יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
האם העולם הבא הוא באמת כמו שאנחנו מדמיינים
UM-96:
--- ציטוט של: zelhar על אוגוסט 19, 2012, 22:55:54 ---"וְכֻלְּהוּ רְקִיעִין, אִלֵּין עַל אִלֵּין כְּגִלְדֵּי בְּצָלִים, אִלֵּין לְתַתָּא, וְאִלֵּין לְעֵילָּא"
תפיסת הרקיעים כשכבות של קליפות בצל ? זו קוסמולוגיה טרום קופרניקוס וגלילאו לפיה כל היקום מסתובב סביב הארץ. לא בדיוק בחזית המדע....
--- סוף ציטוט ---
בלא מחילה תמשיך עוד קצת אני חושב שזה מובא בשם רב הונא (בלי לתפוס אותי במילה). או בעצם רב זירא? אני כבר לא זוכר...
אביר הקרנפים:
רבותי, אתם בעצם ממחישים למה תורת הסוד היא תורת הסוד.
לא כל דבר נלקח כפשוטו. הדברים עמוקים ומורכבים ואנחנו לא ברמה כדי ללמוד ולהבין. היום כל קלוצמח לומד קבלה. אפילו זמרת פופ זקנה ופרוצה "לומדת" קבלה ומניחה תפילין.
נשאיר את הקבלה ליודעי ח"ן ונשתדל קודם כל לחזק את הבסיסים והיסודות שלנו, במקום לערער אותם בגלל פירורים שנלקחו על פי נקודת מבט לא נכונה.
MAORO:
הניסיון שלך לפרש לעצמך את ספר הזוהר הוא דיי מצחיק צלהר,זה משהו שבד"כ מתאים לשמאלנים,לא לך...
שווה ערך לילד בכיתה ב' שיראה תרגילי חשבון של כיתה יב' ולא ידע שיש כללים במתמטיקה שמשפיעים על התוצאה,כמו למשל סדר פעולות חשבון וכדומה...
(אל תעלב איש יקר,פשוט לא מתאים לך...)
zelhar:
--- ציטוט של: MAORO על אוגוסט 20, 2012, 08:10:48 ---הניסיון שלך לפרש לעצמך את ספר הזוהר הוא דיי מצחיק צלהר,זה משהו שבד"כ מתאים לשמאלנים,לא לך...
שווה ערך לילד בכיתה ב' שיראה תרגילי חשבון של כיתה יב' ולא ידע שיש כללים במתמטיקה שמשפיעים על התוצאה,כמו למשל סדר פעולות חשבון וכדומה...
(אל תעלב איש יקר,פשוט לא מתאים לך...)
--- סוף ציטוט ---
אני לא מנסה לפרש, וגם לא מעוניין כלל לקרוא בספר הזה. נטל ההוכחה הוא על מי שטוען את הטענה, לא עלי. כלומר, מי שטוען שהזוהר נכתב על ידי רשב"י צריך להוכיח זאת ולהסביר איך הוא התגלגל מיד ליד יותר מאלף שנה עד שהגיע לידי משה די לאון. מי שטוען שהקבלה זה חלק מהסוד שבתורה, שיוכיח זאת. לא כל ספר מסתורי רשאי להיתלות בתורה כמקור הסוד שלו. אולי גם צופן דה וינצ'י זה "סוד" מן התורה ? אולי הקשקושים שהמאיה חרטו על קירות המקדשים שלהם זה סוד מהתורה ?
אביר הקרנפים:
אולי אני צריך להוכיח גם שמסכת ברכות או אפילו ספר ישעיהו הם חלק מהתורה?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה