כתב נושא: דיון על ערכים  (נקרא 6900 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« ב- : אוקטובר 24, 2007, 20:18:05 »
שלום לכולם.
לאחרונה שמתי לב שמשתמש בפורום, "אבן בן-כהנא", כינה אותי סמולן ב-** שאלו את הימין האמיתי לתאריך 30 באוקטובר **, ואני מצטט:
"דרך אגב יש לך מנהל סמולני בפורום??? למה?! -- אמרו לי שזה פורום כהניסטי פתאום מתחילים לבוא לי פה ביציאות של רוטר ופרש -- אז בשביל מה צריך פרוום כהניסטי עם חוקים של שמאל? זה לא הימין האמיתי?"

המשתמש "אבי בן-כהנא" התייחס להודעתי:
"נכון, התמונה באמת מביישת את הפורום.
אין לנו צורך להראות שאנחנו "קיצוניים", "פראיים", "צמאי דם" וכד', כפי שהתשקורת מכנה את אנשי הימין האמיתי, אנשי ההיגיון הבריא.
אתה חושב שמכובד להראות אדם כלשהו עם חור קליע ודם? ויתר על כן אדם שנבחר לראשות מדינת ישראל?
לנו יש טיעונים וביסוסים כדי להראות שאנחנו צודקים, ואין לנו צורך בתמונות מהסוג הזה למטרה זו."

השאלה שלי אליכם היא, האם אתם חושבים שהדבר שהערתי למשתמש "אבי בן-כהנא" הוא דבר "שמאלני", דבר שלא מתאים לפורום ימני?
האם הערכים מאחורי הודעתי אינם תואמים לערכים ה"ימניים"?

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 24, 2007, 20:20:32 »
מה אני יכול לומר...
זה נכון שרבין הוא רשע וצריך לשמוח ביום הזה.
אבל התמונה... היא קצת ברוטאלית, את זה אני באמת חייב לומר.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 24, 2007, 20:22:06 על ידי oferst »

Aaron

• אורח
דיון על ערכים
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 24, 2007, 20:31:50 »
פז, זה שאתה נמצא בפורום, מנהל ותורם הרבה, זה אומר שאין ספק שאתה ימני. תמיד יש חילוקי דיעות בין ימניים.
לדעתי, החתימה של רבין עם הכדור בראש לא צריכה להעסיק אותך ולא הייתה צריך להעיר לו עליה. זכותו לשים חתימה כזאת. זה נכון שהחתימה ברוטאלית ומראה על ילדותיות, אבל גם רבין גרם לברוטאליות וטבח נוראי של כ- 1500 יהודים ועוד 16 נוספים ניצולי שואה מהאצ"ל.

ההודעה של אבי בן-כהנא הייתה תוקפנית מידי, ולא מקובל לדבר ככה בפורום. אבי בן-כהנא, אם אתה חולק על מישהו, תנהל איתו דיון מתורבת.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 24, 2007, 20:37:17 »
פז,

אם הערת על הסגנון, הערתך מבורכת. להיות קיצוני משמעו לא בהכרח להיות גס רוח ובוטה, אדרבא,
האידיאולוגים המהפכנים הגדולים בהיסטוריה עשו את מה שעשו בעזרת כתיבה שנונה, נינוחה ורהוטה.

כל זה לא קשור ל"ערכים" אלא לטקט או לתרבות דיון.

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 24, 2007, 21:16:19 »
פז,

אם הערת על הסגנון, הערתך מבורכת. להיות קיצוני משמעו לא בהכרח להיות גס רוח ובוטה, אדרבא,
האידיאולוגים המהפכנים הגדולים בהיסטוריה עשו את מה שעשו בעזרת כתיבה שנונה, נינוחה ורהוטה.

כל זה לא קשור ל"ערכים" אלא לטקט או לתרבות דיון.

שמע, ניתן בעצם להגיד שהוא תומך ברצח רבין, תומך בסוג כזה של פעולה, ובסוג כזה של דיבורים.
כשאני טענתי אחרת, הוא כינה אותי שמאלני.
אני חושב שיש לזה קשר לערכים, וכפי שאתה אומר, גם לטקט ותרבות דיון.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
דיון על ערכים
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 25, 2007, 11:14:41 »
התמונה הזו משקפת את מה שאכן היה צריך לעשות לרבין עוד בשנות החמישים במסגרת המדינה, וע"י המדינה בעוון בגידה ומסירת מידע מסווג לרוסיה הסובייטית, אבל זוהי תמונה גרוטסקית, שלא מעלה את קרננו כפי שחיים היטיב לבטא.
אין מקומה בפורום וגם השפה בה השתמש בעל התמונה הייתה בהחלט לא ראויה לפורום, ראוי שישפר דרכיו ויסיר את התמונה.
ואגב, בעצם העובדה שאתה דורש את "כבוד המת" איננו הופך אותך לשמאלן או סתם דורש להוריד תמונות לא ראויות.
פז איננו שמאלן על כך אני יכול להעיד בוודאות של מאה אחוז.
לכן למרות שתמונה אחת שווה אלף מילים ויותר, אני בהחלט חושב שראוי לבטא את המילים (ברמה הנאותה), זה מעיד על אינטלגנציה ונותן לך יותר הערכה, מאשר איזה עיצוב גרוטסקי כזה או אחר.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אָבִי בֶּן-כָּהֲנָא

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
  • (אני נשבור להם את העצמות)
דיון על ערכים
« להגיב #6 ב- : אוקטובר 25, 2007, 12:38:01 »
אחי -- אתה לא גרוע כמו סמולאנים במדינה שלנו. אבל אתה סוג של סמולני פה בפורום אתה לא מסכים איתנו עם כלום ואתה כל הזמן טועה ממה שחינכו אותך הבולשביקים אז למה אתךה פה? אני לא רוצה שתלך נשמה. אני רוצה שתתחזק ותלמד שאתה טועה!!

ואני כם תומך בירוט של רבין כמו שנעם פדרמן אומר בתוכנית -- אולי גם איתו עתה לא מסכים?? אחיי רבין היה צריך למות וזהו. אמא של יגאל אמרה אפילו שקראו לו יגאל כדי שיגאל את עם ישראל -- הקדוש ברוךהוא שלח אותו!!! http://video.google.com/videoplay?docid=6483826848153620757&q=%D7%99%D7%92%D7%90%D7%9C+%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%A8&total=14&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
« עריכה אחרונה: אוקטובר 25, 2007, 12:55:40 על ידי אבי בן-כהנא »

ממשיכים בדרכו !

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
דיון על ערכים
« להגיב #7 ב- : אוקטובר 25, 2007, 13:00:07 »
אחי -- אתה לא גרוע כמו סמולאנים במדינה שלנו. אבל אתה סוג של סמולני פה בפורום אתה לא מסכים איתנו עם כלום ואתה כל הזמן טועה ממה שחינכו אותך הבולשביקים אז למה אתךה פה? אני לא רוצה שתלך נשמה. אני רוצה שתתחזק ותלמד שאתה טועה!!

ואני כם תומך בירוט של רבין כמו שנעם פדרמן אומר בתוכנית -- אולי גם איתו עתה לא מסכים?? אחיי רבין היה צריך למות וזהו. אמא של יגאל אמרה אפילו שקראו לו יגאל כדי שיגאל את עם ישראל -- הקדוש ברוךהוא שלח אותו!!! http://video.google.com/videoplay?docid=6483826848153620757&q=%D7%99%D7%92%D7%90%D7%9C+%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%A8&total=14&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
אתה מתכוון לפז או אליי?
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #8 ב- : אוקטובר 25, 2007, 13:02:25 »
פז

ממשיכים בדרכו !

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #9 ב- : אוקטובר 25, 2007, 13:53:42 »
אין לזה קשר לערכים , זה פשוט לא מכובד . מילא זה היה אויב ערבי , אבל זה לא - ובגלל שהוא היה יהודי אין לנו זכות לרקוד על הדם ולשמוח על רצח . אם אנחנו שמחים
זה הופך אותנו ללא יהודים כי כתוב בתורה הקדושה שלנו במצוות לא תעשה - "לא תרצח!" . את התורה כמו שכולכם יודעים לא אני כתבתי אלא האחד והיחיד בורא עולם
שברא אותנו - הוא יודע הכל ואם הוא ברב גדלותו אמר את זה מי אנחנו שנמרה פיו?

אנחנו לא ימין קיצוני , אנחנו פשוט ימין אמיתי . אומנם אנחנו מוגדרים כימין קיצוני ע"י המשאל הבולשביקי - אבל זה לא נכון . לא כל מי שמייחל לא"י השלמה והיהודית
הוא ימין קיצוני . אנחנו ימין אמיתי - כי הימין שהליכוד מצייר זה בעצם מרכז - ככה שאנחנו הימין הטהור במדינה הזאת . אל לנו להתנהג כמו ערבים ולצייר "כדור בראש"
ודברים בסגנון - לא רק שזה לא מוסיף כבוד , זה גם מעיד עלינו דברים שהם לא באמת אנחנו .

ולסיום , אם אתה כבר מדבר על חוסר ערכים - מה דעתך על צמד המשתמשים פה שאני לא זוכר את שמם שהחליטו לעשות מעשה גבורה ולירוק על תמונה של רבין - כן , כן ,
לירוק! נו באמת , זה מעשה של פחדנים , זה מעשה חוסר ערכים . ואני לא מדבר כשמאל אלא כימין מובהק - שמאלני היה מעיר על זה כי בשבילו זה פגיעה בסמל ופגיעה במורשת
וחוסר X ומוגבלות Y - אני מעיר על זה כי מבחינתי לירוק על תמונה זה מעשה מטומטם שלא מוסיף כבוד אלא רק מראה כמה אנשי הימין האמיתי הם ילדים קטנים שבשבילם
לירוק על תמונה של בוגד זה גבורה .

גבורה זה להלחם על שלך , להיות נאמן למדינה שלך ולחברים שלך ולעמוד איתן כנגד כל אוייבך ,
ולא לירוק בצורה פחדנית על איזה תמונה של שמאלני בוגד .

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #10 ב- : אוקטובר 25, 2007, 14:07:28 »
נאור, אנחנו רק משיבים ליצחק רבין כגמולו.
יצחק רבין היה רשע, ואני לא חושב שיש על זה כל עירורין.
בנאדם שרוצח יריבו, ואז צוחק על זה, מתגאה ומתפאר בזה, אפילו "אולי כוונותיו לא היו רעות" אי-אפשר לומר עליו.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 25, 2007, 14:12:08 על ידי oferst »

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
דיון על ערכים
« להגיב #11 ב- : אוקטובר 25, 2007, 14:50:33 »

הוא לא סוג של שמלאני,פז הוא יהודי יקר,זה שהוא לא מסכים עם הרבה דברים שלנו הוא לא שמלאני,וטוב שיש מחלוקות.
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #12 ב- : אוקטובר 25, 2007, 16:59:20 »

מניין לך הודאות הזו שאני לא מסכים "איתכם" על כלום?
אם תכונה של שמאלן היא שהוא נגד רצח פוליטי, ונגד הצגה של תמונות מחרידות, תמונות שמראות ראש ממשלה יהודי עם נקב של כדור בראש, הרי אני מכריז בזאת על שמאלניותי.
העניין הוא, שלא אתה תגיד לי מהו ומיהו שמאלני, ומהו ומיהו ימני. את זה אני יכול לעשות אע"פ החינוך הבולשביקי (שפסח עליך בדרך קסם) שקיבלתי.
אתה שואל בהפתעה מוחלטת, כאילו שאתה מוכיח משהו, אולי גם עם נעם פדרמן אני לא מסכים?
ובכן, תתפלא לשמוע, אבל ישנם דברים שאנו חלוקים עליהם, ובמקרה זה של רצח רבין ותמיכה ביגאל אמיר, אני לא מסכים גם עם חיים בן פסח.
ישנה אמרה שאומרת שלשני יהודים יש לפחות שלוש דעות על עניין, ובמצב הזה קשה מאוד להסכים עם אדם ב-100% אחוז (כלומר, זה בלתי אפשרי).
למה אני פה?
משום שאני מסכים עם התנועה הזו על הרבה דברים, אבל שוב, לא על 100% מהדברים.
אולי אם תמשיך לטעון שאני טועה, אני בסופו של דבר אשתכנע, או שאולי תוכל להשיג את המטרה הזו אם תשאל את חיים בן פסח על כך.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 25, 2007, 17:00:49 על ידי פּז »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
דיון על ערכים
« להגיב #13 ב- : אוקטובר 25, 2007, 22:41:40 »
ישנה אמרה שאומרת שלשני יהודים יש לפחות שלוש דעות על עניין, ובמצב הזה קשה מאוד להסכים עם אדם ב-100% אחוז (כלומר, זה בלתי אפשרי).

האימרה היא אם אני לא טועה: "בכל מניין של יהודים (10 אנשים) ישנם 11 דעות שונות".
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #14 ב- : אוקטובר 25, 2007, 23:47:36 »

כתבת 11 בטעות

ממשיכים בדרכו !

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #15 ב- : אוקטובר 25, 2007, 23:48:41 »
אני שמעתי את האמרה כפי שכתבתי אותה. אם יש לך במקרה את המקור זה יהיה מעניין לדעת.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
דיון על ערכים
« להגיב #16 ב- : אוקטובר 27, 2007, 22:13:03 »
אני שמעתי את האמרה כפי שכתבתי אותה. אם יש לך במקרה את המקור זה יהיה מעניין לדעת.
תבדוק בגוגל
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק ליעד

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • כהנא חי!!!
דיון על ערכים
« להגיב #17 ב- : אוקטובר 27, 2007, 22:40:50 »
אין לזה קשר לערכים , זה פשוט לא מכובד . מילא זה היה אויב ערבי , אבל זה לא - ובגלל שהוא היה יהודי אין לנו זכות לרקוד על הדם ולשמוח על רצח . אם אנחנו שמחים
זה הופך אותנו ללא יהודים כי כתוב בתורה הקדושה שלנו במצוות לא תעשה - "לא תרצח!" . את התורה כמו שכולכם יודעים לא אני כתבתי אלא האחד והיחיד בורא עולם
יותר מתאים "בנפול אויבך אל תשמח" שאני מסכים שלא צריך לרקד על דמו.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 27, 2007, 22:41:27 על ידי ליעד »
רבנו שאג בקול גדול "אין שום יאוש בעולם כלל!"(רבי נחמן)

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #18 ב- : אוקטובר 27, 2007, 23:04:34 »
תבדוק בגוגל
גוגל מצא למחרוזת "שני יהודים שלוש דעות" 90 התאמות מדוייקות, ובמקומות שונים נכתב "כפי שאומרים שני יהודים שלוש דעות", וזה הופך את צירוף המילים לאמרה.
ניסיתי לחפש את "בכל מניין של יהודים ישנן 11 דעות שונות" בכל מיני שינויים, אך לא מצאתי את מבוקשתי.

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #19 ב- : אוקטובר 27, 2007, 23:16:28 »

אנחנו לא ימין קיצוני , אנחנו פשוט ימין אמיתי . אומנם אנחנו מוגדרים כימין קיצוני ע"י המשאל הבולשביקי - אבל זה לא נכון . לא כל מי שמייחל לא"י השלמה והיהודית
הוא ימין קיצוני . אנחנו ימין אמיתי - כי הימין שהליכוד מצייר זה בעצם מרכז - ככה שאנחנו הימין הטהור במדינה הזאת . אל לנו להתנהג כמו ערבים ולצייר "כדור בראש"
ודברים בסגנון - לא רק שזה לא מוסיף כבוד , זה גם מעיד עלינו דברים שהם לא באמת אנחנו .

ולסיום , אם אתה כבר מדבר על חוסר ערכים - מה דעתך על צמד המשתמשים פה שאני לא זוכר את שמם שהחליטו לעשות מעשה גבורה ולירוק על תמונה של רבין - כן , כן ,
לירוק! נו באמת , זה מעשה של פחדנים , זה מעשה חוסר ערכים . ואני לא מדבר כשמאל אלא כימין מובהק - שמאלני היה מעיר על זה כי בשבילו זה פגיעה בסמל ופגיעה במורשת
וחוסר X ומוגבלות Y - אני מעיר על זה כי מבחינתי לירוק על תמונה זה מעשה מטומטם שלא מוסיף כבוד אלא רק מראה כמה אנשי הימין האמיתי הם ילדים קטנים שבשבילם
לירוק על תמונה של בוגד זה גבורה .

גבורה זה להלחם על שלך , להיות נאמן למדינה שלך ולחברים שלך ולעמוד איתן כנגד כל אוייבך ,
ולא לירוק בצורה פחדנית על איזה תמונה של שמאלני בוגד .
נאור, מאיפה באה התחושה שלך, הדעה שלך שזה לא מכובד? מערכיך.
הערכים שלנו קובעים מה טוב בעינינו, ומה רע בעינינו.
עשרת הדברות, ויתר המצוות, אלה ערכים שצריכים להיות אצל יהודי. "לא תרצח" זה לא סתם חוק שבא לנו מהשמים, לא חוק שמישהו צריך בכוח לכפות עלינו, אלא זה צריך לבוא לנו מערכינו.
סיבה אחת לכך שרצח אמור להיות מעשה שגוי בעינינו היא הסיבה הדתית, כלומר, האדם נברא בצלם ה', וכל פגיעה באדם היא פגיעה בחלק האלוהי באדם ("שפך דם האדם, באדם דמו ישפך כי בצלם אלוקים עשה את האדם").
אתה מדבר על חוסר ערכים כדבר שעוסק בתחום אחד מסוים, במקרה הזה גבורה ואומץ ("גבורה זה להלחם על שלך"), אך ערכים זה אוסף של הרבה מאוד תחושות כלפי דברים, ואני בהודעתי המקורית דיברתי על תחום אחר בערכים.

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
דיון על ערכים
« להגיב #20 ב- : אוקטובר 28, 2007, 00:02:30 »
יותר מתאים "בנפול אויבך אל תשמח" שאני מסכים שלא צריך לרקד על דמו.

"בנפוך אויבך אל תשמח" מתייחס בעיקר ליריב/אויב פרטי.