על פי דבריך, לעולם תוכל קבוצה מסויימת להתאגד תחת כותרת מסויימת בארץ מסויימת ולדרוש הכרה מדינית.
...כמעט. שים לב להגדרה שלי: עם קיים במידה וקיימת התודעה שהוא קיים, אבל לא די בתודעה עצמית אלא דרושה תודעה חיצונית, ואני לא מדבר על הכרה רשמית של האו"ם אלא על הכרה רחבה. העם היהודי קיים כי הוא מוכר ככזה בעיני עצמו ובעיני אחרים. כך גם העם הפלסטיני. לא סביר שאנשים שהמשותף היחיד ביניהם זה אהבה לפאנטה אשכוליות, אנשים שאין להם מוצא משותף, הם אפילו לא מתגוררים ביחד ולא דוברים אותה שפה יתבעו הכרה כעם, למרות שפיסית, שום דבר לא ימנע מהם לעשות את זה. הם פשוט לעולם לא יקבלו הכרה רחבה. אין לי מושג מה ניסית להדגים בהמשך ההודעה - באלימות יש לטפל בנחישות, אם ניסית לרמוז שאני מצדיק את הטרור הפלסטיני, חפש מישהו אחר למכור לו את זה.
לעם הפלסטיני יש היסטוריה משותפת (גם אם היא קצרה או עלובה בעיניך), שפה משותפת (גם אם יש עוד עמים שדוברים אותה, הזכרתי כבר את האמריקאים, האירים והבריטים שדוברים אותה שפה), תרבות משותפת ושאיפה לאומית ברורה ומשותפת - כינון מדינת פלסטין בין הים לירדן שבירתה ירושלים. הם אמנם חלק מהאומה הערבית אך הם רואים עצמם כעם נפרד, והרוב המוחלט של אוכלוסיית העולם חולקים את ההשקפה הזאת.
עם מצרי? עם עיראקי?
ומה עם ערבים?
מה איתם באמת? איך האשה, ילדים, פרנסה? הכל טוב?
מצרים היא בכלל לא מונח מהשפה הערבית, אז איך יכול להיות מצרי ערבי?
תגיד אתה בסדר? מה הקשר בכלל? מצרים נכבשה על ידי הערבים המוסלמים איפשהו במאה השביעית, היו הגירות המוניות מחצי האי ערב וכיום רוב אוכלוסיית מצרים הוא ערבי ורק מיעוט הוא קופטי. הנה ככה יכול להיות מצרי ערבי.
זה פשוט עצוב איך שאנשים כמוכם נצמדים לכל מיני הגדרות עתיקות שאבד עליהם הקלח ואין להם שום שימוש או מובן בעולם המודרני כאילו הן תורה מסיני. סליחה, לא עצוב, מבדר.
זה כמו שאני אגיד שאני יהודי ופלשתינאי בעת ובעונה אחת (למקרה שלא ידעת - עד לפני 100 שנה המונח "פלשתינאי" התייחס בעיקר ליהודים תושבי פלשתינה).
לא ממש מעניין, תיקון, ממש לא מעניין אותי מה ציינה המילה "פלשתיני" לפני 100 שנה. זה היה. עבר. קאפוט. פיניטו. בוא תנסה להצטרף אלינו למאה ה 21, נשבע לך שנחמד פה. אתה - לא - פלשתינאי. השם הזה כיום מתייחס לעם אחר.
אשכנזים וספרדים נדדו ממקום למקום בגלל פרעות ורדיפות, ולשתי הקבוצות היה יותר מהמשותף מאשר שונה.
ואללה? מראה שונה, שפה שונה, תרבות שונה לחלוטין, היסטוריה שונה, ורק דת משותפת.
אפילו האשכנזים היהירים ביותר לא יכולים להגיד שהספרדים הם בני עם אחר.
הוא שאמרתי. אנחנו עם אחד כי אנחנו מוכרים ככזה, בעיני עצמנו ובעיני אחרים. לא משום סיבה אחרת.
פעם אחת ולתמיד תסביר לנו מה זו "תודעה סורית"? (או כל תודעה אחרת שהערבי המציא לעצמו זולת התודעה הערבית?)
תודעה פלסטינית לדוגמא - אומר שאם תלך אל הפלסטיני המצוי, הוא יגיד לך שהוא פלסטיני, כך גם אביו ואמו והוא רואה את עתידו בפלסטין. וגם רוב האנשים בעולם יגידו לך שהוא פלסטיני. התודעה קיימת.
כמו שציינתי מוקדם יותר בדיון הזה - אפילו הערבים בעצמם הודו ברבות השנים שחלוקתם למדינות רבות (22 נכון לעכשיו) הם מסיבות פוליטיות בלבד (ויש להם סיבה טובה לכך - אין שום סיבה שבעולם שאומה המונה 400 מליון איש תחלוש על שטח ענקי וגדול פי 3 מסין שמונה מיליארד ומאתיים מליון בני אדם).
כל כך אופייני, בטח מצאת שני ערבים שאמרו את זה והחלטת שהם מדברים בשם כל הערבים עלי אדמות. באמת נראה לך שככה העולם עובד? שמישהו יושב באו"ם ואומר "המממ יש רק 400 מליון ערבים ויש להם יותר מדיי שטח, אני מציע שנגרש כמה ערבים מפה ומשם כדי לאזן..." כאילו, באמת? אתה חושב שמישהו מחלק את השטח לפי גודל העמים?
כמו שאמרתי מקודם - החלוקה הפנימית בתוך האומה הערבית הגדולה (זה אתה בעצמך אמרת) היא חלוקה לשבטים ולא לאומות.
דווקא הפלסטינים מתייחסים לעצמם כעם. מה הבעיה? עניין של רזולוציה. יש לך את הגזע הלבן שבתוכו יש לך נורדים, סלאביים ומזרח תיכוניים. אז בתוך האומה הערבית יש לך את העם הפלסטיני, הסורי, העיראקי... אז תקרא לזה שבטים אם זה מה שעושה לך את זה, איך זה משנה?