יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מספר שאלות על הפרקים הראשונים של בראשית ..

<< < (3/4) > >>

UM-96:

--- ציטוט של: MAORO על מאי 17, 2012, 05:33:10 ---עזבו רגע בורקסים תתרכזו שנייה בנושא  ;D
אם אכן הוא הביא ילד עם אחותו , איך זה שכולנו לא כמו עמון ומואב ?
ומאיפה אחותו באה? מחווה ? או שאתה מתכוון לאחות של שת ? 
או שאולי אחות זה פחות חמור מילדה ?  ;D חחח הנושא הזה מוזר ..
ועוד שאלה , רבי יהושע בן לוי לא עמד על פתחה של גיהנם ?
ולגביי הפירוש , גם אני חשבתי על הפירוש שאמרת אבל האמת התפדחתי להגיד אותו  :::D
ועוד שאלה לגביי המלאכים , איך יש רשות למלאכים לדבר על חטאי האדם ?
האם זה נובע מתוך קנאה לדבר ה' , או מתוך קנאה בבני האדם ?
ואני חס וחלילה מקטרג על מלאכים , אני רק שואל , חחחחח חסר לי עכשיו שגם המלאכים יתעצבנו שאני מלכלך עליהם ..

--- סוף ציטוט ---
ידוע גם שלקין ולהבל היו אחיות והם התחתנו איתן ומכאן נבעה גם הסיבה לרצח של קין את הבל (אם אתה לא מכיר את הסיפור אני אשמח לספר לך אותו), מכאן הגיוני ששת הלך עם אחות.
אל תדאג המלאכים לא יתעצבנו עליך (אלא אם כן הם אשכנזים ;D ואז הלך עליך), ולעניין, המלאכים בהרבה דברים לכאורה מייעצים לה׳ מקטרגים על בני אדם ועל עמים מסוימים ומסנגרים על אחרים. הם קיטרגו על חטאי בני האדם אבל מה החוכמה לדבר על מישהו אחר שאין לך בכלל אפשרות לחטוא? לכן הם ירדו ארצה, קיבלו יצר הרע ובסוף נהיו יותר גרועים מבני האדם.

MAORO:
אז אם הם קיבלו יצר הרע , אז הם היו מלאכים עם יצר רע, או בני אדם, או מה הם היו בדיוק ? לא מובן הקטע הזה ... זאת אומרת , איך הם היו נראים ?
ולגבי קין והבל , זה כי הוא קינא בו לא ? ואם לא , אז תספר , אין לי מה להפסיד , רק להרוויח .

UM-96:

--- ציטוט של: MAORO על מאי 17, 2012, 09:02:17 ---אז אם הם קיבלו יצר הרע , אז הם היו מלאכים עם יצר רע, או בני אדם, או מה הם היו בדיוק ? לא מובן הקטע הזה ... זאת אומרת , איך הם היו נראים ?
ולגבי קין והבל , זה כי הוא קינא בו לא ? ואם לא , אז תספר , אין לי מה להפסיד , רק להרוויח .

--- סוף ציטוט ---
אין לי מושג איך הם היו נראים אבל אני מניח שמשהו כמו בני אדם.
זה לא מה שסיפרו לך בבית הבפר שהוא הרג אותו כי ה׳ אהב את המנחה שלו פחות...מה הדבר שגורם הכי הרבה ריבים?-נכון, נשים. קין נולד עם עוד אחות תאומה ואילו הבל נולד עם עוד 2 אחיות תאומות (כלומר שלישיה). כל אח אמור היה לקחת את האחיות התאומות שלו וקין קינא בהבל על כך שיש לו עוד אחות והרג אותו. יותר מזה, אתה יודע איך הוא הרג אותו? תחשוב שאתה האדם הראשון בעולם, היית יודע איך הורגים מישהו? גם קין לא ידע והוא נשך את הבל בכל גופו מאות נשיכות עד שזה נפח את נשמתו.

MAORO:
זאת אומרת שמה שהניע אותו זה זימה ..
מעניין לראות איך אנשים בדרגה כזו ש"הכירו" את הקב"ה מקרוב ,עדיין חטאו בגלל אותם שטויות שחוטאים בימינו ..
היצר הרע לא פרייאר בכלל !

UM-96:
אם הוא היה פרייאר לא היה שווה לחיות כאן, כל הכיף שיש יצר הרע ומתוך כך יש מצוות.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה