חדשות ודיונים > דיון כללי
שרות בנות בצבא
דוקא_כך:
--- ציטוט של: eran על ינואר 11, 2007, 18:08:29 ---דווקא כך,
לא אתה ולא חיים בן פסח יכולים לקבוע טענה זו. כפי שכבר הוכחתי לעיל מדברי החזו"א מי שטען ככה הוא אפיקורס אפילו אםה היה שומר תורה ומצוות. אתה מעוניין שאני אכתוב את כל הדינים הנוגעים להיתייחסות של אפיקורס בהלכה?
--- סוף ציטוט ---
שמע, ערן, אני לא יודע. מה שאני כן יודע, זה שיש לי ולחיים בעיה עקרונית עם "ממלכתיים" שמתעקשים להגן על כבודם של גדולים שעשו טעויות בחייהם. יהודי יכול להיות גדול בתורה, ובכל זאת לטעות, לא מפני שהוא מרושע ח"ו אלא פשוט מכיוון שכולנו בני-תמותה. אתה משום מה מתייחס לכל רב כאל אלהים. זה שיהודי זכה בתואר רב הופך אותו למלאך? קרוב משפחה שלי התחתן בזמנו עם בתו של רב ידוע בישראל, בעיקר בגלל יחוסה (הוא חשב שבהיותה בתו של הרב ההוא היא תהיה יותר איכותית). מאוחר יותר הסתבר שהיא היתה ממש פריחה זונה, ואותו רב הורשע במעשים מגונים בקטינים. (אני לא רוצה להזכיר שמות.) אבל הוא היה רב גדול! התפלל כל יום, שם תפילין, למד ולימד הלכה. היה ידוע ומכובד בקרב הדתיים.
מסקנה: אל תסגוד לבני-אנוש, אפילו הם רבנים. במיוחד בדור שעליו נאמר "ואבדה חכמת חכמיו."
בקשר לשאלה האם אני מעוניין שתכתוב את כל הדינים הנוגעים להיתייחסות של אפיקורס בהלכה---כמובן שאני מעוניין! ואני בטוח שלא רק אני אלא כולנו. אני מאוד אוהב לקרוא את דברי התורה האיכותיים והממצים שאתה מביא בפנינו! מקומם יהיה בספרייה שלנו, שיהיו נגישים.
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: eran על ינואר 11, 2007, 17:13:52 ---עז77,
תסלח לי אבל כשבחורה מאשימה בעקיפין את רבני אירופה הקדושים והטהורים ברצח של יהדות אירופה, וע"י כך היא עוד טוענת שלא צריך לשמוע להם - אני אהיה תקיף כמה שאני רוצה!
החזון איש זצ"ל הקדוש כתב:" מיהו אפיקורוס שומר תורה ומצוות בימינו? כל מי שטוען כי באשמת גדולי ישראל נרצחו ששה מיליון יהודים באירופה" (עיין ילקוט דעת תורה, בסוף קונטרס עיקבתא דמשיחא, להגר"א ווסרמן).
החזון איש זצ"ל אומר דברים ברורים - מי כל מי שטוען כך אפילו היה שומר תורה ומצוות יש לו דרגה של אפיקורס עם כל הדברים הנילווים לעיניין!!
וחוץ מזה שגם הרב כהנא התנגד לשירות בנות בצבא.
--- סוף ציטוט ---
אין קשר אתה יכול להסביר בצורה יותר מכובדת ותרבותית.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה