יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מספר שאלות על הפרקים הראשונים של בראשית ..

<< < (4/4)

אביר הקרנפים:
ראשית, אל תגיד לי לעזוב את הבורקסים, יען כי לא אכלתי בורקסים כבר כמה חודשים טובים!

לעניינינו. חדש לי שקין הרג את הבל בשביל נקבות. פעם ראשונה שאני שומע את זה.
למה לא כולנו כמו עמון ומואב? בגלל שבני נח נצטוו על העריות. לוט שכב עם בנותיו בשכרותו וכך יצאו עמון ומואב. אבל מה שקרה "שם למעלה" זה מה שה' תכנן. וכך היו אמורים להתחיל הדורות הראשונים.

איך היו נראם בני האלוהים? שניה... אני מעלה לך תמונה לפייסבוק :P

UM-96:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על מאי 17, 2012, 13:41:26 ---ראשית, אל תגיד לי לעזוב את הבורקסים, יען כי לא אכלתי בורקסים כבר כמה חודשים טובים!

לעניינינו. חדש לי שקין הרג את הבל בשביל נקבות. פעם ראשונה שאני שומע את זה.
למה לא כולנו כמו עמון ומואב? בגלל שבני נח נצטוו על העריות. לוט שכב עם בנותיו בשכרותו וכך יצאו עמון ומואב. אבל מה שקרה "שם למעלה" זה מה שה' תכנן. וכך היו אמורים להתחיל הדורות הראשונים.

איך היו נראם בני האלוהים? שניה... אני מעלה לך תמונה לפייסבוק :P

--- סוף ציטוט ---
אתה רציני איתי בעניין קין והבל? זה דבר די טריוויאלי הייתי בטוח שדווקא אתה אמור לדעת דבר כזה.

אביר הקרנפים:
אתה יכול להביא לי את המקור לזה?
כי כשאני למדתי חומש עם רש"י בתלמוד התורה וכו' לא הזכרו את זה במאום. גם לא בכיתות הגבוהות יותר. עוד למדנו שקין הרג את הבל באבן ולא בנשיכות...
חשוב מאוד לדעת אם הפירוש שאתה מציג בא ממדרשי חז"ל או מ"מבקרי המקרא" שמלמדים בבית הספר.

UM-96:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על מאי 17, 2012, 15:18:16 ---אתה יכול להביא לי את המקור לזה?
כי כשאני למדתי חומש עם רש"י בתלמוד התורה וכו' לא הזכרו את זה במאום. גם לא בכיתות הגבוהות יותר. עוד למדנו שקין הרג את הבל באבן ולא בנשיכות...
חשוב מאוד לדעת אם הפירוש שאתה מציג בא ממדרשי חז"ל או מ"מבקרי המקרא" שמלמדים בבית הספר.

--- סוף ציטוט ---
ממבקרי המקרא מן הסתם שלא...כן זה ממדרשים ואם אתה רוצה אני אשאל רב בע״ה ואני אחזיר לך תשובה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה