יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מספר שאלות על הפרקים הראשונים של בראשית ..

<< < (2/4) > >>

UM-96:

--- ציטוט של: MAORO על מאי 16, 2012, 16:23:53 ---זאת אומרת הוא היה בגודל של הר ..
המידות שלו מתוארות באיזה מקום ?
ועוד דבר ,נראה לי שהם נעלמו מהעולם לא ?
זאת אומרת , לפי מה שכתוב , יש סיבה מיוחדת שהם נעלמו? או שהם פשוט נעלמו כמו הראמים ?

--- סוף ציטוט ---
זה מובא אני חושב  במסכת סוטה תנסה לעשות את החישוב לבד של 15 מטר בערך עד הקרסול כפול כמה פעמים שזה נכנס בגוף האדם. אגב ידוע שהוא הרים הר (!) ואיים לזרוק אותו על בני ישראל עד שמשה פגע בו וההר נפל לו על הראש. אם אני זוכר נכון גם היה משהו עם השיניים שלו שהיו עקומות כאל וארוכות והן נתקעו בתוך ההר והוא לא יכל להוריד את ההר מהראש ולכן מת (אבל אל תתפוס אותי במילה אני אומר דברים שאני זוכר פשוט ולא להכל יש סימוכין ;D).

אביר הקרנפים:
אם יש קשר של ממש בין הלשונות של התשוקה והממשלה, זה אין לי מושג. יכול להיות שזו דרך ביטוי תנכ"ית. צריך לשאול רב.
אני יכול למצוא הקבלה מעניינת. כשם שלאשה יש כוח לפתות את האיש, אבל בסופו של דבר האיש יכול להתגבר על עצמו ועל כוח הפיתוי של האשה ובכך למשול בה, ככה לחטא יש את הכוח להצית את התשוקה בלב האדם. מה שנקרא היצר הרע. תאוות, כעס וכו'. אבל אם האדם יתגבר על התשוקה לחטוא, הוא יכול למשול בו.

אמו של אנוש הייתה אחותו. כתוב במדרש שעם קין והבל נולדו גם בנות. עם אחד מהם נולדה תאומה ועם אחר נולדו עוד שתי בנות. לא זוכר אם נולדו בנות גם עם שת או שהוא פשוט לקח את האחות השלישית. מה שבטוח, בדור הראשון נשאו את אחיותיהם.

חנוך היה צדיק גמור והיה אחד משלושה שעלו לגן עדן בחייהם.

ולמי שהזכיר פה עשרה צדיקים שנכנסו לגן עדן בחייהם, הרשה לי להזכיר לך את שאלתו של רבי חנוכה בן משה הלוי: מה? בחייהם נכנסו ככה חופשי?
וענה לו הרב: לא. בחייהם הובטח להם שיכנסו.

ושלושה נכנסו בחייהם (ככה חופשי): חנוך בן ירד, אליהו הנביא ורבי יהושע בן לוי.

UM-96:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על מאי 16, 2012, 20:51:12 ---אם יש קשר של ממש בין הלשונות של התשוקה והממשלה, זה אין לי מושג. יכול להיות שזו דרך ביטוי תנכ"ית. צריך לשאול רב.
אני יכול למצוא הקבלה מעניינת. כשם שלאשה יש כוח לפתות את האיש, אבל בסופו של דבר האיש יכול להתגבר על עצמו ועל כוח הפיתוי של האשה ובכך למשול בה, ככה לחטא יש את הכוח להצית את התשוקה בלב האדם. מה שנקרא היצר הרע. תאוות, כעס וכו'. אבל אם האדם יתגבר על התשוקה לחטוא, הוא יכול למשול בו.

אמו של אנוש הייתה אחותו. כתוב במדרש שעם קין והבל נולדו גם בנות. עם אחד מהם נולדה תאומה ועם אחר נולדו עוד שתי בנות. לא זוכר אם נולדו בנות גם עם שת או שהוא פשוט לקח את האחות השלישית. מה שבטוח, בדור הראשון נשאו את אחיותיהם.

חנוך היה צדיק גמור והיה אחד משלושה שעלו לגן עדן בחייהם.

ולמי שהזכיר פה עשרה צדיקים שנכנסו לגן עדן בחייהם, הרשה לי להזכיר לך את שאלתו של רבי חנוכה בן משה הלוי: מה? בחייהם נכנסו ככה חופשי?
וענה לו הרב: לא. בחייהם הובטח להם שיכנסו.

ושלושה נכנסו בחייהם (ככה חופשי): חנוך בן ירד, אליהו הנביא ורבי יהושע בן לוי.

--- סוף ציטוט ---
אשריך על הבקיאות בתורה ובסרטי בורקס.

אביר הקרנפים:
עשית לי חשק לבורקס!
אם תעירו ואם תעוררו...

MAORO:
עזבו רגע בורקסים תתרכזו שנייה בנושא  ;D
אם אכן הוא הביא ילד עם אחותו , איך זה שכולנו לא כמו עמון ומואב ?
ומאיפה אחותו באה? מחווה ? או שאתה מתכוון לאחות של שת ? 
או שאולי אחות זה פחות חמור מילדה ?  ;D חחח הנושא הזה מוזר ..
ועוד שאלה , רבי יהושע בן לוי לא עמד על פתחה של גיהנם ?
ולגביי הפירוש , גם אני חשבתי על הפירוש שאמרת אבל האמת התפדחתי להגיד אותו  :::D
ועוד שאלה לגביי המלאכים , איך יש רשות למלאכים לדבר על חטאי האדם ?
האם זה נובע מתוך קנאה לדבר ה' , או מתוך קנאה בבני האדם ?
ואני חס וחלילה מקטרג על מלאכים , אני רק שואל , חחחחח חסר לי עכשיו שגם המלאכים יתעצבנו שאני מלכלך עליהם ..

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה