יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה

(1/4) > >>

dorgreen:
שוב פעם אני אציין שאני חוזר בתשובה לכן אני לא בקיא בהלכות כל כך .
המוסלמים לפי מה שהבנתי לא עובדי אלילים, אך אם יתפסו אותי חבורה של מוסלמים ח"ו ויקחו אותי לאיזה מקום ויאמרו לי שאם אנילא מתאסלם הם הורגים אותי.

עכשיו אני יודע שבמקרה של עבודת אלילים זה ייהרג בל יעבור..... מה עם מקרה כזה?

בייקר:
עבודה זרה זה יהרג ובל יעבור,אסור להתאסלם.מצד שני המוסלמים מאמינים באל אחד לכן הם לא כמו נוצרים שמאמינים בשילוש הקדוש וזאת עבודה זרה.

dorgreen:
אז אם נניח ברצוני לחיות אחרי המקרה בכדי להגיע ליום שבו אהיה יהודי שוב, ושוב הם לא עובדי אלילים, אז אוכל להיתאסלם "זמנית" עד שאמצא את הדרך החוצה?

האלקשי:
הלכות יהרג ולא יעבור אינן כה פשוטות. למעשה, איסור יהרג ולא יעבור בג' העברות האמורות קאי בשני תנאים:
כשהגוי עושה זאת להנאתו ולא כמעשה שמד וכשעושה זאת בצנעה ולא בפרהסיא. בכל מקרה שהמעשה הוא
בפרהסיא (בעשרה מישראל) וכגזרת העברה על הדת, יש לההרג ולא לעבור אפילו על הקלה שבמצוות מפני חילול השם.

לכן לענ"ד,אף על פי שהאיסלאם אינה עבודה זרה, פשוט שיש חובה לההרג ולא לעבור גם בהמרת דת לאיסלאם אם הדבר
יוודע לעשרה מישראל או יותר, וצריך עיון אם צריך לחייב לההרג ולא לעבור גם כשהמעשה הוא בצנעה מפני שמד.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: dorgreen על אפריל 24, 2007, 18:44:59 ---שוב פעם אני אציין שאני חוזר בתשובה לכן אני לא בקיא בהלכות כל כך .

--- סוף ציטוט ---
אשריך, גם אני חוזר בתשובה.  בס"ד ועם מומחים כמו האלקשי בפורום, אני ואתה נהפוך מהר מאוד לבקיאים בהלכות.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה