כתב נושא: אולי אתם מוכנים להסביר לי בבקשה את הסיבה פשוטה למה הכלכלה שלנו כזאת מסריחה ?  (נקרא 5508 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "לדוד,ברוך ה׳ צורי,המלמד ידי לקרב,אצבעותי למלחמה"
ישראלי ממוצע עובד 1900 שעות בשנה , ומרוויח 27,000$.
סתם להשוואה ,אמריקאי עובד 1800 שעות בשנה , ומרוויח 52,000$.
וכמובן שרוב ארצות המערב עוברות אותנו בעניין הזה , חוץ מיוון,שבה יעבוד אדם 200 שעות יותר על אותו כמות כסף כמו בישראל .
אבל כדי להזכיר לכם , יוון מתפרקת במלוא מובן המילה .
הממוצע העולמי במדינות המערב עומד על 44000$ על 1700 שעות עבודה .
מישהו מוכן לתת לי הסבר למה כאן אנחנו עובדים יותר , ומקבלים הרבה פחות כסף ?
וזה עוד אחריי שהעולם בלע משבר כלכלי , וישראל כביכול נשארה " ללא פגע" .
 סתם לשם ההשוואה , באנגליה השכר מינימום עמד על 6 פאונד לשעה .
ורק כדי להבין , באותם ימים שלפניי המשבר, הפאונד הגיע גם ל8.30 ש"ח , זאת אומרת כמעט 50 שקל לשעה שכר מינימום !
מישהו מוכן לתת לי הסבר הגיוני למה זה קורה , ואיך אפשר לפתור את זה ?
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .
"תכופות אנו נותנים בעצמנו לאויב את הכלים לכלותנו." - איזופוס.
"פייסן הוא אדם המאכיל תנין, בתקווה שהוא יאכל אותו אחרון." - וינסטון צ'רצ'יל
"קודם כל תהיינה העובדות בידיך, ואז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך."- מרק טווין.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
מאתיים שעות בשנה זה לא כזה הרבה. זה אומר שאתה עובד חצי שעה כל יום יותר מהם.
יש בהחלט מה לומר על כך שרמת החיים בארה"ב או בבריטניה טובה יותר. אבל אל תעשה מאיתנו מדינת עולם שלישי.
ואם תבד לפי חישוב מושכל, תראה שהם אכן מרוויחים יותר מאיתנו, אבל לא בשיעור כפול כמו שאתה כותב.

למה ?
בגלל ששם לפעמים המחיה יקרה הרבה יותר. אז החישוב הנורמלי הוא לא כמה הוא מרוויח עם הדולר שלו שם ויכול לקנות אצלך במכולת, אלא מה הוא יכול לקנות אצלו במכולת במשכורת שהוא מרוויח שם.
ולפי זה, תראה שהם אמנם מרוויחים יותר ביחס להוצאות המחיה. אבל לא הבדל כזה תהומי.

אני בטוח שחיים שגר שם יכול לענות על זה טוב ממני.

מעבר לעובדה שכלכלה חזקה לא בנויה רק על אנשים שכביכול מרוויחים יותר, ולכן מפעלים נסגרים, חברות פושטות רגל וכל היצור עובר למזרח הרחוק.
באמריקה אולי מרוויחים רשמית כפול. אבל בגלל כל הסתדרויות העובדים וההטבות ותנאי השכר האלה, תעשיית הרכב האמריקאית מקבלת סיוע מהממשלה כדי לא לקרוס ואני מניח שיש עוד חברות ענק שהממשלה האמריקאית מסייעת להם כדי לעבור את המשבר. אחרת, המוני המוני אזרחים אמריקאים ירעבו ללחם. כי מקום העבודה שלהם יחוסל.

מה אומר שהמצב הכלכלי פה יחסית "ללא פגע"?
אתה עובד כמו שעבדת לפני שנה ולפני חמש שנים. אתה מרוויח אולי קצת יותר, אולי קצת פחות...
ברמת השכר שאנשים רגילים, אחרי כל הבכיינות על קוטג' ושטויות שהשמאלנים צועקים כדי לגרוף עוד כמה קולות בגלל שיש להם רבע מנדט ורבע, אנשים חיים טוב. אנשים קונים מחשבים, טלפונים סלולארים יקרים, פינוקים, בילויים וכו'.
המכירות בארץ ברוב התחומים, יציבות. ואפילו בעליה קלה.
גם הניהול של כספי מדינה, שיטות מיסוי וריבית וכו'... ברמת המדינה, גרעונות נסגרים יש יותר כסף בקופה הציבורית. זה אומר כלכלה חזקה. זה אומר שכל עוד המגמה הזו נמשכת, עוד כמה שנים תנאי המחיה והשכר שלך ישתפרו עם הצמיחה.
לעומת זאת במצב כמו באמריקה שהקופה הציבורית צוברת גרעונות בנסיונות לשמר את רמות השכר, המחיה והתעסוקה למרות הבעיות הכלכליות, במקום שבו אנשים מסויימים מרוויחים כפליים ממך באותה עבודה, אבל אחרים נותרים ללא עבודה כי המעסיק שלהם פשט רגל, על פי המגמה הזו, עוד כמה שנים הם יפשטו רגל. כמובן שהם יצטרכו למצוא פתרונות ולהדק את החגורה.

קיצער, זה לא 2>1 כמו שזה נראה...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אחי , יש דברים שאי אפשר להתכחש אליהם .
המשכורות של רוב האנשים הממוצעים , לא השתנו בשנים האחרונות .
לעומת זאת , כל שאר הדברים כן התייקרו , וזו עובדה .
המדינה סוגרת גרעונות וזה סבבה והכל , אבל אתה צריך לראות את המצב ככה שבנאדם זה כמו מישהו ששתי קירות סוגרים עליו ,אחד זה מיסים, והשני זה הוצאות שוטפות .
יש שתי אפשרויות שהאדם לא יימחץ לחלוטין ע"י ה"קירות" :
1. המשכורת של הבנאדם תגדל,ואם ניקח את זה למטאפורה אז הוא יהפך לקטן יותר וכך הוא יוכל לשרוד ברווח קטן יותר .
2. אחד הקירות יפסיק להתקדם , וכך עדיין יהיה לו מקום .
היום אנחנו נמצאים במצב שהמשכורות נשארות אותו דבר , אבל הכל, או יותר נכון להגיד כמעט הכל , מתייקר בצורה דראסטית לעומת מספר שנים אחורה .
אז הכלכלה צומחת , אבל אנשים נחנקים פה .
קח דוגמא את מחירי הדירות , זה ממש טירוף .
אני יודע שאוהבים להציג את זה בתור :"מחאת המפונקים " של רוטשילד שרוצים דירה בצפון תל אביב,אבל אני אומר לך שזה לא המצב לדוגמא בירושלים .
אם אני אתן לך לדוגמא את הבית של ההורים שלי ,בית ממוצע מינוס , בשכונה בינונית מינוס .
לפניי 5-6 שנים , הבית היה שווה 100 אלף דולר , שזה באותם ימים 300 אלף שקל בערך ..
היום הבית עולה מיליון שקל .
מביא את ההבדל ?
העלייה במחירים של הדירות לא תורמת לאף אחד , לא למוכרים ולא לקונים , כי רוב המוכרים ,לא בעלי יותר מדירה אחת , ככה שאם הם מוכרים במחיר יקר , הם מין הסתם צריכים גם לקנות במחיר יקר .. לא משנה כל כך .
ולעומת זאת הנפגעים העיקריים , הם צעירים שרוצים לקנות דירה ..
אם אני יקח את עצמי , המשכורת האחרונה שלי הייתה 3500 שקל בערך,ועבדתי במשך כל החודש כולו .
זה אומר שאני צריך לעבוד 23 שנה רצוף , בלי לבזבז שקל אחד , כדי להגיע לסכום הזה .
ועד אז איפה אני אמור לגור ? ואיזה בנק בכלל יסכים לתת לי משכתנא? אחי תעשה טובה , תכיר במציאות .
אז נכון שאני לא תומך ברעיונות המפגרים והקומונסטיים האלה של "חינוך חינם מגיל 3 עד אוניברסיטה" כי זה טימטום וזה ימוטט את המדינה , כל מדינה .
אבל משהו צריך להעשות פה במדינה הזאת ומהר.
חכמה בגויים תאמין:"אויב גלוי הוא קללה, אבל מעמיד פני ידיד גרוע ממנו." - בנג'מין פרנקלין .

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ישראלי ממוצע עובד 1900 שעות בשנה , ומרוויח 27,000$.
סתם להשוואה ,אמריקאי עובד 1800 שעות בשנה , ומרוויח 52,000$.
וכמובן שרוב ארצות המערב עוברות אותנו בעניין הזה , חוץ מיוון,שבה יעבוד אדם 200 שעות יותר על אותו כמות כסף כמו בישראל .
אבל כדי להזכיר לכם , יוון מתפרקת במלוא מובן המילה .
הממוצע העולמי במדינות המערב עומד על 44000$ על 1700 שעות עבודה .
מישהו מוכן לתת לי הסבר למה כאן אנחנו עובדים יותר , ומקבלים הרבה פחות כסף ?
וזה עוד אחריי שהעולם בלע משבר כלכלי , וישראל כביכול נשארה " ללא פגע" .
 סתם לשם ההשוואה , באנגליה השכר מינימום עמד על 6 פאונד לשעה .
ורק כדי להבין , באותם ימים שלפניי המשבר, הפאונד הגיע גם ל8.30 ש"ח , זאת אומרת כמעט 50 שקל לשעה שכר מינימום !
מישהו מוכן לתת לי הסבר הגיוני למה זה קורה , ואיך אפשר לפתור את זה ?
תבין כל העניין הזה שאדם מרויח מעט,אבל חי יחסית נורמלי הוא פעולה מחושבת של הממסד.

הממסד רוצה שתרויח מעט,אבל אם זאת הוא דואג להעלות את הרמת איכות חיים בארץ,ולמה?!

כי אם אתה מרויח יחסית מעט(ויחסית יכול להיות גם 10 אלף לא רק 3000),אתה כל היום עסוק בלפרנס את המשפחה,אם אתה חי טוב אתה לא תרצה להוריד את הרמת חיים ותמשיך לעבוד במרץ,ופה כל העניין.

כל עוד שאתה עסוק באיך לפרנס את המשפחה או/ו לשמור על איכות חיים גבוהה,אתה עסוק רק בכסף, ולא עסוק במחשבות,אין לך זמן לחשוב,וככה השלטון שולט בך

חומר למחשבה!
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
נכון שמחירים עולים. נכון שמחיר של נסיעה באוטובוס, דלק לרכב פרטי, מחירי החלב, הלחם והקוטג' ובעצם רוב הדברים עלו.
זה עדיין לא סותר שלמרות שאנשים מספרים שהם נחנקים, הם טובעים במותרות. מי שנחנק לא מבלה במסעדות וקונה אייפונים וטאבלטים וכל מה שאנשים קונים ובכמויות.
אנשים קונים דירות ורכבים בליסינג ומשכנתאות.
בדרך כלל יחיד לא קונה דירה. זה זוג. אז הם עובדים ביחד ומשלמים משכנתא. אגב, אפילו בערים הגדולות אתה יכול למצוא דירה שמתאימה לזוג באזור חצי מליון שקל. לא במרכז העיר. לא באזורים היקרים. לא ארמון. אבל דירה.
אתה מתלונן על העליה במחירי הדירות כאילו הממשלה קובעת את המחירים. זה שוק. ההיצע והביקוש קובעים את המחירים.
ואתה חייב לדאוג לעצמך לעבודה שתכניס לך יותר. אני יודע שיש המון עבודות שאפשר להרוויח רק משכורת מינימום. אבל מי שמתאמץ יכול למצוא עבודה ולהשתכר יותר. ואם צריך דירה, אז עובדים שעות נוספות וכו'.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

זה עדיין לא סותר שלמרות שאנשים מספרים שהם נחנקים, הם טובעים במותרות. מי שנחנק לא מבלה במסעדות וקונה אייפונים וטאבלטים וכל מה שאנשים קונים ובכמויות.
ואתה חייב לדאוג לעצמך לעבודה שתכניס לך יותר. אני יודע שיש המון עבודות שאפשר להרוויח רק משכורת מינימום. אבל מי שמתאמץ יכול למצוא עבודה ולהשתכר יותר. ואם צריך דירה, אז עובדים שעות נוספות וכו'.

אבל על זה בדיוק כתבתי,שהממסד מעלה לך את הרמת חיים והשכר לא עולה בהתאם גם אם אתה לא עובד בשכר מינימום.

מה שאתה כותב מראה שאתה עוד אחד שנפל ברשת של הממסד,תראה מה אתה כותב "אז עובדים שעות נוספות" ,זה בדיוק מה שהממסד רוצה שתעבוד עוד ועוד ותהיה עסוק בכסף גם אם אתה לא חי על הלחם.

כשאתה עסוק בכסף אתה לא עסוק בחכמה,ומן הסתם אתה עבד של הממסד מרצונך,אתה מרגיש שטוב לך עם זה ואתה בחרת בזה,אבל זה ממש הפוך הממסד הכתיב לך את התבנית הזאת שאתה רוצה וטוב לך עם זה!.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
אבל על זה בדיוק כתבתי,שהממסד מעלה לך את הרמת חיים והשכר לא עולה בהתאם גם אם אתה לא עובד בשכר מינימום.

מה שאתה כותב מראה שאתה עוד אחד שנפל ברשת של הממסד,תראה מה אתה כותב "אז עובדים שעות נוספות" ,זה בדיוק מה שהממסד רוצה שתעבוד עוד ועוד ותהיה עסוק בכסף גם אם אתה לא חי על הלחם.

כשאתה עסוק בכסף אתה לא עסוק בחכמה,ומן הסתם אתה עבד של הממסד מרצונך,אתה מרגיש שטוב לך עם זה ואתה בחרת בזה,אבל זה ממש הפוך הממסד הכתיב לך את התבנית הזאת שאתה רוצה וטוב לך עם זה!.
ממש brake the system...

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
לדעתי זו קונספירציה קיצונית.
יש שוק וכלכלה וזה מה שקובע את רמת המשכורת שלך בהתאם לעבודה שלך. זה לא שמישהו בממשלה מחליט שתעבוד יותר או משהו כזה.
הם יכולים לבצע מהלכים גדולים כמו ריבית, מיסוי וכו'. אבל לא לקבוע בדיוק כמה תעבוד וכמה תרוויח.

אני יכול להגיד לך שמגיל 17 אני עובד. וכבר לפני גיל 18 היה לי רכב. ובגיל 18 כבר גרתי בדירה משלי. ועבדתי קשה ושעות נוספות בשביל זה. ואחרי זה חיפשתי עבודה שאוכל לעבוד פחות שעות ולהרוויח יותר כסף. וניסיתיללכת ללימודים בשביל זה...
...והיום אני עובד באפריקה, רחוק מהבית (ומהבורקסים) ומכל מה שאני מכיר ואוהב כדי שאוכל לקנות דירה כמו בנאדם.

יש מה שנקרא "דרכו של עולם". גם באמריקה אתה לא קונה דירה בגיל עשרים סתם ככה. מי שעובד קשה ממש או מי שהצליח לעשות בוכטות בעסקים או משהו, קונה דירה בשנות העשרים המאוחרות. אם לא, שוכרים דירה או משלמים משכנתא. ככה זה עובד.

חלק מהעניין צודק שאולי צריך להעלות את שכר המינימום, כי תמיד יהיו אנשים שיעבדו בשכר מינימום. ואני מניח שככל שהמצב הכלכלי ישתפר יוכלו להאט את עליית המחירים בגלל הקלות במיסוי או משהו כזה. אבל רוב הטענות שעולות בנושאים האלה אינן צודקות.
לפני מאה שנה אנשים עבדו קשה לפרנסתם ולא היה להם אחוז ממה שיש היום לאנשים. והיום אנשים עובדים קשה, מתפרנסים ורוצים את כל העולם. צריך לעבוד קשה בשביל דברים. והעולם לא ישתנה וכסף לא יזרום משום מקום בגלל הפגנות. כי הממשלה היא לא מכרה כספים לכל מי שמתלונן. כי הכסף בא מן השוק החופשי. לא מן הממשלה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אני מרוויח 3.5 אלף כי אני בן 18 , ואין לי השכלה חוץ מתעודת בגרות , אז ככה שאני מאמין שהמשכורת תעלה עם רמת ההשכלה (אני מקווה לפחות .. ) .
נכון שמחירים עולים. נכון שמחיר של נסיעה באוטובוס, דלק לרכב פרטי, מחירי החלב, הלחם והקוטג' ובעצם רוב הדברים עלו.
בדרך כלל יחיד לא קונה דירה. זה זוג. אז הם עובדים ביחד ומשלמים משכנתא. אגב, אפילו בערים הגדולות אתה יכול למצוא דירה שמתאימה לזוג באזור חצי מליון שקל. לא במרכז העיר. לא באזורים היקרים. לא ארמון. אבל דירה.
אתה מתלונן על העליה במחירי הדירות כאילו הממשלה קובעת את המחירים. זה שוק. ההיצע והביקוש קובעים את המחירים.

אחי , איפה אתה חי ?
טובעים במותרות ?
אני לא רוצה לפרט לך יותר מידי על המצב הכלכלי אצלי בבית , אבל הוא הדרדר ממש רק בשנים האחרונות .
מגיל 15עד היום בעצם , שזה בערך השנים שהמחירים במדינה הזאת התחילו לטפס , אני מכניס להורים שלי משכורת שלישית .
ושני ההורים שלי עובדים במשרה מלאה , ומה לעשות שיש משכנתא , אפילו שאנחנו לא חיים באיזה ארמון , וחשבון חשמל שתופח כל חודש, וחשבון מים שגם הוא טופח , ועוד הרבה מאוד "טפחים" שצריך לכסות ...
לפחות אל תדבר שטויות אחי , אלה שטובעים במותרות ויושבים לך בשדרות רוטשילד עם הטאבלטים שלהם בתוך אוהל , זה לא מי שאני מדבר עליו , כי הם תמיד ירצו שיביאו להם כסף ופרנסה ללא תמורה .
אני מזמין אותך לחפש את אוהלי המחאה בשכונת התקווה בתל אביב,בכמה שכונות בירושלים , ובעוד הרבה מקומות בארץ שהם לא צפון תל אביב , ושמה תמצא את המחאה האמיתית .
פעם היו צועקים לחם עבודה , כי לא הייתה עבודה אז לא היה אוכל.
היום האבטלה היא בשפל של כל הזמנים , אבל עדיין יש מצוקה קשה מאוד , 1,800,000 אנשים מתחת לקו העוני .
צריך פיתרון ,ומהר !
וד"א,דווקא עם הדיור אני מאמין שהבעיה יותר פשוטה , אני למשל גר בירושלים ,ואני לא מצליח למה לא בונים בשטח שמגיע מירושלים (אזור תחנת רכבת מי שמכיר) לגוש עציון , ומשתדלים בכלליות לירוץ רצף של בתים מירושלים שלפי דעתי צריך להגיע עד ליו"ש וככה בטוח שלא יהיה מצוקת דיור .
הבעיה היא שפה בירושלים ובכלל בארץ , העירייות והקבלנים מעדיפים לבנות כל מיני "הולילנדים" למיניהם , כי זה מכניס יותר כסף מאשר שיכונים,או בתי לפשוטי עם.
כן מה לעשות , בית כזה עולה יותר , משלם יותר ארנונה , ויותר משתלם לנוגעים בדבר , לקבלן , לעירייה , ובעצם לכולם , חוץ מלעם הזה .
יש לנו שטח ברוך ה' , הבעיה שאנחנו מפחדים לנצל אותו .
בכל מקום מבטלים יוזמות של בנייה , בגלל ש:התושבים במקום שכבר נמצאים בו מתנגדים,ה"ירוקים" או שאר תנועות שחיות יותר חשובות להם מבני אדם מתנגדות משום פגיעה בטבע , השמאלנים מתנגדים כי זה שטח של ערבים , ובסוף מי אוכל אותה ? אנחנו.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
ואללה אתה בגיל שלי? חשבתי אתה יותר גדול...

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
האמת שבנובמבר היה לי יום הולדת 18 , וסיימתי בית ספר לפניי שנה , אבל אני כרגע בתהליכים עם הצבא , בונה על משהו טוב , בגלל זה עדיין לא התגייסתי ..
חחח אבל אל תסטה מהנושא .

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
האמת שבנובמבר היה לי יום הולדת 18 , וסיימתי בית ספר לפניי שנה , אבל אני כרגע בתהליכים עם הצבא , בונה על משהו טוב , בגלל זה עדיין לא התגייסתי ..
חחח אבל אל תסטה מהנושא .
סליחה באמת שאני מתעניין... :'(
אז אני בדיוק שנה פחות ממך ;D

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
שני צדדים למטבע. כבר נאמר "אפס כי לא יחדל אביון מקרב הארץ". תמיד יהיו אנשים שיש להם פחות מאחרים.
גם אני גדלתי במשפחה שלא היה כלום. כשגדלתי ועבדתי, תמכתי במשפחה. זה צד אחד של החיים.
ויש את הצד הממוצע.
ויש את הצד האמיד/עשיר.
והחלק הממוצע גדול בארץ. אם הדרישה היא שלא יהיו עניים בכלל, במצב הנוכחי זה לא כל כך מציאותי.
נכון שאם יגרשו את האורקים, המצב ישתפר. נכון שיש דברים שאפשר לעשות כדי להיטיב את המצב. אבל לא נראה לי שתקום בזמן הקרוב ממשלה שתגרש את האורקים. אפילו לא האורקים הכושים..

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אם מסתכלים מבחינת היגיון, אם הם כולם עפים מפה , כל עם ישראל מרוויח .

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
גויים בישראל = מסים כבדים על היאהוד כדי לממנם.

ואפילו התעמולה השמאלנית כבר פירסמה שבשנה היאהוד משלם כ-10 מליון שקל הוצאות רפואיות על הפולשים (אני בטוח שהסכום גבוה בהרבה, אבל גם 10 מליון זה המון).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק MAORO

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
זה קצה המזלג אחשלי .
איפה ההוצאות של ההסעות לתל אביב , הוצאות של המשטרה כדי לרסן את הקופים האלה , נזקים שהם גורמים ...
בכל מקרה , שבת שלום אחי .