חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי
ניקח את מדינתנו בחזרה - סרט חדש (27/07)
אֹהד:
--- ציטוט של: סבבתיק על יולי 29, 2007, 21:51:43 ---אני לא יודע איפה כהנא צדק למד שאמרו לו דברים כאלה,אבל אל תשכח שמאיר כהנא זצ"ל היה רב,ותראו אי ךהוא נלחם על הארץ.
ואתן לך ועד דוגמא,הרבי מילובביץ' זצ"ל,היה ידוע בתור רב שהתנגד לתת גרגר מארץ ישראל ולא להכנס למשא ומתן עם הערבים... תבין שהחרדים אולי לא מכירים במדינת ישראל,אבל הם כן מכירים בארץ ישראל,ארץ ישראל הייתה קדושה לנו בכל הדורות.
דקסטר,שים לב,גם בשן צודק גם,אני בטוח שלא כל הדתיים שירתו בצבא רצו להתקרב לאליטות,אבל היו מקרים שחיילים לובשי כיפה פינו את אחיהם! איפה שמירת המצוות פה?
אם אנשים היו מסתכלים וחושבים אם בכלל שווה לצאת הרבה דברים טובים היו נמנעים,האם מתיתיהו לא ידע שיוון הייתה אימפריה? האם הוא לא ידע שכוחותיו מועטים? זה לא הפריע לו לצאת בגלוי נגד היוונים "מי לה' אליי!".
וכולנו יודעים את תוצאות המרד שבו מעטים גברו על רבים.
ותדע לך דקסטר,שבניגוד לחילונים שאין להם סיבה של ממש להשתמט,החרדים לא סתם הולכים לשבת בחיבוק ידיים והם לומדי םתורה,הם נלחמים באוהלה של תורה,פתח ספר תורה ותסתכל מה קורה שלא מקיימים מצוות,החרדים משרתים את העם בכך שהם מתפללים לשלום הארץ,אצלנו כל יום שבת שפותחים ארון קודש תמיד מתפללים לשלום חיילנו! תבין שכאשר אתה לומד תורה,כאשר מקיימים מצוות ה' לוחם את מלחמות ישראל..
ואני בספק שגם בשן העלה כל בדל של שנאה על שפתותיו..
--- סוף ציטוט ---
הרבי מלובבטיטש הוא דוגמא נחמדה, אך קטנה לעומת שאר הרבנים .
איך זה עוזר לנו שהם מכירים בקדושתה של א"י ? העובדה היא, שהם לא מכירים במדינת ישראל וזה העניין החשוב בוויכוח הזה .
--- ציטוט ---דקסטר,שים לב,גם בשן צודק גם,אני בטוח שלא כל הדתיים שירתו בצבא רצו להתקרב לאליטות,אבל היו מקרים שחיילים לובשי כיפה פינו את אחיהם! איפה שמירת המצוות פה?
--- סוף ציטוט ---
לא שמעתי על זה, כן שמעתי על אלו שסירבו פקודה, אם יש איזשהו מסמך, מאמר וכדומה אשמח אם תראה לי .
הדוגמא של המרד בסלווקים פשוט לא נכונה, אין שום השוואה, הצבא הסלווקי היה חלש מאחר ונלחם אם הרומאים, כל האוכלוסיה היהודית התמרדה, והיה להם נשק, הם נלחמו בדומה לחיזבאללה רק בעוצמה רבה הרבה יותר, בלוחמת גרילה, אז ההשואה פשוט לא נכונה .
וואו, אז חרדים לומדים תורה, זה לא עוזר, רק כשאתה מגן על המדינה ולומד תורה יש ללימוד התורה ערך כי אתה מיישם את מה שלמדת ולא משנן פסוקים או מתווכח עם רבנים על פרשיות שונות, ליישם את מה שלמדת זוהי ההגנה והלחימה האמיתית על ארץ ישראל, החילוניים שמשרתים בצבא תורמים יותר מהחרדים שלומדים תורה כי לפחות הם נהרגים על ההגנה של המדינה ושל החיים שלנו ולא לומדים תורה כל היום שבסופו של דבר הם לא מיישמים את הדברים האלה והולכים להגן על אחיהם .
ואל תגיד לי שהם מגינים על העם כשהם לומדים תורה כי לדוגמא בהשוואה המוזרה שלך עם המרד בסלווקים לא היו את אלו שלמדו תורה אלו שנלחמו, היו את אלו שלמדו תורה ונלחמו והיו את אלו שרק נלחמו .
ואם זה :
--- ציטוט ---[מנסים] להתקבל על עולם האליטות השמאלני-מִמסדי" = אומר שהם בוגדים, שקרנים, עלובים, פאתטיים, ימניים "מזוייפים" ולא-אמינים. אבל "שמאלניים"?
--- סוף ציטוט ---
לא שנאה והכפשות אז מה כן ?
רוב חברי הנח"ל החרדי בכלל לא חרדים, רק 30% מהם כאלה, ורוב ה-30% האלה הם חרדים לאומיים, כלומר דתיים לאומיים (כמו המתנחלים) שאדוקים בדומה לחרדים.
סבבתיק:
דקסטר,שים לב שכל החיילים בצבא מתיתיהו היו שומרי מצוות...
אבל החיילים החילונים לא שומרים מצוות,לכן החרדים לומדים תורה גם בשבילם ושתהיה זכות זו על כל הארץ.
הם אמנם לא מכירים במדינה,אבל למדינה הזתאי יש שטח שהוא ארץ ישראל,זה גם סוג של הגנה.
ושחייל נופל בהגנה על הארץ הוא זוכה לגן עדן,אדם שמת בגלל שהוא יהודי זוכה למחילה על כל עוונותיו.
ואני זוכר שהיו כמה אלופים חובשי כיפות שאמנם לא פינו אך היה להם קשר,האם למשל יונתן בשיא אינו אדם מאמין? וכזכור לי גם בהתנתקות עצמה היו חיילים לובשי כיפות,רוב הדברים ראיתי בטלויזיה/עיתונות.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
1). דקסטר, ראשית-כל אני קורא אותך לסדר.
אני רוחש אליך כבוד למרות שאני לא מסכים איתך על כל דבר, ואני מבקש ממך לנהוג כלפיי באותה הדרך. פרט לכך, אני מבקש ממך לשמור על כְּבוד-הפורום! להתדיין בכבוד על המהוּת וּלהימנע מלהיגרר לרמה נמוכה וְלִנְאצוֹת אישיוֹת. הדברים שכתבת בסעיף שתיים דלעיל חורגים לחלוטין מכל הכללים המקובלים במסגרת של ויכוח עקרוני בַּפורום, והם מסבים נזק לו וּלכולנוּ. אני מבקש ממך לשמור על תרבות הדיוּן בַּפורום! אנא נהל דיון על בסיס של דרך-ארץ וכבוד הדדי, וּשלוט בכעסים שלך. ראה הוזהרת.
מעבר לזה, אני דורש ממך התנצלות אישית.
2). לא הבנת את כוונתי. אמרתי שבעיני העם הם נִראים/מצטיירים שקרנים, עלובים, פאתטיים, ימניים "מזוייפים", לא-אמינים וכו'. לא בעיניי שלי. "בעיני העם". (תבדוק מה שאלת אותי קודם וּמה היה ההקשר המדוייק, ותיווכח). ראית? סתם התפרצת והִשמצת וירדת לפסים אישיים ולא היה בכך כל ממש.
3). אתה שוב משתמש באותן סיסמאות טחונות וּשחוקות עד דק. אנחנוּ כבר מותשים מלהסביר לך כל הזמן חזור-והסבר – שהחרדים רוצים לשרת בצבא, רוצים להשתלב בחברה, רוצים להיות שותפים מלאים בבניית מדינה יהודית אמיתית, כולל הכל,- אבל לצערם אינם מסוגלים בַּמתכונת הנוכחית משוּם עניינים הלכתיים רגישים כגון שמירת צניעוּת, אוכל כשר ועניינים הלכתיים רבים אחרים. בסך-הכל אמרתי שאילוּ החבר'ה ה"ממלכתיים" היוּ קצת לומדים מהם מה הם עקרונות, אולי כבר מזמן הייתה לנוּ היום כאן מדינה יהודית אמונית. להזכירך, הנושא שעליו נסוב כל הדיוּן הזה הוא הנושא של הסרטון שפירסם חיים בראש השרשוּר: "ניקח את מדינתנוּ בחזרה". אי-אפשר להחזיק את החבל משני קצותיו, וזה מה שעושים הדו-פרצופיים של פש"ע. וזה לא הוביל אותנוּ ל"לקחיחת מדינתנוּ בּחזרה", וגם לא יוביל אותנוּ לשם לעולם. הם טועים, טעוּ וּממשיכים לטעות. אי-אפשר מצד אחד לקבל את האליטות על חשבון העקרונות, וּמִצד שני לנסות "להשפיע מבפנים" או לשנות בקונצים של "פנים אל פנים" וחיבוק המגרשים וּנתינת הלחי השנייה. זה לא אמין, וּבצדק. זה משדר חולשה וחוסר-עקביוּת אמיתית, ועובדה שזה לא עבד ולא עובד. המִמסד דורך עליהם כמו סמרטוטים וּמנצל אותם לצרכיו. איך אתה לא רואה? עדיין לא נפקחו לך העיניים? גם לא אחרי הגירוש הגדול ותכניות-הגירוש העתידיים? כשהמִמסד צריך אותם וחושב שהם לעזר בשבילו, הוא זורק להם עצם, וּכשנִמאס לו– הוא זורק אותם לאלף-אלפי עזאזלים.
אני אוהב את הממלכתיים כי הם יהודים והם אחים שלי.* אדרבה, אני חושב שהם קדושים!!!
אבל הם טועים. לא אני אומר זאת, המציאוּת מוכיחה זאת. רוב העם היה אמוּר להיות אמוּני מזמן כבר. האסטרטגיה שלהם לא עובדת, אלא מתפוצצת להם שוּב ושוּב בַּפרצוּף, וּבצדק. אני ככהניסט חולק עליהם בדיוק על העניין הזה -ושוּב:בנושא הזה והזה בלבד- ויותר מזדהה לגביו עם המחנה החרדי, שלא מקבל את האליטות ואינו מתפשר על העקרונות שלו. לאו דווקא בנושאים אחרים (למרות שאני כן מבין אותם גם בהם, כאמור). ועל-כן, לדעתי בעניין הזה הם היוּ צריכים להעתיק וללמוד מהם, אם באמת רצונם "לקחת את המדינה בחזרה" (הווה אומר 'להחזיר לה את ציביונהּ היהודי' כמובן, לא 'לגזול' אותה מאף-אחד חלילה), וזאת בדיוק העמדה הכהניסטית.
יכול להיות שאתה לא כהניסט, או שלא היית רוצה "להחזיר לַמדינה את ציביונהּ היהודי" בכלל. זה משהוּ אחר. אני כן. וכך גם הדתיים לכל מגזריהם – דתיים-לאומיים וחרדים כאחד. על בְּסיס המטרה הזו כולם צריכים להתאחד. להחליף את האליטות וּלהתחיל במסע לחיזוּק התודעה היהוּדית והשורשים לעם, בעיקר על-ידי חינוך. להחזיר לעם את הייעוּד שלו ואת הארץ לעם. זאת היא ההשקפה הכהניסטית שאותה אני גאה לייצג. :)
- - - - - - - - - -
* חוץ מהמנהיגים שלהם, שהם בוגדים לא רק בעקרונות אלא גם בַּציבּוּר שלהם.
אבטיח:
--- ציטוט של: חיים בן_פסח על יולי 27, 2007, 14:34:47 ---
--- ציטוט של: אלירן על יולי 27, 2007, 14:20:01 ---מתאים לחיים לשים כיפה..
--- סוף ציטוט ---
תודה אלירן.
תמיד חבשתי כיפה אבל היה קשה לראות אותה בסרטון כי היא הייתה שחורה. אני בד''כ חובש כיפה שחורה, אבל אנשים בארה''ב התלוננו שהם לא יכולים לראות את הכיפה שלי. לכן בכוונה חבשתי את הכיפה שרואים באופן יותר ברור.
--- סוף ציטוט ---
חיים תלבש כיפה סרוגה אולי וגם תסתפר קצר יותר זה יהיה לך יפה
אבטיח:
אם רק במקום לריב הייתם נפגשים ביחד לשיעור תורה..
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה