בס''ד
מטרת תנועתנו היא לאחד את עם ישראל כמה שאפשר, לא לפלג אותו חס ושלום.
יוסי, אני חושב שעשית מספיק סקרים ואשכולות נגד החרדים. כולנו כבר מבינים שאתה לא מסכים עם שמע ישראל.
ד''א, כשהרב מאיר כהנא זצוק''ל הי''ד נתן לגויים להצטרף לליגה, אני הייתי יו''ר של הארגון. והיו לנו כללים מאוד קפדניים נגד כל ניסיון להטיף נצרות או להתקרב יותר מדי לגויים בתנועה. הגויים הצטרפו בדרך כלל לא כי הם היו חסידי אומות העולם אלא כי הם חשבו שמה שעשינו גם טוב לאינטרסים שלהם. למשל המסע שלנו לשחרר את יהדות ברית המועצות היה טוב בעיני הגויים בימין האמריקאי כי הם מאוד התנגדו לקומוניסם. הגויים הימניים האלה היו בעד כל דבר שיחליש את ברית המועצות, שאז הייתה האוייבת העיקרית של ארה''ב. גם היו חסידי אומות העולם, כלומר גויים שבכנות הקריבו למען עם ישראל כי הם ידעו שאנו עם נבחר, אבל הגויים הכנים האלה היו מיעוט.
אני גם רוצה לתקן משהו חשוב מאוד: הגויים לא הצילו אותנו במלחמת יום הכיפורים. ההפך: היינו מנצחים כמו במלחמת ששת הימים אילו לא היינו נכנעים ללחץ של הגויים במלחמה. לא התקפנו בהתקפת מנע כמו שעשינו במלחמת ששת הימים כי ארה''ב לחצה עלינו לא לתקוף והכלבה גולדה מאיר שר''י נכנעה ללחץ האמריקני. אז ספגנו מכה חזקה גם בסיני וגם בגולן ואיבדנו כמעט 3000 חיילים הי''ד. וכמעט איבדנו את כל המדינה - בנס, המצרים והסורים לא המשיכו להתקדם בהתקפה שלהם כי הם חשבו שהניצחונות הראשונים שלהם היו רק "תחבולה יהודית", אז הם נעצרו במקומם. אילו המצרים והסורים היו ממשיכים, כמעט לא היו לנו חיילים מוכנים לעצור אותם והערבים היו כובשים את כל מדינת ישראל ר''ל! בנס עצום, הקב''ה הציל אותנו משואה. והיינו במצב האיום הזה בגלל לחץ אמריקאי ובגלל מנהיגי הערב רב שנכנעו ללחץ האמריקאי.
והטענה שנשק אמריקני הציל אותנו במלחמה היא גם שקר גמור. האמריקנים סירבו לשלוח את הנשק במשך 10 הימים הראשונים של המלחמה. כשהנשק הגיע, עד שהשתמשנו בו, כבר ניצחנו במלחמה בלי הנשק.
לא רק זה. בסוף, צה''ל הקיף חלק גדול מהצבא המצרי בסיני וצה''ל היה מסוגל להשמיד את החיילים הנאצים האלה שתקפו אותנו ביום כיפור ובשבת (יום כיפור חל בשבת בשנה הזו). הייתה לנו הזדמנות לנצח בניצחון יותר גדול מהניצחון במלחמת ששת הימים. אילו היינו משמידים או לפחות מכניעים את הצבא המצרי המוקף, כל סיני היה בידינו וגם אדמה רחבה ששחררנו בצד המערבי של הסואץ, ובנוסף לכך היינו נותנים את המכה הגדולה ביותר לצבא המצרי ולא היה ספק שהיינו המנצחים הניסיים והמדהימים וכתוצאה מזאת, היינו יכולים להכתיב את כל התנאים אחרי המלחמה. כל המצב שלנו עד היום היה שונה לגמרי אילו היינו מנצחים ככה אז. אולם שוב המנהיגים הקטנים שלנו נכנעו ללחץ אמריקני ולא הביסו את הצבא המצרי.