סקר

הרב כהנא שילב נוצרים בליגה להגנה יהודית,האם טעה?

הרב צדק עובדה שהתנועה הצליחה
8 (44.4%)
נצרות היא עבודה זרה וסכנה שינצרו יהודים
2 (11.1%)
היה עדיף תנועה רק עם יהודים
2 (11.1%)
לא היתה ברירה ונעזרנו במי שיכולנו
4 (22.2%)
הרב כהנא התבסס תמיד על ההלכה
2 (11.1%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: הרב כהנא זצ"ל שילב נוצרים בליגה להגנה יהודית  (נקרא 3037 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
האם חלילה טעה הרב?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
הרב כהנא זצ"ל שילב נוצרים בליגה להגנה יהודית
« להגיב #1 ב- : מרץ 11, 2009, 13:00:01 »
לדעתי הרב כהנא צדק.עובדה שהעלנו את יהדות בריה"מ עם עזרת נוצרים חסידי אומות העולם.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : מרץ 11, 2009, 13:42:22 »
מסכים עם יוסי1.

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
« להגיב #3 ב- : מרץ 11, 2009, 18:37:32 »
בס"ד
הצבעתי 2 כמה שפחות קשר עם גויים יותר טוב
בכל מקרה יש אומרים שהנוגע בגוי צריך נטילת ידים
ולא זאת אלה שההלכה אוסרת להיתיחד עם גוי (למשל להיות סגור עם גוי בחדר כאשר אין עוברים ושבים)
למה אסור? כי הגויים חשודים על שפיכות דמים
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #4 ב- : מרץ 11, 2009, 21:29:25 »
בחרתי 1 הרב כהנא צדק

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
הרב כהנא זצ"ל שילב נוצרים בליגה להגנה יהוד
« להגיב #5 ב- : מרץ 12, 2009, 23:42:00 »
בס"ד
הצבעתי 2 כמה שפחות קשר עם גויים יותר טוב
בכל מקרה יש אומרים שהנוגע בגוי צריך נטילת ידים
ולא זאת אלה שההלכה אוסרת להיתיחד עם גוי (למשל להיות סגור עם גוי בחדר כאשר אין עוברים ושבים)
למה אסור? כי הגויים חשודים על שפיכות דמים

אתה בנאדם הזוי.

במה אתה טוב יותר מהאירופאים הגויים? שניכם שוחים באותו חרא מוסלמי אבל העם שלך טובע והם יחסית מסתדרים.

ובלי הגויים האלה שאתה מזלזל בהם כל כך מלחמת יום כיפור הייתה הסוף של מדינת ישראל וזו רק דוגמה אחת שהגויים הצילו אותנו.

אני לא גאה בזה ואני לא אוהב את זה אבל במצב הנוכחי של העם שלנו מי אנחנו שנזלזל בגויים? זה כמו שילד קטן באפריקה שכל ייקרא לי בור או שנאצי ייקרא לי גזען.

במקום לזלזל בגויים כדאי שנלמד מהם הרבה דברים, ואתה יודע מה? אפילו מהמוסלמים אנחנו יכולים ללמוד והרבה, לדוגמה תסתכל על ירדן יש שם 70-80 אחוז "פלסטינאים" והם לא מעיזים להרים את הראש בעוד שבכל מקום אחר הם עושים בלאגן, למה? כי כל פעם שאחד מהמקקים האלה מרים את הראש הירדנים כורתים לו אותו.

ארה"ב שזו עוד דוגמה לגויים הפציצה בית חולים באפגניסטן על כל יושביו רק כי הם חשבו שבן לאדן נמצא שם, ככה מנהלים מלחמה ולא שולחים פליירים להתפנות.

אז לפני שאתה מזלזל בגויים והופך אותם לנחותים ממך כדאי שתסתכל עליהם טוב בהרבה מעוד תחומים אנחנו צריכים ללמוד מהם.

אני לא אדם דתי אבל עם 95% מהדברים שכהנא אמר אני מסכים, הבנאדם היה גאון ורציחתו היא אבדה לעם היהודי פי 1000 מרצח רבין.

« עריכה אחרונה: מרץ 12, 2009, 23:43:02 על ידי m4a1 »

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
« להגיב #6 ב- : מרץ 13, 2009, 07:29:30 »
אתה בנאדם הזוי.

במה אתה טוב יותר מהאירופאים הגויים? שניכם שוחים באותו חרא מוסלמי אבל העם שלך טובע והם יחסית מסתדרים.

ובלי הגויים האלה שאתה מזלזל בהם כל כך מלחמת יום כיפור הייתה הסוף של מדינת ישראל וזו רק דוגמה אחת שהגויים הצילו אותנו.

אני לא גאה בזה ואני לא אוהב את זה אבל במצב הנוכחי של העם שלנו מי אנחנו שנזלזל בגויים? זה כמו שילד קטן באפריקה שכל ייקרא לי בור או שנאצי ייקרא לי גזען.

במקום לזלזל בגויים כדאי שנלמד מהם הרבה דברים, ואתה יודע מה? אפילו מהמוסלמים אנחנו יכולים ללמוד והרבה, לדוגמה תסתכל על ירדן יש שם 70-80 אחוז "פלסטינאים" והם לא מעיזים להרים את הראש בעוד שבכל מקום אחר הם עושים בלאגן, למה? כי כל פעם שאחד מהמקקים האלה מרים את הראש הירדנים כורתים לו אותו.

ארה"ב שזו עוד דוגמה לגויים הפציצה בית חולים באפגניסטן על כל יושביו רק כי הם חשבו שבן לאדן נמצא שם, ככה מנהלים מלחמה ולא שולחים פליירים להתפנות.

אז לפני שאתה מזלזל בגויים והופך אותם לנחותים ממך כדאי שתסתכל עליהם טוב בהרבה מעוד תחומים אנחנו צריכים ללמוד מהם.

אני לא אדם דתי אבל עם 95% מהדברים שכהנא אמר אני מסכים, הבנאדם היה גאון ורציחתו היא אבדה לעם היהודי פי 1000 מרצח רבין.

זה אני אומר את זה ?
התורה אומרת את זה לא אני
אמרתי שאני מזלזל בגויים? איסור יחוד עם גוי זאת הלכה, נטילת ידיים אחר נגיע בגויי זו הלכה למספר דעות, להתרחק מהגוי במצבים מסויים זה הלכה וחובה ראית מה קרה לנו כאשר היתקרבנו לגויים באירופה

לא הגוים הצילו אותנו ולא הגויים יצילו אותנו הגויים תמיד מנסים להשמיד אותנו, מי ששומר עלינו זה הקדוש ברוך הוא
הנצרות לאורך כל השנים טבחה בעם היהודי ורדפה אותו אל תעשה את הגויים צדיקים
מה אתה מבין לי דוגמא שהם יודעים לנהל מלחמה ושהם נלחמים באויב שלהם? כל אומה שדואגת לעצמה אמורה לשמור על ביטחונה (הביטחון שלנו זה ללכת בדרך התורה) אבל כאשר מדובר עלינו אז כל העולם קופץ למה אנחנו יורים
לא אמרתי שאי אפשר ללמוד מהגויים, אתה ממציא משפטים והבנות
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : מרץ 13, 2009, 08:26:41 »
בס''ד

מטרת תנועתנו היא לאחד את עם ישראל כמה שאפשר, לא לפלג אותו חס ושלום.

יוסי, אני חושב שעשית מספיק סקרים ואשכולות נגד החרדים. כולנו כבר מבינים שאתה לא מסכים עם שמע ישראל.

ד''א, כשהרב מאיר כהנא זצוק''ל הי''ד נתן לגויים להצטרף לליגה, אני הייתי יו''ר של הארגון. והיו לנו כללים מאוד קפדניים נגד כל ניסיון להטיף נצרות או להתקרב יותר מדי לגויים בתנועה. הגויים הצטרפו בדרך כלל לא כי הם היו חסידי אומות העולם אלא כי הם חשבו שמה שעשינו גם טוב לאינטרסים שלהם. למשל המסע שלנו לשחרר את יהדות ברית המועצות היה טוב בעיני הגויים בימין האמריקאי כי הם מאוד התנגדו לקומוניסם. הגויים הימניים האלה היו בעד כל דבר שיחליש את ברית המועצות, שאז הייתה האוייבת העיקרית של ארה''ב. גם היו חסידי אומות העולם, כלומר גויים שבכנות הקריבו למען עם ישראל כי הם ידעו שאנו עם נבחר, אבל הגויים הכנים האלה היו מיעוט.

אני גם רוצה לתקן משהו חשוב מאוד: הגויים לא הצילו אותנו במלחמת יום הכיפורים. ההפך: היינו מנצחים כמו במלחמת ששת הימים אילו לא היינו נכנעים ללחץ של הגויים במלחמה. לא התקפנו בהתקפת מנע כמו שעשינו במלחמת ששת הימים כי ארה''ב לחצה עלינו לא לתקוף והכלבה גולדה מאיר שר''י נכנעה ללחץ האמריקני. אז ספגנו מכה חזקה גם בסיני וגם בגולן ואיבדנו כמעט 3000 חיילים הי''ד. וכמעט איבדנו את כל המדינה - בנס, המצרים והסורים לא המשיכו להתקדם בהתקפה שלהם כי הם חשבו שהניצחונות הראשונים שלהם היו רק "תחבולה יהודית", אז הם נעצרו במקומם. אילו המצרים והסורים היו ממשיכים, כמעט לא היו לנו חיילים מוכנים לעצור אותם והערבים היו כובשים את כל מדינת ישראל ר''ל! בנס עצום, הקב''ה הציל אותנו משואה. והיינו במצב האיום הזה בגלל לחץ אמריקאי ובגלל מנהיגי הערב רב שנכנעו ללחץ האמריקאי.

והטענה שנשק אמריקני הציל אותנו במלחמה היא גם שקר גמור. האמריקנים סירבו לשלוח את הנשק במשך 10 הימים הראשונים של המלחמה. כשהנשק הגיע, עד שהשתמשנו בו, כבר ניצחנו במלחמה בלי הנשק.

לא רק זה. בסוף, צה''ל הקיף חלק גדול מהצבא המצרי בסיני וצה''ל היה מסוגל להשמיד את החיילים הנאצים האלה שתקפו אותנו ביום כיפור ובשבת (יום כיפור חל בשבת בשנה הזו). הייתה לנו הזדמנות לנצח בניצחון יותר גדול מהניצחון במלחמת ששת הימים. אילו היינו משמידים או לפחות מכניעים את הצבא המצרי המוקף, כל סיני היה בידינו וגם אדמה רחבה ששחררנו בצד המערבי של הסואץ, ובנוסף לכך היינו נותנים את המכה הגדולה ביותר לצבא המצרי ולא היה ספק שהיינו המנצחים הניסיים והמדהימים וכתוצאה מזאת, היינו יכולים להכתיב את כל התנאים אחרי המלחמה. כל המצב שלנו עד היום היה שונה לגמרי אילו היינו מנצחים ככה אז. אולם שוב המנהיגים הקטנים שלנו נכנעו ללחץ אמריקני ולא הביסו את הצבא המצרי.
« עריכה אחרונה: מרץ 13, 2009, 08:38:25 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #8 ב- : מרץ 13, 2009, 08:39:40 »
אני מסכים עם חיים. אין מה להוסיף.

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #9 ב- : מרץ 13, 2009, 09:40:56 »
הבעיה היא בהנחלת המלחמה לדורות הבאים
הצעירים - כמוני, אינם יודעים את כל מה שמסתתר בתככי המלחמה הזו למשל
ולכן חושבים טוב על האמריקאים - כמו שהשמאלנים רוצים שהם יחשבו

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : מרץ 13, 2009, 10:12:14 »
הבעיה היא בהנחלת המלחמה לדורות הבאים
הצעירים - כמוני, אינם יודעים את כל מה שמסתתר בתככי המלחמה הזו למשל
ולכן חושבים טוב על האמריקאים - כמו שהשמאלנים רוצים שהם יחשבו

בס''ד

בדיוק!

וזה חשוב מאוד כי עם ישראל חייב לדעת שיש לנו רק בן ברית אחד - השם יתברך. אין בני ברית אמיתיים אחרים ליהודים. "עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב". זהו המסר של ההיסטוריה שלנו. כשישראל לא נכנעה ללחץ אמריקאי ולא דאג על הגויים כמו במלחמת ששת הימים, ניצחנו ניצחונות אדירים. אבל כשנכנענו ללחץ כמו במלחמת יום הכיפורים, היו לנו אסונות. כי כשישראל מפחדת מארה''ב והגויים זהו חילול השם נורא. זה כמו לומר שארה''ב יותר חזקה מהקב''ה. כל המבחן שלנו הוא להוכיח לעצמנו וגם לגויים שיש לנו בן ברית יותר חזק מאמריקה ויותר חזק מאירופה או המוסלמים או כל בשר ודם אחר. אם נאמין בקב''ה, הוא ידאג לתת לנו את הניצחונות. זהו מוסר ההשכל של כל ההיסטוריה שלנו.

עשכיו אם זה נכון, אז למה יש לנו גויים בתנועה שלנו בארה''ב? כי גויים פרטיים יכולים לעזור פה ושם, ולפעמים יש חסידי אומות העולם. אבל מדינות ומנהיגי מדינות לא יהיו בני הברית שלנו. הקב''ה נתן נפט לערבים כדי להבטיח שנהיה לבד, כי רק כשאנו מנצחים לבד, יש קידוש השם. אם אנו מנצחים עם בני ברית, כולם יאמרו שניצחנו בגלל אמריקה. אבל כשאנו לבד, אין תירוצים. זה נס וזה קידוש השם.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #11 ב- : מרץ 13, 2009, 11:30:52 »
חיים ניצחנו במלחמת יום כיפור כי שרון ריכז כוח גדול ולא פעל בכוחות קטנים כמו קודם וחצה את התעלה.בקרבות הבלימה חיילים נלחמו כיבורים.אלכסנדר הייג שהיה אז ראש הצוות בבית הלבן שלח לנו רכבת אוירית של נשק.
במלחמת העצמאות מצבנו היה קשה יותר ואז נזקננו לחסדי שמים.
נניח שהיית כובש ביום כיפור את קהיר ודמשק האם היית נשאר שם?אם אינך יכול להחזיק בעזה אז איך תחזיק את קהיר תחת כיבוש?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #12 ב- : מרץ 13, 2009, 12:10:11 »
אתה בנאדם הזוי.

"ובלי הגויים האלה שאתה מזלזל בהם כל כך מלחמת יום כיפור הייתה הסוף של מדינת ישראל וזו רק דוגמה אחת שהגויים הצילו אותנו."
מסתבר שהסתמכות על הקב"ה בלבד והמנעות מהסתמכות על הגויים הם בתוך ה5% מדברי הרב כהנא שאתה לא מסכים איתם.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #13 ב- : מרץ 13, 2009, 12:20:01 »
 הרמב"ם אמר חוכמה בגויים תאמין!
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #14 ב- : מרץ 13, 2009, 12:30:02 »
לא אמרתי שלא, יש דברים שניתן ללמוד מהגויים ולנצל לטובתינו, חוכמות ומדעים מסויימים.
ציטטתי את המשפט בו הוא ביטא את ההיפך ממה שחשב הרב כהנא:
"ובלי הגויים האלה שאתה מזלזל בהם כל כך מלחמת יום כיפור הייתה הסוף של מדינת ישראל וזו רק דוגמה אחת שהגויים הצילו אותנו."

זאת אומרת כאילו ח"ו הקב"ה לא קיים בכלל ולא עזר לנו ולא הגן ושמר עלינו במלחמת יום הכיפורים, כאילו זה היה תלוי רק בגויים ח"ו, שזה נגד משנתו של הרב כהנא.
« עריכה אחרונה: מרץ 13, 2009, 12:30:38 על ידי oferst »

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : מרץ 13, 2009, 16:11:31 »
לא אמרתי שלא, יש דברים שניתן ללמוד מהגויים ולנצל לטובתינו, חוכמות ומדעים מסויימים.
ציטטתי את המשפט בו הוא ביטא את ההיפך ממה שחשב הרב כהנא:

זאת אומרת כאילו ח"ו הקב"ה לא קיים בכלל ולא עזר לנו ולא הגן ושמר עלינו במלחמת יום הכיפורים, כאילו זה היה תלוי רק בגויים ח"ו, שזה נגד משנתו של הרב כהנא.

זה אולי נגד משנתו של כהנא אבל במלחמת יום כיפור ארה"ב הצילה אותנו ולא הקב"ה ונוגד את משנתו של כהנא או לא זו עובדה.

אני לא אומר שאנחנו צריכים להסתמך על הגויים אבל העובדה בשטח היא שאנחנו כן וכל עוד אנחנו כן אי אפשר לזלזל בהם.

הסיבה שאנחנו מסתמכים על הגויים היא שהחלק הדתי בעם היהודי מתעסק אך ורק בתנך ולא בשום דבר אחר והחלק החילוני מתעסק אך ורק במשפחתו הקרובה ואין ערבות הדדית בין היהודים.

לפחות אצל רובם