יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
תלמידי חכמים - הרב פינטו שליט"א
Torah:
תראו מהו כל הסיפור שמדברים עליו בתקשורת,מדוע להקשיב רק לצד אחד ולא לצד השני?מדוע לא לדון לכף זכות?
zelhar:
--- ציטוט של: Torah על מאי 09, 2012, 12:25:50 --- >:( >:( >:( >:(כיצד אתה מסוגל לחשוב מחשבות כאלו על אחיך??ועוד על רב כזה גדול בישראל??(קרוב של משפחת אבוחצירא,אחיין של הבבא אלעזר זצוק"ל שחי את העולם הבא בעולם הזה,שידע כל מה שקורה בשמיים) מרביץ תורה לעדרים אתה מדבר כאילו הוא אדם פשוט ורגיל כמוני וכמוך ,זה אדם שממן ישיבות בחו"ל ובארץ,שלמד מאביו הרב חיים פינטו זצוק"ל,אל תאמין לכל הלשון הרע הזה שהוא אך ורק מתוך קנאה,אני מציע לברר על משפחת פינטו הקדושה,כמה רבנים גדולים וקדושים יש במשפחה הזאת,כמה מסירות נפש,חסד ואהבת ישראל,אל תאמין לכל הלשון הרע שמספרים עליו ועל רבנים(לדעתך אדם ירא שמיים יעז לדבר לשון הרע על רב בפרהסיה?!!),השם יפרע וישלם לכל מי שסיכסך וסילף נגד הרב וכל הרבנים הגדולים(כמו הגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א שיודע אלפי ספרים בעל פה וברור שאין לנו בכלל השגה והערכה לגודלו וכמו הרב אמנון יצחק שהחזיר בלי סוף יהודים בתשובה לקב"ה ורץ מהרצאה להרצאה,יושן שעתיים ביום!ועם כל זאת לא אוכל ולא שותה מהבוקר ועד הערב!רבנים כמו הרב שטיינמן שאוכלים לחם בשקית,מישהו בכלל יודע להעריך את זה?!!!היום כל ילד חוזר בתשובה מתחיל לדון גדולי דור והוא שוכח שרק אתמול הוא חזר בתשובה!),בקיצור אחי היקר אני מציע שתבחן את הדרך שלך חס וחלילה שלא תיהיה תועה ב'ת' שאין גרוע מזה בעולם,שחס ושלום לא תגיע לשמיים אחרי 70 שנה ותדע שכל הדרך שלך בחייך הייתה שקר אחד גדול!!!
--- סוף ציטוט ---
רק בגלל שהוא ממשפחות מיוחסות אני צריך להעריץ אותו ?! מבחינתי הגנטיקה שלו כלל לא רלוונטית.
הרב שטיינמן ועל רוב הגדולים הליטאים בכלל אין ספק שהם אנשים סגפנים צנועים ובלתי מושחתים. אני בהחלט מעריך את צניעותם וטוהר המידות שלהם אבל זה לא אומר שהם חסינים לביקורת על ענייני ממשל ופוליטיקה אם הם בוחרים להתערב בנושאים האלה.
UM-96:
--- ציטוט של: zelhar על מאי 09, 2012, 13:30:49 ---רק בגלל שהוא ממשפחות מיוחסות אני צריך להעריץ אותו ?! מבחינתי הגנטיקה שלו כלל לא רלוונטית.
הרב שטיינמן ועל רוב הגדולים הליטאים בכלל אין ספק שהם אנשים סגפנים צנועים ובלתי מושחתים. אני בהחלט מעריך את צניעותם וטוהר המידות שלהם אבל זה לא אומר שהם חסינים לביקורת על ענייני ממשל ופוליטיקה אם הם בוחרים להתערב בנושאים האלה.
--- סוף ציטוט ---
אוווו הנה המרצע יצא מן השק... על הגדולים הליטאים אין בכלל ספק... ועל הספרדים? מותר ללכלך חופשי. מדברים פה על גזענות נגד עמים אחרים, יש לנו עוד בשפע אצלנו בתוך העם.
zelhar:
--- ציטוט של: UM-96 על מאי 09, 2012, 14:22:41 ---אוווו הנה המרצע יצא מן השק... על הגדולים הליטאים אין בכלל ספק... ועל הספרדים? מותר ללכלך חופשי. מדברים פה על גזענות נגד עמים אחרים, יש לנו עוד בשפע אצלנו בתוך העם.
--- סוף ציטוט ---
ברור שיש גם רבנים ספרדים שמצניעים לכת. הרב מרדכי אליהו זצ"ל לדוגמא. אבל מה לעשות העובדה היא שהחצרות של הבאבות לא ידועות בתור מקומות צנועים במיוחד.
UM-96:
--- ציטוט של: zelhar על מאי 09, 2012, 15:56:52 ---ברור שיש גם רבנים ספרדים שמצניעים לכת. הרב מרדכי אליהו זצ"ל לדוגמא. אבל מה לעשות העובדה היא שהחצרות של הבאבות לא ידועות בתור מקומות צנועים במיוחד.
--- סוף ציטוט ---
אה ונטורי קרתא מה הם? מרוקאים כנראה...
לא צריך ללכת רחוק לבן גוריון שהרס את כל הספרדים שבאו לפה כולם דתיים. אחינו, בשרנו ודמנו האשכנזים התייחסו אלינו כנחותים בעוד הספרדים לא נפלו ואפילו עלו בתורתם על האשכנזים. הגר״ע שליט״א מרבה לדבר על הימים שהם היו בישיבת פורת יוסף 70 חבר׳ה והרגישו נחותים ליד ישיבות גדולות של אשכנזים כמו פוניבז׳ ומיר בהן היו כל אחת 500 איש בעוד היום הספרדים יכולים ללכת בגאווה ובראש מורם על כמות תלמידי החכמים והרבנים הקדושים שיש לנו.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה