יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שבת-מנקודת מבט חילונית

<< < (6/10) > >>

אלירן:
רבנו הקדוש כהנא זצ"ל הי"ד דיבר על הרב עובדיה בספר "צופה ומנהיג" והוא אומר שם שהוא שם את עצמו אל מיתחת לרב עובדיה ,
ושצריך להיות לרבנים מעמד של כבוד יותר חשוב משל ראש הממשלה.

כמו שאנחנו לא מסכימים עם הדעות של הרב קוק והרבי מילובוויץ אבל למרות זאת אנחנו מכבדים אותם ככה אנחנו צריכים לכבד את הרב עובדיה שיחיה.

כאשר חיים ירוץ לכנסת ובאותו זמן הוא ילכלך על הרב עובדיה אתם חושבים שמישהו יבחר בחיים? חצי מנדט חיים לא יקבל.
כהנא אהב את כול עם ישראל בלי להבדיל בין חרדים או ממלכתים או כאלה וכאלה וביגלל זה העם אהב אותו.

החלום שלי זה לראות את חיים כראש ממשלה אבל אי אפשר לבזות תלמידי חכמים ולא משנה מה הדעה שלהם.

דוקא_כך:
ממתי זה נחשב ללשון הרע לומר את האמת?  אמנם היו ש"סניקים שנשארו באולם המליאה כדי לשמוע את נאומיו של הרב כהנא זצוק"ל הי"ד, אבל כשהגיע רגע האמת, הם הצביעו נגדו.  עדיף היה שיצביעו לו במקום לשבת ולהקשיב לו.  כשהרב כהנא היה צריך בסך הכל מכתב אחד מרב ידוע כלשהו שיאמת שאכן הרב כהנא אינו גזען, ושתנועת כ"ך הולכת בדרך התורה, לא נמצא ולו אחד שיאות לעזור לו.  כל תלמידי החכמים הרמים והנכבדים הפנו את גבם ונטשו את כלב בן-יפונה, את יהושע בן-נון, את פנחס בן-אלעזר של זמננו.  תלמידי חכמים קטני אמונה, שעוסקים כל היום בסוגיות חשובות כמו האם מותר לחטט באף בשבת או האם מותר לטבול קומקום חשמלי.

מספר היהודים שש"סניקים החזירו בתשובה זה אפס לעומת מספר היהודים החילוניים שעושים הכללות וששונאים יהדות ויהודים בגלל מפלגות כמו ש"ס, ולמרות זאת בו-זמנית מוקירים את זכרו של הרב כהנא!  אל תבזבזו את זמני ואת זמנם של אחרים עם הצווחות הריקות מתוכן שלכם על הוצאת לשון הרע כביכול.

eran:
דווקא כך,

הייתי ממליץ לך מאוד ללמוד את הלכות לשון הרע של החפץ חיים ואת הגדרותיו. והנה לך שיעור ראשון:

1. לשון הרע - מוגדר כאשר אדם מוציא גנאי כזה או אחר על חברו ודבריו הם אמת. כאשר דבריו אינם אמת הדבר מוגדר "כהוצאת דיבה" שהוא יותר חמור מלשון הרע.
לכן אתה טועה, לומר את האמת זה בהחלט לשון הרע, ובמיוחד כאשר הוא מכוון נגד ציבור בישראל ששומר את מצוות ה'. משום מה לא ראיתי אותך מתלונן נגד אותם ברים ובתי קפה שפתוחים בשבת (שאותם בהחלט יש מצווה לגנות) כיוון שאתה יותר עסוק בלשון הרע נגד מי שבאמת אתה צריך לעמוד לימינו.

2. אני יגיד לך משהו, אמנם אתה צודק שהרבנים לא תמכו בצעדיו משום שהם היו קיצונים למה שרגיל בציבור החרדי לכן הרבנים לא רצו להצהיר תמיכה בו בפומבי, אבל בתור אחד שמסתובב בציבור החרדי אני יכול לומר לך בביטחה שרעיונתיו של הרב כהנא בהחלט מקבלים אצלנו הד בתוך מעגלים סגורים.

3. שוב אתה אומר דברים בלי טעם, כיוון שהרבה מוסדות של תורה ומקוואות וכו' לא היו קמים לעולם ללא העזרה מש"ס.

4. אני יכול לומר לך בביטחה שהאנשים העריצו את הרב כהנא היה בגלל דעותיו בתחום הביטחוני, בקשר למישור התורני המצע של הרב כהנא היו חמור הרבה יותר משל ש"ס, הרב כהנא ממש תבע בפה מלא "מדינת הלכה", שאת זה אפילו המצע של ש"ס לא תובע. תעיין מעט בכתבי הרב כהנא - הוא רצה לבטל את הקולנוע את הטלוויזיה לצנזר את העיתונים, ואת זה הוא כותב להדיא, ככה שאני בטוח שאם החילונים היו רואים את זה "האהבה" שהייתה להם כלפי הרב כהנא הייתה נמוגה מיד.

אני בכל אופן מעריץ של הרב כהנא:
1. כי הוא כיבד ת"ח, ובחיים לא ביזה, בחיים לא!! הוא התכתב איתם, ופנה אליהם בשאלות וכו' וכו'...
2. כיוון שהוא היה סופר מדהים.
3. הוא היה נואם מוכשר.
4. איש כריזמטי.

וכו' וכו' וכו'........... חבל על דאבדין ולא משתכחין.

סבבתיק:
באמת שאני לא מבין,למה לריב,גם חיים בן פסח וגם הרב עובדיה יוסף מאמינים ושומרים מצוות כהלכתן,במקום לריב עלינו להתאחד כי אם יהיה ריב בצדדים הימניים לא ייצא מזה טוב

אלירן:

--- ציטוט של: דוקא_כך על יוני 13, 2007, 22:18:02 ---ממתי זה נחשב ללשון הרע לומר את האמת?  אמנם היו ש"סניקים שנשארו באולם המליאה כדי לשמוע את נאומיו של הרב כהנא זצוק"ל הי"ד, אבל כשהגיע רגע האמת, הם הצביעו נגדו.  עדיף היה שיצביעו לו במקום לשבת ולהקשיב לו.  כשהרב כהנא היה צריך בסך הכל מכתב אחד מרב ידוע כלשהו שיאמת שאכן הרב כהנא אינו גזען, ושתנועת כ"ך הולכת בדרך התורה, לא נמצא ולו אחד שיאות לעזור לו.  כל תלמידי החכמים הרמים והנכבדים הפנו את גבם ונטשו את כלב בן-יפונה, את יהושע בן-נון, את פנחס בן-אלעזר של זמננו.  תלמידי חכמים קטני אמונה, שעוסקים כל היום בסוגיות חשובות כמו האם מותר לחטט באף בשבת או האם מותר לטבול קומקום חשמלי.

מספר היהודים שש"סניקים החזירו בתשובה זה אפס לעומת מספר היהודים החילוניים שעושים הכללות וששונאים יהדות ויהודים בגלל מפלגות כמו ש"ס, ולמרות זאת בו-זמנית מוקירים את זכרו של הרב כהנא!  אל תבזבזו את זמני ואת זמנם של אחרים עם הצווחות הריקות מתוכן שלכם על הוצאת לשון הרע כביכול.

--- סוף ציטוט ---
תמיד שנאו חרדים.
וזה לא קשור לזה שהם לא עובדים או לא עושים צבא  או לובשים שחור או משהו אחר.
עוד ליפני שהיה לנו מדינה ועוד בגלות היהודונים המסריחים שנאו את החרדים כמו היהודונים שיש היום בתישקורת שמסיתים את העם כנגד החרדים והמיתנחלים והכניסטים והמיזרחים!

והרב אמנון יצחק כן קשור לש"ס והוא הבן אדם שהחזיר הכי הרבה יהודים בתשובה בכול העולם מאז הוא מתמיד ..אתה מסכים איתי?

אני לא תומך בשס וגם לא המישפחה שלי , המישפחה שלי הצביעה רק פעם אחד בבחירות וזה היה לבגין וזהו.
אבל זה לא אומר שצריכה להיות שינאת חינם.

'אהבת ישראל' - בזה כהנא דגל כול החיים שלו..
ותחשבו על זה...

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה