יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
תלמידי חכמים - הרב פינטו שליט"א
MAORO:
אם הוא היה כופה עליי את דעותיו באותה צורה ,הייתי שונא אותו באותה מידה בדיוק .
ובדיוק כמו שאני שונא את ואנונו ,מזרחי למהדרין , אבל שונא ישראל , ימח שמו ושם זכרו , בעזרת ה' יאכלו אותו כבר התולעים !
האלקשי:
--- ציטוט של: MAORO על מאי 14, 2012, 10:01:34 ---אם הוא היה כופה עליי את דעותיו באותה צורה ,הייתי שונא אותו באותה מידה בדיוק .
--- סוף ציטוט ---
לא ירדתי לסוף דעתך. אתה טוען ש"כפיית דעתו" נובעת מהיותו אשכנזי?
ואם לא, למה מנית את האשכנזיות בתור תכונה ש"עושה לך לא טוב"?
--- ציטוט של: MAORO על מאי 14, 2012, 10:01:34 ---ובדיוק כמו שאני שונא את ואנונו ,מזרחי למהדרין , אבל שונא ישראל , ימח שמו ושם זכרו , בעזרת ה' יאכלו אותו כבר התולעים !
--- סוף ציטוט ---
את ואנונו אתה שונא למרות שהוא מזרחי.
את מו"ר הרב כהנא אתה אוהב למרות שהוא אשכנזי.
דפוס די ברור, לענ"ד.
UM-96:
האלקשי מיותר להציג את האשכנזים כמקופחים
MAORO:
ואוו וואוו עצור הכל .
אל תתפוס אותי במילה , השתמשתי במילה למרות , רק בגלל שהבאתם אותי למצב הזה , זה בהחלט לא טיעון הגיוני .
אני טוען שכפיית דעתו לא נובעת מהיותו אשכנזי , למען האמת אין לי מושג ממה היא נובעת , אבל זו המציאות , וזה "כור ההיתוך" הישראלי ,שמטרתו להפוך את כולנו לחילונים , שמאלנים ,ובעלי התנהגות אירופאית (מישהו אמר הרצל?).
ומנית את האשכנזיות שלו בתור תכונה שלא עושה לי טוב מפניי שהיא מופנית כלפיי.
רוצה דוגמות ? בבקשה .
קח את הדוגמה הכי רדודה ושטוחה , אבל הכי נפוצה .
באופן קבוע בתקשורת שרוצים להציג אדם עילג , אנאלפבית וכדומה -יוצרים דמות שנראית כמזרחי,מדברת בח' וע' , ואוהדת בית"ר.
כלומר על פי טענתם ,התרבות שלי , שמתאימה בדיוק לתיאור שמניתי , היא תרבות של טיפשים וכולנו אנלפביתים , בעוד שהם , אירופאים וגויים לכל דבר על פי דעתם,תמיד מוצגים כמשכילים,כגאונים,כמדענים וכ'ו..
אין מה לעשות , יש פה נטייה מובהקת לתרבות האשכנזית המתיוונת,כלומר , לא יהודים אשכנזים כדוגמת הרב כהנא זצ"ל הי"ד,יהודים שגאים ביהדותם , אלא כאלו שעוד בגולה ניסו להידמות לגויים,הצליחו , הגיעו לכאן , וכעת הם מנסים לגרום לנו להיות דומים להם .
הבהרתי את טענתי ?
אביר הקרנפים:
עובדות הן שהאשכנזים באו מתרבות אירופית והמזרחים באו מתרבות ערבית.
לכן כמו שהשמאלנות נפוצה אצל האשכנזים, תרבות ה"ערס נפוצה אצל ה"פרענקים".
ואי אפשר להתכחש לעניין התרבות.
אז תגיד שאתה אוהב את התרבות. לא זוכר אם זה היית אתה או מישהו אחר שהילל ושיבח את המוזיקה של האורקים. שיערב לך ויבושם לך. זה עניין של טעם וכנראה שזה גם תלוי איפה ואיך אדם גדל.
אבל אתה לא יכול להתכחש למאפיינים של התרבות ולמקור שלהם.
מבחינתי, שמאלני עושה לי רע. גם אם הוא אביון...
אין פסול בעושר. יש פסול בכוונות, במטרה ובמעשים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה