבך" - זה בדוק.
דין יהושע בסיף! אמן.
ܕܝܢܐ ܕܝܗܘܫܘܥ ܒܣܝܦܐ! ܐܡܝܢ.

כ-מיליון יהודים מבריה"מ הארורה לשעבר מודים לך, הרב כהנא הי"ד זצוק"ל, על שגאלתנו מיד שעבוד מלכות עגלה!