חדשות ודיונים > דיון כללי

שרות בנות בצבא

<< < (3/4) > >>

eran:
עז77,

יש אמת בדבריך לגבי "תן לטענות שלך לתקוף את מתנגדיך ולא ללשונך".
אבל לגבי הרב כהנא - אם הוא היה שומע ביזוי ת"ח הוא ישר היה עומד בפרץ ונלחם בכל עוז נגד זה, ואני יכול להעיד אני שמעתי אותו באוזנים שלי, הוא קרא למישהו (שהיה חסיד) אתאיסט כופר רשע בגלל שהוא דיבר נגד ת"ח.

עז77:

--- ציטוט של: eran על ינואר 11, 2007, 17:23:28 ---עז77,

יש אמת בדבריך לגבי "תן לטענות שלך לתקוף את מתנגדיך ולא ללשונך".
אבל לגבי הרב כהנא - אם הוא היה שומע ביזוי ת"ח הוא ישר היה עומד בפרץ ונלחם בכל עוז נגד זה, ואני יכול להעיד אני שמעתי אותו באוזנים שלי, הוא קרא למישהו (שהיה חסיד) אתאיסט כופר רשע בגלל שהוא דיבר נגד ת"ח.

--- סוף ציטוט ---

עלינו בעולם הזה לעשות את שיקולינו איש איש לפי אישיותו שלו ולא לחקות אדם אחר,
כי כל אדם הוא שונה - וגם הרב כהנא טעה לא פעם ולא פעמיים, לפני היותו רב וצדיק ומנהיג דגול,
הוא היה אדם, וטבע האדם גם לטעות - עלינו כיהודים וכבני אדם לדעת לקחת רק את הטוב מכל אדם כדוגמא לעצמנו.

דוקא_כך:

--- ציטוט ---ערן אני חולק על הגישה התוקפנית שלך, הטענות של ציפורה הן לא  "אידיוטיות",
הן לגיטימיות ואתה צריך לענות לה בצורה עניינית - אין פה צורך בעלבונות, לא מתאים לך...
כפי שאני מכיר אותך, אני יודע שאתה יודע להתנסח בצורה הרבה יותר מכובדת

--- סוף ציטוט ---

אני מסכים עם עז, ואני מבקש שתרגיע במיידי, ערן.  ציפורה מבטאת את דעתה בצורה מיושבת ומכובדת, זו זכותה, וכולנו מעריכים את השתתפותה.  כשהיא אומרת שגדולי רבני אירופה עודדו את היהודים להישאר באירופה, היא צודקת, ודברים אלו גם אמר חיים בן-פסח, ובלי קשר זו עובדה.  כמובן שרבנים אלו, לבטח ממשיכי דרכו של הבעש"ט זצ"ל לא עשו זאת בזדון.  בטח שהיה שיקול דעת הלכתי, אמנם מוטעה, אבל עדיין שיקול דעת.  שמתי לב, מויכוחים קודמים, שברגע שאתה לא מסכים עם דעתו של אחר, אתה יורד לרמה של התקפות אישיות.  תהיה יותר מקצועי, קח דוגמא מנץ.  את הכעס שמור לשמאלנים.

eran:
דווקא כך,

לא אתה ולא חיים בן פסח יכולים לקבוע טענה זו. כפי שכבר הוכחתי לעיל מדברי החזו"א מי שטען ככה הוא אפיקורס אפילו אםה היה שומר תורה ומצוות. אתה מעוניין שאני אכתוב את כל הדינים הנוגעים להיתייחסות של אפיקורס בהלכה?

liorso:

--- ציטוט של: eran על ינואר 11, 2007, 18:08:29 ---דווקא כך,

לא אתה ולא חיים בן פסח יכולים לקבוע טענה זו. כפי שכבר הוכחתי לעיל מדברי החזו"א מי שטען ככה הוא אפיקורס אפילו אםה היה שומר תורה ומצוות. אתה מעוניין שאני אכתוב את כל הדינים הנוגעים להיתייחסות של אפיקורס בהלכה?

--- סוף ציטוט ---

הבעיה היא לא מה אתה אומר אלא איך.

תגיד את אותו הדבר רק בצורה יפה יותר בלי לפסול בכזאת בוטאות את האחר.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה