כתב נושא: מעמדם של הדרוזים בארץ ישראל  (נקרא 17766 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

בייקר

• אורח
מעמדם של הדרוזים בארץ ישראל
« ב- : פברואר 19, 2007, 21:43:17 »
כתב לי גולש שאיזה רב סיפר לו שהדרוזים קיבלו על עצמם את 7 מצוות בני נוח.האם מישהו כאן יודע על כך?האם זאת אומרת שאין לפגוע בהם לגרשם או חלילה להרגם?
נתן זאדה בחר דווקא בשפרעם שיש בה דרוזים ובסוף נהרגו אך ורק מוסלמים.
« עריכה אחרונה: פברואר 19, 2007, 22:06:54 על ידי האלקשי »

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
בפורום אחר
« להגיב #1 ב- : פברואר 19, 2007, 21:59:55 »
אני בשטח לא רואה את זה ממש.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
בפורום אחר
« להגיב #2 ב- : פברואר 19, 2007, 22:01:37 »
בוש ידידי, עד כמה שידוע לי, הדרוזים לא קיבלו על עצמם לקיים מצוות בני נח על פרטיהן ודקדוקיהן לפני בית דין ישראלי כפי שנדרש.
ואף אם היו מקבלים זה לא היה משנה מאומה מכיון שהרמב"ם פוסק כי לא מקבלים גר תושב בזמן שאין היובל נוהג.

נב. בקשה אישית: אנא השתדל לתת כותרת ראויה ומתאימה לכל אשכול בכדי להקל על הגולשים.

בייקר

• אורח
« להגיב #3 ב- : פברואר 19, 2007, 22:10:31 »
אין היובל נוהג?אני לא מבין מה פירוש הביטוי?

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : פברואר 19, 2007, 22:29:54 »
אין היובל נוהג?אני לא מבין מה פירוש הביטוי?

היובל היא שנת ה-50 לשמיטה הנוהגת בזמן שישראל שרויין על אדמתם.
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=699

ואם תשאל מה בין שמיטה להר סיני, ומדוע קושרים בין היובל לבין קבלת עמים אחרים לישיבה בארץ,
התשובה היא שכשעם ישראל יושב בחזקה על אדמתם יש להם שליטה ואפשרות לאכוף את הדינים על
העמים האחרים ולמנוע את הסכנה של השפעה חיצונית של אותם העמים על עם ישראל. לעומת זאת
כשמעמדו של עם ישראל אינו יציב, מי ידאג לכך שלאחר שאותם העמים קיבלו על עצמם את מצוות בני נח
הם אכן יקיימו אותם?

מעניין לציין שדין גר תושב הוא הפוך לדין גר צדק. דווקא גר צדק שמעוניין להתקבל לעם ישראל ולקבל
את כל תרי"ג המצוות לא יתקבל בזמן שיד ישראל תקיפה, מכיון שהוא חשוד על כך שלא עושה זאת
לשם שמים. גר תושב לעומת זאת יתקבל בזמן שיד ישראל תקיפה ולא יתקבל בזמן שאין יד ישראל תקפה.

החילוק בין גר תושב לגר צדק ברור - גר צדק רוצה לחלוק את גורלו עִם עַם ישראל וההשפעה שלו היא
מבפנים - ולכן חוששים שמא כוונתו היא לא לשם שמיים לכתחילה, ואילו גר תושב הוא חלק מאומה נפרדת
וגם אם כוונתם של יחידים מאומה זו היא לשם שמים ישנה סכנה שאומה זו תמרוד בהקב"ה ובישראל
ולכן יש לשמור אותם על "רצועה קצרה", מה שאינו אפשרי בזמן שאין ישראל שרויין על אדמתם.

בייקר

• אורח
« להגיב #5 ב- : פברואר 19, 2007, 22:36:24 »
כרגע מעמדו של עם ישראל אינו יציב ולכן אין לקבל את הדרוזים כגר תושב כי אנו לא בשנת ה50?

מנותק ליאו

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : פברואר 20, 2007, 19:43:23 »
בין היתר אחת הסיבות שאני לא מסכים עם הדעה הרווחת פה זה הדרוזים , בכללי גם הדרוזים שברמת הגולן שלכאורה מחשיבים את עצמם סורים לא עושים חצי מהבעיות שאפילו ""יהודים"" עושים ( ואני לא מתכוון לשמאלאנים )
ואלה האחרים לא מפריעים , אז בין היתר אני אישית נגד אפלייה כלשהיא לדרוזים כל עוד הם לא יתחילו להיות כמו ערבים
The Jewish Defense League (JDL) is a terrorist Jewish organization whose purported goal is to protect Jewish people and property from anti-Semitism.

--Wikipedia.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #7 ב- : פברואר 21, 2007, 04:38:31 »
בין היתר אחת הסיבות שאני לא מסכים עם הדעה הרווחת פה זה הדרוזים , בכללי גם הדרוזים שברמת הגולן שלכאורה מחשיבים את עצמם סורים לא עושים חצי מהבעיות שאפילו ""יהודים"" עושים ( ואני לא מתכוון לשמאלאנים )
ואלה האחרים לא מפריעים , אז בין היתר אני אישית נגד אפלייה כלשהיא לדרוזים כל עוד הם לא יתחילו להיות כמו ערבים
התורה לא שואלת אותך מה אתה חושב באופן אישי.  התורה קובעת כללים ברורים, ועל היהודי לקבל עול מלכות שמים, להתכופף ולשעבד את מחשבתו המוגבלת והשפלה לרצונו של בורא עולם, ולעשות כפי שהוא מצווה, מכיוון שהחוקים האלו הם למעננו, לטובתנו, ולרווחתנו, ואם לא נלך בדרך התורה, ימשיכו ליפול עלינו אסונות כבדים.  אילו היית לומד היסטוריה (אני כבר לא מדבר על תורה...) היית מסכים איתי.  מי שלא לומד מטעויות העבר, חי באופן מתמיד ב"שגרת פיגועים".
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

בייקר

• אורח
« להגיב #8 ב- : פברואר 21, 2007, 13:01:24 »
הדרוזים ברמת הגולן כן עשו בעיות.
מי מפלה כאן דרוזים?

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #9 ב- : פברואר 21, 2007, 14:07:04 »
הדרוזים ברמת הגולן כן עשו בעיות.
מי מפלה כאן דרוזים?
הם עושים ועשו.
יגאל=גואל

=       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : פברואר 22, 2007, 17:14:21 »
קשה לבוא בטרוניות אל הדרוזים ברמה, הם יודעים שהיהודונים ממש מנסים להכריח את סוריה לקבל בחזרה את הגולן. הם חייבים להצהיר אמונים לסוריה אם הם רוצים להמשיך ולגור בכפריהם כשהריבונות תעבור לסוריה.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #11 ב- : פברואר 22, 2007, 17:27:27 »
הרב עובדיה יוסף שליט"א פוסק בסיפרו "יביא אומר" חלק י' שהדרוזים אכן נחשבים "חסידי אומות העולם" (כשהכוונה שקיבלו עליהם 7 מצוולת בני-נח), ואם אחד מהדרוזים מת בצה"ל בהגנה על המולדת אפשר אפילו לקרוא עליו קדיש ותהילים.

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #12 ב- : פברואר 22, 2007, 17:35:35 »
אין מישהו ששונא ערבים מוסלמים יותר מהדרוזים..הם שונאים אותם שינאת מוות..למה אתם חושבים שהם מיתגייסים למישמר הגבול? כדי להרביץ לפלסטינאים..

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #13 ב- : פברואר 22, 2007, 17:57:09 »
אבל זה לא אומר  שכולם הם בני בריתנו
הדרוזים בגולן רובם בוגדים כמו בערבים

בים העמצאות של סוריה
הם חוגגים ומניפים דגלים של סוריה
הם גם שיבחו את החיזבאללה
במיוחד יש  כפר  שלהם
מג'דל שמש
« עריכה אחרונה: פברואר 22, 2007, 17:58:37 על ידי איתן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #14 ב- : פברואר 22, 2007, 18:02:15 »
כי פעם הגולן היה שייך לסוריה אתה מבין? אז זה אומר שאותם דרוזים הם סורים..ואותם צריך להעיף מיפה..אבל שאר הדרוזים מכבדים אותנו ונאמנים לנו..

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : פברואר 22, 2007, 18:30:12 »
זה די ברור שהם עושים הצגות ולא באמת מתנגדים ל'כיבוש'. הם לא נאמנים למדינה אבל גם הם לא אויב מושבע שלנו. ישראל מאפשרת לסוריה להתסיס, להזרים כספים למוסדות שלהם, ולאחרונה קראתי שישראל מסבסדת ב1.4 מליון שקל יצוא תפוחים שהם מגדלים לסוריה. כלומר הם שולחים תפוחים לסוריה וישראל משלמת עליהם.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #16 ב- : פברואר 22, 2007, 18:31:53 »
זה די ברור שהם עושים הצגות ולא באמת מתנגדים ל'כיבוש'. הם לא נאמנים למדינה אבל גם הם לא אויב מושבע שלנו. ישראל מאפשרת לסוריה להתסיס, להזרים כספים למוסדות שלהם, ולאחרונה קראתי שישראל מסבסדת ב1.4 מליון שקל יצוא תפוחים שהם מגדלים לסוריה. כלומר הם שולחים תפוחים לסוריה וישראל משלמת עליהם.
הם סרטן בתוכנו שצריך להוציא ככה מתחיל סרטן!!!
שמתעלמים שאומרים עוד קטן הוא לא משפיע שנים יגידו עוד.
יגאל=גואל

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : פברואר 22, 2007, 22:12:01 »
הרב עובדיה יוסף שליט"א פוסק בסיפרו "יביא אומר" חלק י' שהדרוזים אכן נחשבים "חסידי אומות העולם" (כשהכוונה שקיבלו עליהם 7 מצוולת בני-נח), ואם אחד מהדרוזים מת בצה"ל בהגנה על המולדת אפשר אפילו לקרוא עליו קדיש ותהילים.

זה בהחלט מעניין מאוד. אשמח את תביא את דבריו בתמצית, ובפרט הנקודות הבאות:

א. האם הוא פוסק שהדרוזים נחשבים לבני נח ומעמדו של דרוזי סתם הוא גר תושב?
ב. כיצד הוא מיישב את דבריו של הרמב"ם על פיהם לא מקבלים גר תושב בזמן שאין היובל נוהג?
ג. הדרישה ההלכתית היא שבני האומה או נציגיה צריכים לקבל על עצמם מצוות בני נח בפני בית דין של 3 מישראל,
   האם כך הוא הדבר עם הדרוזים? אילו ממנהיגיהם עשו כן ועל מי הם מקובלים?
ד. האם הדת הדרוזית אין בה חידוש דת האסור לגויים? האם מישהו טרח לבדוק ולדקדק במנהגיהם של כהני הדת הדרוזים?
ה. האם הדרוזים הקימו בתי דין האוכפים את דיני בני נח כפי שנדרש מהם?
    האם דרוזי שעובר על עריות האסורות לבני נח או אכילת אבר מן החי ישפט בבי"ד לפי חוקי בני נח?

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #18 ב- : פברואר 23, 2007, 00:20:23 »
מרן הראשל"צ הגר"ע יוסף שליט"א בסיפרו "יביא אומר" חלק י' יורה דעה סימן נה' (עמ' שח') פוסק בזה הלשון: "הדרוזים מאמינים באל אחד, ואינם עובדי עבודה זרה כלל. והם מאמינים בהישארות הנפש, ולא עוד אלא שהם מתגייסים לצבא הגנה לישראל ומוסרים את נפשם על הגנת תושבי מדינת ישראל,ושומרים על שבע מצוות בני נח. ודינם כחסידי אומות העולם".

אני חושב שזה מספיק לעינייננו, ואידך זיל גמור.
« עריכה אחרונה: פברואר 23, 2007, 01:29:34 על ידי eran »

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #19 ב- : פברואר 23, 2007, 03:28:40 »
מרן הראשל"צ הגר"ע יוסף שליט"א בסיפרו "יביא אומר" חלק י' יורה דעה סימן נה' (עמ' שח') פוסק בזה הלשון: "הדרוזים מאמינים באל אחד, ואינם עובדי עבודה זרה כלל. והם מאמינים בהישארות הנפש, ולא עוד אלא שהם מתגייסים לצבא הגנה לישראל ומוסרים את נפשם על הגנת תושבי מדינת ישראל,ושומרים על שבע מצוות בני נח. ודינם כחסידי אומות העולם".

לצערי זה לא מספיק כלל ועיקר לעניין דין גר תושב שמתירין לו לשבת בארץ.

ואפילו על המעט שבמעט שהובא כאן יש תמיהה גדולה.
מניין לרב שהדרוזים שומרים על מצוות בני נח? למיטב ידיעתי, גם הדרוזים וגם המוסלמים, עוברים על איסור
חידוש דת לבני נח - למשל חג הקורבן הנמצא גם במסורת הדרוזית. והלא מפורש מפי הנשר הגדול בהל'מ פ"י
"אין מניחין אותם לחדש דת ולעשות מצות לעצמן מדעתן"! האם בתי הדין של הדרוזים שופטים לפי דיני בני נח
כפי שמפורט בהל'מ פ"י? האם נהרגים שם בסיף על שווה פרוטה? תמהני.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #20 ב- : פברואר 23, 2007, 05:33:07 »

אהממ...  לא.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #21 ב- : פברואר 23, 2007, 12:36:04 »

אהממ...  לא.
למה לא?
יגאל=גואל

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #22 ב- : פברואר 23, 2007, 14:36:29 »
דווקא כך, האלקשי:

אתה יכולים לצעוק מעתה ועד עולם, אבל פסיקתו של הרב עובדיה מנומקת ומצוטטת, וה- "אממ לא" שלכם ממש לא יבוא לחלוק על מרן הרב עובדיה.
דינם של הדרוזים "כחסידי אומות העולם", אין וויכוח בנושא בכלל, אני לא מבין מה אתם צועקים. זה שאתם מביאים ציטוטים מהרמב"ם זה לא קושיא, הרב עובדיה יודע את הרמב"ם משנתו. וחוץ מזה, שפסיקתו בעניין הדרוזים היא הילכתית טהורה, ונפקא מינה להרבה דברים, כגון יש להם דין של "גר תושב", ואם אתם פה יוצאים נגד הדרוזים והם רואים את ההודעות שלכם ומצטערים יכול להיות פה איסור תורה של: "וגר לא תונו גי גרים הייתם בארץ מצרים".

בייקר

• אורח
« להגיב #23 ב- : פברואר 23, 2007, 14:39:48 »
מכאן הבנתי שמי שמקיים את 7 מצוות בני נוח הוא חסיד אומות העולם.
וגם שיש לקבל כל פסיקה של מרן ולא לחלוק עליה.כלומר אם הרב עובדיה התלמיד החכם פסק עלינו לקבל את דבריו וזהו.

מנותק eran

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #24 ב- : פברואר 23, 2007, 14:46:58 »
מכאן הבנתי שמי שמקיים את 7 מצוות בני נוח הוא חסיד אומות העולם.
וגם שיש לקבל כל פסיקה של מרן ולא לחלוק עליה.כלומר אם הרב עובדיה התלמיד החכם פסק עלינו לקבל את דבריו וזהו.

אתה לא חייב לקבל את פסיקותיו של הרב עובדיה, אבל אם תמצא לי ת"ח באותו שיעור קומה שחולק עליו בנושא הזה של הדורזים אני אשמח לשמוע. 
שוב פעם - רק מקורות מצוטטים, "אמממ לא" ממש לא יספיק לי.