חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי

** שאלו את הימין האמיתי - לתאריך 16 בינואר **

<< < (3/5) > >>

דוקא_כך:
בס"ד

חיים שלום,

* בתכנית האנגלית אמרת שמשה רבינו ובלעם היו הנביאים היחידים שקיבלו נבואה בהיותם ערים---כל שאר הנביאים קיבלו נבואה בחלומות בשנתם.  אני סקרן לדעת מה המקור.
* כמה זמן אתה מקדיש כל יום בממוצע ללימוד תורה?  האם אתה יודע ארמית, ואם כן, איך למדת?  האם אתה קם בחצות לילה, כמנהג החסידים, ולומד תורה עד אשמורת בוקר, או שלדעתך מנהג זה פוגע בבריאות ולכן לא מומלץ?  האם הקדוש הרב כהנא הי"ד נהג כך?
* חיים, אני מקווה שלא תחשיב את זה כחוצפה אם אומר לך שלדעתי יש סיכוי שאתה טועה כשאתה מתעקש להקים משפחה בע"ה אך ורק עם יהודיה ראויה (כלומר אידאליסטית).  מצד אחד, זה ידוע שאשה טובה היא ברכה (למשל אלישבע פדרמן שתחיה), ואילו אשה לא טובה היא ממש קללה.  מצד שני, יעקב אבינו עליו השלום הסכים "להתפשר" על לאה שאותה לא אהב, על מנת להשיג בסופו של דבר את רחל, אותה כן אהב.  אולי ניתן ללמוד מכך שיש נסיבות שבהן מוצדק להתפשר על ה"איכות" של בת-הזוג.  הרי אסור להסתמך על נסים, ואף אחד לא יודע מה צופן לנו העתיד, ואם ח"ו יקרה לך משהו מחר, ותעזוב את העולם הזה בלי לקיים מצוות פרו ורבו ח"ו, איך תצדיק זאת בבית-דין של מעלה?!  כולנו אוהבים אותך ומתפללים עבורך שהקב"ה יעזור לך להקים משפחה ולעלות לא"י במהרה.
יברכך ה' וישמרך,
דוקא_כך

אֵיתָן:
שלום חיים
קודם כל תודה  על כל מעשייך לעם ישראל ואהבתך לארץ ישראל

רציתי לשאול אותך לגבי היחס  של העובדים במשרדי הממשלה
וכל גוף ממשלתי  אחר
כי עכשיו כרגע
היחס  שלהם לאזרחים הוא  מעליב  ומשפיל לא איכפת להם מכלום
מדברים אל האזרח  בהתנשאות
אני  אישית 90 אחוז  מהזמן שאני  הולך לגופים ממשלתיים לסדר דברים
הם מיתייחסים אלייך כמו אל זבל
ואני  ראיתי  את זה  על הרבה אנשים
רציתי  לשאול האם בממשלה כהניסטית תטפלו  בנושאים אלו?
למרות שאני  יודע  שזה לא  חשוב  כרגע  לשאול דבר  כזה

אשמח אם תענה  לי
תודה  מראש ושבוע  טוב

liorso:
שלום חיים!

אני שואל בשם הפורום כולו:
האם כשתקום מדינה הלכה כאן כל המועדונים, קניונים, כבישים יסגרו בשבתות?

תודה רבה.

אני מצטרף לשאלתו המצוינת של ליאורסו ורוצה להציע פתרון(?) פרקטי ופרגמטי: מדוע לא להאזר בסבלנות, לחכות 20 שנה בהן נאפשר לשיקוצים למיניהם להישאר פתוחים בשבת; במהלך 20 השנה האלה נחנך דור של יהודים אמוניים, ובסוף פרק זמן זה הדור הצעיר, תודות לחינוך יהודי אמוני, ימאסו בכל השיקוצים בלי צורך ב"כפייה דתית".  לסיכום, אולי יש מקום לעשות ויתורים בנושא "כפייה דתית" בכל מיני תחומים, אבל בתחום החינוך לא יהיו שום ויתורים או פשרות---החינוך זה נושא קדוש ויהיה אך ורק על פי סטנדרטים כהניסטיים, מכיוון שזה העתיד של עם ישראל.
- דוקא_כך

eran:
חיים שלום וברכה,

בנוגע לשאלה של ליאורסון הייתי מעוניין לצטט את הרב מאיר כהנא הי"ד מסיפרו כהן ונביא חלק ב' עמ' 108-109:
"לו הייתי רה"מ, היה נפסק כל חילול השבת הלאומי והציבורי".
"לו הייתי רה"מ, הייתי דואג לכך שתעשיות התקשורת (קולנוע, תיאטרון, טלוויזיה ורדיו) יציגו רק תוכניות בהתאם לרוח היהדות, לפי קביעתם של רבני ישראל".

קח את הדברים לתשומת ליבך.

עז77:
חיים שלום,
רציתי לשאול לגבי האתר האנגלי של JTF ולגבי האות G.

1.האם אתה לא חושב שהאתר האנגלי נראה בעייתי?
בעידן של היום אתרים שנראים ככה אינם נקחים ברצינות יותר מדי,
לאתר אין שום עיצוב מינימלי, יש טקסט ירוק על רק תכלת,
קשה מאוד להתמצא באתר ולנווט בו - והוא נראה מבולגן לגמרי.

כך או כך כידוע לך הכין גרסה אנגלית שתואמת את הגרסה העברית,
האם לדעתך הגיע הזמן להפוך את האתר האנגלי לאתר שנראה כמו אתרים בימינו, אלגנטים ומסודרים?

2. חיים, האם לדעתך זה נכון שהימין האמיתי יהיה רק תוספת ל JTF, או שכדאי שיהיה לו דומיין משלו?
האם הימין האמיתי הוא לא שם כללי מדי לארגון? אולי משהו כמו כח משימה יהודי, או שם דומה לכך יתאים יותר, מה אתה אומר?

3. שמעתי את תוכניתך שבה אירחת את יעקב מנשה בן רחמים, האם התוכנית שודרה בטלויזיה או שהוא לא רצה להחשף?
מתי תעשה תוכנית עברית גם עם אורחים כמו גיל אברהם או ישראלים אחרים שאתה מכיר שם?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה