חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי
ניקח את מדינתנו בחזרה - סרט חדש (27/07)
אֹהד:
שוב, אתה כנראה לא מבין שאין השוואה בין החרדים, שהם אנטי ציונים, במקרה הטוב בדלנים, לא משרתים בצבא, לא עובדים (לא ממנים עצמם), חיים על קיצבאות ילדים שהם בעצם המיסים שהורי, ההוריך ואתה משלמים, לבין, חלוצים, אוהבי המדינה, המגזר עם האחוז הגבוה ביותר של שירות ביחידות קרביות, המגזר עם אחוז השתמטות אפסי עד לאירועי ההתנתקות, המגזר ממנו מתו רוב חיילי צה"ל במלחמת לבנון השניה, המגזר שלא רוצה לגרום למלחמת אזרחים, המגזר שלא רוצה לגרום לפילוג בעם, המגזר שמנסה לקרב את כל היהודים אחד לשני וכו', למה אתה חושב שהחרדים יותר טובים ? הם בעלי כח רוחני גדול יותר ? או שטופי מוח באופן חזק יותר כפי שראינו על המשתמש "כהנא צדק" ?
--- ציטוט ---עובדה: 30,000 איש בכפר מיימון. איך לא הצליחוּ למנוע את הגירוּש?? עם כוח כזה, הם היוּ מונעים את הגירוש!... לא היה להם די כוח רוּחני. מילכוד 22: התלוּת בַּמִמסד והעדפתו על העקרונות היהודיים שלהם. מי לא נתן להם לעבור? הבוגדים "נִבחרי הציבור הדתי-הלאומי". אילוּ אלה היוּ החרדים, לא היה גירוש. פשוט. עניין של מידת החוזק של עמוד-השידרה הרוחני. אצל הדתיים-לאומיים הוא רופס ומעורער כי הם מקבלים את האליטות וּבוגדים בעקרונותיהם כדי למצוא-חן בעיני המִמסד, שרק מכבד אותם פחות על זה, ויקל בעיניו לגרשם. ראית איך גירשו אותם במחי-יד בשישה ימים. רק נוער עמונה ונוער הגבעות שונים מהם. לדעתי על כל המִגזר הדתי-לאומי להתפכח וּלהפסיק לשתף פעולה עם האליטות וּלשרת את המִמסד הבוגדני, ואילוּ החרדים (שממילא לא מקבלים את האליטות ואת המִמסד) צריכים להכיר בַּמדינה וּלהקים יחד איתם מחנה יהודי-לאומי שמטרתו להחליף את המִמסד אחת וּלתמיד וּלהביא את המדינה הישראלית בהדרגה לציביון יותר ויותר יהודי כמו שצריך להיות למדינה יהודית, וזה בעיקר על-ידי חינוך. נִשמע מוּכּר? נכון, זו בדיוק האידיאולוגיה הכהניסטית אחת לאחת.
--- סוף ציטוט ---
עם "עובדה" כזו בהחלט היו מצליחים למנוע את הגירוש, אבל העובדה האמיתית היא שכל המגורשים מנו "רק" 13 אלף איש מתוכם 5000 "מסתננים" כשבכל יישוב היו כמה מאות איש עד אלף, הם לא יכלו לעצור 40 אלף שוטרים ואנשי צבא ! ולא 30,000 איש בכפר מימון בלבד על פי ה"עובדה" שלך .
"אילו היו אלה החרדים", אתה כנראה לא מבין, שהחרדים הם בדלנים וכידוע, מוכנים לוותר על שטח תמורת "חירוף נפש" (או משהו בסגנון) אז אני בספק אם הם היו מצליחים יותר טוב מול אלות וסוסים שכידוע, היו הרבה יותר אלימים בגירוש מאשר במצעד הגאווה, והחרדים היו הרבה יותר מכל המתנחלים, רק ההפגנות שלהם מנו אלפי איש, הם לא משרתים בצבא, מסתגרים, חיים על קיצבאות ועוד, שלא תבין אותי לא נכון, אני לא שונא אותם, אני סולד מהם, שיתחילו להאבק על עניינים חשובים בנוסף למצעד הגאווה או לפתיחת פאב בירושלים .כל שאר דיבוריך הם דיעותיך ודיעותיך בלבד, ולכן זה כרגע לא רלוונטי האם אתה חולק עם הממלכתיים, שמיום ליום מאבדים תאוצה, וכשתעלה ממשלה כהניסטית הממלכתיות תהפוך נחלתו של כל אזרח .
--- ציטוט ---2). דימיונך הפרטי אבל לגמרי. "[מנסים] להתקבל על עולם האליטות השמאלני-מִמסדי" = אומר שהם בוגדים, שקרנים, עלובים, פאתטיים, ימניים "מזוייפים" ולא-אמינים. אבל "שמאלניים"?
– לא.
ותפסיק כבר עם סעיף 2. קורה שלא מבינים משהו, אבל אחר-כך מסבירים וחסל. הסברתי לך והבנת מה כוונתי. העקשנות שלך כעת אחרי שהסברתי לך והבנת חסרת-טעם וּסתם מתקטננת. הפסק בבקשה.
--- סוף ציטוט ---
שנאתך מגעילה אותי גם בשן, לא ציפיתי זאת, לא ממך, פשוט לא .
חיים בן_פסח:
מה זה איתכם?
שניכם יהודים טובים שמסכימים על הבעיות ועל הפתרונות. שניכם רוצים מדינה יהודית בארץ ישראל השלמה עם עידוד הגירה ערבית מהארץ.
בסדר, יש לכם חילוקי דעות לגבי החרדים והממלכתים. אבל למה להעליב אחד את השני? ככה כהניסטים מתדיינים? אתם מסכימים על המטרות ואפילו על רוב הצעדים שצריך לנקוט בהם כדי להשיג את מטרותינו. אתם רק חלוקים על מי יותר טוב או רע, החרדים או הממלכתים. במקרה הזה, יש הרבה אמת במה ששניכם אומרים.
אז, אנא תשכחו מהמילים הקשות שנאמרו פה. שניכם יהודים טובים ונאמנים.
סבבתיק:
אני לא יודע איפה כהנא צדק למד שאמרו לו דברים כאלה,אבל אל תשכח שמאיר כהנא זצ"ל היה רב,ותראו אי ךהוא נלחם על הארץ.
ואתן לך ועד דוגמא,הרבי מילובביץ' זצ"ל,היה ידוע בתור רב שהתנגד לתת גרגר מארץ ישראל ולא להכנס למשא ומתן עם הערבים... תבין שהחרדים אולי לא מכירים במדינת ישראל,אבל הם כן מכירים בארץ ישראל,ארץ ישראל הייתה קדושה לנו בכל הדורות.
דקסטר,שים לב,גם בשן צודק גם,אני בטוח שלא כל הדתיים שירתו בצבא רצו להתקרב לאליטות,אבל היו מקרים שחיילים לובשי כיפה פינו את אחיהם! איפה שמירת המצוות פה?
אם אנשים היו מסתכלים וחושבים אם בכלל שווה לצאת הרבה דברים טובים היו נמנעים,האם מתיתיהו לא ידע שיוון הייתה אימפריה? האם הוא לא ידע שכוחותיו מועטים? זה לא הפריע לו לצאת בגלוי נגד היוונים "מי לה' אליי!".
וכולנו יודעים את תוצאות המרד שבו מעטים גברו על רבים.
ותדע לך דקסטר,שבניגוד לחילונים שאין להם סיבה של ממש להשתמט,החרדים לא סתם הולכים לשבת בחיבוק ידיים והם לומדי םתורה,הם נלחמים באוהלה של תורה,פתח ספר תורה ותסתכל מה קורה שלא מקיימים מצוות,החרדים משרתים את העם בכך שהם מתפללים לשלום הארץ,אצלנו כל יום שבת שפותחים ארון קודש תמיד מתפללים לשלום חיילנו! תבין שכאשר אתה לומד תורה,כאשר מקיימים מצוות ה' לוחם את מלחמות ישראל..
ואני בספק שגם בשן העלה כל בדל של שנאה על שפתותיו..
Aaron:
תמיד כשיש דיבורים על חרדים זה מתפתח לריב בפורום. תרגעו, אל תגלשו לפסים האישיים.
Aaron:
יש את הנח"ל החרדי.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה