שונות > אוהדי בית''ר ירושלים כהניסטים
מוות להפועל המשך-רון בן מיכאל הדיון
אוהד הפועל:
--- ציטוט של: benjo_k על ינואר 31, 2010, 01:01:51 ---בס"ד
לא מפחדים אלא נגעלים...
אני נגעל מכל אדם שמתכחש לדת שלו לעם שלו ולהיסטוריה שלו...
אנשים ששומרים על מורשת אבותם,אנשים עם ערכים לעולם לא היו עושים דברים כאלו (כגון הצדעה במועל יד וכו')
--- סוף ציטוט ---
מה זאת אומרת? רון הוא זה שמאמין שאוהדי הפועל הם דומים לנאצים וחזבאללה-ארגוני טרור או משטר שרצונו להשמיד את העם היהודי. האם הוא לא חושש שאוהדי הפועל יבצעו את זמם?
אלמ:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על ינואר 28, 2010, 19:35:39 ---
1. הדינוזאורים הושמדו במבול(למרות שכל מחקר בנושא קובע שלא חיו דינוזאורים יחד עם בני אדם)? זה לא סותר את הקריאה של האל לנוח להציל 2 חיות מכל סוג? האל לא יכל להציל את הדינוזאורים?
בנוגע לרמב''ן- לא כל הדינוזאורים הם תנינים, האל טעה בניסוח?
איך אתה יודע שהקנגרו נדד? אין שום מילה על הקנגרו בתנך. או שזה גם תנינים?
--- סוף ציטוט ---
צפה בסרט הנ"ל להבהרת הנושא ולהרחבת הידע שלך http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=860 ומומלץ מאוד גם בזה http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=985
--- ציטוט ---בנוגע לנח:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%AA_%D7%A0%D7%97
"רון ויאט הארכאולוג, שדבריו נתקבלו בפקפוק [דרוש מקור] על ידי הקהילה המדעית ואף על ידי ארגונים נוצריים, טען שזיהה את שרידי תיבת נח על הרי אררט בטורקיה. המחקר פורסם בעיתונות בארצות הברית, ומשמש את התומכים באמיתות התנ"ך כטיעון (בפרט בכנסי החזרה בתשובה)."
--- סוף ציטוט ---
ברור, מה ניתן לצפות מויקיפדיה האנטי יהודי, או "הקהילה המדעית" המנסה בכל דרך שהיא להפריך את אמיתות התורה לסלף ולעוות ולא נדבר על טענותיהם של "ארגוניים נוצריים", ממש שילוב למופת.
וכרגיל,לא התמקדת בסרט, אלא בטפל (לנסות להפריכו), צפה שוב (אם צפית בכלל) http://www.d-arena.co.il/index.php?showtopic=83889 ותראה שישנם עוד מדענים\ארכיאולוגים מלבד רון ויאט שהבאת,בסרט מבוהר היטב העניין יחד עם עובדות להימצאות התיבה ולגודלה, והיקשה בהתאמה מלאה לתיאור התנכ"י.
--- ציטוט ---2. מצטער אולי זה אני ידידי- אני פשוט לא מבין לוגית, למה דבר קיים שלא נברא לא יכול להיות מוגבל בתחום אחר? למה זה לא יתכן? כי מה? יש חוק פיזי שהוכח שמה שלא נברא הוא בלתי מוגבל לחלוטין? אני באמת שואל. למה שדבר שלא נברא חייב להיות בכלל נצח ללא סוף במיוחד עקב כך שהנשמה נבראה עד נצח? אם יתכן תחילה עד נצח למה לא יתכן נצח עד סוף? גם נצח זה בלתי נתפס אנושית אז למה נצח עד סוף לא?
--- סוף ציטוט ---
מה בדיוק לא מובן הסברתי כמה פעמים זאת וגם hebraic הואיל להסביר העניין.
--- ציטוט ---בנוגע לפס''ד - למה להצדיק בפני האדם? אם האדם לא יקבל את זה אז מה? הוא יבכה? וגם כאן האל יודע שהוא יבכה, הוא יודע מה יהיו הטענות של האדם, כתב ההגנה וכן הלאה עוד לפני שהאדם נולד(כי הוא לא מוגבל).
אז למה התהליך?
בנוגע לסנגוריה, ידידי זה מגביל את השופט, אם יתכן שאולי במצב מסוים בדקה ה-90 ימצאו מצווה שיוצאו את האדם מידי דין חובה, השופט, בהנחה שהוא האל, לא ידע על זה?
--- סוף ציטוט ---
כפי שכבר אמרתי לך האדם לא יכול לערער של פסק הדין אלא זכויותיו וחובותיו מעידות עליו,שום דבר לא מונע מה' לדעת את גזר הדין ואף אם "בדקה ה-90 ימצאו מצווה" ה' ידע גם זאת, התוכחה הינה למען האדם בלבד בכדי שיכיר בעוונותיו וברוע מעלליו.
--- ציטוט ---3. אני מבטיח לקרוא, זה באמת נושא מעניין. אבל פילוסוף כזה או אחר אינה הוכחה. לדוגמה הפילוסוף תאלס קבע בתאוריה שלו שהכל נברא ממים(מה שהוכח כלא נכון בלשון המטה). אבל אני מודה טרם קראתי את שפינוזה, אני יקרא וילמד ואז אגיב אם יש טעם(לך תדע אולי הוא ישכנע אותי). ועדיין זה לא סותר שזה סך הכל השטן המתחזה.
--- סוף ציטוט ---
לא הבנתי. מיהו השטן המתחזה?! :old_huh:
--- ציטוט ---1.3. אז הוא אפשר לו לבצע פגיעות אלו כמו פדופיליה, הוא יכל לא לאפשר תופעה כל כך מלוכלכת כזו והוא ידע שהיא קיימת הרי כי הוא לא מוגבל. הוא בחר לאפשר לכן בעקיפין יש לו אחריות לה שאי אפשר להתעלם ממנה. יכול להיות שזו היא מטרה אלוקית לא מובנת ויכול להיות שלא. אני לא יודע.
--- סוף ציטוט ---
הוא אפשר לו לבחור כמו שכבר הואלתי להסביר לך כמה פעמים "החיים והמוות נתתי לפניך הברכה והקללה-ובחרת בחיים(ציווי ה' לבחור בטוב)",המטרה היחידה של ה' היא שהאדם יתקן את העולם את עצמו את מגרעותיו.
--- ציטוט ---2.3. זה בדיוק העניין שאתה לא יודע אם זה חלק מתיקון או לא ולכן מתעוררים ספקות. למה האל לא חשב על זה? יכול להיות שהוא כן ויש הסבר לוגית, אבל עד כה אין לכך תשובה.
--- סוף ציטוט ---
נכון,איני יודע בוודאות אם זהו חלק מתיקון אך זו גם מוצעת לפרשנות, ויחד עם זאת עיקרון הבחירה החופשית של האדם.
--- ציטוט ---3.3 אז לא הבנתי בזה שמבצעים בו מעשה מגונה הוא עובר איך שהוא תיקון? ואז זה סותר את העובדה שהאל לא מתערב באדם כי הוא ידע וניטב את הנשמה של האדם לגוף שיעבור התעללות מאדם אחר. אז מה רוצים מהפדופיל?
ואם לפדופיל יש בחירה אז הוא יכול לבחור לא לגעת בילד, הוא בחר שכן, אני רק מנסה להבין איך הוא הגיע למצב שהוא נוגע בילד. התורה לא מסבירה זאת.
--- סוף ציטוט ---
כן,בזה שמבצעים בו מעשה מגונה ללא עוול בכפו, הוא עובר תיקון כלשהו, אין זה סותר את עיקרון הבחירה החופשית,הפדופיל כשלעצמו 'אינו מצווה לפגוע בילד' אך זהו נושא אחר של "מגלגלין זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב".
--- ציטוט ---4. מה זאת אומרת? גם הרוסים שלהם נהרגו עשרות מיליונים על ידי סטלין+מלחמת עולם השניה(רק במלחמה נהרגו משהוא כמו 25 מיליון רוסים לא כולל עוד 20-30 מיליון שסטלין חיסל). ברואנדה נהרגו 700 אלף בני הטוטסי מידי שבט אחר שאיני זוכר את שמו. בטורקיה נרצחו 2 מיליון ארמנים. הסרבים והאלבנים אם אני לא טועה רצחו אחד את השני(חיים גם יכול לומר לך על כך, ראיתי זאת באחד מסרטיו). השחורים באמריקה היו עבדים, ואם אני לא טועה גם אינדיאנים בשלבים מסוימים. הצלבנים שנתפסו על ידי המוסלמים חיים הפכו במקרה הטוב לעבדים. חשוב לציין שכל העמים האלו שרדו(גם האינדיאנים קיימים היום ויש להם תרבות עשירה). זה לא מוכיח.
--- סוף ציטוט ---
זה לא סותר, אנו שרדנו משום הבטחתו של הקב"ה שלא ישמיד אותנו. וכן בשואה הקב"ה רק הסתיר פניו מאיתנו,ראה להלן פרשת הברכה והקללה.
הקב"ה הלקה אותנו משום שלא שמענו בקולו,לא בכדי להרע לנו(בעקיפין) אלא "יסורין ממרקין עוונות ומיתה מכפרת" מטרתו העיקרית של ה' הייתה להשיבנו לדרכו.
וזהו העניין שלא השמידנו כליל.
--- ציטוט ---בנוגע לשואה- נתחיל מזה שזה קצת מצחיק להשוות את המעמד של הר סיני(שאחרי 5 דקות של "ההוכחה" רקדו העם היהודי סביב אגל זהב, זה פשוט מצחיק לא? קיבלו הוכחה של התגלות האל ואז הם רוקדים סביב עגל זהב?).
--- סוף ציטוט ---
ניתן להשוות במישור הכללי ולא הפרטני, ולא בפן הרגשי.(קרא שוב את תגובת הרב)
--- ציטוט ---למה ה' לא עשה דבר מאוד פשוט וביצע הוכחה מוחלטת שלא ניתנת להכחשה אם הוא לא מוגבל.
--- סוף ציטוט ---
בשואה הזהירו את היהודים להתרחשות אסון כבד, ושעליהם לעלות לא"י מיד ולעזוב את הגלות,אך הם היו עיקשים לדבוק במנהגי הגויים,להתבולל ולסור מדרך ה'.
כיום(בדורינו), ה' עושה לנו ניסי ניסים במלחמותינו נגד הערבים, ניסים יומיומיים שנעשים,ואנו לוקחים זאת כמובן מאליו,ועיקר עצם הישרדותינו ככבשה בין 70 זאבים,זהו נס עצום.
יתר על כן, ממצאים ארכיאולוגים המוכיחים את התורה,נבואות התורה שהתגשמו,תופעות טבע שחזה התנ"ך טרם המדע,וכן תופעות ספיריטואליות כאלה ואחרות,שלחלקם למדע אין כל פשר ל"טבע".
כל אלו מהווים הוכחות חותכות לאמיתות התורה,את מי שמנסה להתכחש תמיד ימצא דרך כלשהי לסלף ולעוות את התורה.
--- ציטוט ---אבל אתה יודע מה? לפני כמה מאות שנים היו השחורים בארצות הברית עבדים, משהוא הכחיש את זה? לא. לכן אתה לא יכול לדעת אם עוד כך וכך שנים יכחישו את השואה באופן גורף כלל העולם או חלק נרחב בעולם השווה ליחס החילונים.
--- סוף ציטוט ---
ראה את תשובתו של הרב בנושא-
--- ציטוט ---אני לא יודע אם זה מתוכנן או לא, אבל השואה היא הוכחה חד משמעית למעמד הר סיני, מי שחושב שעוד 100 שנה אנשים לא ישכחו את השואה טועה ! עכשיו יש לנו ניצולים עם מספרים על הידיים, אבל עוד כמה שנים הם כבר לא יישארו איתנו. בארה"ב יש כת של אלפי אנשים שנקראים "מכחישי שואה" הם טוענים שהגז שבו השתמשו בשואה היה גז לריפוי ולא גז להריגה, בקיצור, היום כל דבר אפשר להכחיש, את הסרט הכי טוב אפשר לזייף בהוליווד, את המסמכים הכי מעולים אפשר לזייף כבר במחשב ביתי, לא צריך להיות "גאון" אז גם את השואה יכחישו ולא נצליח להוכיח שום דבר, כולם יגידו שאנחנו שקרנים שאנחנו מעלילים עלילות שווא. כי העולם שונא אותנו.
--- סוף ציטוט ---
--- ציטוט ---ובו נגיד שהיה התבוללות נהרגו צדיקים זאת עובדה(כמה התבוללות בדיוק הייתה אגב? אחרי כמה אחוזים הוא מפנה לנו עורף?) חילונים גזעניים מטומטמים כמו טומי לפיד שרדו. אם כבר תן לצדיקים לחיות ולטומי למות הלא כך?
--- סוף ציטוט ---
זהו כבר נושא אחר של "צדיק ורע לו רשע וטוב לו", ועוד פשר למיתת צדיקים-למירוק עוונותיהם של אותו הדור.
--- ציטוט ---אתה יודע מה אני אשאל אותך עוד שאלה וזה באמת מסקרנות, כבן אדם המסתכל מהצד על הדת, מחר אני מחליט להיות דתי עקב המאמר של אותו פילוסוף שפינוזה. לאיזה זרם אני הולך? לאורתודוקסים? לרפורמים? לנטורא קארתה? למה דווקא לצורה בה אתה מאמין? ואיך יכול להיות שיש מנהגים שונים, כמו בין עולי מזרח לאשכנז. זאת אומרת אם אשכנזי שומר 3 שעות בין בשר לחלב ומזרחי 6 שעות אז מה נכון(אגב אני חצי חצי אז אני עושה ממוצע?)?
--- סוף ציטוט ---
כשבאמת נגיע לזה נשוב לדבר על איזה זרם אתה תלך...
--- ציטוט ---איזה אין מנהיגי גויים? חסר לך חילונים במדינה? כמה מתבוללים יש וכמה חילונים יש?
--- סוף ציטוט ---
וכן גם בימינו לא חסרים צרות(יש בשפע), וישנם גם המזהירים כעת(בכל תוקף) את היהודים בגלות לעלות.
איני רוצה להרחיב ולקטרג על הדור וכל שכן לא להשוות אותו לדורות קודמים.
--- ציטוט ---בנוגע למחקר בסרט עצמו הוא הסביר אותו חוקר(מפי הרב) שהשפות הזרות אצל אחת המטופלות היה כי היא שמעה את המטפלת שלה מדברת בשפה הזרה, ומכאן נכנסים לכל העניין של התת מודע.
ואני רק מסביר לך, אם אנה או, במצב של הקרה מלאה, בדתה שהיא בהריון מאותו פסיכולוג, או במילים אחרות דיברה שטויות(שזה סותר את חופש הבחירה כיוון שלה היה בעיה נפשית לפחות על פי פרויד) למה לא יתכן שתחת הפנוזה "מטופלים מספרים את פרי דמיונם על גלגולים" כמו שהגדיר זאת אותו חוקר בשם
איאן סטיבנסון(במילים אחרות) שהוא עצמו בדק את העניין?
--- סוף ציטוט ---
ליתר דיוק לגבי איאן סטיבנסון קרא את המאמר הזה+ עובדות מהשטח http://www.ima-adama.co.il/know_yourself/transfig_remind/reincarnation_ziv_meir2_6_psychology.htm
--- ציטוט ---5. לחקור אותה לעומק לא לחקרתי אתה צודק, כן חקרתי מבחינה רציונלית והגעתי כעט למסקנתי. ולכן מדינה בה "אין מסחר בשבת" מכריחה אותי לא לעבוד בשבת בגלל משהוא שאני עדיין לא בטוח שהוא קיים.
בדיוק כמו שאתה או רון או הבחור השלישי לא חקרתם רגע אחד של קרימינולוגיה, פסיכולוגיה, סוציולוגיה וכן הלאה אך קבעתם נחרצות שאין כל קשר לגישה הדטרמיניסטית(שהכל קבוע מראש). למען הסר הספק איני מאמין קיצוני לתאוריה זו אך לה בסיס מסוים שאי אפשר להתעלם ממנו כך סתם.
--- סוף ציטוט ---
איני מאמין כי חקרת(מבחינה רציונלית) את התורה מפי אנשים הבקיאים בעניין,אם והיית חוקר (תחקור) לא היה לך כ"כ הרבה שאלות.
ואף אם הגעת למסקנה אחת (שהיא כלל לא בהכרח) זה לא אומר שום דבר.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה