עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

נץ וגאה בזה.

<< < (4/8) > >>

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על מאי 17, 2007, 00:21:31 ---
--- ציטוט של: נדב על מאי 13, 2007, 02:00:14 ---1) אני לא חושב שזה הזמן לנהל דיון בדבר הסובייקטיביות של המוסר. לצאת למסע כיבושים סתם כך, כי אתה רוצה להגדיל את הטריטוריה שלך, זה לא מוסרי.

2) נניח שאתה צודק. מה גורם לך לחשוב שצה"ל יכול להביס בכזאת קלות כל כך הרבה צבאות בלי עזרה אמריקאית? אני לא יודע אם אתה מעודכן, הצבא המצרי הוא לא כמו שהיה לפני 30 שנה. הוא הספיק להתחמש מאז בחימוש אמריקאי מערבי מתקדם למדי, כולל בין השאר טנק אברמס ועוד דברים נחמדים. למה אתה כל כך בטוח ביכולת של צה"ל לנצח אותם? (שוב, בבקשה, בלי הסברים תורניים,רוב התומכים שלכם הם חילוניים ואני בטוח שיש לך הסברים שיספקו אותם).

3) "הערבים הם גם שייכים לגזע השמי, כך שאתה פשוט מנפיץ כאן שקרים (עיין ערך הגדרת מילון אבן-שושן למונח "גזענות"), אין כאן שמץ של גזענות כי אין כאן שנאה לגזע אלא לדת שהכריזה עליך מלחמת השמד מיום הקמתה."

מה לגבי ערבים חילונים, שהתנערו מדתם או כאלה שמפרשים בטעות את האסלאם כדת של שלום? (אני יודשע שיש גם מעטים כאלה).

4) האם מופיע בתנ"ך ציווי על עם ישראל לגרש מארץ ישראל את כל העמים הזרים? האם אין מקום לעמים אחרים בתוך א"י, כאלה שיוכלו לחיות איתנו בשלום?

--- סוף ציטוט ---
ברשותך נדב, אענה על תגובתך זו ביום שלישי הבא הבעל"ט (ערב שבועות).
מפאת שזמני קצר אין לי היכולת להתעמק ולהשיב דבר דבור על אופניו.

--- סוף ציטוט ---
ולהלן תגובתי:
1.) זה בדיוק המקום והזמן לנהל דיון רציני על הסובייקטיביות של המוסר, מוסר שאתם נכיסתם לעצמכם כמוסר היחיד של "המדינה היהודית", בדיוק בגלל שמעולם לא היה דיון כזה, לכן הגיע הזמן שכן יפתחו עניין זה לדיון.

אינני יוצא למסע כיבושים סתם כך, רק מתקן עיוות היסטורי ששמו: "התפרצות הבקטריה האיסלמית מתוך חצי האי ערב מכורתם במאה השביעית לספירה".

2.) במצב הנוכחי אכן יש בעיה בנושא הצבאי, ולכן בשום פנים ואופן אינני מדבר על המצב הנוכחי עם "צה"ל" הנוכחי בכדי לצאת למסע מלחמתי זה.
אני מדבר לאחר שישתנה פה השלטון, ממילא יחול שינויים מפליגים גם בצבא (שגם שמו ישתנה לצבא ישראל ולא "צה"ל"), וממילא הצבא יראה אחרת לגמרי, מה גם שאנחנו אז לא נהיה סמוכים על השולחן האמריקאי, ומיטב הזוהמה המערבית לא יהיה לחם חוקינו.

3.) במילה "מעטים" אמרת הכל, אתה בעצמך הכנסת לכל טיעוניך גול עצמי, עשית לי את העבודה, נדב.

4.) כן מופיע בתנ"ך ציווי מפורש להוריש את הארץ מפני כל יושביו, איזכור זה מופיע בתנ"ך די והותר פעמים, מי שיוכל לדור קטן הוא מיעוט קטן ונכנע המקיים את שבע מצוות בני נוח ומסיבות מובנות מוסלמים אינם יכולים להיות כאלה.

נדב:
מצטער על הייבוש נץ. לא ראיתי את תגובתך.

1. טוב, אני אענה:

"צידוק מוסרי", מוסר של מי? מי קובע אותו? למה לידידך הוא אמפירי? ולמה אתה חושב שהוא המוסר של כולם?"

ודאי שהמוסר שלי אינו המוסר של כולם, מבין שנינו אתה הוא זה שדוגל במוסר אמפירי שנובע מהאמונה שלך בדת, ולא אני.

אני לא מתיימר לקבוע כללי מוסר אבסולוטיים אבל למה אתה כן?

2. הייתי רוצה שתצייר לי תסריט פרוע ובו צה"ל הופך לצבא חזק מספיק להתמודד עם כל צבאות ערב. שלא יהיה ספק, זה מה שאתה מציע, אם נתקוף את סוריה לבנון ומצריים בלי סיבה ונניח שאיכשהו נצליח לנצח אותם, אתה באמת חושב שהאיראנים ישבו בחיבוק ידיים? מספר חיילי הסדיר של איראן משתווה כמעט למספר האזרחים הישראלים, שלא לדבר על טכנולוגיה גרעינית ביולוגית.

איזו מין פנטזיה זו? איזה שינויים מרחיקי לכת תוכל לבצע בצבא שיהפכו אותו למכונת מלחמה כזאת, אפילו במידה ויקרה הנס והימין האמיתי יעלה לשלטון, והעם יתאחד לפתע...

3. למה? הכוונה שלי הייתה שלא צריך להכליל, שה"טיהור" שאתה מציע יגבה מחיר של המון הרוגים חפים מפשע...זה מחיר כבד. (ד"א האם יש לך סקרים שנערכו בקרב ה""עם"" הפלסטיני שמראים על דעותיהם?)

נדב:
 :o :o :o

הדבקת את האשכול?! אני מוחמא באמת ובתמים.

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: נדב על מאי 25, 2007, 03:03:09 ---מצטער על הייבוש נץ. לא ראיתי את תגובתך.

1. טוב, אני אענה:

"צידוק מוסרי", מוסר של מי? מי קובע אותו? למה לידידך הוא אמפירי? ולמה אתה חושב שהוא המוסר של כולם?"

ודאי שהמוסר שלי אינו המוסר של כולם, מבין שנינו אתה הוא זה שדוגל במוסר אמפירי שנובע מהאמונה שלך בדת, ולא אני.

אני לא מתיימר לקבוע כללי מוסר אבסולוטיים אבל למה אתה כן?

2. הייתי רוצה שתצייר לי תסריט פרוע ובו צה"ל הופך לצבא חזק מספיק להתמודד עם כל צבאות ערב. שלא יהיה ספק, זה מה שאתה מציע, אם נתקוף את סוריה לבנון ומצריים בלי סיבה ונניח שאיכשהו נצליח לנצח אותם, אתה באמת חושב שהאיראנים ישבו בחיבוק ידיים? מספר חיילי הסדיר של איראן משתווה כמעט למספר האזרחים הישראלים, שלא לדבר על טכנולוגיה גרעינית ביולוגית.

איזו מין פנטזיה זו? איזה שינויים מרחיקי לכת תוכל לבצע בצבא שיהפכו אותו למכונת מלחמה כזאת, אפילו במידה ויקרה הנס והימין האמיתי יעלה לשלטון, והעם יתאחד לפתע...

3. למה? הכוונה שלי הייתה שלא צריך להכליל, שה"טיהור" שאתה מציע יגבה מחיר של המון הרוגים חפים מפשע...זה מחיר כבד. (ד"א האם יש לך סקרים שנערכו בקרב ה""עם"" הפלסטיני שמראים על דעותיהם?)

--- סוף ציטוט ---
1.) המוסר שאתה מתיימר להציג הוא המוסר הפציפיסטי, המתחסד, המערבי-אירופי ,והוא אכן לדידך אמפירי ואתה  יוצא מנקודת הנחה (מוטעית) שהמוסר הזה, הוא של כולם ובסופו של דבר מי מבינינו המחזיק במוסר יהודי הוא אני ולא אתה, שכן המוסר שאתה מציג אין לו ולו דבר עם היהדות, כללי המוסר הם אבסולוטיים כי לא בני אדם קבעו אותם, לעומת ההמצאה האנושית שלך.

2.) אם כך לאיראן יש את הצבא הסדיר הגדול ביותר וזה איננו נכון כלל ועיקר כי הצבא הסדיר הגדול ביותר הוא הצבא הסיני המונה 3 מיליון חייל.
לפחות אל תמציא נתונים לא נכונים, אני גם מזכיר לך את דוקטרינת הוורמאכט (חזית אחת בכל פעם), זה ניתן לביצוע, וחוץ מזה הצבא האיראני צריך לצעוד 1500 ק"מ בכדי להגיע לפה תוך כדי זה שהוא חוצה את עיראק שעדיין אין לדעת מה יהיה בסופה, כרגע הצבא האמריקאי עוד נמצא שם, וגם אם יוכלו לנוע באין מפריע 1500 ק"מ בהתעלמות מוחלט מכל הקשיים הלוגיסטיים הקשורים בכך (אתה באמת מאמין  שהאיראנים מחזיקים במספיק יכולת לשנע כזו כמות של סד"כ על פני מרחק כה גדול?, מסופקני), כוחות סדירים הם לא חזות הכל במיוחד בעידן של נשק בלתי קונבנציונלי.

3.) אין דבר כזה "מוסלמי חף מפשע" זה אוקסומרון, זה פאראדוקס שלא משתלב, פשוט צריך להציץ בסורת "החרב" בקוראן, די בזה.
בא נגיד ככה שאני לא אניד עפעף אם פתאום יושמדו 50 מיליון מוסלמים.
ואפרופו סקרים, מי לדעתך ניצח שם בבחירות "שלום עכשיו"? ואיך זה שסקרים שכן נעשו מוכיחים שמעל 90 אחוז רוצים לראות בחיסולה של ישראל (בין אם במסע מלחמה, בין אם על ידי "שיבת הפליטים" זה היינו הך).

נדב:
1. כרגע ירית לעצמך ברגל. אני לא מכיר את המוסר היהודי, וכן, מוסר הוא אך ורק המצאה אנושית. אז נכון, המוסר שלי הוא לא המוסר שלך, אבל מצד שני האלוקים שלי הוא לא בהכרח האלוקים שלך. אתה אומר "מוסר הוא מה שאלוקים קובע, לנו בתור בני אדם אין זכות לערער על כך, אין לנו זכות לחשוב אם מה שאנחנו עושים הוא מוסרי, אם לא, מה שכתוב בספר זה מה שנכון ונגזר עלינו לקבל זאת בין אם זה נראה לנו נכון או לא".

במה אתה שונה מהמוסלמים? הם עושים מה שכתוב בספר שלהם, אתה עושה מה שכתוב בספר שלך. הם מאמינים באללה בדיוק כמו שאתה מאמין בה'. למה שאתה מדבר עליו לא קוראים מוסר. קוראים לזה "ציות עיוור".

2. לצעוד 1500 ק"מ? אנחנו בימי הביניים? לאיראן יש יחידות מוטסות שמאומנות לנחות בישראל, ומה לגבי הנשק הגרעיני?

3. "אין דבר כזה "מוסלמי חף מפשע" זה אוקסומרון, זה פאראדוקס שלא משתלב, פשוט צריך להציץ בסורת "החרב" בקוראן, די בזה."

ודאי שיש, מה גורם לך לחשוב שכל מוסלמי מאמין בקוראן? זה כמו להגיד "אין דבר כזה יהודי שלא שומר שבת, זה פרדוקס".

"ואפרופו סקרים, מי לדעתך ניצח שם בבחירות "שלום עכשיו"? ואיך זה שסקרים שכן נעשו מוכיחים שמעל 90 אחוז רוצים לראות בחיסולה של ישראל (בין אם במסע מלחמה, בין אם על ידי "שיבת הפליטים" זה היינו הך)."

דבר ראשון, הנה בבקשה, 90% זה עדיין לא כולם, מסתבר שבכל זאת יש חפים מפשע. חוץ מזה אני אשמח אם תציג לי את הסקרים שאתה מדבר עליהם, תודה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה