כתב נושא: על ערבושים, כושים, אורקים ומעט פילוסופיה.  (נקרא 2665 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
לאחר שברוך ה' הצלחנו שכמה אנשים יכנו את הערבושים והכושים בשם "אורקים", אני רוצה להוסיף כמה מילים על מנת להסביר את הרעיון על מנת שיתפשט יותר בקהל הרחב.
מעבר לקטע של הנאצה והקטע של ההומור בדבר, יש פה יסוד הסברתי חשוב.
הרבה אנשים אומרים ש"גם ערבים/כושים הם בני אדם" או "יש ערבים טובים" וכל מיני אמרות שנועדו לספר לנו כמה הערבושים/כושים מסכנים, כמה אנחנו נוהגים בהם אי צדק וגזענות... ובקיצער, כמה אנחנו שסופלים מהרציחות, מעשי השוד והאונס שלהם, כמה אנחנו הפושעים האמיתיים.

לכן אני מכנה אותם אורקים. כי לאחר כל שאר ההשוואות במראה ובהתנהגות, יש את הההשוואה בלגיטימציה. כי אין אורק טוב! וכמו עם אורקים, זה או אנחנו או הם ואין אפשרות ביניים!

וכאן אני מביא קטע מאוד רלוונטי שכתב טולקין, הוגה רעיון האורקים כפי שאנחנו מכירים אותו. מתוך הספר "סיפורים שלא נשלמו" שקראתי בבת. בתרגומו המשובח של עמנואל לוטם.

"ספקותי מרובים מכפי יכולתי למשול. להתכונן, או להניח? להתכונן למלחמה, שעודנה בגדר ניחוש ותו לא: להכשיר אומנים ועובדי אדמה, בעיצומם של ימות שלום, לשפיכות דמים ולקרב: לשים ברזל בידי מצביאים תאוותנים שכל תשוקתם לכיבוש, ומניין הנקטלים הוא תפארתם? היאמרו אלו לארו (ארו - האחד. כינויו של הבורא): למצער, אויביך היו ביניהם? או לשבת בחיבוק ידיים, בעוד ידידים נספים בעוולה: להניח לבריות לחיות בשלום של עיוורים, עד אשר יופיע הבוזז בשער ? ומה יעשו אז: יתייצבו בידיים ריקות מול ברזל וימותו לשווא, או ימלטו ויניחו את זעקות הנשים מאחוריהם ? היאמרו אלו לארו: למצער, לא שפכתי דם ?"...

ציטוט נוסף הוא מתוך סיפור ילדי הורין הנוגע ללב. הציטוט רלוונטי לכל מי ששונא את המתנחלים ואת הלוחמים למען החירות. דבר שהבוגדים מכנים "כיבוש".
וכך אומר הלוחם לאותו אחד שתמיד התנגד למלחמתו והטיל עליו (על הלוחם) את האשמה על המלחמה ועל הכאב שהיא מביאה:
"אלמלא אני היו האורקים באים ותולים אותך כדחליל בגן ביתך!"

אז... הנה לכם. יש לנו מלחמה באורקים שרוצים להציף את ארצנו ולקחת את כל היקר לנו, תוך שהם הורגים ובזזים אותנו ואת כל אשר לנו. תנו דעתכם!
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "לדוד,ברוך ה׳ צורי,המלמד ידי לקרב,אצבעותי למלחמה"
יש לי נטייה להאמין שהאורקים טובים מהם .
לפחות האורקים טיפשים , הם גם מתוחכמים בנוסף לכל .
אל תזלזלו בתחבולות המלחמה שלהם , יש להם המון ידע במלחמות !
אחריי הכל , הם נולדו כדי להשמיד ..
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .
"תכופות אנו נותנים בעצמנו לאויב את הכלים לכלותנו." - איזופוס.
"פייסן הוא אדם המאכיל תנין, בתקווה שהוא יאכל אותו אחרון." - וינסטון צ'רצ'יל
"קודם כל תהיינה העובדות בידיך, ואז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך."- מרק טווין.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
האורקים לא כאלה טפשים. הם פשוט מושחתים. כלומר: אלימים, רצחניים, מטונפים, מכוערי, הרסניים וצמאי דם. כל גן ורח שהם יבואו לתוכו, הם יהפכו אותו למזבלה מטונפת. אם לא יהיו להם עמים אחרים להלחם בהם, וגם אם יהיו, הם יהרגו אחד את השני.
הבעיה היא לא הטפשות. הבעיה היא שכל עוד הם בסביבה, אתה מת. לרוב, ביסורים.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
האמת היא שלא ממש אכפת לי איך מכנים אותם, אלא העיקר שיודעים שהם אוייב (ולצערי לא כולם הבינו זאת עדיין).

כל עוד הם בארצנו הם בני מוות, ויש לעשות הכל כדי למרר את חייהם (במקרה הטוב) ולהשמידם (במקרה הרע יותר).

לכשנגיע למצב שבו כולם יהיו בארצם (ערבים בערב, אסיאתיים באסיה, וכושים בכוש), אזי שלא צריך להיות אכפת לנו מהם כלל (שיאכלו אחד את השני ושיהיה להם בתיאבון).

http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
זה מה שאני מנסה לעשות. להבהיר שאין השוואה בינינו לבינם ושאין להם לגיטימציה.
אם הם קיימים, אנחנו לא.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
הבעיה היא שאורקים הם בלא ספג לא שייכים למין "אדם" או "עלף". זהו מין נפרד וכלל לא ברור איך הם מתרבים. טולקין לא כתב מילה על נשות אורקים או ילדי אורקים. כמו כן, בעולם הטולקיני, רוב בני האדם פראים ורשעים, ורק מעט אנשים הם טובים ומתורבתים והם צאצאים של כמה אבות קדמונים שהיו טובי לב ולמדו מהעלפים. וגם בעולם שלנו רוב בני האדם הם פראים ורשעים, ואך מעטים הם האנשים ההגונים וטובי הלב.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
למה? כתוב במפורש ב"הסילמריליון" שהאורקים פרים ורבים כמנהג ילדי אילובטר. ונכון שלא הוזכרו נשות אורקים. אבל הוזכרו ילדי אורקים (ההוביט) והוזכרו אורקים שהיו בניהם של אורקים אחרים (אזוג ובולג). ניתן לחפש בגוגל. למי שמשוגע לדבר ;D

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
למה? כתוב במפורש ב"הסילמריליון" שהאורקים פרים ורבים כמנהג ילדי אילובטר. ונכון שלא הוזכרו נשות אורקים. אבל הוזכרו ילדי אורקים (ההוביט) והוזכרו אורקים שהיו בניהם של אורקים אחרים (אזוג ובולג). ניתן לחפש בגוגל. למי שמשוגע לדבר ;D
אוקיי. על ההוביט לדעתי אין להסתמך כמקור אמין במיוחד אבל על הסילמריליון כמובן שכן.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
טולקין מתהפך בקברו מאושר.
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
האמת שבזכותך,אני גם התחלתי לקרוא להם אורקים,זאת המילה הכי מתאימה להם והכי קרובה למציאות.

אגב למי שיש אייפון,תכתבו אורקים כשהמשלים מילים פעיל ותקבלו טורקים חחח
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק blue and white

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
אם כך אז השמאלנים הם סארומן ובני האדם שחברו לרוע.