שונות > אוהדי בית''ר ירושלים כהניסטים

מוות להפועל המשך-רון בן מיכאל הדיון

<< < (5/8) > >>

אלמ:

--- ציטוט של: אוהד הפועל על ינואר 26, 2010, 20:41:57 ---1. כתבתי לך על הסתירות, עצם העובדה שלפי התורה העולם קיים רק 5000 שנה, ושאין כלל רישום על החיה דינוזאורים, על הכחדתם, על ממוטה, ואפילו על חיות הקיימות היום(קנגרו לדוגמה).

--- סוף ציטוט ---
התורה אכן מסבירה את הטענה שע"פ המדע העולם קיים במספריים אסטרונומים,ומשמעו שה' לא ברא את העולם 'בן יומו' אלא ברא את העולם על תילו, כמו כן האדם לא נברא תינוק,גם כן הצמחיה האדמה,בע"ח. ויתרה מכך אחרי שהמבול בא על הארץ האדמה הייתה כבת מליוני שנים מחורבנה,וזהו ההסבר התורני.
לגבי הדינוזאורים, מובא הימצאותם: בזוהר,במדרשי חז"ל,ואף בתורה עצמה,ככתוב "ויברא ה' את התנינים הגדולים..." רמב"ן בפירושו מתאר חיות ענקיות כדינוזאורים.

--- ציטוט ---2. והנשמה שלנו היא ללא סוף, היא מתחילה מנקודת זמן מסוימת ועוברת לעולם הבא לנצח, ואף הצדיקים ביותר חיים חיי נצח אחרי תחיית המתים.
סוף זאת אומרת שהיא הופכת לכלום בדיוק כמו שהייתה בעבר טרם נולדנו.
--- סוף ציטוט ---
לא מדוייק אין דבר כזה 'סוף לנשמה' הנשמה לחיוב או לשלילה ממשיכה את הימצאותה בעולם הבא אך היא איננה נעלמת או מסתיימת.

--- ציטוט ---ולכן כל מה שזה אומר שאין הוכחה מוחלטת אלא אמונה בלבד שהאל הוא נצח מוחלט. כיוון שאין הוכחה שהאל הוא לא נצח עד סוף.
ומה זאת אומרת אדם יכול לשנות את גזר דינו? אלוקים לא ידע שהוא ישנה את גזר דינו? אז שוב למה המשפט ולמה השינוי?
--- סוף ציטוט ---
אדם יכול לשנות את עברו במקרה הטוב כמו שאמרתי ע"י החזרתו בגלגול לעולם הזה לתקן את אשר פגם.

--- ציטוט ---בנוגע למוגבלים, אתה צודק, לא ניתן שיהיה 2 לא מוגבלים בתנאי שה' לא מוגבל. זה שאין קודם לו, לא מוכיח שהוא לא מוגבל(שגם זה לא בטוח שהוא הראשון), זה רק מוכיח שאין קודם לו. גם אם הוא נצחי(שוב גם זה לא הוכח באופן מוחלט עדיין בדיון) זה לא אומר שהוא בלתי מוגבל.
--- סוף ציטוט ---
ה' לא מוגבל ובלתי תלוי,מעצם היותו היוצר הבורא ולא יכול להיות לו קודם כי אז הוא גם יהיה נברא,ואזי יהיה מוגבל,אך לא כך הוא הראשון קדמון ונצחי(מעצם אי התחלתו ואי סופו).

--- ציטוט ---בנוגע לשטן- זו היא דוגמה בה ישנה רוח בעלת כוחות מסוימים לפי האמונה, שהיא מוגבלת. למה השטן הוא לא זה שמנהל את העניינים וה' כפוף לו? והוא יצר את התורה להטעות בנו?
--- סוף ציטוט ---
איזה שאלה מגוחחת. זה בדיוק כמו שתשאל מדוע האדם לא מנהל את העניינים וה' כפוף לו.  מה קשור שהוא יצר את התורה להטעות בנו, לא הבנתי כוונתך.

--- ציטוט ---ה' יצר את האדם, כך שגם אם הוא בחר להיות פדופיל הוא יצר את הפדופיליה בעקיפין. בנוגע למחקרים גנטיים על כלל הפשיעה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6'%D7%96%D7%90%D7%A8%D7%94_%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%95
זה פירוט מאוד מאוד קצר, אני רק מראה לך שקיים מחקר כזה. כנ''ל מיליון מחקרים אחרים. לומברוזו(אגב יהודי) בעצם ניתח את ראשם של אסירים בכלא איטלקי וראה שלהם חסר תאי מוח מסוימים, ובכך פיתח את התאוריה שלו. זה לא מוכח באופן מוחלט ממגוון סיבות אבל זו תאוריה.
אגב אם תרצה לדעת עוד(הוא לא היה היחיד בזרם זה) אני מציע לך לקרוא את הספרים "קרימינולוגיה העבריין בהתהוותו" של משה אדד, או ,משטרה וחברה מבוא למדעי המשטרה" של יהודה אלירם. האמת? כל ספר של קרימינולוגיה יסביר לך שלכל עברה ישנו גורם בלתי תלוי בעבריין. אחר כך שיהיה לי קצת יותר זמן אני יחפש לך כמה מחקרים אם זה מעניין אותך(תחום נפלא). היו הרבה קרימינולוגים שונים,  סאתרלנד לדוגמה היה סוציולוג וקרימינולוג שסבר שהפושע הינו פושע עקב גורמים סביבתיים אשר מהם הוא לומד להיות עבריין(לרבות קבוצות קטנות עם פעילות גומלין בעלי מפגשים חוזרים) וללא גורמים אלו הוא לא היה עבריין. ממנו הגיע קרימינולוג אחר בשם קרייסי שסבר שאם עבריין לומד להיות עבריין אז ניתן ללמדו לשוב חזרה למוטב. ועל בסיס שיטה שלהם כיום מתנהלים כל מכוני הגמילה מסמים(קבוצות קטנות, פעילות גומלין ומפגשים חוזרים). גם הוא סבר שהעבריין לא אשם, אלא הושפע מסביבתו. יש הרבה גישות בעולם הקרימינולוגיה, כאשר המשותף לרובם הוא "העבריין לא אשם". זה לא אומר שצריך לשחרר אותו לחופשי אם נתפס.
בכל אופן העבריין לוו דווקא תמיד מודע במעשיו ולוו דווקא יכול לשלוט במעשיו. זו היא אחת הסיבות למה מי שמוגדר כחולי נפש, ואפילו רצח לא יושב בכלא(תלוי איזה מחלת נפש) בתואנה של אי שפיות. זה לא שכל אחד שטוען לאי שפיות מצליח לעבוד על השופטים והפסיכיאטרים.
כל התחום הזה ועוד תחומים אחרים סותרים את הגישה בה אדם הוא חופשי מבחינה תודעתית באופן מוחלט תמיד. האמת נכון להיום סבורים שאפילו המפלגה שאתה בוחר אינה החלטה רציונלית אלא קשורה לדבר פנימי, נפשי, תורשתי או דבר אחר שלא תלוי בך. שכל האישיות של אדם מעוצבת על ידי גנים תורשתיים והסביבה.
בן אדם שנמשך לילד(לוו דווקא אונס אותו ואפילו לוו דווקא מבצע את זממו) אינו יכול לשלוט ביצריו, זו היא מסקנה שהגיעו באין ספור מחקרים. זה שאתה ואני לא נמשכים לילד לא אומר שאחרים לא.
אין הוכחה חד משמעית שפדופיליה נגרמת עקב גן או מצב בלתי נשלט(אתה יכול לראות עם זאת הרבה מקרים בהם פדופיל היה בעצמו קורבן, ובכך ישנה תאוריה של דפוס חיקוי בתת מודע האישי של האדם שגם כאן לא תלויה בו).
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%94
שוב פעם זה רק ויקי, לכן אני ממליץ על הספרים.
--- סוף ציטוט ---

1) ניתן לומר כי ה' יצר את האדם עם נטיות לחיוב(להלן מצוות פרו ורבו),והאדם ניתב אותה למקומות שפלים
2) ה' יצר את האדם כדי לתקן בעולם הבא הפרשנים מדייקים וטוענים,כי העבירה שאליו האדם נמשך ביותר זהו התיקון שלו,והיינו הך לגבי מצווה.
3) לא ניתן לומר כי האדם לא מסוגל לשלוט ביצרו (אזי הוא כמו בהמה "נמשל כבהמות נדמו") בזה אנו מובדלים מבע"ח, וכמו שנאמר "לפתח חטאת רובץ אליך תשוקתו ואתה תמשול בו" זוהו ציווי אלוקי הקודם להגדרת 'טיעון דתי'.

--- ציטוט ---הנושא פדופיליה הוא מאוד מורכב ומאוד שנוי במחלוקת(הגורם לא רק הסטייה עצמה) ומאוד מעניין אגב. מה שחשוב לציין, הסיבה שיש איסור על פדופיליה או לפחות הסיבה שאמורה להיות האיסור היא לא כי זה מגעיל אותך ואותי, זה לא מעניין. הסיבה היא כי זה פוגע בהתפתחות של הילד, בו באופן פיזי ונפשי כאחד.
ולכן זה אסור
והפסוק הזה גם לא מוכיח שאדם הוא זה שבוחר בעצמו להמשך לילדים. זה רק פסוק שמסביר את הצד הדתי לעניין.  
ולשאלתך אין צורך להעניש אף אחד, אלא להרחיקם מהחברה עד שיקומם. עקרונית(וזה מאוד עקרונית*) מי שאי אפשר לשקם אותו אין סיבה שימשיך לחיות כיוון שברור שיפגע באחרים וחבל שיבזבז את כספי הציבור(זה לא אומר שאני תומך בעונש מוות אגב מסיבות אחרות). זה קו מחשבה אחרי חקר הקרימינולוגיה של כמה שנים טובות(מגיל 16 ולמרות שאיני לומד זאת ישירות אני עדיין לומד עצמאית את התחום), וכאן איני מוכן להרחיב עקב תאוריה אישית בנוגע לעשיה עם עבריינים ומטרת הענישה שאני חושב שיש לבצע.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---ועניין של גלגול הנשמות אינו מוכח וזה כל הפואנטה כי שום דבר לא מוכח, גם התאוריה הקרימינולוגית שלי אישית לא מוכחת(עדיין). ואיזה סיבה יש להוליד ילד ולהרוג אותו תוך יומיים? מה הוא למד? מה הוא עשה? לא מצוות ולא חטאים. וחוץ מזה מאיפה אתה יודע שזה גלגול נשמות(מקרה של אונס או רצח של ילד כאן היום או בשואה)? אי אפשר לדעת זאת ואי אפשר להוכיח זאת מעל הסר הספק. זה שיש עדות מאדם כזה או אחר, כולל בן אדם שעבר מוות קליני זו לא הוכחה. יש גם עדות מאנשים שראו חייזרים.
--- סוף ציטוט ---

אני סובר כך מהכלל התורני "מגלגלין זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב" תראה את הסרט הנ"ל http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=837 בנוגע ל'גלגול נשמות' ואז יתבהרו לך שאלותיך.
ואוסיף כי תיאוריה מדעית אחת לגלגול נשמות היא היפנוזה(על קצה המזלג).

--- ציטוט ---ובנוגע למשפט הזה:
"אתה צודק, מנקודת מבט אנושית פשר מעשים אלו אינם ניתנים לתפיסה בשכל האנושי ומובלים תהיות בלתי פוסקות ועוררין לגבי מעשיו של הקב"ה, אך האדם המאמין והיודע כי כל מעשיו של ה' לטובה הם,לא יפקפק ויהרהר על מעשי ה'"
בדיוק נכון, אדם מאמין לא יפקפק...
4. ההבטחה שאנו עם נבחר, בעלי הארץ, וה' ישמור אותנו מכל רע אם רק נעשה את דברו. כל זה לא מחייב כיוון שלפי האמונה אתה לא יכול לחייב את האל. הוא בוחר אם הוא מקיים את ההבטחה או לא ולמה.
ואם 6 מיליון נהרגו יתכן והוא כבר בחר להפר את הבטחתו. מה אם הוא בכלל עזב את האנושות, יצר גלקסיה אחרת עם זן טוב יותר מבני האדם שישלוט בעולם אחר? ולמה שאני לא יסתכל על השואה "כמחזה ניסי שבו קיים ה' את הבטחתו וחס עלינו"? כי 6 מיליון מאחיי נהרגו. אני מסרב להאמין ש-6
מיליון חטאו כל כך. לחלופין 60 שנה אחרי זה, העם חוטא לא פחות אם לא יותר(הרב אמנון יצחק אמר שזה הדור הכי גרוע שיש במילים שלו באחת מהקלטות שלו) ואין שואה(יש סכנות אבל אין שואה).  
ומה זאת אומרת "כלל ישראל", אתה בעצמך אמרת שנספו גם צדיקים. למה הם נענשים? ואמונה חזקה גם הייתה, ואפשר לדעת זאת מהרבה עדויות של ניצולי שואה. אני מזכיר לך שהגטאות נבנו בשכונות של יהודים פולנים חרדים שנספו בשואה. ומה זאת אומרת "רע וטוב לו וטוב ורע לו?" זה משפט שטבעו סותר את ה' טוב מוחלט(או אולי טומי לפיד והושפט ברק לא כאלו נוראים...).
 בנוגע למצרים:
"הטעם כמו שאמר הכתוב (זכריה א יד) וקנאתי לירושלם ולציון קנאה גדולה וקצף גדול אני קוצף על הגוים השאננים אשר אני קצפתי מעט והמה עזרו לרעה, ואומר (ישעיה מז ו) קצפתי על עמי חללתי נחלתי וגו' וכן היה במצרים שהוסיפו להרע כי השליכו בניהם ליאור, וימררו את חייהם וחשבו למחות את שמם, וזה טעם דן אנכי, שאביא אותם במשפט, אם עשו כנגזר עליהם או הוסיפו להרע להם וזהו מה שאמר יתרו כי בדבר אשר זדו עליהם (שמות יח יא), כי הזדון הוא שהביא עליהם העונש הגדול שאבדם מן העולם וכן כי ידעת כי הזידו עליהם (נחמיה ט י)"
רציתי לשאול אותך מה פרוש המשפט, מה כוונתו, לצערי שכחתי.
בכל אופן זה לא מוכיח שאין את הגישה הדטרמיניסטית ובטח לא מוכיח את ה' כטוב מוחלט.
--- סוף ציטוט ---

ההבטחה היא שה' ישמור אותנו רק אם נעשה דברו (הרי, "הברכה והקללה),ויתרה מכך שהוא לא ישמידנו כליל.
הסיבה העיקרית לשואה הינה הגלות שיהודים 'לבשו' מנהג גויים ומאסו בדרך ה' שאף זה נראה להם לגיטימי(איני רוצה ממש להיכנס לזה משום שאין אני רשאי לקבוע מסמרות לגבי סיבות מהותיות לשואה).

פשר הפרשנות הוא- שה' לא ציווה עליהם לרצוח ולהשמיד את העם כליל,והמה מעיקרון הבחירה 'עברו כל גבול' וה' הענישם (זה רק על קצה המזלג אך העיקרון ברור) במובן כלשהו ניתן להקיש חלק מהדברים לגבי השואה,מעיקרון הבחירה החופשית.

--- ציטוט ---5. בקשר לנץ זה בדיוק התחמקות, זה בעצם אי מתן תשובה. אבל אתה צודק זו היא שאלה צינית וילדותית ולא חשבתי לרגע לדון בה ברצינות.
ובנוגע למשפט האחרון שלך:
"אם אין תשובה חד משמעית זה רק משום שאין אנו יכולים להבין לעומק את מעשיו של הקב"ה (כפי שטענתי לעיל),אך מה לעשות האמת היא סוביקטיבית.
לא הכרחתי אותך ולא כפיתי עליך שום מצווה אלא "ובחרת בחיים" ותו לאו. ומדוע לדידך, טיעון דתי אינו מחשבה ביקורתית התורה משלבת רגש ושכל יחדיו,למרות שישנם דברים שאינם ניתנים לשיפוט ולהבנה בכלים אנושיים משום אי יכולתנו להבין את מעשי ה'."

אתה אישית לא הכרחת אותי לעשות כלום, הוויכוח המקורי היה עם דעותיו של רון המכריח אותי לא לעבוד בשבת כי ככה האל קבע.
אני לא מנסה לערער אמונה של איש, אני רק מסביר למה יש ספקות ולמה אין אמת אבסולוטית בדבר מסוג זה. כמו שאין אמת אבסולוטית שהאל לא קיים. ועקב כך טעון בוויכוח רציני "שאני צודק כי ככה כתוב בתורה" לא רלוונטי ולא מעניין. ולכן יש לעשות דבר פשוט, כל אחד חי איך שבראש שלו
וככה כולם מרוויחים. וזה מה שאני מנסה להסביר דווקא לאדון בן מיכאל. איסור עלי לעבוד בשבת(באופן תאורתי כמובן, אין היום איסור כזה בחוק), מכריח אותי להתנהל על פי דפוס חיים שאני לא רוצה להתנהל לדוגמה.
נתינת עונש מוות להומוסקסואלים או כל דבר אחר לא מקובל בעולם המודרני שלנו היום. ואין לאף אחד זכות להיכנס לחדר המיטה של אף אחד אחר(מין הסתם כמובן חוץ אם מדובר בהתעללות, פדופיליה, אונס והדברים הברורים)
--- סוף ציטוט ---
האמת הינה אובייקטיבית, שוב אומר לך תראה ותקרא את האתרים שהבאתי לך(הקודמים והנוכחיים) זה יענה לך על הרבה שאלות.

אוהד הפועל:
1. זה הסבר מדהים ללא ספק, אבל זה עדיין לא הוכחה, זה הסבר לצאת מדין חובה.
החיה הכל כך גדולה והיא דינוזאור, מוסברת בחצי משפט בספר בראשית? ותנין גדול מסביר רק חלק מהדינוזאורים. ועצם העובדה שכל מחקר קיים מסביר שהדינוזאורים לא חיו עם בני האדם, זאת אומרת נכחדו לפני בריאת האדם לא מופיע בתנך הכחדתם. טכנית זה יתכן כי ה' ברא את החיות ואז את האדם.
אבל זה מאוד מאוד בעייתי להסביר שאותה חיה חיה רק יום ואפילו אם הם חיו רק 1000 שנה זה סותר הרבה מאוד מחקרים.
ושוב זה לא מסביר את הממוטה, את מה שנקרא "עידן הקרח", ואיך הגיעו כל מיני חיות לקוטב הצפוני או הדרומי(שחו?) ואיך הקנגרו הגיע לאוסטרליה אחרי המבול?
בנוגע למבול- חסר לך מחקרים שסותרים את זה? כל מה שאני אומר שזה לא מוכח באופןמוחלט. למה שהאל לא יוכח לנו באופן מוחלט את כל תורתו? כרגע אי אפשר להוכיח אותה באופן מוחלט, ואם אי אפשר בכלל אזי הוא מוגבל(אבל זה כבר סעיפים אחרים).

2. זה בדיוק מה שאני אומר, לפי האמונה אין סוף לנשמה כלל, אזי הנשמה שלנו היא מנקודת זמן ועד נצח. לכן למה לא יכול להיות כוח עליון מנצח עד סוף.
נכון שכתוב שה' נצח כאשר הכוונה היא נצח מוחלט, אבל זה לא מוכיח שה' נצח מוחלט רק כי כתוב.
זה שאלה שאתה לא יכול לענות עליה כי אין עליה תשובה.
בנוגע לפס''ד- אם הוא יכול לשנות את גורלו כמו בגלגול נשמות או גיהינום או כל דבר אחר, למה יש משפט, אפילו בסרט אותו רב(אני מניח שהוא רב) בא ואומר "העולה למעלה ומחליטים לנקות אותו". למה זה? מה ה' לא ידע שזה מה שיקרה?

3. בנוגע להגבלה-זה לא מסביר את זה, אם ה' נצח למה הוא לא יכול להיות נצח ומוגבל. אין שום סיבה שמה שלא נברא לא יהיה מוגבל בתחום אחר. זה לא מוכיח את זה שה' לא מוגבל, גם אם הוא נצח.
בנוגע לשטן- זה כמובן שאלה היפותטית, מה אם התורה נועדה להביא למלחמות בין בני אדם, השטן שהוא באמת השולט ברא אותה כי ידע שזה יביא למלחמות ואנחנו לא יותר מהשעשוע שלו. אפשר לנתח את זה במספיק צורות שזה יסתור 1 לאחד את אש''י, רמב''ם וכל השאר. זה פחות הבעיה. אתה יכול להוכיח שזה לא נכון? אתה לא יכול להוכיח, אבל זה עדיין לא אומר שזה נכון. וזה בדיוק הפואנטה שלי בכל הדיון, אתה לא יכול להוכיח שקיים אל, או שהאל הוא נצח או שהוא לא מוגבל ולכן כל טעון "האל אמר" לא רלוונטי בכל דיון.

1.3. אם ה' יצר את האדם עם נטיות לחיוב, והאדם ניתב אותה למקומות שפלים, בעקיפין, ה' הלא מוגבל יצר לו את האפשרות לדברים שפלים אלו והוא אחראי לכך. כמו שאם הבן שלך ישבור לי את החלון בבית, אני יבוא אליך בטענות וידרוש פיצוי ממך, לא מהבן שלך.
2.3. מה כוונה התיקון שלו? האדם שנמשך לכמה עבירות יש לו תיקון יותר ארוך? ובכלל כיצד אתה מסביר שישנם אנשים שלהם חסר תאי מוח המונעים מהם להרגיש כאב של אחר כמו במחקרו של לומברוזו ועוד הרבה מחקרים אחרים? או שגם זה גלגול נשמות? 
3.3. מה זאת אומרת לא ניתן? בטח שניתן לומר, אתה החלטת שאתה לא מקבל את זה בגלל האמונה. שזה סבבה והכל, זה לא אומר שזה נכון או לא נכון.
חוץ מזה לפי מה שאתה אומר פדופיליה הינו תוצר של סבל הנגרם לילד עקב גלגול נשמות, אזי הפדופיל הראשון שפגע בילד הראשון שנפגע הוא לא יותר ממשחק של ההוא למעלה לפגוע למען תיקון בילד. ה' ידע שאותו ילד יפגע ולא עצר בכך למען "תיקון" ובכך אישר את הפדופיליה, ולכן הוא לא טוב מוחלט. אגב הפדופיל עצמו נענש? כי הוא היה רק לצורך תיקון. וכל מה שכתבת עד כה לא מוכיח שפדופיליה נתונה לבחירת האדם בלבד. זה רק ההסבר התורני.

4. ה' הבטיח ואתה לא יודע אם הוא יקיים. אין לך שום דרך להוכיח שהוא תמיד יקיים את הבטחתו ואתה אפילו לא יודע אם הוא כרגע מקיים את הבטחתו ולא נמצא בגלקסיה אחרת אחרי שזנח אותנו, המין האנושי.

בנוגע לשואה- אם הם בחרו לעבור את הגבול בלשון המטה, איך ה' העניש אותם? הרי ה' לא שלח את האמריקאים, הרוסים והבריטים לעזור לנו ולהשמיד את הנאציזם. כי הרי אז הוא היה מתערב וסותר את עיקרון הבחירה החופשית. ולכן איך שלא תסתכל על זה לא הוא הציל את שארית העם היהודי.
ובכלל ההסבר הזה "לבשו' מנהג גויים ומאסו בדרך ה' שאף זה נראה להם לגיטימי"- אינו מובן, כי גם היום יש לא מעט יהודים ואף רבים שלובשים מנהגי גויים ומאסו מדרך ה' והם לא מושמדים, ויתרה מכך בזמן השואה הושמדו גם אלו שכן עבדו את השם, כן התפללו שחרית מנחה וערבית, כן גידלו זקן ואכלו כשר, וכן הלאה וכן הלאה. ועוד פעם זה סותר את העונש מה', כי ה' לא עשה כלום, כי הנאצים בחרו להשמיד אותנו מבחירה עצמית. אז הוא לא העניש ולא הציל. וברגע שהוא לא הציל ואפשר זאת באי התערבות הוא לא טוב מוחלט, עקב השמדתם של מיליוני בני אדם(6 מיליון זה רק אנחנו, סך של 50 מיליון) שמספרים רבים מהם היו דתיים צדיקים וישירים. אבל אינך רוצה להיכנס לזה-זכותך
בנוגע לגלגול נשמות: הנה מ-ויקי על אותו איאן סטיבסון מהסרט ומה הוא אמר לפי ויקי על גלגול נשמות:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%9F_%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A1

"הפסיכיאטר הקנדי איאן סטיבנסון, שעסק בחקר גלגולי נשמות, הביע במחקריו דאגה לגבי השימוש בהיפנוזה לחשיפת גלגול נשמות של מטופלים, וטען כי כל "האישיות הקודמות" שעולות אצל מטופלים בעקבות שימוש בשיטה זו, הן לחלוטין פרי דמיונם של המטופלים. מחקריו של וייס בנושא עוררו ביקורת משום שלא נחשפו לביקורת עמיתים ונטען כי לא נערכו לפי סטנדרטים מדעיים".
וזה מה שגם נאמר בסרט שהוא נזהר מרגרסיה(כנראה שהוא בכלל לא נזהר).
וחוץ מזה זה לא הוכח את תופעת גלגול הנשמות כלל, ובטח לא את התופעה על פי היהדות. זה רק סוג של הסברה. על פי כן פרופסור אחר, וילהלם רייך מתלמידיו של פרויד שאמר שגילה
"אנרגיה פיזיקלית חדשה הנמצאת בכל בעלי החיים ובאוויר. האנרגיה כונתה בשם אורגון. רייך בנה מכשירים שכונו "צוברי אורגון" שתפקידם היה לצבור את האנרגיה ולרתום אותה לשם ריפוי מחלות כמו סרטן ולחיזוק האון המיני."
כמובן שכל שאר אנשי המדע חשבו שזה קשקוש(וזה כנראה קשקוש).
רק בגלל שאיזה פרופסור אומר משהוא זה לא אומר שזה נכון וגם לא אומר שזה לא נכון.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%94%D7%9C%D7%9D_%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9A

אגב ההיפנוזה(אני בדיוק לומד למבחן שלי בפסיכולוגיה) הינה לא יותר מטכניקה פסיכולוגית, אשר מטרתה הינה ליצור מצב תת הכרתי כדי להלחם בסימפטומים של היסטריה. היסטריה היא בעצם אוסף של סימפטום פיזיולוגים שלא מוסברים מבחינה רפואית ולכן מניחים שהם נפשיים. פרויד ושותפו ברויאר שניהם השתמשו בהיפנוזה יחדיו כדי לטפל בחולי היסטריה ולהם הייתה חולה בשם "אנה או". בשלב מסוים הודיע אותה "אנה או" לברויאר שהיא בהריון והוא האבא, למרות שכלל לא קיים עמה יחסי מין, ובעצם היא לא הייתה בהיריון כלל(מחשש לשמו הטוב הוא עזב ופרויד המשיך לטפל בה ללא היפנוזה וראה בעיות נפשיות אחרות. מכך התחיל את התאוריה שלו של הפסיכואנליזה). והנה הוכחה סותרת, בה ניתן לראות במפורש חולה שמדמיינת דברים ללא שליטה עצמית(שהיא בהריון) שלא רק סותר את עיקרון "חופש הבחירה" אלא מטיל ספק שבעט שהייתה נתונה להיפנוזה אמרה היא אמת מוחלטת(לא שדובר שם על גלגול קודם, ורגרסיה אינה מוגדרת על פי פרויד כחזרה לגלגול קודם אלא כחזרה לילדות הקיימת בלבד). ולכן היפנוזה אינה הוכחה לקיומה של גלגול קודם.

אגב אהבתי את הסיפור עם "העני העשיר והשופט"- מטפורה טובה.
זה מסביר תופעה-זה לא מוכיח אותה.
בדיוק כמו שזה לא מוכיח את הגלגול הקודם של ילד.

5. מה אתה רוצה להגיד כאן שאני יבין? שלך יש זכות להכריח אחר(לא לך, לתנועה, לרון, לאחר)? מה זאת אומרת האמת הינה אובייקטיבית?

El Blanco:
בס"ד

--- ציטוט ---א. גירוש =שואה מבחינתך, תזכיר לי מה אתה מתכנן לעשות לפלשטינאים? אה שכחתי לכם יש סיבה...
--- סוף ציטוט ---
גירוש לסיביר של סטלין הוא אכן שואה. אני מגרש את הערבים לאדמתם, יש להם זכות ומחוייבות לחיות שם ולא באדמת דקודשא בריך הוא.
אבל כמובן, כל גירוש הוא פסול, כל הרג הוא פסול, וכל שאר מיני שטויות מבית היוצר של דת השוויון המרקסיסטית.

--- ציטוט ---ב. לא הוכחתה כלום, הקומוניזם עצמו אינו מחייב לבצע כל פעולה אלימה אלא לכונן משטר בו כולם שווים. ואילו לנאציזם בפרוש מחייב לבצע פעולות אלימים(תנחש מי עוד?)להשגת מטרתו על מנת להשמיד או לגרש או לטפל בכל מי שאינו בעל הגזע ההארי ולכונן את מרחב המחיה הטבעי לפי מורשתו
של היטלר. הקומוניזם עצמו כתוצאה יתכן וישתמש בפעולות אלימות איך אין זה מחייב למען השגת מטרתו המרכזית, שיוון. בדיוק כמו דת ופרושה.
--- סוף ציטוט ---

הוכחתי והבאתי יותר הבנה אפיסטימולוגית של העניין ממה שהמוח המסכן שלך מוכן לספק.
מרקס שידוע בשנאתו העזה ליהודים, לגזע, לקפיטליזם, ללאום וללאומיות, לדתות וכו', ידע כי ה"עולם הישן" לא יסכים "להחליף עצמו" בדרכי שלום. על מנת להשכין משטר גלובלי חדש, ששונה לגמרי מזה הקודם ורצחני הרבה יותר מזה שגרמניה הנאצית למדה ממנו את שיטותיו, דרושה אלימות.
שנאה ליהדות (הבסיס, היסוד, ה-Essence של היהודי, ממנו הוא נובע והופך אותו למה שהוא ולאלאיזה גוי/FOLK מפוקפק,
שאתה בתור יהודון מוכן לוותר עליו למען פנטזיה הזויה שהגויים יפסיקו לשנוא אותנו אם נפסיק להתנהג כמו יהודים או יותר נכון
לעשות הכל למען אהבתם, תכונה גלותית כזו היא התכונה הכי גלותית שיש) היא אנטישמיות לכל דבר. הדרישה מאיתנו לוותר עליה למען
הבטחה שקרית כי לא ישנאו אותנו ולא ינסו לרצוח בנו אם נוותר עליה, היא אנטישמית וגזענית, ואיננה מרגיעה את חשדותיי
המוצדקים כפי שהיא מרגיעה אותך - שהרי דיני, לא רק כיהודי בפרט אלא כבן אנוש בכלל,
 הוא מוות ושיעבוד, תחת משטר קומוניסטי או רצח על ידי מחבליו.

--- ציטוט ---ג. מהכוונה בדת יהודית הינה דת אשר חוקיה חלים על העם היהודי הבוחר ללכת על פיה.
ויהודי שאינו מאמין אינו גוי, הדת אוסרת עליך להגדרה זו. הדת היהודית הפכה ללאום יהודי, בדיוק כמו שמצרים הינם מצרים כעם לכל דבר אשר המירו את דתם מאלילים לאסלם.
--- סוף ציטוט ---
א.) דת יהודית לא קיימת. יהדות היא אנחנו, העם היהודי, ולא ההפך. העם היהודי לא יצר את ה"דת"
אלא ההפך הגמור (למתקשים: הקב"ה שיצר את תורת ישראל, יצר בכך אותנו כעם, ולא כאספסוף
שבטים שהמכנה היחיד המשותף ביניהם הוא אב, לבוש ומקום ממנו הם ברחו בישועתו של הקב"ה).

ב.) זה מעניין לחשוף את הצביעות השמאלנית בדוגמא הזו. אתה כותב שה"דת היהודית" אוסרת עליי
להגדיר יהודי שהתנהגותו גויית לכל דבר, הולך בחוקות הגויים, איננו שונה מבהמה בהתנהגותו ותורת ישראל שהופכת אותו
מלכתחילה לאחד כזה, לא מדברת אליו, כגוי. אם אגיד לך ש"הדת היהודית" אוסרת עליך לוותר על אינטרסים לאומיים
יהודיים (=לחלל שם שמיים) למען אהבתו הדמיונית של הגוי, שרק ישנא אותך עוד יותר
- כשוויתרת על היהודיות, על הקודש, ויזלזל בך (ובצדק) לאות היותך רכיכה שתלויה בו.

ג.) ביהדות אין זכות לעשות מה שרוצים. יש את היכולת, היא יכולת הבחירה. אבל אין זכות (או: לגיטימציה) למעשים מרושעים ומתועבים. הקב"ה הנחיל לנו את תורתו ומצוותיה, המתנה הגדולה מכולם, היא הקובעת את ייעודנו, הטוב והרע, ולא שכלנו המוגבל.

ד. השוואה מגוחכת וילדותית. עם מצרי לא קיים - מאפיינים משותפים יש בין הסקטורים השונים של היישות המדינית הבלתי לגיטימית המצרית יש בכמותם של המאפיינים המשותפים שיש בין כושי אמריקאי לאירי מספרד.
אין שום עם, לא היה ולא יהיה, שישתווה למהותו של העם היהודי, הלאומיות היהודית, ששאובה מן התורה, ולא מהפולקלור, צבע עור, וכו'.

--- ציטוט ---ד. צ'ה היה מחבל אדום, מתלונן מי שתנועתו מוגדרת כארגון טרור. והנה לאותו עם יהודי התייחס הוא בשיוון מלא  לאומת הנאציזם.
 הבדל הוא עצום, ניסיון השמדת העם היהודי, רצח והרג של אלפי אנשים לאומת אי קבלת כל דת כשם היא קיימת. על בסיס הנחה שלך כל חילוני הינו מעוניין בחיסול העם היהודי אם אינך מפריד בין יהדות כדת ליהדות כלאום.
ה. אי אפשר להיות קומוניסט ופצפיסט? מה אתה אומר, דבר עם כל ההיפיים בחו''ל ובארץ, חולקים עליך.
--- סוף ציטוט ---

א. צ'ה גווארה אכן היה מחבל ורוצח, יחד איתו שאר חברי כנופייתך הקומוניסטים, מייסדיו של הטרור בעולם המודרני יחד עם חבריהם הנאצים המקוריים,
הצבא האדום היפני שרצח יהודים בנמל התעופה בבן גוריון רק בגלל היותם יהודים, מוג'אהידין ח'אלק, המפלגה הקומוניסטית הפיליפינית,
הצבא האירי הרפובליקני, מפלגות הטרור הכורדיות, הוייטקונג, ELN, באדר מיינהוף, והגדול מכולם הוא מנט'אמת
אל "תאח'ריר" אל"פלסטיניא", היצירה הערבית-קומוניסטית הגדולה מכולם הוא העם הפלסטיני, וכו' -
ואני עוד לא התחלתי לדבר על משטרי הטרור הקומוניסטיים, תאומיו הסיאמיים של הרייך השלישי.

ב. תנועתי אכן מוגדרת כארגון טרור, בסדר, גם את הלח"י והאצ"ל הגדירו כארגון טרור (והעובדה שהמילה טרור
משומשת בקונוטציה שלילית, בדנוטציה היא לא - אבל כנראה שהדת הרלטיביסטית אוסרת עליך לחשוב כך), בסופו של דבר
הוכח שהן היו לוחמות חירות וצדק היה במעשיהם ובכוונותיהם, בדיוק כמו של אלו של כ"ך והליגה
להגנה יהודית שבמעשיהן אני תומך לחלוטין ולא מתבייש בכך.

ג. זו באמת פעם אחרונה שאני חוזר על המהות של ה"שוויון" שאתה מדבר עליו כי אתה ממשיך להתעלם וללכת עם הראש בקיר,
1. רעיונית, זו השמדה מוחלטת של העם היהודי, התורה היא מהותו, תמציתו והוויתו, מה שהופך אותו לעם ולא לאספסוף שבטים גמור או להבדיל FOLK גרמאני/סלאבי/טורקי/ערבי/ניפוני וכו', כל מלחמה שמוכרזת למחיקתה של "הדת" מעל פני האדמה היא כבר -להתחלה- השמדה של העם היהודי והפיכת היהודים ללא שונים מכל גוי אחר, סה טו, או בקיצור לדרוש להתבוללותו בקרב גויים.
2. במילים אחרות, הקומוניסטים דורשים ממני להמיר דתי לקומוניזם, אחרת דיני מוות, למרות שאם מסתכלים על העובדות ההיסטוריות ועל צורת המשטר הקומוניסטית רואים שאין הבדל, אני צריך למות לדידם אם אכנע - כפי שקברו ברית המועצות ואחיותיה מאות מיליוני בני אדם בצורה כזו או אחרת, ובין אם לא - בגלל שאני מחזיק באמת שהם אינם יכולים לסבול.

ד. לגבי ההיפים - אפשר לענות לכל הטיעון הויקיפדיאני הזה במילות האלמוות של דגלס מק'ארתור: ""אין ולו מקרה אחד בהיסטוריה, בו התבוסתנות לא גבתה מחיר אכזר מן התבוסתן", סה טו.

--- ציטוט ---2. בית''ר-הפועל
א. באמת כל הכבוד לערס שהלך ודפק מכות לשדר שלא עשה לו כלום או הבחור השני שזרק כוס, שיבח את התוקפים של שמאי. אחר כך אל תתלונן למה מגדירים אותכם כאלימים.
ב. תמיכה בנאצים הינה נאציזם, תמיכה בפלשטינאים הינה תמיכה בפלשטינאים. עכשיו אם כל טמבל שמצדיע במועל יד הוא נאצי לפי כך "בית''ר היא הקבוצה של המדינה" עקב השיר שלכם(למכבי וחיפה יש יותר אוהדים ממכם). ואם ניקח את זה בפן השלילי
כל אוהדי בית''ר אלימים כיוון שאתם שרים "אין יציאה" או "מטדי לא יוצאים חיים". על פי הלוגיקה שלך אתם ערסים.
--- סוף ציטוט ---

א. באמת כל הכבוד לשדר שלכלך עליו ועל קבוצתו, באמת כל הכבוד לבחור השני שהגן על כבודו.
אני לא מגנה את התוקפים של שמאי. אין הבדל בינו לבין כל "פרשן" ספורט בברית המועצות או בגרמניה הנאצית. הפועל ת"א היא ללא ספק הקבוצה הבזויה ביותר שהמין האנושי יכול היה להקים, חבורת חלאות שתומכים ברוצחיהם הגדולים של בני עמם, או בקיצור -

זה בסדר, גם בברית המועצות הגדירו אותנו היהודים כאלימים, רק בגלל שהגנו על כבודנו הבסיסי - אם אתה חושב שאסור ליהודים לא רק לפגוע אלא גם להרוג במי שקורא להשמדתו -ולא מעניין בעקיפין/מישרין/צחוק/וואטאבר-, במי שקורא להשמדת מדינתו -כנ"ל- כמו שהגועל שייח' מוניס קוראים ליהודים ולמדינת ישראל בתמיכתם הבזויה בערבים - אתה טועה ובגדול. ובינתיים, המציאות רק מוכיחה שאנחנו מגנים על עצמנו בעוד אתם האלימים האמיתיים -

אלימות כשלעצמה אף פעם אינה טובה אך לפמים היא הכרחית - ואוהדי בית"ר משתמשים בה כראוי.

ב. נלך לפי הלוגיקה שלך.
תמיכה בהיטלר הינה היטלריזם, תמיכה בסטלין הינה סטליניזם. כאמור, שתי חמולות שמהוות את אותה הסכנה עבור העם היהודי. אין הבדל בין הנאצים לערבים מלבד שפה - וגם זה לא תמיד.

ג. עוד דבר שראוי להזכיר - הכוונה ב"שיר של המדינה" היא שאנחנו כן מייצגים את המדינה היהודית כפי שהיא אמורה להיות, ואכן אנחנו מייצגים את דעת רוב היהודים במדינת ישראל במישור כזה או אחר בעוד אתם מיעוט שבמיעוט שהעובדה שהתקשורת בידיו מגנה על המיתוס שלא. וכן, כל אוהדי בית"ר כמו כל בנאדם אחר הם אלימים, השאלה היא ההקשר ולא האלימות כשלעצמה, אבל כמובן ההסתה, בלבול הביצים, מחציות האמת, זו השיטה של השמאל להעליל עלילות דם על הז'ידים מאז ומתמיד.

--- ציטוט ---3. רוני עוזי
א. הוא נאצי או לא נאצי- הבאת מקור דבילי ואתה מצפה שאני ינחש מה אתה רוצה. ועוד חושב שאני צריך ללכת לחפש מי זה רוני/עוזי. יצאת טמבל. לחלופין אני לא יודע אם הוא נאצי או לא נאצי, אני לא מכיר אותו. לא שמעתי עליו מימיי עד להודעה שלך.  
ב. אף אחד לא רוצה להשמיד אותך. אתה לא כזה מעניין או מאיים.
ג וזה כבר יותר קשור לנושא "הפועל בית''ר" אין הבדל גדול בין קו המחשבה שלנו לזה של חזבאללה? וואלה. כמה אוהדי הפועל הורשעו בביצוע כל פיגוע או ניסיון לפגוע בכל יהודי בשל הוא יהודי או פעיל ימין(היו אבל לא הרבה)? בינתיים לא חסר לך פגיעות בכיוון ההפוך.
והומור שחור לא מצחיק אותך? למה אתה חושב שאתה כל כך מעניין שאכפת לאוהדי הפועל מה מצחיק אותך ומה לא?
--- סוף ציטוט ---

א. אני לא מצפה ממך כלום. אל תחשוב שהקיום שלך מהווה עניין גדול עבורי או עבור כל אחד אחר, אתה מוזמן ללכת ולחקור. אני לא אשב בשבילך ואכתוב בשבילך את הביוגרפיה שלו כי אני גם ככה מפנה זמן עבור מסכן כמוך - רק בגלל רחמים כמובן. תגיד תודה על זה. אבל אם אינך יודע, אל תפסול את הטיעון שלי עד שתחקור לעומק ותבין מיהו אותו רוני - כי אחרת זה נקרא לברוח - מה שאתה עושה רוב הדיון.
ב. התחמקות קלאסית.
ג. כן. ההבדל הוא מינורי בדיוק כמו זה בין חיזבאללה ופת"ח. מתי הייתה הפעם האחרונה שאוהד הפועל התנגד לעקרונות הבסיסיים של פשעי אוסלו - או מסירת שטחים וכך לפעול ביודעין למען תכנית השלבים?
אוהדי הפועל - ערבים, ניאו-נאצים וקומוניסטים - ערב רב עלוב ומסכן שהדבר היחיד שמציל אותו הוא שהוא גר במבצר התל-אביבי - אינם שונים מחיזבאללה כיוון שהאידיאולוגיה של כולם הינה אנטי-יהודית/אנטישמית (בחר את ההגדרה) ומכוונת במישור כזה או אחר נגד העם היהודי ומדינת ישראל - ולא, זו לא דמגוגיה אלא עובדה שאתה ממשיך להתחמק ממנה בטענות ילדותיות ותירוצים.  

--- ציטוט ---4. ערבים יהודים
א. ערבים מעוניינים להשמיד את כולנו, ולכל היהודים יש אף ארוך. הערבים יתנגדו אומנם לקיומה של מדינת ישראל כארץ ישראל השלמה, אבל מספיק שאני מוצא לך 1 שלא מעוניין להשמיד אף אחד וכל הטענה שלך היא בסיסית לא נכונה.
אך כך תבכה על הצדעה במועל יד.
--- סוף ציטוט ---
א. ההבדל הוא מאוד בסיסי - קל לי להאמין שחיה כמוך לא תבין אותו. יהודים אינם גזע - להכליל עליהם תכונה ביולוגית כזו או אחר הינו הבל גמור.
ערבים הם גם לא גזע. הם תרבות/ציוויליזציה שאפשר לצאת ממנה ולהפסיק להוות חלק ממנה. בדיוק כפי שבזמנו של היטלר להיות חלק מן הציוויליזציה הגרמנית היוותה רצון להשמדת היודישה אונטרמנש, כך היום היא המהות של להיות חלק מהתרבות הערבית.
ב. אני לא מעוניין בקיטמן, תודה.
לא - אני לא יהודון. אני לא בוכה על הצדעה במועל יד. אני כורת את היד שמצדיעה אותה. אבל הנה שוב ההצדקה השמאלנית לאנטישמיות.

בנוגע לשאר אני אנסה לענות היום בערב, אם לא אז מחר או משו, שוב בגלל -

--- ציטוט ---אני גם ככה מפנה זמן עבור מסכן כמוך - רק בגלל רחמים כמובן.
--- סוף ציטוט ---

El Blanco:
בס"ד

--- ציטוט ---1. נתחיל מזה שעצם העובדה שהמדע לא יכול להסביר במפורש כיצד התחילה "בריאת העולם" לא מוכיח קיומו של אל כרגע. זה רק מוכיח שאין הסבר אחר.
2.  למה זה חייב להיות משהוא 1? יתרה מכך אם היה הוא קיים למה היום הוא היום קיים?
אתה הרי אמרת שאני ואתה פעם לא היינו קיימים. זאת אומרת לפני תקופה מסוימת הנשמה שלנו הייתה כלום. אבל שנמות תמשיך הנשמה שלנו להתקיים לנצח, אם בגן עדן ואם בגיהנום. זאת אומרת שכרגע הנשמה שלנו לא יכולה להפוך לכלום. אז אם יש כוח עליון שתמיד היה פה
מה מונע מכוח עליון זה להפסיק להיות פה? או במילים אחרות אם אנחנו קיימים מנקודת זמן ועד נצח למה לא יתכן שכוח עליון היה קיים נצח ועד נקודת זמן מסוימת?
ועוד משהוא תקן אותי אם אני טועה, שאתה עולה למעלה או אני יש לנו משפט. למה המשפט? האם זאת אומרת שאלוקים לא יכול לדעת כבר היכן נשלח? אם הוא לא יכול אז הוא מוגבל אם הוא כן יכול למה המשפט?
3. למה הדבר הזה לא יכול להיות מוגבל? למה אותו כוח עליון אינו מוגבל?  
4. בו נניח וכוח זה קיים ללא הגבלה, מה אם כוח זה החליט שמאס לו מהעם הנבחר? כיצד תסביר את הפרעות בעם הזה בכל מהלך ההיסטוריה שלו לאומת העם השוודי או הדני שחי בשלום ושלווה? ואם אנו עדיין עם נבחר והייתה שואה, ואלוקים לא מנע אותה אזי הוא אחראי לה כי יכל למנוע אותה.
אזי הוא רצח 6 מיליון מאחינו. כולל ילדים נשים וטף. כיצד הטף חטא?  
5. השאלה המתבקשת, אם האל לא מוגבל, האם הוא יכול לייצר אבן מסוימת שאפילו הוא לא יכול להרים אותה? כיצד הדבר יתכן? שאלה סתמית זו לוגית מגבילה את הכוח העליון הזה.
--- סוף ציטוט ---

בגלל שאין לי זמן לענות לכל כפי שידוע כבר, HEBRAIC הציע לענות במקומי. להלן תשובתו - אגב, גם הוא בנאדם עסוק וכרגע הוא מתכונן למבחן, ולכן הוא איננו זמין לרוב -

1. המדע יודע להסביר כיצד התחיל העולם, לא איך הוא התחיל, כך שאתה טועה. המדע יודע שהעולם התחיל בפרץ אנרגיה אדיר, שאחרי שהתקרר הפך לחומר שמרכיב כרגע את היקום, בזמן הפרץ הזה התהווה גם המרחב (כתוצאה ממנו) והמרחב התמלא בחומר שנקרא קרינה שנוצרה גם מהאנרגיה שהתפרצה, הקרינה הזאת היא ה-Smoking Gun שלנו להוכיח שהיקום התחיל בצורה פתאומית וכאן נכנסת השאלה האם ההתהוות הזאת של היקום היא אפשרית אם לפני כן לא היה כלום? התשובה היא בוודאי שלא.. כי תמיד היה נשאר רק כלום,לכן משהו היה חייב להתקיים תמיד, האלטרנטיבה היחידה של כלום (שלא היה מאפשר קיום כמו שלנו אף פעם), ולכן כתוצאה מהמסקנה הזאת.... אנחנו מגיעים לעובדה הבסיסית הזאת שיש משהו שהדרך היחידה לתאר אותו זה כאלוקים.

2. כי "משהו" זה ההפך מכלום... אם יש כלום, אין שום דבר, אם אין כלום, יש משהו. מה זה המשהו הזה? את זה בדיוק ביררתי על ידי הסקת מסקנות על בסיס העובדות... כי דבר שתמיד היה, הוא מעל כל חוק ומרחב, אין שום דבר ברמתו או דומה לו, לכן אין שום דבר שיכול לבטל אותו, הוא היחיד מסוגו, מה שתמיד היה, תמיד יהיה, הקיום שלו מאפשר את הקיום הנוכחי שלנו, אבל זה שאנחנו צריכים את קיומו כדי להסביר את קיומנו כלל לא רלוונטי לגבי הצורך שלו בנו מהבחינה הזאת... ההפך... הוא לא צריך ששום דבר אחר יתקיים מלבדו בשביל להתקיים... הצורך בקיומו מבחינתנו, זה כי בלעדיו היה מצב של כלום... וזה סותר את הקיום הנוכחי שלנו - כי כלום לא היה משתנה למשהו.
להשוות בין הקיום שלנו לקיום שלו הוא חסר משמעות.. אנחנו התחלנו, הוא לא. הנשמה גם התחילה בנקודה מסוימת, הוא לא.
על סמך מה אתה קובע שכל נשמה בהכרח מרגע הוולדה תתקיים לנצח?  אם כן... זה רק בזכותו... כי אחרת, אין שום פקטור שמבטיח את זה, לכתחילה... רק משהו שקיים תמיד יכול לקיים משהו אחר ברמת העיקרון, כי אחרת לא היה כלום, ואז לנצח היה נשאר רק כלום.
מה שמונע מהכח העליון להפסיק להתקיים זה שאין שום דבר שיכול להפסיק את קיומו לכתחילה... והעובדה שאם הוא תמיד היה, אז גם תמיד הוא יהיה, לכן הוא אינסופי הכח העליון הזה הוא מעל זמן, מעל חוק, מעל מרחב, מעל כל מגבלה וכל דבר אחר, כל מה שקיים, כולל זמן, קיים רק בזכותו,כי אחרת היה כלום, וגם זמן לא היה.

אכן יש צורך לתקן אותך, שכן אתה תופס את מהות המשפט בבית דין של מעלה כאל "חקירה"... אין זה "חקירה" כי אם גזרת הדין על האדם לפי איך שהוא חי את חייו, והכל אכן ידוע שם... מהות המשפט היא לצורך האדם, לא לצורך "ידיעת" מעשיו... כל מעשיו ידועים לפני בורא עולם. על האדם מוטל תפקיד, מבחן... בעולם הזה, הקב"ה רואה את כל אשר הוא עושה וכאשר מגיע למשפט הזה מקבל את הגמול עבור מעשיו.

3. הוא אינו יכול להיות מוגבל מהסיבה הפשוטה, ובאמת, תתחיל להשים לב למה שכתוב במקום ישירות לשאול שאלות, כי ההסבר היה בתוך ההסקת מסקנות
דבר שתמיד היה ותמיד יהיה, הוא יחיד מסוגו... לא היה שום דבר חוץ ממנו מאז ומתמיד , רק הוא היה מאז ומתמיד , ולכן הוא מעל כל חוק ומרחב וזמן וכו' כפי שאמרנו , זאת אומרת, אין שום דבר שיכול להגביל אותו... דבר שאין שום דבר שמגביל אותו, ההיסק מזה... אם נננסח את זה מחדש, זה שהוא בלתי מוגבל
ואם ננסח מחדש את אי מוגבלתו, משמעות הדבר הוא, אכן, שהוא גם כל יכול.

4. הבעייה בחשיבה שאתה מציג, היא שאתה מנסה לייחס לאותו כח עליון תכונות אנושיות, כגון מחשבה מחדש לגבי נושא מסוים, כגון בחינה מחדש של מצב מסוים.... דברים אנושיים לחלוטין, שכן הידע האנושי הוא לא אבסולוטי, ואדם עלול לחשוב ולטעות ולאחר מכן לחשוב על משהו אחר לחלוטין שישנה את כל התמונה ויבין שמשהו אחר הוא הנכון.
אך לא כך אותו כח עליון... אין לו "מחשבה" אנושית, הוא יודע את הכל... ולכן אם הוא בחר בעם מסוים, זה לא כתוצאה ממחשבה מסוימת שהעם הזה ראוי להבחר בגלל איזה תכונה מסוימת שאם לפתע לא תהיה קיימת, הבחירה תבוטל -
ההפך - הקב"ה בחר בנו בחירה שאיננה ניתנת לביטול .. אמנם על פי התנהגות האבות אכן... אך הוא קבע מראש שגם לו ננהג בדרכים אחרות, הבחירה לא תתבטל לעולם אלא לנצח תשאר "כֹּה אָמַר השם , אִם-יִמַּדּוּ שָׁמַיִם מִלְמַעְלָה, וְיֵחָקְרוּ מוֹסְדֵי-אֶרֶץ, לְמָטָּה:  גַּם-אֲנִי אֶמְאַס בְּכָל-זֶרַע יִשְׂרָאֵל, עַל-כָּל-אֲשֶׁר עָשׂוּ--נְאֻם-השם" ירמיהו לא:לו , קרי כפי שאין ניתן למדוד את היקום ולחקור את גרעין כדור הארץ - כך אי אפשר שהשם ימאס בנו לחלוטין (יבטל את הבחירה) על כל החטאים אשר עשו.
אלא מה?  הקב"ה לא יתן לישראל להתחמק מהיעוד שלהם, ואם עם ישראל ינסו ... "  בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה, וּבְחֵמָה שְׁפוּכָה--אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם.  "  יחזקאל כ :לג .... הקב"ה לעולם לא יתן לישראל להתחמק מהיעוד שלהם, ואם צריך גם ימלוך עלינו ביד חזקה וזרוע נטויה וחמה שפוכה -
כי הקב"ה הוא טוב ומטיב ולעולם לא יזנח אותנו... אבל הוא לא סנטה קלאוס, הוא נתן לנו תפקיד ואנחנו חייבים לשמור עליו כעם, ואי אפשר לברוח מהתפקיד הזה.

עכשיו בקשר לנסיון המגוחך שלך להראות כאילו הקב"ה חלילה לא קיים או כאילו שונא אותנו\ביטל את הבחירה, על ידי "הרמת על נס" את כל הצרות שעברו עלינו בגלות... אדרבה... בגלל שאנחנו העם היחיד שעבר עליו יסורים כאלה ולא לאף עם אחר... ובמיוחד בגלל התבוללות ועבודה זרה וכו' - זה הוכחה שהשם לא ביטל את בחירתו ועדיין תקף בשבועתו שלעולם לא יזנח אותנו גם אם חלילה היהודים רצו לעזוב אותו והקב"ה הזהיר אותנו... ישנם פרשיות שלמות בתורה להזהיר על זה, שהעונש יהיה גלות... ואם היהודים ימשיכו לחטוא בגלות אז העונש יהיה יסורים נוראים -
" וַיֹּאמֶר השם ; וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ.   יז וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה".
ועיין בדברים כח לראות את האזהרות על התבוללות ועבודה זרה וחטאים
וכו'
וגם השואה נחזתה מראש, אפילו שם העם שיבצע אותה "גרממיא של אדום" (מקום אחר בגמרא אומר שגרממיא זה גומר ובמדרש בראשית רבא כתוב שגומר אלו גרמוניקה), ועיין בזה ביחזקאל לו. וראה מה שכתוב שם על שיחזיר אותנו לארצנו בקידוש השם גדול לאחר השואה - וכך היה.
והכל היה בגלל שחטאנו, ובאמת היה התבוללות, זה לא שלא היה - היה.
אז... נא תפסיק להיות דמגוג ותתחיל ללמוד באמת מה כתוב בתורה... הקב"ה לא רצח את החוטאים... הוא רק הסתיר פניו ... מידה כנגד מידה על הסתר הפנים מהמצוות... וגם העונש היה תוצאה ישירה של החטא, התבוללות (נסיון לדבוק בגוים) הולידה שנאה מהגוים שגרמה את הפשעים שלהם נגד העם היהודי
ולאחר מכן עם ישראל שב לארצו וקידש שם שמים ברבים - כפי שכתוב ביחזקאל שם.

5. השאלה המתבקשת שלך, נקראת "פרדוקס הסלע".. פרדוקס שבתוכו יש פרדוקס, שאם לא היית משנן בצורה חסרת אישיות מאתרי אפולוג'יסטים אתאיסטים, אולי היית מבין בעצמך את הבעיתיות ולא שואל את אותה שאלה.
השאלה היא, האם הקב"ה יכול ליצור אבן\סלע שלא יכול להרים\לשבור, שאם לא ואם כן, אז כביכול זה אמור להוכיח שהוא בלתי מוגבל\לא כל יכול.
אבל המציאות היא, שהשאלה הזאת כוללת בתוכה כשל לוגי אדיר מימדים - האבן\סלע\חומה\לא משנה מה - מלכתחילה מוגבל,
איך אבן, סלע, או לא משנה מה, שהוא מלכתחילה מוגבל, יגביל דבר שמלכתחילה הוא בלתי מוגבל?
וזה הפטיש ששובר את הסדן הזה... כל עצם השאלה היא לא הגיונית מיסודה... דבר מוגבל, לעולם לא יגביל דבר בלתי מוגבל.
אם הקב"ה הוא בלתי מוגבל (וכורח המציאות מחייב המצאות נמצא ראשון שלא התחיל ולא יגמר, וכתוצאה מזה הוא בלתי מוגבל), אבן לכתחילה לא יכולה להגביל אותו, לא משנה איזה אבן.
אבל לעצם השאלה המטומטמת הזאת, גם לה יש תשובה - הקב"ה באמת ברא אבן שאי אפשר להרוס - ישראל!!! כיוון שהוא חתם את שמו עלינו, ואנחנו עמו.
אם נושמד, יחולל שמו לנצח, לכן הוא לעולם לא יתן לישראל להיות מושמדים, אבל זה לא שאי אפשר להשמיד את האבן.... זה כי ברצונו אי אפשר להשמיד אותה.
בגלל שהוא לא מאפשר השמדה - אי אפשר להשמיד אותה כשלעצמה.. היא מוגבלת. הוא - בלתי מוגבל.

אלמ:

--- ציטוט ---1. זה הסבר מדהים ללא ספק, אבל זה עדיין לא הוכחה, זה הסבר לצאת מדין חובה.
החיה הכל כך גדולה והיא דינוזאור, מוסברת בחצי משפט בספר בראשית? ותנין גדול מסביר רק חלק מהדינוזאורים. ועצם העובדה שכל מחקר קיים מסביר שהדינוזאורים לא חיו עם בני האדם, זאת אומרת נכחדו לפני בריאת האדם לא מופיע בתנך הכחדתם. טכנית זה יתכן כי ה' ברא את החיות ואז את האדם.
אבל זה מאוד מאוד בעייתי להסביר שאותה חיה חיה רק יום ואפילו אם הם חיו רק 1000 שנה זה סותר הרבה מאוד מחקרים.
ושוב זה לא מסביר את הממוטה, את מה שנקרא "עידן הקרח", ואיך הגיעו כל מיני חיות לקוטב הצפוני או הדרומי(שחו?) ואיך הקנגרו הגיע לאוסטרליה אחרי המבול?
בנוגע למבול- חסר לך מחקרים שסותרים את זה? כל מה שאני אומר שזה לא מוכח באופןמוחלט. למה שהאל לא יוכח לנו באופן מוחלט את כל תורתו? כרגע אי אפשר להוכיח אותה באופן מוחלט, ואם אי אפשר בכלל אזי הוא מוגבל(אבל זה כבר סעיפים אחרים).
--- סוף ציטוט ---

התורה אינה ספר היסטוריה ובטח שלא ספר מדע,התורה מספרת לנו את התרחישים המיועדים לנו ולא נוהגת להרחיב בד"כ,אין זה סותר שום דבר הדינוזאורים נכחדו בתקופת המבול(ואגב ישנם גם מדרשים על הדינוזאורים,כמו כן מסופר על צאצא של חיה אשר הייתה מסתובבת בכפר והייתה מורידה עצים בהליכתה וזה רק על קצה המזלג).
כמו כן ויברא ה' את התנינים הגדולים משמע את הזוחלים הגדולים שמכאן נובע כל סוג של דינוזאור (ע"פ פרשנותו של הרמב"ן).
לגבי איך הגיעה קנגרו לאוסטרליה,זאת ניתן להסביר ע"י נדידת היבשות, שכמו כן לפני נדידתה הייתה יבשת אחת שאגב גם את זה התורה הקדימה לספר לנו לפני המדע.
בנוגע למבול, זה מוכח שכמו כן כידוע נמצאה תיבת נוח על הרי אררט בדיוק בהתאם למידותיה ע"פ התורה, ראה:

--- ציטוט ---2. זה בדיוק מה שאני אומר, לפי האמונה אין סוף לנשמה כלל, אזי הנשמה שלנו היא מנקודת זמן ועד נצח. לכן למה לא יכול להיות כוח עליון מנצח עד סוף.
נכון שכתוב שה' נצח כאשר הכוונה היא נצח מוחלט, אבל זה לא מוכיח שה' נצח מוחלט רק כי כתוב.
זה שאלה שאתה לא יכול לענות עליה כי אין עליה תשובה.
בנוגע לפס''ד- אם הוא יכול לשנות את גורלו כמו בגלגול נשמות או גיהינום או כל דבר אחר, למה יש משפט, אפילו בסרט אותו רב(אני מניח שהוא רב) בא ואומר "העולה למעלה ומחליטים לנקות אותו". למה זה? מה ה' לא ידע שזה מה שיקרה?
--- סוף ציטוט ---

ה' הוא נצח מוחלט מעצם היותו הבורא כפי שכב אמרתי והוא אינו מוגבל.
זאת כדי להצדיק על האדם את הדין, להוכיח אותו על פשעיו בעולם הזה, ולא משום שלא יודעים מהו גזר דינו.
שנית, משום שכידוע "מלאך אחד מליץ מיני אלף" שעד הרגע האחרון של פסיקת הדין יכול להיווצר מצב שהאדם זכאי בדין,ושיסנגרו עליו באותה עת,על איזה שהיא מצווה שעשה, ואף יתכן שהאדם שלו עשה את המצווה יסנגר עליו בעצמו.

--- ציטוט ---3. בנוגע להגבלה-זה לא מסביר את זה, אם ה' נצח למה הוא לא יכול להיות נצח ומוגבל. אין שום סיבה שמה שלא נברא לא יהיה מוגבל בתחום אחר. זה לא מוכיח את זה שה' לא מוגבל, גם אם הוא נצח.
בנוגע לשטן- זה כמובן שאלה היפותטית, מה אם התורה נועדה להביא למלחמות בין בני אדם, השטן שהוא באמת השולט ברא אותה כי ידע שזה יביא למלחמות ואנחנו לא יותר מהשעשוע שלו. אפשר לנתח את זה במספיק צורות שזה יסתור 1 לאחד את אש''י, רמב''ם וכל השאר. זה פחות הבעיה. אתה יכול להוכיח שזה לא נכון? אתה לא יכול להוכיח, אבל זה עדיין לא אומר שזה נכון. וזה בדיוק הפואנטה שלי בכל הדיון, אתה לא יכול להוכיח שקיים אל, או שהאל הוא נצח או שהוא לא מוגבל ולכן כל טעון "האל אמר" לא רלוונטי בכל דיון.
--- סוף ציטוט ---
בטח שניתן להוכיח את קיומו של האל,אנו ההוכחה המופתית ביותר לקיומו של האל קרא את המאמר הנ"ל  "שפינוזה והוכחת קיומו של אלוהים"  http://www.e-mago.co.il/e-magazine/shpinoza2.html

--- ציטוט ---1.3. אם ה' יצר את האדם עם נטיות לחיוב, והאדם ניתב אותה למקומות שפלים, בעקיפין, ה' הלא מוגבל יצר לו את האפשרות לדברים שפלים אלו והוא אחראי לכך. כמו שאם הבן שלך ישבור לי את החלון בבית, אני יבוא אליך בטענות וידרוש פיצוי ממך, לא מהבן שלך.
--- סוף ציטוט ---
.
מה לא ברור הכל טמון בכך שה' הטמין באדם את הבחירה החופשית, בו הוא רשאי לנתב את משיכתו היצרית למקומות חייוביים או להפך.

--- ציטוט --- 2.3מה כוונה התיקון שלו? האדם שנמשך לכמה עבירות יש לו תיקון יותר ארוך? ובכלל כיצד אתה מסביר שישנם אנשים שלהם חסר תאי מוח המונעים מהם להרגיש כאב של אחר כמו במחקרו של לומברוזו ועוד הרבה מחקרים אחרים? או שגם זה גלגול נשמות? 
--- סוף ציטוט ---

כן, אדם שנמשך לכמה עבירות יש לו תיקון ארוך יותר.
ולגבי המחקר הזה, כנראה שזהו התיקון העצמי של האדם, כנראה שגם את זה ניתן לנתב לחיוב במובן כלשהו,אלא אם כן נגדיר זאת כמחלה.

--- ציטוט ---3.3. מה זאת אומרת לא ניתן? בטח שניתן לומר, אתה החלטת שאתה לא מקבל את זה בגלל האמונה. שזה סבבה והכל, זה לא אומר שזה נכון או לא נכון.
חוץ מזה לפי מה שאתה אומר פדופיליה הינו תוצר של סבל הנגרם לילד עקב גלגול נשמות, אזי הפדופיל הראשון שפגע בילד הראשון שנפגע הוא לא יותר ממשחק של ההוא למעלה לפגוע למען תיקון בילד. ה' ידע שאותו ילד יפגע ולא עצר בכך למען "תיקון" ובכך אישר את הפדופיליה, ולכן הוא לא טוב מוחלט. אגב הפדופיל עצמו נענש? כי הוא היה רק לצורך תיקון. וכל מה שכתבת עד כה לא מוכיח שפדופיליה נתונה לבחירת האדם בלבד. זה רק ההסבר התורני.
--- סוף ציטוט ---

ניתן להסביר את זה בשני אופנים האינם סותרים זה את זה.
1.ישנו גם גלגול נשמות לילד, אשר הוא בסך הכל מתקן את אשר פגם בעברו,ובעולם הבא הוא יהיה זכאי וטהור,זאת בהבנה של "מגלגלין זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב".
2. לפדופיל גם ישנה בחירה וכמו שהסברתי מההיבט התורני(שאין שום ספק להרהר עליו).

--- ציטוט ---4. ה' הבטיח ואתה לא יודע אם הוא יקיים. אין לך שום דרך להוכיח שהוא תמיד יקיים את הבטחתו ואתה אפילו לא יודע אם הוא כרגע מקיים את הבטחתו ולא נמצא בגלקסיה אחרת אחרי שזנח אותנו, המין האנושי.
--- סוף ציטוט ---

כמו שההיסטוריה מוכיחה,וכן במלחמותינו על א"י ובהישרדותנו כנגד כל הסיכויים מול הגויים בגלות ובגזרות הקשות וכו',ה' לא נטש אותנו ולא הפר את בריתו לעולם, כך אני מאמין שההבטחה האלוקית לא תסור מאיתנו לעולם.

--- ציטוט ---בנוגע לשואה- אם הם בחרו לעבור את הגבול בלשון המטה, איך ה' העניש אותם? הרי ה' לא שלח את האמריקאים, הרוסים והבריטים לעזור לנו ולהשמיד את הנאציזם. כי הרי אז הוא היה מתערב וסותר את עיקרון הבחירה החופשית. ולכן איך שלא תסתכל על זה לא הוא הציל את שארית העם היהודי.
--- סוף ציטוט ---

הישרדותנו(כנגד כל הסיכויים) הינה הנצחון המוחץ בשואה, וכנראה כאן הייתה היד האלוקית.
הינך מוזמן לצפות להלן התשובה מעמיקה של רב בנושא השואה בכלליות:

--- ציטוט ---א. בזכות השואה, קיבלנו מדינה !

ב. השואה היא הוכחה מעולה למעמד הר סיני

ג. כמו שהוא שואל על השואה שישאל על שעבוד מצרים.

ד. כל ישראל ערבים זה לזה, אם נגזירה גזירה אפילו צדיקים לוקים בה.

ה. עניין השואה רמוז בתורה בגימטריאות ובאותו עמוד נגד כל הסיכויים מופיע גם "היטלר"

שאלתי פעם יהודי אחד אם הוא מאמין שיהודי מסוגל להכחיש את השואה, הוא אמר לי שבחיים יהודי לא יכחיש את השואה, אמרתי לו ואיך לדעתך צריך לקרוא ליהודי שכן מכחיש את השואה

אז הוא אמר לי: "בוגד" , "כופר" וכו',,,

אח"כ שאלתי אותו אם הוא מאמין בה'? הוא אמר לי שלא ! אמרתי לו: "בוגד", "כופר" הוא אמר לי מה הקשר? אז עניתי לו שהוא זו ההוכחה הכי טובה לאדם שיהיה מסוגל להכחיש את השואה !

הוא ביקש הוכחות. ונתתי לו...

שאלתי אותו, מה גורם לנו היום לזכור את השואה? הוא ענה לי: "הצפירה" חייכתי ואמרתי לו ונראה לך שבזכות צפירה של דקה וחצי יזכרו את השואה לנצח נצחים? הוא ענה לי: "לא יודע"

אמרתי לו, אם כל ניצולי השואה היו מחליטים שמותר להם להתחתן רק עם ניצולי שואה כמותם כדי שלא תישכח הזוועה הזאת מזרעם ומזרע זרעם, ושלוש פעמים בשנה היו קובעים לעלות

לפולין לצפות בשרידי הטבח הנורא שהתקיים שם ויום בשבוע היה נקרא יום השואה וכל ילד שנולד היו חותכים את בשרו ומקעקעים לו על הזרוע "ש" של שואה ובכניסה לכל בית של

ניצול שואה היו חורטים "ש" על הדלת וכל יהודי היה שם סרט צהוב עם אות "ש" שחורה על המצח כל היום והיה לובש חולצה שכתוב עליה "שואה" וכל ניצולי השואה היו מתרכזים יחד לחבר ספר שנקרא ספר השואה, אם כל ניצולי השואה היו עומדים בכל הסימנים האלה, האם מישהו היה מעיז לשכוח את השואה? הוא ענה לי: "בחיים לא", אז שוב שאלתי ואם מישהו למרות כל הסימנים האלה היה שוכח את השואה מה היית אומר עליו? הוא ענה לי: "הוא חייב להיות אדיוט גמור" , "כופר" , "בוגד" וכו',,, אמרתי לו, עכשיו קח את כל הביטויים בהם השתמשת ותגיד אותם לעצמך. הוא שוב התעצבן ושאל מה הקשר??? אז אמרתי לו: אחי היקר תקשיב לי ותקשיב לי טוב ! השואה היא ההוכחה הכי יפה שיש למעמד הר סיני ! בשואה נהרגו 6,000,000 יהודים

במעמד הר סיני צפו 6,000,000 יהודים, הקב"ה כתב לעם ישראל ספר חוקים הספר הזה נקרא תנ"ך וכל העולם מאמין שהוא הספר הראשון שניתן לעולם. הקב"ה ציווה עלינו לא להתערבב בגויים ולהתחתן רק עם בני מיננו, יהודי מתחתן רק עם יהודי, ה' ציווה ש-3 פעמים בשנה נעלה לירושלים (פסח, שבועות וסוכות) ה' ציווה שיום אחד בשבוע נשמור שבת, ה' ציווה לימול כל תינוק זכר,  ה' ציווה כל יהודי לשים מזוזה על הפתח מימין (על המזוזה כתוב "ש") ה' ציווה שלכל יהודי תהיה ציצית, חכמים הוסיפו גם כיפה כדי לחזק את הסממנים שמזכירים לנו את מעמד הר סיני והתגלות ה' ונתינת התורה ולמרות כל הסימנים שה' ציווה עלינו לעשות כדי שלעולם לא יישכח מעמד נתינת התורה על הר סיני ! למרות שכל שנה יש לנו חג שנקרא חג מתן תורה שמזכיר לנו שהיה דבר כזה שנקרא מתן תורה, למרות כל זה יהודים כמוך לא מאמינים בה', לא מאמינים בתורה ומעיזים פנים ומתחצפים, מזלזלים וכופרים במלכו של עולם ! עכשיו שאלתי אותו, נו... מה אתה אומר? אתה עדיין חושב שאתה לא בוגד? לא כופר? איך אתה מרגיש עכשיו? הוא התבייש וביקש סליחה מרבונו של עולם ! זה היה הקטע הכי מרגש שראיתי בחיים, הוא ממש היה בהלם ודמעות החלו לזלוג מעיניו.

אני לא יודע אם זה מתוכנן או לא, אבל השואה היא הוכחה חד משמעית למעמד הר סיני, מי שחושב שעוד 100 שנה אנשים לא ישכחו את השואה טועה ! עכשיו יש לנו ניצולים עם מספרים על הידיים, אבל עוד כמה שנים הם כבר לא יישארו איתנו. בארה"ב יש כת של אלפי אנשים שנקראים "מכחישי שואה" הם טוענים שהגז שבו השתמשו בשואה היה גז לריפוי ולא גז להריגה, בקיצור, היום כל דבר אפשר להכחיש, את הסרט הכי טוב אפשר לזייף בהוליווד, את המסמכים הכי מעולים אפשר לזייף כבר במחשב ביתי, לא צריך להיות "גאון" אז גם את השואה יכחישו ולא נצליח להוכיח שום דבר, כולם יגידו שאנחנו שקרנים שאנחנו מעלילים עלילות שווא. כי העולם שונא אותנו.

לסיכום: מי שלא מאמין בבורא עולם, אחרי כל כך הרבה סימנים שנמסרו לעם היהודי, מי שוויתר על רוב הסימנים ואינו מקיימים הוא הוכחה לעובדה שלא משנה כמה סימנים והוכחות יש, עדיין יקומו מכחישי שואה מנוולים.

אהה,,, שכחתי עוד משהו, הבחור בהתחלה אמר לי אף אחד לא ישכח כי כל מי שסבא שלו נהרג או נרצח בשואה יחדיר את המסר הזה לבנים שלו ויספר להם וידרוש מהם לספר לבנים שלהם ! אז אמרתי לו שגם זה לא יעזור, גם את מעמד סיני העבירו מאב לבן ועובדה שבן כמוך לא זכה לקבל את המסר,,, אם אבא שלך שבר את השרשרת אז וודאי וודאי שיהיו אבות שישברו את שרשרת השואה !

לסיכום: מי שלא מאמין בה' יתברך במילים אחרות מסוגל להיות אחד מ-"מכחישי השואה" !!!!!!!

אז למה הייתה שואה? את התשובה אני לא יודע אבל אני כן שהשואה באה ללמד את עם ישראל לקח חשוב ! כמו שאת הזוועה שהייתה לכם לא תשכחו לעולם, אני מקווה שאת מתן התורה לא תשכחו לעולם.

למה פינו את גוש קטיף? מה הערבים הם שליחים של ה'? הרי יש אין סוף שאלות שאפשר לשאול, האם בגלל זה לא נשמור שבת? למה ה' עושה לי ככה,,,??? אני אחזיר לו,, אני לא אשמור שבת... זו הטיפשות הכי גדולה שאפשר לעשות,,, זה כמו שמלך יחליט להעניש את

אחד מהשרים שלו והשר שלו יגיד לו, אהה אתה מעניש אותי, חכה תיראה מחר תבקש ממני לעשות עבורך איזה עבודה ואני לא אשים עליך קצוץ... חחח טיפש מטופש, עכשיו נתת למלך

לגיטימציה להשליך אותך לגוב האריות !

כל יהודי חייב לזכור !

א. יש בורא לעולם (סיאנסים, מוות קליני, נבואות, חלומות, היפנוזה ומדיומים יוכיחו...)

ב. הוא הכי חכם בעולם (הבריאה תוכיח, זבוב, גוף האדם ומליוני יצורים יוכיחו...)

ג. הוא אוהב אותי (כמו שאבא מביא ילדים לעולם ואוהבם למרות שהוא לא חייב לעשות זאת...)

ד. כל מה שהוא עושה זה לטובתי (למרות שאני לא תמיד מבין,,, לאבא יש ניסיון גדול יותר...)

כמו שילד קטן שופך בטעות חומצה על היד ואבא תופס אותו ומתחיל לשפוך עליו סבון ולקרצף לו את החומצה מהיד עם סקוטצ' כואב עד שיוצא לילד דם, הילד חושב שאבא השתגע אבא שורט אותי ומוציא לי דם ! אבל כל מה שאבא מנסה לעשות זה להסיר את החומצה מעל הילד כדי שלילד לא תישאר כוויה לכל החיים והחומצה לא תשרוף לו את העור ! פצע עובר כוויה לא ! אבא יודע מה הוא עושה גם אם אני לא תמיד מבין, כשאני אגדל אני אבין....

יהודי אומר: "נעשה ונשמע" גם אם אני לא מבין למה אני עושה ואח"כ בעתיד אני אשמע ואבין מדוע ה' ציווה וגזר עלי את מה שגזר, אבל יהודי אומר שהוא רוצה להבין למה היה? למה לשמור שבת? למה הייתה שואה? למה צריך להניח תפילין? למה לחכות בין בשר לחלב? למה נולדתי להורים כאלה? למה נולדתי עם פגם כזה? למה לא כולם נולדים שווים? למה ולמה ולמה? זה יהודי שאין לו יראת שמים, זה יהודי עם הרהורי כפירה ! נכון שכתוב: "וחקרת ודרשת היטב" אבל יש דברים שאסור לחקור ואסור להתעמק בהם, כי המוח שלנו לא מסוגל להבין אותם ובהם אמר ה', אל תתערב, אתה לעולם לא תבין, על זה נאמר: "מפרי עץ הגן אכול תאכל ומפרי עץ הדעת לא תאכל כי ביום אכלך ממנו מות תמות" מהו פרי עץ הגן? העולם החומרי שמובן לנו ויש לנו רשות לחקור אותו, אבל פרי עץ הדעת זה העולם הרוחני, ההיגיון של בורא עולם, את זה לעולם לא נצליח להבין כי אנחנו צריכים להיות במדרגה ממש גבוהה, אז ה' מצווה עלינו: "לא לאכול מפרי עץ הדעת" אל תנסה לאכול (להבין) את הדעת שלי.. כי לא מחשבותיי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי.. אנחנו שונים אומר ה',,, להבדיל, כמו שקוף לעולם לא יצליח לחשוב כמו בן אדם, כך אדם לעולם לא יצליח לחשוב כמו ה' יתברך...
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---ובכלל ההסבר הזה "לבשו' מנהג גויים ומאסו בדרך ה' שאף זה נראה להם לגיטימי"- אינו מובן, כי גם היום יש לא מעט יהודים ואף רבים שלובשים מנהגי גויים ומאסו מדרך ה' והם לא מושמדים, ויתרה מכך בזמן השואה הושמדו גם אלו שכן עבדו את השם, כן התפללו שחרית מנחה וערבית, כן גידלו זקן ואכלו כשר, וכן הלאה וכן הלאה. ועוד פעם זה סותר את העונש מה', כי ה' לא עשה כלום, כי הנאצים בחרו להשמיד אותנו מבחירה עצמית. אז הוא לא העניש ולא הציל. וברגע שהוא לא הציל ואפשר זאת באי התערבות הוא לא טוב מוחלט, עקב השמדתם של מיליוני בני אדם(6 מיליון זה רק אנחנו, סך של 50 מיליון) שמספרים רבים מהם היו דתיים צדיקים וישירים. אבל אינך רוצה להיכנס לזה-זכותך
--- סוף ציטוט ---
היום יש לנו מדינה,היום ישנו עם יהודי מאוחד בא"י מה שלא היה בגלות שהלכו שולל אחר מנהגי הגויים, היום גם כן יש לנו מלא צרות (הערבים צרתנו הגדולה ביותר אשר קמה,איומים כוננויות למלחמה,פשע כללי בתוך המדינה,ולא חסרים צרות), אך מכל מקום אינו רוצה להיכנס לעובי הקורה ואיני קובע מסמרות בדיני שמים,ואיני יודע מה צופן לנו העתיד :old_huh:.

--- ציטוט ---בנוגע לגלגול נשמות: הנה מ-ויקי על אותו איאן סטיבסון מהסרט ומה הוא אמר לפי ויקי על גלגול נשמות:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%9F_%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A1

"הפסיכיאטר הקנדי איאן סטיבנסון, שעסק בחקר גלגולי נשמות, הביע במחקריו דאגה לגבי השימוש בהיפנוזה לחשיפת גלגול נשמות של מטופלים, וטען כי כל "האישיות הקודמות" שעולות אצל מטופלים בעקבות שימוש בשיטה זו, הן לחלוטין פרי דמיונם של המטופלים. מחקריו של וייס בנושא עוררו ביקורת משום שלא נחשפו לביקורת עמיתים ונטען כי לא נערכו לפי סטנדרטים מדעיים".
וזה מה שגם נאמר בסרט שהוא נזהר מרגרסיה(כנראה שהוא בכלל לא נזהר).
וחוץ מזה זה לא הוכח את תופעת גלגול הנשמות כלל, ובטח לא את התופעה על פי היהדות. זה רק סוג של הסברה. על פי כן פרופסור אחר, וילהלם רייך מתלמידיו של פרויד שאמר שגילה
"אנרגיה פיזיקלית חדשה הנמצאת בכל בעלי החיים ובאוויר. האנרגיה כונתה בשם אורגון. רייך בנה מכשירים שכונו "צוברי אורגון" שתפקידם היה לצבור את האנרגיה ולרתום אותה לשם ריפוי מחלות כמו סרטן ולחיזוק האון המיני."
כמובן שכל שאר אנשי המדע חשבו שזה קשקוש(וזה כנראה קשקוש).
רק בגלל שאיזה פרופסור אומר משהוא זה לא אומר שזה נכון וגם לא אומר שזה לא נכון.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%94%D7%9C%D7%9D_%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9A

אגב ההיפנוזה(אני בדיוק לומד למבחן שלי בפסיכולוגיה) הינה לא יותר מטכניקה פסיכולוגית, אשר מטרתה הינה ליצור מצב תת הכרתי כדי להלחם בסימפטומים של היסטריה. היסטריה היא בעצם אוסף של סימפטום פיזיולוגים שלא מוסברים מבחינה רפואית ולכן מניחים שהם נפשיים. פרויד ושותפו ברויאר שניהם השתמשו בהיפנוזה יחדיו כדי לטפל בחולי היסטריה ולהם הייתה חולה בשם "אנה או". בשלב מסוים הודיע אותה "אנה או" לברויאר שהיא בהריון והוא האבא, למרות שכלל לא קיים עמה יחסי מין, ובעצם היא לא הייתה בהיריון כלל(מחשש לשמו הטוב הוא עזב ופרויד המשיך לטפל בה ללא היפנוזה וראה בעיות נפשיות אחרות. מכך התחיל את התאוריה שלו של הפסיכואנליזה). והנה הוכחה סותרת, בה ניתן לראות במפורש חולה שמדמיינת דברים ללא שליטה עצמית(שהיא בהריון) שלא רק סותר את עיקרון "חופש הבחירה" אלא מטיל ספק שבעט שהייתה נתונה להיפנוזה אמרה היא אמת מוחלטת(לא שדובר שם על גלגול קודם, ורגרסיה אינה מוגדרת על פי פרויד כחזרה לגלגול קודם אלא כחזרה לילדות הקיימת בלבד). ולכן היפנוזה אינה הוכחה לקיומה של גלגול קודם.
--- סוף ציטוט ---

אם כך המחקר טוען, מה בדבר הוכחות וודאיות של גלגול נשמות,תוך כדי צירוף עובדות של מקרים בודדים בהם ה'חוזר בגלגול' מספר את עברו
וכן סיפורים בהם מתוך תהליך ההיפנוזה,מדבר המהופנט בשפות זרות שהוא כלל לא ידע עליהם.

--- ציטוט ---אגב אהבתי את הסיפור עם "העני העשיר והשופט"- מטפורה טובה.
זה מסביר תופעה-זה לא מוכיח אותה.
בדיוק כמו שזה לא מוכיח את הגלגול הקודם של ילד.

5. מה אתה רוצה להגיד כאן שאני יבין? שלך יש זכות להכריח אחר(לא לך, לתנועה, לרון, לאחר)? מה זאת אומרת האמת הינה אובייקטיבית?
--- סוף ציטוט ---

אני רוצה להגיד שישנה אמת אחת וצריך לחקור ולהגיע אליה,האמת התורנית,שכפי שאני רואה לא חקרת לא שאלת או דרשת בקיומה אלא אתה טוען גיבובי הבלים על הדת, אינך יכול לשלול שום עובדה תורנית כל עוד לא התעמקת ביהדות על כל אופניה,  ומכל מקום איני בא להכריח אותך לקיים אותה או לא,אך אני מאוד מציע שתחקור את העניין בעזרת מומחים הבקיאים בתורה, ואח"כ אתה מוזמן לשאול.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה