יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

לנץ וגאה

<< < (2/4) > >>

נץ וגאה בזה:
1.) לא אני מתיר, רש"י מתיר וכן רבינו תם (עיין שם).
2.)אז אני מבין לפי דבריך ששלמה לא חטא???

eran:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 07, 2007, 10:36:02 ---1.) לא אני מתיר, רש"י מתיר וכן רבינו תם (עיין שם).
2.)אז אני מבין לפי דבריך ששלמה לא חטא???

--- סוף ציטוט ---

1) איפה זה "עיין שם" בדיוק?
2) שוב פעם אני לא אומר כלום, ואל תבין מדברי כלום. ואני לא מדבר על חטא שלמה.אנן עסקינן בעיניין שדים, והרב גבהרד (שוב ולא אני) ב"שיעורים בהגדות חז"ל" - מסביר שם כפשוטו (לעיניין אשמדאי), וגם הוא נותן הקדמה נחמדה למושג "שד" ביהדות . והוא בטח שלא קורא לגמרא מפורשת "סיפור יפה לפני השינה ותו לא" חס ושלום.

נץ וגאה בזה:
אז אתה מתעקש שלא לענות על שאלתי, כי זה חשוב לעניין קיום הסיפור על "אשמדאי", שוב פעם אני שואל האם הנשים אכן היטו את ליבו בערוב ימיו, ואכן חטא, או שסיפור פיקנטי זה נועד להגיד שהיה צח כשלג כל ימיו, ואם כן למה נענש ומת בגיל מוקדם וכן למה התפלגה המלכות ליהודה וישראל, בגללו או בגלל אשמדאי?
דבר זה הוא קריטי ביותר לגבי המשך הנביאים עד חורבן מלכות ישראל ומאוחר יותר חורבן יהודה.

עיין שם זה במסכת סוכה לגבי מים גלויים שעבר עליהם לילה.

eran:
נראה לי שקצת היה פה בילבול , אני אשתדל לעשות סדר:

1) לגבי המים - אתה כל הזמן מדבר על מים גלוים, ואני בכלל לא דברתי על זה ! נכון, יש הלכה שאומרת שם מים שהו כל הלילה גלוים אסור לשתות אותם מכיוון שהטיל בהם נחש ארס. אבל אני לא דיברתי בכלל על הדין הזה.
אני הבאתי את ההלכה שבו מים היה סגורים לגמרי (נגיד בבקבוק), ובאותו בית של המים נפטר אדם - אסור לשתות את המים האלו אע"פ שהם סגורים ומכוסים מכיוון ששד רע בה וטימא את אותם המים.

2) אני לא מדבר על "חטא" שלמה המלך ע"ה, וזה לא עיניינו לעכשיו. הנושא שלנו הוא מציאות של שדים במקורות היהודים. והגמרא בגיטין (סח, א) אומרת מפורש: "דילמא אשמדאי מלכא דשידי ידע". והרב גבהרד מפרש במקום פשט מילים: " אולי אשמדאי מלך השדים ידע".

נץ וגאה בזה:
1.) הבאתי דוגמא זו בכדי להדגיש, שכשם שהלכה זו לאר רלוונטית לימינו (מים גלויים וארס נחש אליבא דכוליה עלמא), כך גם סיפורי שדים על טומאת מים בבית שיש בו גופה.
אני מזכיר לך שבין כה וכה כולנו טמאי מתים, אז מה זה ומי שיהיה בבית שיש בו גופה יטמא מתוקף "טומאת אוהלים", כך שטומאה זו ,לא מעלה ולא מורידה, הגם שאני לא מאמין בקיומם של שדים שמטמאים מים, אבל להווי ידוע שששבעת המשקים מעבירים טומאה, בהם גם מים, כך שמה שגורם לטומאת המים ושאר הדברים בבית זה הגופה ולא איזה שד "מומצא".

2.) המרכאות שאתה כותב על המילה "חטא", מוכיחות לי שאתה מאמין ששלמה המלך לא חטא כלל, אזי למה נענש בעבור התנהגות אשמדאי???

וכן אתה מתחמק מלענות על תשובה זו כי אתה ידוע שתשובה חד משמעית בעניין הינה סתירה אדירה לנאמר בספר מלכים וכן מצד שני זהו סתירה לכל תפיסתך באשר לקיומם של שדים, בשאלה זו שמתי אותך בין הפטיש לסדן, התחמקותך מלענות תשובה חד משמעית הוכיחה לי הכל ומבחינתי דיון זה גמור.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה