חדשות ודיונים > דיון כללי
לא נותנים קרידט מספיק לחיים בן פסח.
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: עז77 על דצמבר 24, 2006, 14:26:52 ---אני לא זוכר מי אמר זאת אבל הוא צדק, אולי חיים צריך להקליט את תוכניותיו בלבוש רשמי יותר,
הרב כהנא זצ"ל תמיד לבש חליפה לכל מקום - וגם באמת צריך תפאורה\רקע קצת יותר מרשים...
--- סוף ציטוט ---
כן צודק אולי אז באמת צריך להלביש אותו בצורה יותר מרשימה תפאורה וכו ואז יתייחסו אליו אולי בקצת יותר רצינות...
Aaron:
חיים בן פסח באמת אדם שראוי לכל מילות השבח בעולם! הוא עשה כל כך הרבה למען היהודים, מגיע לו הרבה כבוד.
אני במקומו הייתי שם על הקיר מאחוריו דגל עם הסמל של תנועת כ"ך ולצידו דגל ישראל. בשידורים, כמו שאמרתם, כדאי שיופיע עם חליפה, עניבה וכיפה על הראש. זה היה מוסיף יותר רצינות ורישמיות למרות שהלבוש העכשווי, לפי דעתי גם נאה ורציני. אבל את האמת אלה דברים שוליים... זה לא כך חשוב, אפשר גם להתעלם מזה.
eran:
לבוש רשמי הוא דבר חובה - הבגדים מכבדים את הבנאדם.
אני רוצה להעיר עוד הערה חשובה מאוד, שימו לב:
אומרים רבותינו במדרש רבה: "כל המזכיר שם רשע ואינו מקללו עובר בעשה שנא' "זכר צדיק לברכה, ושם רשעים ירקב".
הרב כהנא בדרשותיו היה מקפיד על דברי חז"ל האלו, וכאשר היה מזכיר שם רשע כמו "תופיק טובי" היה מיד מוסיף ימח שימו ויזכרו, וממשיך בדרשה שלו בצורה רגילה.
חיים בן פסח כשהו מזכיר שם רשע הם מתחיל להאריך מאוד בקללות ומיוחד במילה "נאצי", בדר"כ כשיהודים שומעים שיהודי מכנה יהודי אחר "נאצי" אפילו היה אותו יהודי אדם שמולאני - מיד הם סותמים אוזניהם, קשה לשמוע את המילה "נאצי" כלפי יהודי.
לדעתי צריך לעשות כמו הרב כהנא הי"ד להוסיף ימח שימו ויזכרו, ולהמשיך בהרצאה.
בברכת אהבת ישראל - ערן.
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: Aaron על דצמבר 24, 2006, 15:34:46 ---חיים בן פסח באמת אדם שראוי לכל מילות השבח בעולם! הוא עשה כל כך הרבה למען היהודים, מגיע לו הרבה כבוד.
אני במקומו הייתי שם על הקיר מאחוריו דגל עם הסמל של תנועת כ"ך ולצידו דגל ישראל. בשידורים, כמו שאמרתם, כדאי שיופיע עם חליפה, עניבה וכיפה על הראש. זה היה מוסיף יותר רצינות ורישמיות למרות שהלבוש העכשווי, לפי דעתי גם נאה ורציני. אבל את האמת אלה דברים שוליים... זה לא כך חשוב, אפשר גם להתעלם מזה.
--- סוף ציטוט ---
כמובן זה יוסיף אבל גם בלי זה אפשר להסתדר העיקר המסר..
דוקא_כך:
--- ציטוט של: eran על דצמבר 24, 2006, 16:12:17 ---לבוש רשמי הוא דבר חובה - הבגדים מכבדים את הבנאדם.
אני רוצה להעיר עוד הערה חשובה מאוד, שימו לב:
אומרים רבותינו במדרש רבה: "כל המזכיר שם רשע ואינו מקללו עובר בעשה שנא' "זכר צדיק לברכה, ושם רשעים ירקב".
הרב כהנא בדרשותיו היה מקפיד על דברי חז"ל האלו, וכאשר היה מזכיר שם רשע כמו "תופיק טובי" היה מיד מוסיף ימח שימו ויזכרו, וממשיך בדרשה שלו בצורה רגילה.
חיים בן פסח כשהו מזכיר שם רשע הם מתחיל להאריך מאוד בקללות ומיוחד במילה "נאצי", בדר"כ כשיהודים שומעים שיהודי מכנה יהודי אחר "נאצי" אפילו היה אותו יהודי אדם שמולאני - מיד הם סותמים אוזניהם, קשה לשמוע את המילה "נאצי" כלפי יהודי.
לדעתי צריך לעשות כמו הרב כהנא הי"ד להוסיף ימח שימו ויזכרו, ולהמשיך בהרצאה.
בברכת אהבת ישראל - ערן.
--- סוף ציטוט ---
ערן,
זה היה תלוי בקהל היעד של הרב הי"ד. בפני קהל אמוני, כמובן שהיה מקפיד לקלל שם רשעים, ערבים כיהודונים; בפני קהל חילוני ימני מובהק היה מקפיד לקלל ערבים; אבל בפני קהל חילוני שעמדותיו מוטלות בספק, היה יותר "מתון", ולא אמר "ימח שמו וזכרו" לא לגבי יהודונים ולא לגבי ערבים, שמא ירתיע תומכים אפשריים, שפשוט לא היו מוכנים נפשית להתמודד עם האמת בכל חומרתה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה