יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
האם העולם הבא הוא באמת כמו שאנחנו מדמיינים
zelhar:
אני מבצע השוואה יחסית של הקבלה לתורה. אני חילוני שמפקפק בשתיהן. אבל בעוד לתורה אני רוכש כבוד וגם לא טוען שהיא לא נכונה, אולי כן אולי לא איני יודע, הקבלה לדעתי היא סיפורי סבתא. זה שעסקו בה אנשים בעלי שכל חריף ביותר לא אומר שהם ביססו את הסיפורים שלהם על התורה. להיפך נראה לי שהם ביססו חלק גדול מהקבלה שלהם על מיסטיקה של עכו"ם. הספר המרכזי של הקבלה ספר הזוהר נכתב ע"י משה דה ליאון במאה ה-13 בספרד ועד היום קבליסטים מתעקשים שהוא חובר על ידי רשב"י. אני רואה בכך הוכחה מובהקת לאי רציונליות ולאי רצון להכיר באמת מצד העוסקים בקבלה.
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: zelhar על אוגוסט 19, 2012, 16:08:12 ---אני מבצע השוואה יחסית של הקבלה לתורה. אני חילוני שמפקפק בשתיהן. אבל בעוד לתורה אני רוכש כבוד וגם לא טוען שהיא לא נכונה, אולי כן אולי לא איני יודע, הקבלה לדעתי היא סיפורי סבתא. זה שעסקו בה אנשים בעלי שכל חריף ביותר לא אומר שהם ביססו את הסיפורים שלהם על התורה. להיפך נראה לי שהם ביססו חלק גדול מהקבלה שלהם על מיסטיקה של עכו"ם. הספר המרכזי של הקבלה ספר הזוהר נכתב ע"י משה דה ליאון במאה ה-13 בספרד ועד היום קבליסטים מתעקשים שהוא חובר על ידי רשב"י. אני רואה בכך הוכחה מובהקת לאי רציונליות ולאי רצון להכיר באמת מצד העוסקים בקבלה.
--- סוף ציטוט ---
תראה אני לעומתך חושב שיש קשר ישיר בין הקבלה לבין התורה.
אבל נניח שהייתי חילוני כמוך (אני גם חילוני אבל מאמין בנסתרות),אם הייתי כמוך הייתי דווקא מאמין יותר לקבלה מאשר לתורה.
למי שלא מאמין התורה היא כמו אוסף של סיפורים (חס ושלום,אני רק כותב מה הם חושבים),ולעומת זאת הקבלה היא המדע של העולם.
כל מה שהמדענים גילו במאות האחרונות היה כתוב בכל ספרי הקבלה,מהזוהר ועד תלמוד עשר הספירות.
אנשי הדת מוכיחים כל כל גילוי של מדען מסויים כתוב לפרטי פרטים בזוהר וכן הלאה.
אז שוב...אני מאמין שהקבלה והתורה אחד הם! אבל אם הייתי מאמין בסגנון שלך דווקא הייתי יותר חושב שהקבלה רצינית יותר מהתורה.
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: zelhar על אוגוסט 19, 2012, 16:08:12 ---אני מבצע השוואה יחסית של הקבלה לתורה. אני חילוני שמפקפק בשתיהן. אבל בעוד לתורה אני רוכש כבוד וגם לא טוען שהיא לא נכונה, אולי כן אולי לא איני יודע, הקבלה לדעתי היא סיפורי סבתא. זה שעסקו בה אנשים בעלי שכל חריף ביותר לא אומר שהם ביססו את הסיפורים שלהם על התורה. להיפך נראה לי שהם ביססו חלק גדול מהקבלה שלהם על מיסטיקה של עכו"ם. הספר המרכזי של הקבלה ספר הזוהר נכתב ע"י משה דה ליאון במאה ה-13 בספרד ועד היום קבליסטים מתעקשים שהוא חובר על ידי רשב"י. אני רואה בכך הוכחה מובהקת לאי רציונליות ולאי רצון להכיר באמת מצד העוסקים בקבלה.
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
הקבלה זה חלק מהתורה שבעל פה
הרי יש כמה חלקים בתורה פשט דרש רמז וסוד הקבלה זה הסוד וזה חלק מהתורה שבעל פה
zelhar:
--- ציטוט של: הבוס הגדול על אוגוסט 19, 2012, 16:41:17 ---תראה אני לעומתך חושב שיש קשר ישיר בין הקבלה לבין התורה.
אבל נניח שהייתי חילוני כמוך (אני גם חילוני אבל מאמין בנסתרות),אם הייתי כמוך הייתי דווקא מאמין יותר לקבלה מאשר לתורה.
למי שלא מאמין התורה היא כמו אוסף של סיפורים (חס ושלום,אני רק כותב מה הם חושבים),ולעומת זאת הקבלה היא המדע של העולם.
כל מה שהמדענים גילו במאות האחרונות היה כתוב בכל ספרי הקבלה,מהזוהר ועד תלמוד עשר הספירות.
אנשי הדת מוכיחים כל כל גילוי של מדען מסויים כתוב לפרטי פרטים בזוהר וכן הלאה.
אז שוב...אני מאמין שהקבלה והתורה אחד הם! אבל אם הייתי מאמין בסגנון שלך דווקא הייתי יותר חושב שהקבלה רצינית יותר מהתורה.
--- סוף ציטוט ---
כאשר אנשי הזוהר יתחילו לגלות דברים אמתיים לפני המדע אז תוכל לטעון זאת. זה שיש כאלה שם שטוענים שתגלית כזאת או אחרת כבר כתובה בזוהר, לאחר שהתגלתה, לא מרשים אותי כלל. מה גם שאני חושב שרוב העוסקים בקבלה לא מבינים כלום במדע ומתמטיקה.
zelhar:
--- ציטוט של: jewlover and arabhater על אוגוסט 19, 2012, 17:26:39 ---בס"ד
הקבלה זה חלק מהתורה שבעל פה
הרי יש כמה חלקים בתורה פשט דרש רמז וסוד הקבלה זה הסוד וזה חלק מהתורה שבעל פה
--- סוף ציטוט ---
ובתלמוד יש אגדתות, האם זה אומר שכיפה אדומה שייכת לתלמוד ?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה