שונות > מה שבראש

סקר: אתם מאמינים באלוקים?

<< < (14/67) > >>

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: נאור על יוני 05, 2008, 21:46:20 ---נץ. יסלח לי חברי דני ימיני יקבל את סליחתי, אך בן-אדם שבא ללא שום יודע קודם ורושם הכל על סמך סברותיו הלא נכונות, ועל סמך ראות עיניו - זה לא לעניין שנתאמץ להסביר לו את משמעות הדברים. ניחא, אם היית בא עם קצת ידע בסיסי על הדת והיית מסביר בצורה מבוססת מדוע זה לא מתאים לך . אבל כשאתה בא בלי שום ידע קודם, ובלי שום ביסוס לתשובותיך פרט ל "כך שמעתי" או "כך נראה לי" או "כך ראיתי פעם אחת" - זה לא רציני.

מחילה מכבודך, אבל אם בן-אדם רוצה לדעת את שפת המקום - הוא צריך ללמוד כמה מילים בסיסיות רק בשביל התחלת ההתקשרות. אל תקח אותי בצורה שלילית . יום טוב :coolsmiley:

--- סוף ציטוט ---
אני לא רשמתי דברים מסובכים, זה היה בשפה מאוד קלילה ומובנת, וכל שרציתי זה לברר מאיפה קו המחשבה מגיע, זה הכל, אולי למעט המושג: "שעון שבת" שאם הוא יבקש לדעת, אני אשמח להסביר, הכל היה בשפה שהוא מבין וצריך להבין.
לא זרקתי לעברו הגדרות מסובכות, אני בהחלט מבין שהוא בא עם מה שראו עיניו, אבל הבנאדם לא נער טיפש, מדובר באדם בוגר שהולך להתחתן בקרוב, שמדבר גבוהה גבוהה על עיניינים פילוסופיים ובהחלט לא טיפש, אז אני בסך הכל פונה על ההגיון הצרוף ומבקש תשובות לוגיות מצידו כאדם לא מאמין, זה הכל.

נאור:
לא עניין של טיפש חס וחלילה. פשוט שבן אדם שבא עם סברותיו בלבד ללא שום התעמקות בנושא, אין סיבה שנפתח איתו דיון שהוא אבוד מראש. אמרתי את זה בכלליות, כמובן שאין שום בעיה לדון בזה אך לי זה נראה דבר מיותר מהסיבה העיקרית שבסופו של יום אתה תשאר דתי והוא חילוני.

שבת שלום ידידי

Juda-Yoda:
בנוגע לעניין של מתי העולם ניברא לכל אלה שיש ספקות בנוגע למתי העולם ניברא וכו',אפשר להסביר את זה דיי בפשטות....מה זה בכלל זמן?
יפה מאחר שאף אחד לא ממש יודע מן הסתם גם אף אחד לא ידע מתי העולם ניברא...אז וויכוחים בעניין הזה הם דיי טפשיים.
לעשות מצוות זה חשוב,מה זה מאמין בה' אבל לא עושה מצוות?
אתה חושב שזה הגיוני?
זה כמו שתקרא הוראות על איך לבנות שולחן אבל לא תבנה את השולחן,אז מה עשית בזה?:S

היהודים בשואה שכחו את שורשיהם ושכחו מעיין הם באו,אם הם לא היו עושים זאת הם היו יודעים שכל פעם לאורך ההיסטוריה שהיהודים שכחו מאיפה הם באים ה' הביא עלינו כלון,כמו חורבן בית המקדש הראשון,שבני ישראל חטאו וה' הביא עלינו חורבן רחמנא ליצלן,וזה קרה שוב בשואה.
מהשואה צריך ללמוד,אומרים את זה כל הזמן אבל אף אחד לא באמת מסיק את המסקנות שצריך להסיק והן,לקיים תורה ומצוות שזה היעוד של העם היהודי מהיסוד,ואם אתה אינך מגשים את היעוד שה' מביא לך אין טעם בך על פני כדור הארץ,הגיון מאוד פשוט,אז תסבירו לי איך לעזאזל אנשים מסיקים מהשואה שאין ה'?:S:S:S:S:S
כי זה הרבה יותר קל להסיק את זה?

אני מאמין בה',מקיים את המצוות שאני יכול ומקווה שככל שהזמן יעבור אני רק יוכל לקיים עוד ועוד מצוות...בעזרת ה'

rubi65:

--- ציטוט של: דוקא_כך על יוני 05, 2008, 02:01:11 ---בס"ד

דני ימני,

אני מכבד את דעותיך (שמשקפות את דעותיהם של רוב היהודים החילוניים שאני מכיר, כולל רוב בני משפחתי).  קיום מצוות הוא הצעד האחרון בתהליך חזרה בתשובה, והוא בא באופן טבעי לאחר שלמדת היטב והפנמת את עיקרי האמונה ויסודות התורה.  יהודים ש"מתפתים" להתחיל לקיים מצוות, "סתם בשביל הקטע", בלי הבנה מה המשמעות מאחורי המצוות, ברוב המקרים לא מחזיקים מעמד ובסופו של דבר "חוזרים בשאלה" באותה המהירות בה הם "חזרו בתשובה".  יתרה מזאת, יהודים "דתיים" שנולדו במשפחות "דתיות", אפילו "חרדיות", והיו מוקפים כל חייהם בקדושה ומצוות, אך הם עצמם לא היו אידאליסטים והתייחסו למצוות כאל פולחן חסר משמעות, והרגישו מחוייבים להשתתף בפולחן כדי להתקבל בחברה שבה נולדו וגדלו כל חייהם, בסופו של דבר נשברים ו"חוזרים בשאלה" גם כן.  וזה כלל וכלל לא מפליא, אלא להיפך, זה צפוי וברור.

כל הסיפורים על עונש ושכר בעולם הזה ובעולם הבא --- לא השפיעו ולא משפיעים עלי בכלל, ולמרות שאני מאמין באמיתותם (כמובן שיש עולם הבא!  כמובן שהשכר בעולם הבא נקבע בהתאם למעשינו בעולם הזה), הם לא המניע שעומד מאחורי ההתקרבות שלי לקב"ה.  אני לא חזרתי בתשובה כדי לקבל שכר, אלא מפני שאני מחשיב את עצמי כאידאליסט, ולאחר לימוד של היסטוריה, מדע וכתבי הקודש, הגעתי למסקנה שהתורה היא אמת, ואני רוצה לקשור את עצמי באמת.  אני מאמין שמהבחינה הזאת אתה כמוני --- סתם קיום פולחנים לא מעניין אותך.  אני אמנם לא שומר תרי"ג מצוות (אפילו לא קרוב), אבל אין לי שום ספק שזה רק עניין של זמן, ובכל מקרה זה משני להבנה של מי אני, מה אני, מה היעוד של הפרט היהודי והעם היהודי, ומה ומי קובע את גורלו של הפרט היהודי והעם היהודי.

מה המשמעות של המלה "אמת" לגביך?  האם לדעתך יש אמיתות שונות?  האם אמת היא דבר יחסי?  האם לכל אחד יכולה להיות אמת משלו שאמיתית לא פחות מהאמת של כל אחד אחר?  או שיש רק אמת אחת ויחידה?  ואם כן, למי יש את הזכות לקבוע מהי?  האם לדעתך יש משהו שחשוב יותר מהחיים עצמם?  האם לדעתך הגנה על האמת מפני סילופים יכולה להצדיק מסירות נפש (הקרבה של החיים)?  נניח שיש אמת אחת, יחידה ומיוחדת, ואתה מגלה אותה.  האם זה ישפיע על כל בחירותיך בעתיד?  מה יחסך אל אבותיך וכל הדורות הקודמים של יהודים נאמנים ואמוניים.  האם לדעתך יש לכבד את זכרם ולהמשיך את דרכם, או שלדעתך אין כל קשר מחייב, והציפיות שלהם מצאצאיהם אינן צריכות להשפיע על החלטותיך היום, שכן הם כבר אינם בין החיים?

כמובן שיש לך תשובות מוכנות לכל השאלות, תשובות שמשקפות את דעותיך נכון להיום, אולם אני מבטיח לך שדעותיך ותשובותיך ישתנו לאחר שתלמד בעיון את "אור הרעיון" ואת "פרוש המכבי".

לא ימוש ספר התורה הזה מפיך והגית בו יומם ולילה למען תשמר לעשות ככל הכתוב בו כי אז תצליח את דרכך ואז תשכיל (יהושע א:ח)

בהצלחה,
דוקא_כך

--- סוף ציטוט ---
מסכים איתך, אחי!  :V: :smil037: :coolsmiley:

אהרון.א.:
בס"ד
כן באמונה שלמה, משום שעכשיו אנחנו זקוקים לו יותר מאי פעם..

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה