יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שחיטה יהודית - מרתק ביותר !
MAORO:
אחי היקר , אתה מזלזל בקדוש ברוך הוא .
אתה מזלזל בעובדה שאם הוא לא היה רוצה שנאכל בשר , הוא פשוט היה אוסר זאת .
אתה מזלזל בעובדה שהקדוש ברוך הוא אמר לנו בדיוק כיצד לשחוט באופן שאינו יכאיב כלל לחיה .
אתה מזלזל בעובדה שהחיה למעשה זוכה להיאכל ע"י יהודים מקיימי מצווה .
ובכלליות , אתה מזלזל ברחמיו של הקדוש ברוך הוא .
האם אתה חושב עצמך לרחמן יותר מה' , זה שנתן לך את הרחמים , רחמנא ליצלן ? וודאי שלא .
אל תפקפק באף דבר שנאמר לנו ע"י בורא העולם , אל תטיל ספק , אל תוסיף ואל תגרע , אפילו אם זה לא מתאים לך מוסרית .
אמרו לנו כבר , אין שמחה אלא בבשר ויין , ולנו הקטנים , אין זכות לפקפק על כך .
על כן , נאכל בשר בהנאה ובשמחה רבה , ללא שביב של פיקפוק ברחמנותו של מצוותיו של הקדוש ברוך הוא .
מציאותי:
--- ציטוט של: UM-96 על מאי 25, 2012, 00:46:36 ---לא נכון לא מדובר על בשר מקורבנות מדובר על כך שבימים טובים אתה מחויב לשמוח ושמחה אמיתית כרוכה באכילת בשר ובשתיית יין. אתה יכול להשאר בשלך אבל תדע שאתה המוזר שהולך נגד הטבע ונגד הציווי האלוקי ושלרגע לא יעלה במוחך שאתה בסדר וכל השאר שאוכלים בשר הם משום מה הרעים. אז מה אם אפשר לאכול דברים אחרים? אפשר גם לא לאכול בכלל ולחיות על קפסולות של ויטמינים, למה אתה לא עושה את זה?
אם את יהודי מאמין (ואני חושב שאתה אכן כזה) אתה בודאי יודע שגם בצמחים יש נשמות שמגולגלות אז למה צמחים מותר לך לאכול ובע״ח לא? כי בע״ח יודעים לבטא את הכאב שלהם וצמחים לא? אז בעצם מה שמעניין אותך זה לא הסבל של הנאכל אלא המצפון שלך כי כשאתה אוכל צמחים המצפון שלך נקי כי צמחים לא יודעים לבטא סבל.
--- סוף ציטוט ---
לצמחים אין מוח ומערכת עצבים בניגוד לחיות.
ואי אפשר להתקיים על קפסולות של ויטמינים.
--- ציטוט של: MAORO על מאי 25, 2012, 01:16:01 ---אחי היקר , אתה מזלזל בקדוש ברוך הוא .
אתה מזלזל בעובדה שאם הוא לא היה רוצה שנאכל בשר , הוא פשוט היה אוסר זאת .
אתה מזלזל בעובדה שהקדוש ברוך הוא אמר לנו בדיוק כיצד לשחוט באופן שאינו יכאיב כלל לחיה .
אתה מזלזל בעובדה שהחיה למעשה זוכה להיאכל ע"י יהודים מקיימי מצווה .
ובכלליות , אתה מזלזל ברחמיו של הקדוש ברוך הוא .
האם אתה חושב עצמך לרחמן יותר מה' , זה שנתן לך את הרחמים , רחמנא ליצלן ? וודאי שלא .
אל תפקפק באף דבר שנאמר לנו ע"י בורא העולם , אל תטיל ספק , אל תוסיף ואל תגרע , אפילו אם זה לא מתאים לך מוסרית .
אמרו לנו כבר , אין שמחה אלא בבשר ויין , ולנו הקטנים , אין זכות לפקפק על כך .
על כן , נאכל בשר בהנאה ובשמחה רבה , ללא שביב של פיקפוק ברחמנותו של מצוותיו של הקדוש ברוך הוא .
--- סוף ציטוט ---
אבל פעם לא הייתה לנו את הקידמה והנגישות שיש היום למזון.
אני חושב ששחיטה כשרה היא השחיטה הכי טובה כמובן, אבל עם כל השפע של האוכל שיש היום אני לא רואה סיבה לאכול חיה.
יכול להיות שאתם צודקים בעניין הבשר, אני צריך להתייעץ על זה עם מישהו שמבין בזה מהבחינה הדתית ומהבחינה התזונאית...אבל מה שבטוח זה שאני לא מזלזל בקב"ה חס וחלילה ולא חושב שאני יותר רחמן ממנו, אמרתי, אין לי בעיות לאכול חיה אם היא קורבן וזה מה שמצווה.
אביר הקרנפים:
כל הקטע הזה של "לא תרצח עם כוכבית", מגעיל ומסולף. מי העקום שקבע שלהרוג חיה זה רצח? הכל מתחיל ממוסר עקום ומסולף. וכבר כתבתי פה על סולם הערכים של אותו המוסר.
מסתבר שכל האנשים שמבינים בדת ומקיימים אותה, כל הרבנים, אוכלים בשר. עדיין לא שמעתי מימי על אף רב בעולם לא אוכל בשר מטעמי אידאולוגיה של "רחמים" על החיה, או מחשבה שיש בזה ולו שמץ של רצח.
זה מזכיר לי משנה סכת ברכות שכעניין זה כתב הרמב"ם בהלכות תפילה האומר על קן צפור יגיעו רחמיך, משתקים אותו בנזיפה!
מי שמתחיל לבלבל את המוח על הרחמים של ה' ומה כן צריך לעשות בגלל הרחמים ומה הוא צריך לעשות בגלל הרחמים בלה בלה בלה, מגיע מזה לכפירה.
יש לך מצוות בשחיטה. יש כיסוי הדם ודברים. כשאתה שוחט בהמה, חיה ועוף לפי ההלכה ואוכל בקדושה, עם ברכה, כמו יהודי הגון, אתה עושה תיקון לבהמה. אתה בעצם עושה לה טובה.
הנזיר שאסר על עצמו תספורת ושתיית יין, בתום תקופת נזירותו צריך להקריב קרבן. למה? אומרים חז"ל הגדולים: דייך במה שאסרה תורה. ובמה דברים אמורים? בנזיר. למה אדם נודר נזירות? אומרים חז"ל, מי הולך להיות נזיר? "הרואה סוטה בקלקולה, יזיר עצמו מן היין". מי שהגיע למצב שהוא חושש שהיין ידרדר אותו לחטא, יכול להדיר את עצמו מן היין. ואחרי שעשה לעצמו סייג כדי לא לחטוא, עדיין הוא מחוייב להקריב קרבן על זה שהוסיף על עצמו איסורים.
על אחת כמה וכמה מי שאוסר על עצמו בשר, לא מחמת ה"חטא" אלא מחמת רוח זרה וטמאה של כופרים משומדים שהחליטו שהם רחמנים יותר מה' ושכביכול ה' אומר לנו לרצוח. שהרי בשר זה רצח. ולטענתם שחיטה ואכילת בשר זה פסול. אז המצוות שלנו גורמות לנו לעשות דבר פסול, וכן על זו הדרך.
מכאן רבותי, שכל עניין הצמחונות האידאולוגית יסודו בכפירה, יומרנות וצביעות.
בתאבון!
Rafoe:
אני לא מרבה באכילת בשר ועוף, אבל בהחלט אוכל בחגים ובשבתות.
השמאלנים ה"נאורים" מעוותים כל דבר טבעי.
הרי אכילת בשר (במידה מסויימת כמובן) מועילה לאדם מבחינה בריאותית.
בני האדם הם בסך הכל ייצורים חיים והם חלק מהטבע.
אנו חלק ממעגל החיים.
כל ייצור חי (מהקטן ועד לגדול) ניזון מייצורים חיים אחרים. זהו הטבע.
הייתכן שמחר יקבעו ה"ליברלים" לאריה באפריקה שלא יאכל בשר? (הרי הוא לא יוכל להתקיים ללא בשר)
אביר הקרנפים:
בקרוב יפסלו את ערוץ נשיוג'אוגרפיק לשידור. שהרי מדובר ב"תמונות קשות"... ככה מגדירים סרטון בו בעל חיים אחד טורף את האחר. מקורות: פרשת בוניטה ע"ה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה