קודם כל, גם אני בעד ביקורת על הדרג המדיני ועל הדרג הצבאי הגבוה, אבל לפעמים עדיף לא להביא סרטים כאלו כדי לא להוריד את רוח העם.
שנית, יש לשים לב ללפחות נתון אחד די מעוות שדרוקר הציג בכתבה שלו.
הוא טוען שבעופרת יצוקה צה"ל הגיע "עד פאתי עזה", ובצוק איתן רק 1-2 קילומטרים לתוך הרצועה.
ובכן, זה לא כזה מדויק. ראשית, בעופרת יצוקה אמנם צה"ל הגיע עד פאתי עזה, אבל אז החמאס היה הרבה פחות מוכן.
כמו כן, לא נכנסו לתוך מכנות הפליטים (למעט שכונת אל עטטרה, אם אני לא טועה), לא יצרו עימות עם המחבלים במחנות הפליטים.
פה כן נכנסנו לתוך מחנות הפליטים, ויצרנו מגע עם המחבלים.
הנקודה היא שמדובר בעוד מאותו דבר במקרה הטוב ובמקרה הרע אפילו גרוע יותר - למישהו יש עוררין על הקביעה הזאת?
האם זה מוריד את רוח העם? עדיף שהעם ישמע את האמת. או חלקים ממנה במקרה הזה (כי בכל זאת אנחנו מדברים על סרטון של ערוץ תעמולה שמציג רק חלקים מסוימים ולא את כל התמונה).
זה מזכיר לי את המיצרים והסוריים שבזמן המלחמות השונות מולנו היו מספרים לתושבים שלהם בתקשורת כל מיני חארטות כמו 'אנחנו בדרך לעכו' 'כוחותינו בדרך לחיפה', גם זה היה בשביל לא להוריד את רוח העם ואנחנו יודעים היטב למה דברים כאלו יכולים להוביל ולאיזה אסונות. אז נכון, אצלנו לא מנסים לשקר ולהגיד שהצבא שולט בשטחים שהוא לא שולט בהם, אלא מנסים לשקר בדרך אחרת ולהציג מצג שווא כאילו השגנו את המטרות שלשמם אנחנו יוצאים למבצע, מבלבלים לנו את המוח שאי אפשר להשיג יותר ממה שהשגנו וגם אם כן אז המחיר יהיה הכי גבוה שאפשר ו'לא משתלם' - שזה כמובן נרטיב שיקרי שגם הממשלה וגם ערוצי התשקורת מנסים להציג לציבור.
מה שהכי מוריד את הרוח של העם הזה הוא שכל פעם יוצאים למבצעים מוגבלים ולא מסיימים את העבודה עד הסוף, שמבטיחים שקט למרות שברור היטב שלא יהיה שקט בדרך ההתרפסות שבה אנחנו מתנהלים כרגע, שמרחמים על האויב במקום לחסל את האויב ועושים לו ג'סטות (כמו טיפול בפצועים, העברת כסף/חשמל/תרופות/מים, הפסקות אש 'הומניטריות' שנועדו לתת אוויר לנשימה), שנותנים (שוב) צ'אנסים לפתרונות מדיניים שלא יפיקו שום תועלת, שמדברים כבר על ההתנהלות של המבצע הבא במקום לנסות לדאוג שהמבצע הבא יהיה בעוד כ''כ הרבה שנים רבות וטובות שהתכנון שלו כרגע יהיה לא רלוונטי בכלל. מה שיעלה את הרוח של העם משמעותית יהיה התנהלות ראויה יותר שתחסל את הטרוריסטים בעזה, לא לסגור איתם הפסקות אש שבסופו של דבר רק מחזקות את החמאס ובמהלך השנים הפכו את חמאס לארגון מפותח.
חיסול החמאס היה צריך להתבצע מזמן ואם אנחנו מדברים על מה הציבור צריך זה לא כוסות רוח של עידוד אלא את ביצוע המטרה הזאת. אבל משום מה אותו ראש ממשלה העונה לשם ביבי נתניהו שהבטיח לחסל את שלטון החמאס והעביר ביקורת גלויה (לא פחות ולא יותר!) על מבצע עופרת יצוקה כי לא הביא את המטרה הזאת (ובצדק!), היום לא מוכן אפילו לחשוב על דבר כזה, אפילו שיש לו את הסיטואציה המתאימה ביותר לעשות את זה, אבל הוא מעדיף להסס ולהשאיר את זה למנהיג אחר ולך תדע מה ההשלכות של ההססנות הזאת יהיו בעתיד.
כשזה המצב - אני לא רואה סיבה לא לדבר על זה ולהעביר ביקורת גלויה. משום מה יש כאלו שחושבים שצריך להמתין קודם כל שתתבצע הטעות ורק אחרי זה להעביר עליה ביקורת, חכמים בדיעבד.. עכשיו מעבירים את הביקורת בקול חזק וברור, על מנת שעכשיו לא תתבצע הטעות.