יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שבת-מנקודת מבט חילונית

<< < (7/10) > >>

דוקא_כך:
הרב אמנון יצחק שליט"א אכן קשור לש"ס לצערי הרב, ולכן הוא תומך, כמו הרב שלו, בהחזרת שטחי א"י תמורת "שלום אמיתי"...  חבל, יש לו פוטנציאל להפוך ליורשו הרוחני של הרב כהנא זצוק"ל הי"ד.

כשיהודי בוחר להיות תלמיד חכם, שלא יתלונן מאוחר יותר על כך שבוחנים אותו בקפידה ומבקרים אותו יותר מאשר יהודים אחרים.  הסמכה לרבנות אמורה להוות נטל כבד ולא מקור של כבוד ותהילה---זהו גורלו של תלמיד חכם, לשמש דוגמא ומופת, ואוי לתלמיד חכם שמפגין קטנות אמונה.  הרב כהנא זצוק"ל הי"ד אף פעם לא הואשם בשוחד ובמעל.  הוא היה נקי לחלוטין.  לא כן ראשי ש"ס.

אילו ש"ס היו סותמים את הפה שלהם, יושבים בשקט ועוסקים בלימוד תורה, למי היו טענות כנגדם?!  אבל הם חייבים לדחוף את האף שלהם לפוליטיקה, להלחם על תיק האוצר, על הכסף.  העלית את הנושא של עסקים פתוחים בשבת, ואתה צודק מאה אחוז---זה מנוגד לתורה ופסול, וצריך לשים קץ לחילול השם הזה.  שאלה (רטורית):  מה עושים ש"ס בנידון?  תשובה:  כלום.  ההסכם הבלתי רשמי בינם לבין האליטות בשלטון הוא שהם (ש"ס) ימשיכו לקבל כסף כל עוד הם ישבו בשקט ולא יעשו יותר מדי בעיות, היינו לא יוכיחו באופן פומבי ולא יתעקשו על האמת התורנית.  רבינו מאיר כהנא לימד אותנו ששתיקה וחוסר תוכחה הם גם בגדר חנופה.  כמה ש"סניקים חוץ מהרב אמנון יצחק שליט"א מפגינים גבורה וקוראים תגר נגד הממסד?

חילול שבת הוא רק אחת מהבעיות הרבות שמהן העם המבולבל שלנו סובל.  ישנו גם העניין של נישואי תערובת בין יהודיות וערבים.  הרב כהנא העלה הצעת חוק שתאסור את התופעה המכוערת הזאת.  כמה נציגים מש"ס הצביעו בעד הצעה זו?  הרב הגאון מרדכי אליהו שליט"א הוציא לאחרונה פסק הלכה שמתיר לצה"ל לבצע פעולות צבאיות ברצועת עזה גם אם כתוצאה מכך יפגעו "אזרחים" "פלשתינאים", והסביר הרב ש"אזרחים" אלו תומכים באויב ועל כן מהווים חלק מהאויב ואינם חפים מפשע מבחינת ההלכה.  כמה מנכבדי ש"ס תמכו בפסק הלכה זה באופן פומבי, וקראו לממשלה ליישם פסק זה---היינו הפגינו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שזה לא רק הרב מרדכי אליהו לבדו שחושב כך, אלא כל מפלגת ש"ס תומכת ומעודדת מדיניות זו כלפי האויב הערבי?

אני יכול להמשיך עוד ועוד.  אבל אין לי זמן.  אני לא ש"סניק---אני צריך לעבוד למחייתי.

eran:

--- ציטוט של: דוקא_כך על יוני 14, 2007, 01:52:33 ---הרב אמנון יצחק שליט"א אכן קשור לש"ס לצערי הרב, ולכן הוא תומך, כמו הרב שלו, בהחזרת שטחי א"י תמורת "שלום אמיתי"...  חבל, יש לו פוטנציאל להפוך ליורשו הרוחני של הרב כהנא זצוק"ל הי"ד.

כשיהודי בוחר להיות תלמיד חכם, שלא יתלונן מאוחר יותר על כך שבוחנים אותו בקפידה ומבקרים אותו יותר מאשר יהודים אחרים.  הסמכה לרבנות אמורה להוות נטל כבד ולא מקור של כבוד ותהילה---זהו גורלו של תלמיד חכם, לשמש דוגמא ומופת, ואוי לתלמיד חכם שמפגין קטנות אמונה.  הרב כהנא זצוק"ל הי"ד אף פעם לא הואשם בשוחד ובמעל.  הוא היה נקי לחלוטין.  לא כן ראשי ש"ס.

אילו ש"ס היו סותמים את הפה שלהם, יושבים בשקט ועוסקים בלימוד תורה, למי היו טענות כנגדם?!  אבל הם חייבים לדחוף את האף שלהם לפוליטיקה, להלחם על תיק האוצר, על הכסף.  העלית את הנושא של עסקים פתוחים בשבת, ואתה צודק מאה אחוז---זה מנוגד לתורה ופסול, וצריך לשים קץ לחילול השם הזה.  שאלה (רטורית):  מה עושים ש"ס בנידון?  תשובה:  כלום.  ההסכם הבלתי רשמי בינם לבין האליטות בשלטון הוא שהם (ש"ס) ימשיכו לקבל כסף כל עוד הם ישבו בשקט ולא יעשו יותר מדי בעיות, היינו לא יוכיחו באופן פומבי ולא יתעקשו על האמת התורנית.  רבינו מאיר כהנא לימד אותנו ששתיקה וחוסר תוכחה הם גם בגדר חנופה.  כמה ש"סניקים חוץ מהרב אמנון יצחק שליט"א מפגינים גבורה וקוראים תגר נגד הממסד?

חילול שבת הוא רק אחת מהבעיות הרבות שמהן העם המבולבל שלנו סובל.  ישנו גם העניין של נישואי תערובת בין יהודיות וערבים.  הרב כהנא העלה הצעת חוק שתאסור את התופעה המכוערת הזאת.  כמה נציגים מש"ס הצביעו בעד הצעה זו?  הרב הגאון מרדכי אליהו שליט"א הוציא לאחרונה פסק הלכה שמתיר לצה"ל לבצע פעולות צבאיות ברצועת עזה גם אם כתוצאה מכך יפגעו "אזרחים" "פלשתינאים", והסביר הרב ש"אזרחים" אלו תומכים באויב ועל כן מהווים חלק מהאויב ואינם חפים מפשע מבחינת ההלכה.  כמה מנכבדי ש"ס תמכו בפסק הלכה זה באופן פומבי, וקראו לממשלה ליישם פסק זה---היינו הפגינו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שזה לא רק הרב מרדכי אליהו לבדו שחושב כך, אלא כל מפלגת ש"ס תומכת ומעודדת מדיניות זו כלפי האויב הערבי?

אני יכול להמשיך עוד ועוד.  אבל אין לי זמן.  אני לא ש"סניק---אני צריך לעבוד למחייתי.

--- סוף ציטוט ---

קודם כל אני מוחה בך על כל השטויות שפלטת עכשיו...

לגופו של עיניין:
1. במציאות ופועל ש"ס עשתה פי אלף יותר ממה שהרב כהנא אי פעם עשה. נכון לרב כהנא היו רצונות וכוונות אבל אף פעם לא היה לו את המנדט ליישם את אותם רצונות, מה שאין כן ש"ס שממש עושה בפועל עבור היהדות...

2. מי אמר לך את השטויות האלה שרבנים צריכים לשתוק ולעסוק בתורה?? זה הכופרים אומרים!! הרבנים תמיד היוו את ההנהגה הפוליטית השופטת והחוקית של עם ישראל. הם ורק הם השילטון האמיתי של העם היהודי. וכמו שאומרים חז"ל: מאן מלכי? רבנן!! (בתרגום= מי הם המלכים האמיתיים? רבותינו).

אני לא מבין איך אתה לא מפחד ממש רועד שאתה מעז לפצות את פיך נגד ציבור קדוש בישראל, ועוד לפי הבנותיך והשגותיך המעטות...
לך תעבוד למחייתך, אבל אל תשכח שגם מורך ורבך הרב כהנא הי"ד הנהיג בישיבתו (ישיבת "אור הרעיון") שיהיו אברכים שהיו עוסקים יומם ולילה אך ורק בתורה, והוא דאג להם למילגה. וכך הוא אמר בספר "צופה ומנהיג" : "מי שיש ביכולתו לשבת ולהגות יומם ולילה בתורה חייב לעשות זאת, ורק מי שאינו יכול - ילמד חצי יום ויעבוד חצי יום".

והוא רחום יכפר עוון...

mr.z:

--- ציטוט של: eran link=topic=5826.msg40081#msg40081 date= ---
--- ציטוט של: דוקא_כך link=topic=5826.msg39984#msg39984 date= ---הרב אמנון יצחק שליט"א אכן קשור לש"ס לצערי הרב, ולכן הוא תומך, כמו הרב שלו, בהחזרת שטחי א"י תמורת "שלום אמיתי"...  חבל, יש לו פוטנציאל להפוך ליורשו הרוחני של הרב כהנא זצוק"ל הי"ד.

--- סוף ציטוט ---

קודם כל אני מוחה בך על כל השטויות שפלטת עכשיו...

לגופו של עיניין:
1. במציאות ופועל ש"ס עשתה פי אלף יותר ממה שהרב כהנא אי פעם עשה. נכון לרב כהנא היו רצונות וכוונות אבל אף פעם לא היה לו את המנדט ליישם את אותם רצונות, מה שאין כן ש"ס שממש עושה בפועל עבור היהדות...

2. מי אמר לך את השטויות האלה שרבנים צריכים לשתוק ולעסוק בתורה?? זה הכופרים אומרים!! הרבנים תמיד היוו את ההנהגה הפוליטית השופטת והחוקית של עם ישראל. הם ורק הם השילטון האמיתי של העם היהודי. וכמו שאומרים חז"ל: מאן מלכי? רבנן!! (בתרגום= מי הם המלכים האמיתיים? רבותינו).

אני לא מבין איך אתה לא מפחד ממש רועד שאתה מעז לפצות את פיך נגד ציבור קדוש בישראל, ועוד לפי הבנותיך והשגותיך המעטות...
לך תעבוד למחייתך, אבל אל תשכח שגם מורך ורבך הרב כהנא הי"ד הנהיג בישיבתו (ישיבת "אור הרעיון") שיהיו אברכים שהיו עוסקים יומם ולילה אך ורק בתורה, והוא דאג להם למילגה. וכך הוא אמר בספר "צופה ומנהיג" : "מי שיש ביכולתו לשבת ולהגות יומם ולילה בתורה חייב לעשות זאת, ורק מי שאינו יכול - ילמד חצי יום ויעבוד חצי יום".

והוא רחום יכפר עוון...

--- סוף ציטוט ---
אתייחס רק לטענה " ש"ס עושה הרבה עבור היהדות". למעשה ש"ס דואגת אך ורק לאנשיה (כסף למוסדותיה וכו') חוץ מזה ש"ס לא עושה כלום למען היהדות בארץ. והראיה בעניין חילולי השבת שאלי ישי - שר העבודה (הממונה על אכיפת חוק השבת) לא עושה דבר ואף לא חצי דבר כדי להקטין את חילולי השבת. ואביא דוגמא אחת בעניין השבת, כיום כמות הפקחים (הפקחים כולם גויים) היא קטנה מאוד וע"כ קשה מאוד לאכוף את "חוק שעות עבודה ומנוחה". אלי ישי מסיבות לא ברורות לא ממנה פקחים, וע"כ החוף לא נאכף. eran, הגד נא לי מדוע השר הממונה לא מוצא לנכון למנות עוד פקחים (האם קיים סיכוי, ולו הקטן ביותר, שהסיבה היא שאין אינטרס לש"ס למנות דרוזים ובדויים, כי הם לעולם לא יצביעו לש"ס)?
ומה עוד שש"ס מציגה את עצמה כמיפלגה ימנית שלמעשה ש"ס כמעט תמיד הולכת אחרי הכסף בהחלטותיה. לי אין בעיה עם האידאולוגיה של הליכה אחרי הכסף (כמו שנוהגות אגו"י ודגל התורה). הדבר היחיד שמפריע לי שש"ס מציגה את עצמה כמפלגה ימנית ושדואגת ליהדות.
וד"א מה שש"ס עושה בעניין המצעד בי-ם, אלו הם דברים קטנים הבטלים בשישים לעומת מה שש"ס יכולה לעשות כדי למנוע את כל החילון שיש במדינה.
והרי אין הבדל בין מצעד של שוכבי זכר ומצעד שמתקיים כל שבוע ובכל זאת אין אף אחד מש"ס שפוצה פה ומצפצף - מצעד מחללי השבת (שהוא גדול יותר ומתרחש בתדירות גבוהה הרבה יותר).

mr.z:
וeran יש לי שאלות כלפיך (שלא קשורות לנושא)
1. למה חרדים לא מתגייסים לצבא? (מבחינה הלכתית, ומתוך הנחה שהצבא מוכן לתת לכל אדם שיחפוץ מערכת נפרדת לחלוטין. נטול נשים רק חרדים והכול גלאט ואין שום עבודה בשבת - פרט לפיקוח נפש ממשי. שיהיה רב בבסיס שיחליט אם יוצאים או לא)
2. למה להמשיך ללכת בבגדים שהם לא נוחים בעליל (מה עוד שהשטריימל לדוג' התחיל כמנהג ביזוי ליהודים, זה כמו שאני אלך היום עם טלאי).
3. למה מצנזרים ספרים שלא מוצאים חן בעיני כל מיני הוצאות ספרים ובכל זאת לא שמעתי על חרדי אחד שיצא נגד התופעה (לדוג' הניסיון למנוע הוצאה מחודשת של הספר הלכות מדינה לציץ אליעזר וצינזור משו"ת מלמד להועיל, שהודפס מחדש ע"י 'ספריית בני תורה' וצונזרה שם בחלק ב סימן נ"ו -תשובה שהוא מתיר ללא כיפה בתנאים מסוימים וכל מיני השמטות של הסכמות שנתן הרב קוק זצ"ל לספרים כמו למנחת יצחק שבהוצאה המחודשת צונזרה הסכמתו של הרב קוק)?

דוקא_כך:

--- ציטוט ---1. במציאות ופועל ש"ס עשתה פי אלף יותר ממה שהרב כהנא אי פעם עשה. נכון לרב כהנא היו רצונות וכוונות אבל אף פעם לא היה לו את המנדט ליישם את אותם רצונות, מה שאין כן ש"ס שממש עושה בפועל עבור היהדות...
--- סוף ציטוט ---
ועכשיו אמור לי, בגלל מי לא היה לו את המנדט ליישם את אותם רצונות?  מי לא תמך בו כשהוא היה ח"כ?  מי לא הצביע בעד הצעות החוק התורניות שהוא העלה?  הרב כהנא התהלך תמים את ה', הוא חשב לתומו שהמחנה "שלו" יתן לו תמיכה מלאה, הוא לא צפה שבני תורה יתקעו לו סכין בגב ויטרפדו את הנסיונות הנואשים שלו להחיש את הגאולה בעבור בצע כסף.  או שאולי הוא כן צפה זאת, בראותו את קטנות האמונה של תלמידי החכמים בני דורו.

--- ציטוט ---2. מי אמר לך את השטויות האלה שרבנים צריכים לשתוק ולעסוק בתורה?? זה הכופרים אומרים!! הרבנים תמיד היוו את ההנהגה הפוליטית השופטת והחוקית של עם ישראל. הם ורק הם השילטון האמיתי של העם היהודי. וכמו שאומרים חז"ל: מאן מלכי? רבנן!! (בתרגום= מי הם המלכים האמיתיים? רבותינו).
--- סוף ציטוט ---
לא אמרתי שרבנים באופן כללי צריכים לשתוק ולעסוק בתורה, ואני מוחה על הצורה שבה אתה מסלף את דברי.  אמרתי שאילו הרבנים קטני האמונה של ש"ס היו יושבים בשקט ועוסקים בלימוד תורה, לא היו לי טענות כלפיהם.  כל רב צריך לשאוף לקדש שם שמיים ולהפגין גבורה, בטחון ואמונה כמו הרב כהנא.  אנחנו כעת בתקופת אתחלתא דגאולה, והכרחי להתמקד על הדרכים שבהן ניתן להחישה.  המהות של הרעיון היהודי היא ההכרה בכך שהדרך היעילה ביותר להחשת הגאולה היא כמובן קידוש השם, ובתקופה זו של יד ישראל חזקה, פירושה הפגנת עז וגבורה, כח!  כיצד, אם כן, ניתן להסביר מדיניות של ראשי ש"ס שמתחברים לממשלה שבמהותה מייצגת חולשה וחילול השם, ובכך נותנים כביכול הצדקה וגיבוי לממשלה שאין לה זכות קיום?  הרשה לי לענות, מכיוון שההסבר מאוד פשוט: "ותהי יראתם אתי מצות אנשים מלמדה".  חסרה היום מסירות נפש.  לימוד תורה הפך למטרה בפני עצמה במקום לאמצעי לקידוש השם, תוצאה של קטנות אמונה באופן כללי והלך חשיבה גלותי שמסרב להיעלם, מכיוון שרבנים מעבירים אותו לתלמידיהם וכן הלאה.

--- ציטוט ---אני לא מבין איך אתה לא מפחד ממש רועד שאתה מעז לפצות את פיך נגד ציבור קדוש בישראל, ועוד לפי הבנותיך והשגותיך המעטות...
--- סוף ציטוט ---
השגותי והבנותי אכן מעטות (לצערי הרב), ואני כן מפחד וכן רועד, מכיוון שציבור לומדי תורה (אפילו קטני אמונה) אכן קדוש.  אבל יחד עם זאת, אני לא מתכוון לתת לש"סניק להשתלט על הדיון ולנסות להצדיק מדיניות פסולה שגורמת לחילול השם ולסילוף הרעיון היהודי בעיניהם של תינוקות שנשבו.

--- ציטוט ---לך תעבוד למחייתך, אבל אל תשכח שגם מורך ורבך הרב כהנא הי"ד הנהיג בישיבתו (ישיבת "אור הרעיון") שיהיו אברכים שהיו עוסקים יומם ולילה אך ורק בתורה, והוא דאג להם למילגה. וכך הוא אמר בספר "צופה ומנהיג" : "מי שיש ביכולתו לשבת ולהגות יומם ולילה בתורה חייב לעשות זאת, ורק מי שאינו יכול - ילמד חצי יום ויעבוד חצי יום".
--- סוף ציטוט ---
שוב אתה מנסה לרמוז שדעותי סותרות כביכול את משנתו של הרב כהנא.  למה שאתנגד למתן מלגות לתלמידי חכמים מוכשרים?!  בהחלט צריך להעניק מלגות, אבל לא לכולם!  לא במספרים המוגזמים של היום.  קשה למישהו מ"בפנים" (מתוך המחנה הדתי/חרדי) לראות את התמונה הכללית, והיא שציבור גדול של אוכלי חינם, גם אם הם לומדים תורה, מהווה חילול השם, לאומי ובינלאומי.  כשתהליך הגאולה יסתיים ואנו נהפוך להיות ממלכת כהנים וגוי קדוש, ונשמש בכהונה עבור כל אומות העולם כמו ששבט לוי שימשו בכהונה עבור שאר שבטי ישראל, אז תהיה הצדקה עבור כל יהודי לשאוף להיות תלמיד חכם, ולא יהיה בכלל עניין של "אוכלי חינם", הרי כל עם ישראל יתפרנס מהגוים שיעשו זאת מרצון.  לפחות זאת ההבנה המוגבלת שלי.  תקן אותי אם אני טועה.  עד אז, אנחנו עם נורמלי, ואצל עם נורמלי יש חלוקה נורמלית שהרוב עובד (ולומד, או לפחות אמור ללמוד תורה, עד כמה שמתאפשר), ומיעוט מקדיש את כל זמנו ללימוד תורה והכוונה תורנית של הרוב.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה