יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
תלמידי חכמים - הרב פינטו שליט"א
אביר הקרנפים:
הרב בן ציון אבא שאול היה גדול עולם.
אבל למרות המיתוס הגדול שכל המרוקאים שבאו לפה היו כאלה צדיקים צדוקים, דווקא הבנתי הרבה שהרפורמה והשלטון הצרפתי בצפון אפריקה עשה לפחות חצי מהם "מזרוחניקעס". כאלה שמעורים בחברה, ריקודים, חיים...
כל מיני דברים שדעת חכמים לא ממש נוחה מהם.
האם אני סתם משמיץ ?
zelhar:
--- ציטוט של: UM-96 על מאי 09, 2012, 16:46:44 ---אה ונטורי קרתא מה הם? מרוקאים כנראה...
לא צריך ללכת רחוק לבן גוריון שהרס את כל הספרדים שבאו לפה כולם דתיים. אחינו, בשרנו ודמנו האשכנזים התייחסו אלינו כנחותים בעוד הספרדים לא נפלו ואפילו עלו בתורתם על האשכנזים. הגר״ע שליט״א מרבה לדבר על הימים שהם היו בישיבת פורת יוסף 70 חבר׳ה והרגישו נחותים ליד ישיבות גדולות של אשכנזים כמו פוניבז׳ ומיר בהן היו כל אחת 500 איש בעוד היום הספרדים יכולים ללכת בגאווה ובראש מורם על כמות תלמידי החכמים והרבנים הקדושים שיש לנו.
--- סוף ציטוט ---
אולי תכין לי רשימה שמונה את כל העדות והזרמים ביהדות ומקום לסמן וי או איקס ליד כל רשומה.
El Blanco:
נטורי קרתא? הבאבא פינטו תומך בקומוניסטים ששחטו יותר יהודים מאירן, חמאס וערפאת ביחד. על הדרך גם התכוון לרוץ על מקומו של שנלר בקדימה והביע תמיכה שאהידית ברבין ימ"ש ואמר שכל הצרות הם בגלל חיסולו. אבל צמאון לדם יהודי מותר רק לבוגדים ממוצא ספרדי.
El Blanco:
וכל מי שמכיר אותי בפורום יודע שאני האחרון שיתקוף יהודי בגלל עדתו. אני רוסי שקיבל על עצמו את מנהגי ספרד. אני נגד בוגדים ואנטישמיות, מכל עדה
אביר הקרנפים:
ומה עם "אל תטוש"?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה