אני מרוויח 3.5 אלף כי אני בן 18 , ואין לי השכלה חוץ מתעודת בגרות , אז ככה שאני מאמין שהמשכורת תעלה עם רמת ההשכלה (אני מקווה לפחות .. ) .
נכון שמחירים עולים. נכון שמחיר של נסיעה באוטובוס, דלק לרכב פרטי, מחירי החלב, הלחם והקוטג' ובעצם רוב הדברים עלו.
זה עדיין לא סותר שלמרות שאנשים מספרים שהם נחנקים, הם טובעים במותרות. מי שנחנק לא מבלה במסעדות וקונה אייפונים וטאבלטים וכל מה שאנשים קונים ובכמויות.
אנשים קונים דירות ורכבים בליסינג ומשכנתאות.
בדרך כלל יחיד לא קונה דירה. זה זוג. אז הם עובדים ביחד ומשלמים משכנתא. אגב, אפילו בערים הגדולות אתה יכול למצוא דירה שמתאימה לזוג באזור חצי מליון שקל. לא במרכז העיר. לא באזורים היקרים. לא ארמון. אבל דירה.
אתה מתלונן על העליה במחירי הדירות כאילו הממשלה קובעת את המחירים. זה שוק. ההיצע והביקוש קובעים את המחירים.
ואתה חייב לדאוג לעצמך לעבודה שתכניס לך יותר. אני יודע שיש המון עבודות שאפשר להרוויח רק משכורת מינימום. אבל מי שמתאמץ יכול למצוא עבודה ולהשתכר יותר. ואם צריך דירה, אז עובדים שעות נוספות וכו'.
אחי , איפה אתה חי ?
טובעים במותרות ?
אני לא רוצה לפרט לך יותר מידי על המצב הכלכלי אצלי בבית , אבל הוא הדרדר ממש רק בשנים האחרונות .
מגיל 15עד היום בעצם , שזה בערך השנים שהמחירים במדינה הזאת התחילו לטפס , אני מכניס להורים שלי משכורת שלישית .
ושני ההורים שלי עובדים במשרה מלאה , ומה לעשות שיש משכנתא , אפילו שאנחנו לא חיים באיזה ארמון , וחשבון חשמל שתופח כל חודש, וחשבון מים שגם הוא טופח , ועוד הרבה מאוד "טפחים" שצריך לכסות ...
לפחות אל תדבר שטויות אחי , אלה שטובעים במותרות ויושבים לך בשדרות רוטשילד עם הטאבלטים שלהם בתוך אוהל , זה לא מי שאני מדבר עליו , כי הם תמיד ירצו שיביאו להם כסף ופרנסה ללא תמורה .
אני מזמין אותך לחפש את אוהלי המחאה בשכונת התקווה בתל אביב,בכמה שכונות בירושלים , ובעוד הרבה מקומות בארץ שהם לא צפון תל אביב , ושמה תמצא את המחאה האמיתית .
פעם היו צועקים לחם עבודה , כי לא הייתה עבודה אז לא היה אוכל.
היום האבטלה היא בשפל של כל הזמנים , אבל עדיין יש מצוקה קשה מאוד , 1,800,000 אנשים מתחת לקו העוני .
צריך פיתרון ,ומהר !
וד"א,דווקא עם הדיור אני מאמין שהבעיה יותר פשוטה , אני למשל גר בירושלים ,ואני לא מצליח למה לא בונים בשטח שמגיע מירושלים (אזור תחנת רכבת מי שמכיר) לגוש עציון , ומשתדלים בכלליות לירוץ רצף של בתים מירושלים שלפי דעתי צריך להגיע עד ליו"ש וככה בטוח שלא יהיה מצוקת דיור .
הבעיה היא שפה בירושלים ובכלל בארץ , העירייות והקבלנים מעדיפים לבנות כל מיני "הולילנדים" למיניהם , כי זה מכניס יותר כסף מאשר שיכונים,או בתי לפשוטי עם.
כן מה לעשות , בית כזה עולה יותר , משלם יותר ארנונה , ויותר משתלם לנוגעים בדבר , לקבלן , לעירייה , ובעצם לכולם , חוץ מלעם הזה .
יש לנו שטח ברוך ה' , הבעיה שאנחנו מפחדים לנצל אותו .
בכל מקום מבטלים יוזמות של בנייה , בגלל ש:התושבים במקום שכבר נמצאים בו מתנגדים,ה"ירוקים" או שאר תנועות שחיות יותר חשובות להם מבני אדם מתנגדות משום פגיעה בטבע , השמאלנים מתנגדים כי זה שטח של ערבים , ובסוף מי אוכל אותה ? אנחנו.