יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

סתירות בתנך

<< < (14/15) > >>

Rafoe:

--- ציטוט של: יפתח שם טוב על דצמבר 18, 2012, 00:15:52 ---מתי אמרתי שאני שונא אותה?

--- סוף ציטוט ---
זה לא עניין של שנאה.

כתבת שעור כהה הוא מלוכלך.

עם או בלי כוונה בעצם הכללת את כל מי שעורו שחום.

על סמך מה אתה קובע דברים כאלה?

אני קודם כל יהודי. ההשתייכות העדתית שלי היא דבר משני.
אין לי כל בעיה להתפלל בבית כנסת אשכנזי (ואני עושה זאת מדי פעם) ואני לא רואה בהם נחותים או מלוכלכים. להיפך - הם אחים שלי וההשתייכות העדתית שלהם כלל אינה משנה לי.

מעולם לא חשבתי שבגלל שהם לבנים אז הם מלוכלכים או משהו דומה.

למה לרדת לרמה כל כך נמוכה?

יפתח שם טוב (משמיד השמאלנים):

--- ציטוט של: Rafoe על דצמבר 18, 2012, 00:35:39 ---זה לא עניין של שנאה.

כתבת שעור כהה הוא מלוכלך.

עם או בלי כוונה בעצם הכללת את כל מי שעורו שחום.

על סמך מה אתה קובע דברים כאלה?

אני קודם כל יהודי. ההשתייכות העדתית שלי היא דבר משני.
אין לי כל בעיה להתפלל בבית כנסת אשכנזי (ואני עושה זאת מדי פעם) ואני לא רואה בהם נחותים או מלוכלכים. להיפך - הם אחים שלי וההשתייכות העדתית שלהם כלל אינה משנה לי.

מעולם לא חשבתי שבגלל שהם לבנים אז הם מלוכלכים או משהו דומה.

למה לרדת לרמה כל כך נמוכה?

--- סוף ציטוט ---
זה לא בקטע של להעליב ואמרתי לה את זה
זה משהו מדעי ובגלל זה האינטליגנציה שלה לא גבוהה אז היא לא יכולה להבין את זה הבנת?

אביר הקרנפים:
הגזמת. האינטליגנציה שלה בסדר גמור.

hebraic:
זה שיש בעייה עם נוסח תפילה לא אומר שצריך להגביל מכסה לספרדיות, שבתפילה יפרידו לכיתות עם נוסח שונה,מה הבעייה?
חסר ספרים עם פסקי הלכה גם לאשכנזים וגם לספרדים (קיצור שו"ע עם פסקי הרב מרדכי אליהו זצוק"ל , קיצור שו"ע מקור חיים (שיש בו גם בנוסף עוד הערות לאשכנזים בקשר למנהגים שנהגו אחרת ממנהגי אשכנז שהובאו בגוף הספר), פניני הלכה ועוד) ?

זה לא רלוונטי מספיק כדי לקבוע מכסה ... או לקרוא לזה בית ספר "אשכנזי" , זה בדיחה.

אביר הקרנפים:
העניין של המכסה הוא פשוט. כבר כתבתי את זה פעמיים לאורך השרשור הזה.
אם בית הספר הוא אשכנזי, זה מחייב מדיניות מסויימת כמו תפילה בנוסח אשכנז, הברה אשכנזית, לימוד הלכות לפי מנהגי יוצאי אשכנז וכו'.
אם אין "מכסה" בית הספר כבר לא אשכנזי. אם הוא לא אשכנזי, כל הספרדים שנלחמו להשתחל לשם בגלל שזה בית ספר אשכנזי, ילחמו להשתחל לבית ספר אחר. אשכנזי. יוצא שסתם הרסו את בית הספר.
מה רע שלאשכנזים יהיה בית ספר שבו הם מתפללים ולומדים ונוהגים כמנהגיהם בלי שיהרסו להם?
למה זה לא קורה הפוך?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה