חדשות ודיונים > דיון כללי

תשובה לדולפין.

<< < (3/6) > >>

דוקא_כך:
תודה ליאורסו.  לדעתי זה פשוט לא מציאותי לסגור מועדונים וכו' בשבת.  אם זה היה תלוי בי, הייתי נאזר בסבלנות ומאפשר להם להיות פתוחים לפרק זמן של 20 שנה שדרוש כדי לחנך דור של יהודים אמוניים שלא ירצו ללכת למועדונים גם אם תהיה להם אפשרות לעשות זאת.  המפתח הוא לא בכפייה אלא בחינוך, שכן חינוך טוב מבטל את הצורך בכפייה, והכהניסטים כן מתכוונים לשים דגש רב על חינוך יהודי אמוני בבתי הספר.  נראה מה יהיה לחיים להגיד על כך.

eran:
אוליי ניתן לרב כהנא בעצמו ובכבודו לפסוק בנושא:
ציטוט של הרב מאיר כהנא מסיפרו כהן ונביא חלק ב' עמ' 108-109:
"לו הייתי רה"מ, היה נפסק כל חילול השבת הלאומי והציבורי".
"לו הייתי רה"מ, הייתי דואג לכך שתעשיות התקשורת (קולנוע, תיאטרון, טלוויזיה ורדיו) יציגו רק תוכניות בהתאם לרוח היהדות, לפי קביעתם של רבני ישראל".

והדברים מדברים בעד עצמם.

עז77:

--- ציטוט של: eran על ינואר 11, 2007, 18:56:05 ---אוליי ניתן לרב כהנא בעצמו ובכבודו לפסוק בנושא:
"לו הייתי רה"מ, הייתי דואג לכך שתעשיות התקשורת (קולנוע, תיאטרון, טלוויזיה ורדיו) יציגו רק תוכניות בהתאם לרוח היהדות, לפי קביעתם של רבני ישראל".

והדברים מדברים בעד עצמם.

--- סוף ציטוט ---

יש קישור לספר? נשמע מעניין..

דוקא_כך:

--- ציטוט של: eran על ינואר 11, 2007, 18:56:05 ---אוליי ניתן לרב כהנא בעצמו ובכבודו לפסוק בנושא:

והדברים מדברים בעד עצמם.

--- סוף ציטוט ---
תודה על הדברים!  יחד עם זאת, כתביו והגיגיו של הרב כהנא אינם תורה מסיני.  הוא שינה לעתים קרובות את דעותיו, (כמובן, לא בנוגע להלכה ח"ו אלא אך ורק בנוגע לטקטיקה שנקט במלחמתו בשונאי ישראל, שהרי "בתחבולות תעשה לך מלחמה"), והתאים את האסטרטגיה של ארגונו לנסיבות.  כך, למשל, בהתחלה הוא היה "ממלכתי" אבל עם הזמן הוא דגל יותר ויותר ברעיון של הקמת "מדינת יהודה" עצמאית ונפרדת ממדינת ישראל.

eran:
דווקא כך,

הרב כהנא הוא מנהיגה האידיאולוגי של התנועה, רעיונותיו לגבי תנועתנו הם העיקרים ועל פיהם הולכים, אלא אם כן יש ממש טענה חזקה שאפשר לומר שהרב היה משנה את דעותיו בנושא עקב התפתחות הדברים, כמו שהבאתי מאמר לגבי האיסור של אמירת הלל ביום העצמאות בימינו לאחר הגירוש, שמן הסתם גם הרב כהנא היה משנה את דעתו. אבל בשביל לשים דברים בפיו צריך הוכחות וטענות חזקות מאוד.
לגבי חילול השבת אני ממש לא מאמין שהרב היה משנה את דעתו. שבת היא מעל לרב כהנא ומעל לכל הרבנים, שום רב בעולם לא יכול להתיר חילולי שבת, ובטח שלא להעלים עין - מי שלא מוחה נפתס בעוון היה הרב כהנא נוהג לומר.

וכמו שהמדרש אומר: יתבטלו אלף כשלמה המלך ולא יזוז קוצו של יוד מן התורה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה