יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

האם העולם הבא הוא באמת כמו שאנחנו מדמיינים

<< < (4/5) > >>

jewlover and arabhater:
בס"ד
צלהר קבלה זה חכמת הסוד בתורה זה חלק משמעותי בתורה שמקובל ביהדות בדיוק כמו פשט דרש ורמז רק שלזה נגשים יותר מאוחר
מה אתה עכשיו רוצה לחלוק על המסורת היהודית?!החלטת לעקור חלקים בתורה?!אין לך מושג בזה בכלל... יש גדולי דור ותלמידי חכמים וכל דור יש צדיקים נסתרים ולא נסתרים בעלי רוח הקודש שהמסורת מועברת דרכם ודרך העם הפשוט מאז מעמד הר סיני

zelhar:

--- ציטוט של: jewlover and arabhater על אוגוסט 19, 2012, 20:47:54 ---בס"ד
צלהר קבלה זה חכמת הסוד בתורה זה חלק משמעותי בתורה שמקובל ביהדות בדיוק כמו פשט דרש ורמז רק שלזה נגשים יותר מאוחר
מה אתה עכשיו רוצה לחלוק על המסורת היהודית?!החלטת לעקור חלקים בתורה?!אין לך מושג בזה בכלל... יש גדולי דור ותלמידי חכמים וכל דור יש צדיקים נסתרים ולא נסתרים בעלי רוח הקודש שהמסורת מועברת דרכם ודרך העם הפשוט מאז מעמד הר סיני

--- סוף ציטוט ---
רק פתי מאמין לכל דבר, לחתול ולעכבר. קבלה זו לא מסורת יהודית. זו מיסטיקה יהודית. יש רבנים שדוחים אותה לחלוטין, למשל הרב יחי קאפח זצ"ל שבעצם מייצג את דעת הרמב"מ. יש רבנים שכלל לא מתעסקים בקבלה. ויש רבנים אחרים שלומדים גם קבלה. ואך מעטים מן הרבנים מעלים את הקבלה לדרגת קדושה ומייחסים לה חשיבות רבה בקביעות הלכה אף מעל שולחן ערוך.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: zelhar על אוגוסט 19, 2012, 20:58:37 ---רק פתי מאמין לכל דבר, לחתול ולעכבר. קבלה זו לא מסורת יהודית. זו מיסטיקה יהודית. יש רבנים שדוחים אותה לחלוטין, למשל הרב יחי קאפח זצ"ל שבעצם מייצג את דעת הרמב"מ. יש רבנים שכלל לא מתעסקים בקבלה. ויש רבנים אחרים שלומדים גם קבלה. ואך מעטים מן הרבנים מעלים את הקבלה לדרגת קדושה ומייחסים לה חשיבות רבה בקביעות הלכה אף מעל שולחן ערוך.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
אני לא מאמין לכל דבר אני אומר לך דברים אמיתים אני אומר לך את מה שבשטח
המקורות שלי זה לא ויקיפדיה.
אכן קבלה זה דבר מיסטי וחכמת הקבלה הסוד שביהדות זה דבר שעבר במסורת ואין לי מושג לגבי דעת הרב קפאח זצ"ל

UM-96:
צלהר אנא פתח את ספר הזהר פרשת ויקרא נראה לי דף י׳ עמוד א׳ ותגיד לי מה ראית שם.

zelhar:

--- ציטוט של: UM-96 על אוגוסט 19, 2012, 22:14:54 ---צלהר אנא פתח את ספר הזהר פרשת ויקרא נראה לי דף י׳ עמוד א׳ ותגיד לי מה ראית שם.

--- סוף ציטוט ---
"וְכֻלְּהוּ רְקִיעִין, אִלֵּין עַל אִלֵּין כְּגִלְדֵּי בְּצָלִים, אִלֵּין לְתַתָּא, וְאִלֵּין לְעֵילָּא"

תפיסת הרקיעים כשכבות של קליפות בצל ? זו קוסמולוגיה טרום קופרניקוס וגלילאו לפיה כל היקום מסתובב סביב הארץ. לא בדיוק בחזית המדע....

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה