חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי

ניקח את מדינתנו בחזרה - סרט חדש (27/07)

<< < (9/11) > >>

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: אבטיח על יולי 30, 2007, 01:52:02 ---אם רק במקום לריב הייתם נפגשים ביחד לשיעור תורה..

--- סוף ציטוט ---

צודק !

נצל"ש: אבטיח, עוד מעט – מסר. (אל תלך לישון עדיין... :))

אֹהד:
1.שטויות, די כבר לומר שאני זה שאומר דברי נאצה מגדף ומחרף, צר לי להגיד לך, שאתה הוא זה שעושה זאת נגד ציבור שלם, וזה מכעיס ואל תגיד לי שזה לא היה מכעיס אותך אם היו מעליבים ציבור שלם שאתה תומך בו .

--- ציטוט ---לא בדיוק אתה בעצמך.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---לא טעות ולא נעליים.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---מה שאתה קורא לו "ניתן להסיק" הוא עור ופרח פרי דימיונך הפרטי.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---דימיונך הפרטי אבל לגמרי.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---[מנסים] להתקבל על עולם האליטות השמאלני-מִמסדי" = אומר שהם בוגדים, שקרנים, עלובים, פאתטיים, ימניים "מזוייפים" ולא-אמינים.  אבל "שמאלניים"?
--- סוף ציטוט ---
התבטאות נעימה, לא ?

2.כשאתה אומר :

--- ציטוט ---[מנסים] להתקבל על עולם האליטות השמאלני-מִמסדי" = אומר שהם בוגדים, שקרנים, עלובים, פאתטיים, ימניים "מזוייפים" ולא-אמינים.  אבל "שמאלניים"?
--- סוף ציטוט ---
זוהי דעתך הפרטית, ולא משנה אם לטענתך, השגויה ד"א, שזה מה שהעם חושב .

3.כנראה שאינך מבין ומכיר את הרעיון החרדי.
החרדיות נוצרה כתוצאה מהציונות ומההשכלה ומתוך התנגדות חריפה לשתי התנועות, הם הסתגרו בקיהולתיהם והידקו במיוחד את המצוות בכדי לנסות לטאטא כל השפעה חיצונית מתחת לשטיח, כולל הציונות ובמיוחד ובעיקר הציונות, הם אשמים באופן גדול באי עלייה של יהודים לארץ בשנים לפני השואה, בולט במיוחד הרב החרדי וסרמן שהיה אנטי-ציוני מובהק . בסיסם, הגרעין הקשה לתנועתם בארץ ישראל  הם תושבי ה"יישוב הישן", גרעין קשה זה הוא לא אחר מאשר, נטורי קרתא .
החרדים מתנגדים למדינה יהודית בשטח א"י, לא משנה אם היא דתית ואם היא חילונית מהסיבה שהם חושבים שצריך לחכות למשיח, הם גם מפיצים את הרעיונות הללו בקרב יהודי עדות המזרח שעדיין חיים בגולה הארורה, בעיקר יהדות תימן ובכך גורמים לאיבוד של יהודים .

בתחילת שניה הראשונות של המדינה החרדים ש-נ-א-ו את הציונים, בעיקר את החילוניים שבינהם :
דברי הרב אברהם קרליץ, אחד ממנהיגי החרדים באותה תקופה,  שנאמרו לראש  הממשלה בן גוריון בפגישה ביניהם לקו בשנאה לחילוניים ולטענה כי החילוניים צריכים להסתלק מהארץ, כל אחד שלא "ישחק אותה" - "ראש קטן" יבין זאת . בן גוריון שאל כיצד יוכלו החילונים והחרדים למצוא פשרה ביניהם. ההרב אברהם קרליץ, השיב כי "אם שתי עגלות נפגשות בנתיב צר, על העגלה הריקה לפנות דרך לעגלה המלאה".

לאחר מכן, החרדים נאבקו, על מה שרצו, לא לשרת בצבא .
ואם הם משרתים בצבא במסגרת חוק טל, הם משרתים רק ארבעה חודשים בעוד שאר החיילים, בין אם דתיים ובין אם חילוניים, בין אם דרוזים ובין אם צ'רקסים, בין אם ימניים או שמאלניים, משרתים שלוש שנים, שלוש שנים (!) ליד ארבעה חודשים עלובים, איפה הצדק ?

הצבא מקים לאותם מפונקים בלשון המעטה, גדודים, רק בשביל אותם מסכנים שחושבים שהצבא הוא פיקניק ומתלוננים על הצבא בזמן שאחיהם נהרגים בשביל להציל אותם . אותו גדוד שהוקם בשביל החרדים כמעט ולא מונה חרדים, מעטים החרדים שמתנדבים להתגייס או לעבוד, הם בוחרים להשאר ללמוד תורה ולשנן פסוקים ופרשיות, לחיות על חשבון אחרים ולא לשרת בצבא, כשישרתו בצבא ויפרנסו את עצמם בכבוד, אני אשמח .

---------------------------------------------------------------

אתה לא מבין את ההבדל בין מי שמייצג את האנשים, לאנשים, כרגע אולמרט מייצג את מדינת ישראל, לא את עמה, האם אולמרט מייצג אותך ? האם יש"ע מייצגים את הממלכתיים ? וודאי שלא . האם תוכל להכפיש צובר שלם על סמך מי שלכאורה טוען לזכות לייצג אותם, בזמן שהוא עשה עוול ? וודאי שלא .
לא אכפת לי איך החרדים נלחמים, אכפת לי על מה הם נלחמים .החרדים נלחמים על מה שנח להם, לא על הדברים הנכונים, האם לא תרצה שתהיה ממלכתיות בכלל ? הרי שבכך אתה מבטל את כל משנתו של הרב קוק זצ"ל, הרב קוק הוא אחד מאישי המפתח של הכהניזם ושל כ-ל הציונות הדתית, הציונים הדתיים הממלכתיים חושבים שהמדינה היא קדושה ולכן לא נאבקו, אך אותם ממלכתיים הם אלו שהפריחו את מפעל ההתנחלויות, הגדילו את הציונות הדתית וביססו את משנתו של כהנא, הם לא רוצים לעשות קרע בעם, והמפד"ל, שאמנם היא מפלגה שקרניקית, העבירה הכי הרבה חוקים בכנסת, והיו אלו חוקים יהודיים והמפד"ל הם ממלכתיים

אתה בעצם אומר לי שהציבור הדתי מנסה להתאהב באליטות ? אני לא חושב, זה האירגון שמייצג אותם לכאורה עושה זאת, אני מניח .

--------------------------------------------------------------

למה אתה חושב שאתה כהניסט יותר ממני ? או חושב שאני לא כהניסט ? נו באמת גם בשן, זה כבר באמת מעליב .

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: Dexter על יולי 30, 2007, 02:17:11 ---
--- ציטוט ---לא בדיוק אתה בעצמך.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---לא טעות ולא נעליים.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---מה שאתה קורא לו "ניתן להסיק" הוא עור ופרח פרי דימיונך הפרטי.
--- סוף ציטוט ---

--- ציטוט ---דימיונך הפרטי אבל לגמרי.
--- סוף ציטוט ---
התבטאות נעימה, לא ?

--- ציטוט ---
--- סוף ציטוט ---

--- סוף ציטוט ---

איזו מין דמגוגיה זו? אלוּ הם ביטויי-לשון סמי-מליציים המקובלים בעגה הרטורית של תרבות הוויכוח ולא ביטויי-גנאי וּנאצה אישית כלפיך!! ואם הבנת זאת אחרת בטעוּת, אני מתנצל מעומק-לִבִּי. חשבתי שזה ברוּר. הרי גם לזכותך נִרשמוּ כמה חידודי-לשון כאלה בִּשׂדוֹת-הוויכוּח המלבלבים של הפורום לא פעם..

ואין בין אלה שוּם מידה של השוואה לבין מה שאתה אמרת לי– שהיה גידוּף אישי, העלבה ישירה וּביטוי מחפיר בָּרמה הנמוכה ביותר, שנאמר על-ידיך ברגע של כעס באותה הודעה מדוברת. יש כאן הבדל עצוּם! לכן חיים החליט להתערב מייד אחרי זה דווקא, ולא באף שלב קודם-לכן. גם הוא הבין שחציתָ כאן את כל הקווים האדומים האפשריים בסִגנון-התבטאותך הֶחמוּר, הן כלפיי אישית והן כלפי כללי הרב-שׂיח המקובּלים בַּפורום.

--- ציטוט ---1.שטויות, די כבר לומר שאני זה שאומר דברי נאצה מגדף ומחרף, צר לי להגיד לך, שאתה הוא זה שעושה זאת נגד ציבור שלם, וזה מכעיס ואל תגיד לי שזה לא היה מכעיס אותך אם היו מעליבים ציבור שלם שאתה תומך בו .

--- סוף ציטוט ---

כבר אמרתי ופירטתי ביותר משוּרה אחת שאני לא רק אוהב את ה"ממלכתיים" (חוּץ מהבוגדים כמובן), אלא אני חושב שהם קדושים! הם יהודים והם אחים שלי, ואני אוהב אותם. אני רק חושב, בִּדחילוּ, שהם טועים כפי שאמרתי, ואני חולק עליהם בעניין המסירוּת "בכל מחיר" לַמדינה ולַמִמסד. אבל אני לא מאשים אותם אלא את המנהיגים שלהם. את הכל כבר אמרתי, אבל אתה מסרב לקבל זאת וּממשיך לטעון משוּם-מה שאני "מכפיש ציבוּר שלם".. כאילוּ דיברתי לַקיר כּאן. שיהיה לך לַבּריאוּת. לי אין סבלנוּת לזה. עם כל הכבוד..

--- ציטוט ---2.כשאתה אומר :

--- סוף ציטוט ---
זוהי דעתך הפרטית, ולא משנה אם לטענתך, השגויה ד"א, שזה מה שהעם חושב .

--- סוף ציטוט ---

זוהי דעתי הפרטית, כן, לרגע לא אמרתי שלא. דעתי הפרטית היא שהעם חושב כך. זה לא אומר שאני בעצמי חושב כך. מה, אתה לא מאמין לי עכשיו? שאני אבין. איך בשם ריבון-העולמים העובדה שאני חושב שהעם חושב עליהם כך נִתפסת אצלך כאילוּ גם אני חושב עליהם כך?

אני אמרתי מה אני חושב על ה"ממלכתיים", וזה בדיוּק ההיפך.

בכל מִקרה, אתה טעית לחשוב כמו שחשבת, לא עמדת בַּפרץ וישר רצת להגיב מתוך כעס ואמרת את המִשפט הבּא:

--- ציטוט של: Dexter על יולי 29, 2007, 18:38:26 ---שנאתך מגעילה אותי גם בשן, לא ציפיתי זאת, לא ממך, פשוט לא .

--- סוף ציטוט ---

– אלא שגם אחרי שהסברתי לך את טעוּתך, בִּמקוֹם להודות מייד בַּטעוּת וּלבקש סליחה, אתה ממשיך למעשה עד עכשיו להתעקש באופן תמוּה שאמרתי משהוּ שלא אמרתי,- אולי כי זה מתאים לך כדי "להצדיק" כביכול את המִשפט המכוער שאמרת לי (שאתה בוודאי מתחרט עליו עכשיו מאד מאד).

ואגב, גם אילוּ כּן הייתי חושב (ואני לא) שה"ממלכתיים" הם: בוגדים, עלוּבים, שקרנים, וכל הרשימה – עדיין זה לא היה מקנה לך את הזכוּת לפגוע בי אישית על דיעותיי רק בגלל שהן שונות מִשלך. הייתה לי, או לכל אחד אחר, הזכוּת להביע אותן בכבוד מבלי ש"נִזכה" לקבל ממך רמה כזאת של העלבה אישית. אתה רוצה להאיר את עינינוּ? להציב עמדת-נגד? אתה מוזמן. אבל להעליב אישית חבר– לא מקובל! ואני מסיים בכך את הוויכוח איתך מכּאן ואילך עד שתתנצל על הסגנון שבו התבטאת כלפיי ותתחייב כמו כולם לכבד דיעות של חברים בַּפורום גם אם הן "מכעיסות" אותך, ותִשמור על דרך-ארץ ועל תרבוּת-הדיוּן. אין לך זכוּת להעליב לא אותי ולא אף-אחד אחר מחברי-הפורום. ראה הוזהרת.

סבבתיק:
דקסטר,תבין,הסיבה שהם מתבודדים זה בגלל שהמדינה שלנו היא אינה מדינת הלכה,הם לא רוצים להתערבב בחילונים,לחיות במקומות שבהם יש סמעדות לא כשרות,אנשים רבים נוסעים בשבת וכו',מקומות שבהם לא הולכים בצניעות כדי להשתלט על היצר...

שלמה:
המדינה אשמה בכך שהחרדים לא משרתים בצה"ל החרדים מקפידים בכמה דברים יותר מהדתיים ולכן אינם יכולים לשרת.
כשיהיה בארץ שילטון נורמלי החרדים ישרתו כמו כולם.
ו- 25% לא משרתים בצה"ל מסיבות של דת רק 11% רוב האנשים שלא משקרים סתאם משרתים כי להגיד אני חרדי זו גם היתחמקות לחלק מהם

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה