חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי

ההיסטוריה לעולם חוזרת

<< < (16/22) > >>

eran:
היי למדיהו:

יוצא מדבריך שצרפת יכולה לפלוש היום לסוריה ולבנון שהרי בועידה גם הוחלט על מסירת סוריה ולבנון במנדט לצרפת, למרות התנגדות הערבים וכן על חלוקת מדינות צפון אפריקה בין המעצמות עצמן. כדי לאכוף את המנדט שניתן לה, פלשה צרפת עם כוחות צבאיים לסוריה והשתתפה בקרב מרג' עיון ב-23 ביולי 1920 מול הצבא הסורי בפיקודו של יוסוף אל-עזמה. בקרב זה כבש הצבא הצרפתי את דמשק והגלה את המלך פייסל מזרחה.

ומכיוון שאתה חסיד של האו"ם אולי גם תרצה ליישם את החלטה 242 שהיא ההחלטה שנתקבלה במועצת הביטחון של האומות המאוחדות לאחר מלחמת ששת הימים, ב־22 בנובמבר 1967, ההחלטה מצהירה כי היא מושתתת על עקרונות מגילת האו"ם המחייבים יצירת שלום צודק ובר קיימא במזרח התיכון. על פי הסעיף הראשון מן הראוי ששלום זה יכלול את נסיגת כוחות מזוינים של ישראל משטחים שנכבשו בעימות האחרון (מלחמת ששת הימים), ואת סיום התביעה ללוחמה וכיבוד והכרה בריבונות ועצמאות של מדינות אזור!!
כמו כן, ההחלטה מצהירה על שלושה צרכים: 1.להבטיח את חופש השיט בנתיבים בינלאומיים. 2.להשיג פתרון צודק לבעיית הפליטים הערבים והיהודים במזרח התיכון. 3.להבטיח שלא תיפגע שלמותם הטריטוריאלית ועצמאותן המדינית של כלל מדינות האזור, באמצעות הקמת שטחים מפורזים.

אולי אתה תומך בהחלטה 3379 של העצרת הכללית של האומות המאוחדות אשר נתקבלה ב-10 בנובמבר 1975 השוותה את הציונות לגזענות. מעניין לציין שההצבעה התרחשה בדיוק במלאות 37 שנה לליל הבדולח...

פתאום כולם פה נעשו לי חסידים של האו"ם, להזכירכם בספטמבר 2001 שוב ביקשו מדינות ערב לפגוע בתדמיתה של ישראל, בניסיון להשוות ציונות לגזענות בוועידה העולמית של האו"ם כנגד הגזענות בדרבן, דרום אפריקה. למזלנו ארצות הברית הצטרפה למדינת ישראל בהחרמת הוועידה, כאשר התברר שבמקום להתמקד בפגעי הגזענות, האנטישמיות והקסנופוביה, שהיו אמורים להיות נושא הדיון, הוועידה הפכה לבמה לגינויה של ישראל.

וחוץ מזה תגיד לי אם לועידת סן רמו תוקף חוקי, למה כשהגיעה ההצבעה לאו"ם על תוכנית החלוקה בריטניה נמנעה?

איזה מדינה אני רוצה פה, ובכן אותה מדינה שהרב כהנא הי"ד רצה - שתהיה בעלת אופי יהודי ואור לגוים!!

כל טוב!!

למדיהו:
היי ערן, תודה על תגובתך המנומקת.

איזו לגיטימציה יש לך להקים מדינה דתית, אם לישראל אין? חוץ מהציווי האלוהי כמובן (או הרבני?).

eran:
איזה לגיטמציה יש לי בכלל להקים פה מדינה, ולאו דווקא מדינה דתית?
ככשאלו את השאלה הזאת ועדת פיל את דוד בן-גוריון ב-1937, הוא הגביה את התנ"ך ואמר פה יש לי את כל הזכות והלגיטמציה שאני צריך, הציווי האלוקי אומר א"י לעם ישראל!!
ובכן אותו תנ"ך ואותו ציווי אלוקי שנותן לך לגיטימציה על א"י, מחייב אותך גם במערכת של שמירת מצוות, ויותר מזה התורה גם אומרת שאם לא נשמור את מצוותיה: "ותקיא הארץ אתכם", תהיה ירידה המונית כפי שלצערינו אנחנו רואים היום שהיהודים מסתובבים בכל העולם: "ויתהלכו מעם אל ומגוי אל גוי"...
ובכן - אני מגביה את התנ"ך ואומר פה יש לי את הזכות והחובה לטעון א"י לעם ישראל אבל רק ובתנאי שהיא ע"פ תורת ישראל!!

כל טוב!!!

למדיהו:
בן גוריון היה אתאיסט עד כמה שאני יודע, מה שקצת הופך את העניין למוזר (באומרו שהתנ"ך הוא הקושאן שלנו על הארץ).

שאלתי את השאלה בגלל שנראה שאתה מנסה לקחת את הלגיטימציה של קיום מדינת ישרא לוא דווקא מהאספקט הדתי אלא גם מהאספקט החוקי, מדוע?

eran:
זה לא משנה אם הוא היה אתאיסט או לא - כיוון שהרי הטיעון והתביעה היחידה שיש לנו על א"י היא הזכות שנתן לנו בורא עולם בתורתו, וממש לא זכות חוקית, או היסטורית, ואני יתן דוגמאות:
היסטורית - הרי א"י נכבשה ע"י יהושע מ-31 עממים, אם יבואו היום החוי והיבוסי והכנעני וכו', ויתבעו בעלות על א"י מכוח טענת היסטורית, האם אנחנו נסכים להתפנות? ואם נטען שאברהם יצחק ויעקב אבותינו ישבו פה לפני אותם עממים. אז מה תעשה אם יבואו לכאן עממים שישבו בא"י לפני ישיבת אברהם, כגון: הכסלוחים וכפתורים, האם תסכים להתפנות? אתה רואה שמבחינה היסטורית אנחנו יכולים להיות בבעיה...

ובמחינה חוקית - האם עצם העובדה שהאו"ם נתן לנו דריסת רגל בא"י נותן לנו לגטימציה לזרוק מאות אלפים ואולי מיליון ערבים שהיו גרים בבתיהם בחיפה, בנשר, בנתניה וכו'? גם אם היית במלחמת מגן נגד מדינת ערב, מי נתן לך את הלגיטמציה להפקיע קרקעות של ערבי א"י שהיו חיים פה שנים על גבי שנים?
בגרמניה בזמן ליל הבדולח ולפניה הממשלה הנאצית נתנה יד חופשית לעם הגרמני להפקיע קרקעות של יהודים, האם זה שהממשלה נתנה לגיטמציה לעם הארי להפקיע קרקועות של יהודים נותן הכשר לדבר ומתיר הפקעת קרקעות של יהודים? אבל תטען שזה נעשה במסגרת החוק?

אתה הראת לדעת שאם אתה יושב בא"י שלא מכוח הציווי האלוקי, אין לך שום לגיטימציה ובעלות על א"י, והסכמת האו"ם לא מתירה לך להפקיע קרקעות של ערבים בא"י, בדיוק כמו שהסכמת הממשל הנאצי להפקיע קרקעות של יהודים בגרמניה אין לה תוקף מבחינה מוסרית ורציונאלית.
רק הציווי האלוקי : "כח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גוים", כל העולם שייך לבורא העולם, חי העולמים ישתבח שמו והוא נתנה לנו, ע"י שנעשה בה כרצונו ונשמור את מצוותיו את חוקותיו ותורותיו...

כל טוב!!!

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה