כתב נושא: סוגיות שעולות כאן לגבי קיום-אי-קיום של העם הפלסטיני...(נלקח מפורום אחר)  (נקרא 11529 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ההבדל בין אמריקאי מאלאבאמה לבין אמריקאי ניו יורקי הוא עצום. לפעמים הם אפילו לא מבינים אחד את השני בגלל הניב. ההבדל בשפה גדול לפחות כמו ההבדל בין אמריקאי לבריטי. שלא לדבר על ההבדל במנטליות. לעומת זאת ההבדל בין בריטי לאירי לא גדול בכלל. תראה עד כמה ההגדרות לעמים הן גמישות ותלויות תודעה.

אני לא אומר שההגדרה שלך ליהודי לא נכונה, אני רק שואל אם זאת ההגדרה שלך. כי זו הגדרה משונה. אני לא נחשב ליהודי ע"פ ההגדרה הזו. כמו כן במדינת ישראל ישנו רק מיעוט קטן של יהודים. וגם, כמה יהודים לשיטתך נרצחו בשואה? הרבה פחות משישה מיליון, זה בטוח, כי רוב היהודים בגרמניה היו מתבוללים לחלוטין.

אישית, ממש לא דחוף לי שיזהו שאני יהודי ממבט ראשון. אם דחוף לך יותר נוח פשוט לשים על עצמך שלט לא?

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
וקצת לרענן את הזיכרון - שימו לב לערבי שאומר בקולו שלו ש"אין עם פלסטיני אלא יש אומה ערבית".

ערבי בעצמו מודה בזה, ומדהים שעדיין ישנם שמאלנים שמנסים לשכנע את הערבי שדווקא יש עם כזה (שימו לב לשמאלנים שבסרטון).

אז קצת לרענן את הזכרון, יהודי אומר בקולו שלו שאין עם יהודי:

!

יהודי בעצמו מודה בזה! ועוד פרופסור. על כל פלסטיני שטוען שאין עם פלסטיני אני יכול להביא 10 יהודים שטוענים שאין עם יהודי. ההתעקשות שלכם מצחיקה.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
אז קצת לרענן את הזכרון, יהודי אומר בקולו שלו שאין עם יהודי:

!

יהודי בעצמו מודה בזה! ועוד פרופסור. על כל פלסטיני שטוען שאין עם פלסטיני אני יכול להביא 10 יהודים שטוענים שאין עם יהודי. ההתעקשות שלכם מצחיקה.
בוא תלמד על ההבדל ה"קטן" שבין שלמה זנד לבין עזמי בשארה.

עזמי בשארה הוא ערבי שגאה על היותו ערבי (ובצדק. זה העם שאליו הוא משתייך), ואילו שלמה זנד הוא יהודון שסביר להניח שהיה משתף פעולה עם האייזנצגרופן אם היה חי בתקופת השואה.

אתה באמת רוצה לעשות את ההשוואה הזאת?

תנסה לראות את זה מהצד (לא כישראלי) - יהודי שונא ישראל יגיד לך שאין עם יהודי, אך ערבי גאה יגיד לך שאין עם פלסטיני.
למי תאמין?
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
ההבדל בין אמריקאי מאלאבאמה לבין אמריקאי ניו יורקי הוא עצום. לפעמים הם אפילו לא מבינים אחד את השני בגלל הניב. ההבדל בשפה גדול לפחות כמו ההבדל בין אמריקאי לבריטי. שלא לדבר על ההבדל במנטליות. לעומת זאת ההבדל בין בריטי לאירי לא גדול בכלל. תראה עד כמה ההגדרות לעמים הן גמישות ותלויות תודעה.

יש גם הבדלים גדולים בין הניב של הערבי החי במצרים לבין הערבי שחי בעיראק.
אז מה? - זה עדיין לא הופך אותם לבני עמים שונים.

יש גם הבדלים אצלנו בין ההגייה הספרדית לבין ההגייה האשכנזית (מה שבא לידי ביטוי באופן הכי ברור בקריאת התורה), ועדיין - כולנו בני עם אחד.

יש גם הבדלי מנהגים בין ספרדים לאשכנזים, בדיוק כמו הבדלי המנהגים בקרב השבטים השונים בקרב הערבים, ועדיין - היהודים הם עם אחד והערבים הם עם אחד.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
בסופו של דבר היית כולל את האירי והאנגלי תחת ההגדרה של בריטי. ולכן הם כל כך דומים.
אבל הקרבה בין אמריקאי מאלאבאמה לאמריקאי מניו יורק גדולה יותר.
אתה יכול לחפש את ההבדלים, אבל בשורה התחתונה עדין לא מצאת לי הבדיל בין ערבוש ששורץ בארץ ישראל לבין ערבוש שחי בסוריה.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
נדב, מצידי שיהיו עם אחר, שיהיה להם שמות לעמים שלהם מפה ועד להודעה חדשה, אבל שלא יתפסו שם של עם קיים.
פלשתינה יהודית וכך גם הפלשתינאים.
השם הזה תמיד היה מקושר אלינו ואך ורק אלינו.
הערבים אימצו לעצמם את הזהות שלנו כחלק מעלילת הדם כדי לדרוש את אדמותנו החוקיות.
אני לא אתפלא אם הם למדו את זה מהנאצים ב"כבודם" ובעצמם, הרי ידוע שהיה ביניהם קשר הדוק מאוד.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ציטוט
יש גם הבדלים גדולים בין הניב של הערבי החי במצרים לבין הערבי שחי בעיראק.
אז מה? - זה עדיין לא הופך אותם לבני עמים שונים.

אופס! זה כן. העם המצרי והעם העיראקי (חלק מהמצרים בכלל לא ערבים אגב). כמו שיש הבדל בין העם הפלסטיני לעם הסורי. זה אתה החלטת להתעלם מהחלוקה הפנימית בתוך האומה הערבית הגדולה, אף אחד אחר לא מכיר בזהפרט לקמצוץ, וזה בדיוק מה שאני סותר כאן.

ציטוט
יש גם הבדלים אצלנו בין ההגייה הספרדית לבין ההגייה האשכנזית (מה שבא לידי ביטוי באופן הכי ברור בקריאת התורה), ועדיין - כולנו בני עם אחד.

הנקודה שלי בדיוק. לגבי קיומו של "העם היהודי"... אז למה באמת שלא נתייחס לאשכנזים וספרדים כעמים שונים? ההיסטוריה שלהם ב 2000 שנה האחרונות שונה לחלוטין, המראה שונה, ההגייה שונה, התרבות שונה, הכל.

תפנים. בחלוקה שלנו לעמים אין שום דבר "טבעי" או "אובייקטיבי". לעיתים תרבויות שונות לחלוטין זו מזו הן בכפיפה תחת עם אחד, ותרבויות קרובות מאד הן שני עמים שונים. הסיבה שיהודים אשכנזים וספרדים הם עם אחד היא שהתודעה שלהם היא של עם אחד, וזו גם הסיבה שיש עם פלסטיני, עם סורי וכו'.

ציטוט
בסופו של דבר היית כולל את האירי והאנגלי תחת ההגדרה של בריטי. ולכן הם כל כך דומים.

לא ממש, העם האירי רואה עצמו כאומה נפרדת.

ציטוט
אבל הקרבה בין אמריקאי מאלאבאמה לאמריקאי מניו יורק גדולה יותר.

לא נכון.  איזו קרבה בדיוק? הבדלי מנטליות עצומים, אידיאולוגיה שונה, דתיות לעומת חילוניות, המוזיקה שונה, האוכל שונה, היחס לגזע שונה. הדבר היחיד המאחד את האומה האמריקאית בכפיפה אחת היא תודעה לאומית שהם שייכים לאותו העם.

ציטוט
אתה יכול לחפש את ההבדלים, אבל בשורה התחתונה עדין לא מצאת לי הבדיל בין ערבוש ששורץ בארץ ישראל לבין ערבוש שחי בסוריה.

ההבדל הוא שערבי שחי בסוריה שייך לעם הסורי, והוא בעל תודעה סורית, והערב י החי בשטחים שייך לעם הפלסטיני ובעל תודעה פלסטינית. שניהם מוכרים ככאלה בעיני עצמם ובעיני אחרים. מעבר לזה לא צריך שום הבדל אחר, למרות שיש הבדלים בתרבות, באוכל, במוזיקה, וכמובן הבדלים גאוגרפיים.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
על פי דבריך, לעולם תוכל קבוצה מסויימת להתאגד תחת כותרת מסויימת בארץ מסויימת ולדרוש הכרה מדינית.

למחרת תקום קבוצת שותי פאנטה אשכוליות, דובר הקבוצה יספר שהם אומה. נכון שפאנטה אשכוליות קיים רק מספר מועט של שנים, אבל למרות כל זאת, הם מאוחדים ויש להםתודעה לאומית. לכם הם צריכים להקים מדינה בלי קשר לעובדה שהתפוצה שלהם היא על פני מדינות קיימות.

אנשי הפאנטה לא ירצחו חלילה ילדים. אבל הם יתיזו פאנטה על אנשים ברחוב ויחסמו כבישים בעזרת מדורות של בקבוקים ריקים. אדם שיצא לתומו לעמל יומו, יצטרך לרוץ להחליף בגדים ולהתקלח לאחר שנשפך עליו הנוזל המוגז והדביק. מפכ"ל המשטרה יורה לנהוג באיפוק ולא להעמיד לדין את מתיזי הפאנטה ומבעירי המדורות למרות מעשי התקיפה והנזקים הכספיים, על מנת שלא להסלים את המצב.
הלא קבוצת שותי פאנטה אשכוליות הם אומה אחת, אחידה, בעלת תודעה משותפת הנאנקת תחת עולם האכזרי של שותי הקולה והאייסטי...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אופס! זה כן. העם המצרי והעם העיראקי (חלק מהמצרים בכלל לא ערבים אגב). כמו שיש הבדל בין העם הפלסטיני לעם הסורי. זה אתה החלטת להתעלם מהחלוקה הפנימית בתוך האומה הערבית הגדולה, אף אחד אחר לא מכיר בזהפרט לקמצוץ, וזה בדיוק מה שאני סותר כאן.
עם מצרי? עם עיראקי?
ומה עם ערבים?
מצרים היא בכלל לא מונח מהשפה הערבית, אז איך יכול להיות מצרי ערבי?
כמו שאמרתי מקודם - החלוקה הפנימית בתוך האומה הערבית הגדולה (זה אתה בעצמך אמרת) היא חלוקה לשבטים ולא לאומות.
הסורי יכול להגר לעיראק והוא יהיה שם ערבי כיתר אחיו, ולהיפך.

זה כמו שאני אגיד שאני יהודי ופלשתינאי בעת ובעונה אחת (למקרה שלא ידעת - עד לפני 100 שנה המונח "פלשתינאי" התייחס בעיקר ליהודים תושבי פלשתינה).

אז אם אני פלשתינאי, אז איך נגדיר את הערבים תושבי פלשתינה? (הרי לא יכול להיות ששני עמים שונים שייכים לאותו לאום, נכון?)

הנקודה שלי בדיוק. לגבי קיומו של "העם היהודי"... אז למה באמת שלא נתייחס לאשכנזים וספרדים כעמים שונים? ההיסטוריה שלהם ב 2000 שנה האחרונות שונה לחלוטין, המראה שונה, ההגייה שונה, התרבות שונה, הכל.
ממש לא.
אשכנזים וספרדים נדדו ממקום למקום בגלל פרעות ורדיפות, ולשתי הקבוצות היה יותר מהמשותף מאשר שונה.
היו אפילו מסעות מתועדים של אשכנזים לצפון אפריקה ואתיופיה כדי לפגוש קהילות יהודיות שחיו במקום (איזה אינטרס יכול להיות ליהודי "לבן" לעבור מסע של ימים כדי לפגוש ביהודים "שחורים"?).

כמו שאמרתי מקודם - ההגייה והמראה הם דברים שנרכשו במשך מאות שנים, אבל בסופו של דבר המהות היא אחת - כולם בני העם הישראלי (אתנית, תרבותית, ודתית).

אפילו האשכנזים היהירים ביותר לא יכולים להגיד שהספרדים הם בני עם אחר.

ההבדל הוא שערבי שחי בסוריה שייך לעם הסורי, והוא בעל תודעה סורית, והערב י החי בשטחים שייך לעם הפלסטיני ובעל תודעה פלסטינית. שניהם מוכרים ככאלה בעיני עצמם ובעיני אחרים. מעבר לזה לא צריך שום הבדל אחר, למרות שיש הבדלים בתרבות, באוכל, במוזיקה, וכמובן הבדלים גאוגרפיים.
פעם אחת ולתמיד תסביר לנו מה זו "תודעה סורית"? (או כל תודעה אחרת שהערבי המציא לעצמו זולת התודעה הערבית?)
אפילו את השם של הארץ שלהם (סוריה) הם לא יכולים לבטא כמו שצריך (ובצדק. סוריה היא שם יווני בכלל ולא ערבי).

היעלה על הדעת שעם מסויים לא יכול להגות את שמו בצורה נכונה?

כמו שציינתי מוקדם יותר בדיון הזה - אפילו הערבים בעצמם הודו ברבות השנים שחלוקתם למדינות רבות (22 נכון לעכשיו) הם מסיבות פוליטיות בלבד (ויש להם סיבה טובה לכך - אין שום סיבה שבעולם שאומה המונה 400 מליון איש תחלוש על שטח ענקי וגדול פי 3 מסין שמונה מיליארד ומאתיים מליון בני אדם).

ה"עיראקים" לדוגמא יכלו בקלות להיקרא בבלים (וכנראה שכמה מטומטמים היו אוכלים את זה בתיאבון).

מנותק יורם שפטל שולט

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • מוות לערכים
קחו כדוגמא את קטלוניה, לקטלונים אין היסטוריה כל כך שונה, אין להם שפה כל כך שונה וגם תרבות כל כך שונה. אבל הם כן כולם רואים עצמם כעם. עכשיו הדבר המצחיק של הסיפור הוא שבית המשפט בספרד "קבע" שהקטלונים הם לא עם ולכן אין להם זכות למדינה.
למרות שהקטלונים רואים עצמם כעם נפרד...אתם קולטים איזה הזוי זה?
שבית משפט קובע לעם שלם הגדרה עצמית??

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
קחו כדוגמא את קטלוניה, לקטלונים אין היסטוריה כל כך שונה, אין להם שפה כל כך שונה וגם תרבות כל כך שונה. אבל הם כן כולם רואים עצמם כעם. עכשיו הדבר המצחיק של הסיפור הוא שבית המשפט בספרד "קבע" שהקטלונים הם לא עם ולכן אין להם זכות למדינה.
למרות שהקטלונים רואים עצמם כעם נפרד...אתם קולטים איזה הזוי זה?
שבית משפט קובע לעם שלם הגדרה עצמית??
קודם כל אני מניח שאתה לא באמת יודע את ההסטוריה ואת המוצא האתני השונה של הקטאלונים (אם קיים כזה), אז אני לא מתייחס לדברים שאיני בקיא בהם.
אם אתה בקיא בהסטוריה של הקטאלונים, אזי כדאי שתעלה כאן קישורים ותסקיר קצר, אך אם אין לך בקיאות מינימלית בדבר, אז אין מקום להשוואה.

בנוגע לערבים אין ספק שמדובר באומה אחת גדולה שמורכבת משבטים, ופיצולם למדינות היא אך ורק מסיבות פוליטיות וכמובן רצונן של משפחות מויימות לשלוט על תא שטח מסויים.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ציטוט
על פי דבריך, לעולם תוכל קבוצה מסויימת להתאגד תחת כותרת מסויימת בארץ מסויימת ולדרוש הכרה מדינית.

...כמעט. שים לב להגדרה שלי: עם קיים במידה וקיימת התודעה שהוא קיים, אבל לא די בתודעה עצמית אלא דרושה תודעה חיצונית, ואני לא מדבר על הכרה רשמית של האו"ם אלא על הכרה רחבה. העם היהודי קיים כי הוא מוכר ככזה בעיני עצמו ובעיני אחרים. כך גם העם הפלסטיני. לא סביר שאנשים שהמשותף היחיד ביניהם זה אהבה לפאנטה אשכוליות, אנשים שאין להם מוצא משותף, הם אפילו לא מתגוררים ביחד ולא דוברים אותה שפה יתבעו הכרה כעם, למרות שפיסית, שום דבר לא ימנע מהם לעשות את זה. הם פשוט לעולם לא יקבלו הכרה רחבה. אין לי מושג מה ניסית להדגים בהמשך ההודעה - באלימות יש לטפל בנחישות, אם ניסית לרמוז שאני מצדיק את הטרור הפלסטיני, חפש מישהו אחר למכור לו את זה.

לעם הפלסטיני יש היסטוריה משותפת (גם אם היא קצרה או עלובה בעיניך), שפה משותפת (גם אם יש עוד עמים שדוברים אותה, הזכרתי כבר את האמריקאים, האירים והבריטים שדוברים אותה שפה), תרבות משותפת ושאיפה לאומית ברורה ומשותפת - כינון מדינת פלסטין בין הים לירדן שבירתה ירושלים. הם אמנם חלק מהאומה הערבית אך הם רואים עצמם כעם נפרד, והרוב המוחלט של אוכלוסיית העולם חולקים את ההשקפה הזאת.

ציטוט
עם מצרי? עם עיראקי?
ומה עם ערבים?

מה איתם באמת? איך האשה, ילדים, פרנסה? הכל טוב?

ציטוט
מצרים היא בכלל לא מונח מהשפה הערבית, אז איך יכול להיות מצרי ערבי?

תגיד אתה בסדר? מה הקשר בכלל? מצרים נכבשה על ידי הערבים המוסלמים איפשהו במאה השביעית, היו הגירות המוניות מחצי האי ערב וכיום רוב אוכלוסיית מצרים הוא ערבי ורק מיעוט הוא קופטי.  הנה ככה יכול להיות מצרי ערבי.

זה פשוט עצוב איך שאנשים כמוכם נצמדים לכל מיני הגדרות עתיקות שאבד עליהם הקלח ואין להם שום שימוש או מובן בעולם המודרני כאילו הן תורה מסיני. סליחה, לא עצוב, מבדר.

ציטוט
זה כמו שאני אגיד שאני יהודי ופלשתינאי בעת ובעונה אחת (למקרה שלא ידעת - עד לפני 100 שנה המונח "פלשתינאי" התייחס בעיקר ליהודים תושבי פלשתינה).

לא ממש מעניין, תיקון, ממש לא מעניין אותי מה ציינה המילה "פלשתיני" לפני 100 שנה. זה היה. עבר. קאפוט. פיניטו. בוא תנסה להצטרף אלינו למאה ה 21, נשבע לך שנחמד פה. אתה - לא - פלשתינאי. השם הזה כיום מתייחס לעם אחר.

ציטוט
אשכנזים וספרדים נדדו ממקום למקום בגלל פרעות ורדיפות, ולשתי הקבוצות היה יותר מהמשותף מאשר שונה.

ואללה? מראה שונה, שפה שונה, תרבות שונה לחלוטין, היסטוריה שונה, ורק דת משותפת.

ציטוט
אפילו האשכנזים היהירים ביותר לא יכולים להגיד שהספרדים הם בני עם אחר.

הוא שאמרתי. אנחנו עם אחד כי אנחנו מוכרים ככזה, בעיני עצמנו ובעיני אחרים. לא משום סיבה אחרת.

ציטוט
פעם אחת ולתמיד תסביר לנו מה זו "תודעה סורית"? (או כל תודעה אחרת שהערבי המציא לעצמו זולת התודעה הערבית?)

תודעה פלסטינית לדוגמא - אומר שאם תלך אל הפלסטיני המצוי, הוא יגיד לך שהוא פלסטיני, כך גם אביו ואמו והוא רואה את עתידו בפלסטין. וגם רוב האנשים בעולם יגידו לך שהוא פלסטיני. התודעה קיימת.

ציטוט
כמו שציינתי מוקדם יותר בדיון הזה - אפילו הערבים בעצמם הודו ברבות השנים שחלוקתם למדינות רבות (22 נכון לעכשיו) הם מסיבות פוליטיות בלבד (ויש להם סיבה טובה לכך - אין שום סיבה שבעולם שאומה המונה 400 מליון איש תחלוש על שטח ענקי וגדול פי 3 מסין שמונה מיליארד ומאתיים מליון בני אדם).

כל כך אופייני, בטח מצאת שני ערבים שאמרו את זה והחלטת שהם מדברים בשם כל הערבים עלי אדמות. באמת נראה לך שככה העולם עובד? שמישהו יושב באו"ם ואומר "המממ יש רק 400 מליון ערבים ויש להם יותר מדיי שטח, אני מציע שנגרש כמה ערבים מפה ומשם כדי לאזן..." כאילו, באמת? אתה חושב שמישהו מחלק את השטח לפי גודל העמים?

ציטוט
כמו שאמרתי מקודם - החלוקה הפנימית בתוך האומה הערבית הגדולה (זה אתה בעצמך אמרת) היא חלוקה לשבטים ולא לאומות.

דווקא הפלסטינים מתייחסים לעצמם כעם. מה הבעיה? עניין של רזולוציה. יש לך את הגזע הלבן שבתוכו יש לך נורדים, סלאביים ומזרח תיכוניים. אז בתוך האומה הערבית יש לך את העם הפלסטיני, הסורי, העיראקי... אז תקרא לזה שבטים אם זה מה שעושה לך את זה, איך זה משנה?

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
ואם מחר כל הכושים שהיו לצרפת יחליטו שהם עם, כי הם מדברים איזה ניב של כושים והם גרים שם תקופת מה?
אני לא יודע על איזו תרבות אתה מדבר. אבל אין שום תרבות שמייחדת את הערבושים בארץ ישראל ועושה אותם שונים מכל ערבוש אחר.
לערבושים פה בארץ יש את אותה תרבות כמו כל הערבושים. אותה שפה כמו כל הערבושים, ואותה שאיפה כמו כל הערבושים. לחסל את היאהוד ובו בזמן לחיות על חשבון היאהוד.
כמו כן שואפים כל הערבושים להחיל את שלטונו של צלאח א דין על כל העולם.
מזה שנים חולמים מנהיגים מוסלמים שונים להיות הגלגול של צלאח א דין ולאחד תחת מנהיגותם את כל העולם הערבי/מוסלמי. זה היה נאצר שחלם לעשות את זה על ידי שיחסל את ישראל. היה את סאדם, עכשיו זה אחמדיניג'אד, היה את קדאפי...
אבו מאזן הוא דג רקק עלוב.

הערבושים זוכים להכרה בינלאומית מטעמי אנטישמיות בלבד. אילו מהגרים ערבושים היו מבקשים הכרה לאומית על זכותם באוטונומיה בשכונה מסויימת בניו יורק בה הם נקבצו וגרים שם במשך כמה עשרות שנים, אחרי שבוע לא היה נשאר שם ערבוש בריא אחד.
עוד לפני שהצבא היה מגיע, היו מגיעים לשם כל מיני ברנשים אמריקאים חביבים ובריאים בנפשם, ברדסים של KKK על ראשם ואוסף כלים שימושים בידם...
מישהו מפקפק שזה מה שהיה קורה שם?

רק פה הם יכולים לעשות מה שבא להם... לרצוח את הילדים שלנו, להביא זרים מוחלטים מקצה העולם שיפצעו את הקצינים שלנו...
ואנחנו? אנחנו עומדים שפלי רוח ונדכאים מול אוסף בוגדים ששופטים ומשעים ומצרים את צעדיהם של כל היהודים שהגנו על עצמם, בבית שלהם, מפני טרוריסטים. שי דרומי, הנהג הדורס, שלום אייזנר, יורם שקולניק וכו'..

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
נדב - כתבת כל כך הרבה ובעצם לא הוכחת דבר.

אתה טוען שה"פלסטינים" מוכרים בעולם כעם, אך מי בעצם מכיר בהם כעם?

הייתה להם דרישה עד לא מזמן להכרה מצד האו"ם ולמרות כל חזיונות הבלהות של התעמולה השמאלנית הם נחלו מפלה קשה וכואבת (האומנם מכירים בהם כעם?).

עד עתה לא הבאת לנו כאן שום דוגמא לתודעה "סורית", עיראקית", "מצרית", ובמיוחד "פלסטינית".

התודעה שלנו היא התורה. היא מה שעשתה אותנו לעם והיא מה שהחזיקה את העם היהודי 2000 שנות גלות כעם (למרות הבדלים כאלה ואחרים).

נסיון יפה של מלל רב ומוגזם, אך לפעמים די במשפט אחד קצר ומהותי מאשר מלל רב שלא אומרדבר.

מנותק RMK

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
  • לא להיכנע לסחטנות הערבית, לחזור לארץ המובטחת!
נדב, יש המון הבדל בין הספרדים לקטאלנים, השפה באמת דומה(אבל גם עברית וערבית דומות זה לא אומר שהיהודים והערבים הם אותו עם).
הקטאלנים הם צאצאים של שבטים גרמאניים(האבות הקדמונים של הגרמנים) בהתבוללות עם יוונים קדמונים.
עם זאת הספרדים הם צאצאים של קלטים,פינקים, רומאים וגם יוונים שזה הקשר האתני שלהם לקטאלנים אך בניגוד לקטאלונים אין להם קשר לשבטים הגרמאניים(בעוד לקטאלונים אין קשר אתני פיניקי, קלטי ורומאי).
גם היסטוריה יש להם שונה מאוד מלספרדים, בימי הביניים הייתה להם ממלכה נפרדת מן הממלכה הספרדית, עד שנכבשה  ע"י פיליפה החמישי במאה ה18 לספה"נ.
"וְשַׁתִּי אֶת-גְּבֻלְךָ, מִיַּם-סוּף וְעַד-יָם פְּלִשְׁתִּים, וּמִמִּדְבָּר, עַד-הַנָּהָר: כִּי אֶתֵּן בְּיֶדְכֶם, אֵת יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ, וְגֵרַשְׁתָּמוֹ, מִפָּנֶיךָ." (שמות כ"ג 31)

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
נדב - כתבת כל כך הרבה ובעצם לא הוכחת דבר.

אתה טוען שה"פלסטינים" מוכרים בעולם כעם, אך מי בעצם מכיר בהם כעם?

הייתה להם דרישה עד לא מזמן להכרה מצד האו"ם ולמרות כל חזיונות הבלהות של התעמולה השמאלנית הם נחלו מפלה קשה וכואבת (האומנם מכירים בהם כעם?).

עד עתה לא הבאת לנו כאן שום דוגמא לתודעה "סורית", עיראקית", "מצרית", ובמיוחד "פלסטינית".

התודעה שלנו היא התורה. היא מה שעשתה אותנו לעם והיא מה שהחזיקה את העם היהודי 2000 שנות גלות כעם (למרות הבדלים כאלה ואחרים).

נסיון יפה של מלל רב ומוגזם, אך לפעמים די במשפט אחד קצר ומהותי מאשר מלל רב שלא אומרדבר.

את הדבר הכי חשוב לא אמרת, יש כבר עם פלסטיני...זה היהודים.
זה בסך הכל עוד שם או שם נרדף לנו שהערבים גנבו.
אנחנו היינו ידועים בתור פלסטינים עוד מימי הרודוטוס (זה הכי אחורה שאני מכיר), הערבים גנבו לנו את הזהות בעידוד האו"ם והבריטים האנטישמיים.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
גם השואה נעשתה בהעלמת עין ובשיתוף פעולה של המון אומות גויים.
רק לאחר מכן קמו יפי הנפש והתביישו כלפי חוץ. אז בא תור הזהב של סרטי שואה שסוחטים דמעות תנין מכל הצבועים והצדקנים שנהנים לרחם ולהזדעזע מעל ארוחות הגורמה וחיי התפנוקים שלהם ובינתיים לקנות מוצרים שנעשים על ידי ילדים מזי רעב במזרח הרחוק ולשלוח את כל היהודים בארץ ישראל לאבדון...

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק יורם שפטל שולט

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • מוות לערכים
מה שאתם לא מבינים שזה לא משנה ולא על זה מדובר.

לא, הפלסטינים הם לא עם אתני כמו היהודים או הצרפתים.
כמובן שלא.
אבל הם כן חלק נפרד משאר הערבים, וזו השורה התחתונה.
הם עם מבחינה של הגדרה עצמית.

אם הכושים בברוקלין "יחליטו" שהם עם נפרד ושהם רוצים מדינה שם הם לא יקבלו, כי ברוקלין היא בריבונות ארה"ב.

אבל, יהודה והשומרון לא בריבונות ישראלית. כי אז תהיה מדינה דו לאומית.

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
יש"ש: מצידי שיהיו עם, אין לי בעיה עם זה, הבעיה שלי התחילה ברגע שהם אימצו לעצמם את הזהות שלנו וגנבו לנו אותה.
אנחנו הפלשתינאים האמיתיים...זה היה השם כינוי שלנו, לא שלהם, בעזרת השם הזה הם נלחמים בנו ומנצחים בתשקורת הבין לאומית.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מה שאתם לא מבינים שזה לא משנה ולא על זה מדובר.

לא, הפלסטינים הם לא עם אתני כמו היהודים או הצרפתים.
כמובן שלא.
אבל הם כן חלק נפרד משאר הערבים, וזו השורה התחתונה.
הם עם מבחינה של הגדרה עצמית.

אם הכושים בברוקלין "יחליטו" שהם עם נפרד ושהם רוצים מדינה שם הם לא יקבלו, כי ברוקלין היא בריבונות ארה"ב.

אבל, יהודה והשומרון לא בריבונות ישראלית. כי אז תהיה מדינה דו לאומית.
אם נמשיך בדרך הנוכחית נהיה מדינה רב לאומית (ולא רק דו לאומית) בתחומי ה"קו הירוק" (2 מליון פלוס של זרים יעשו את העבודה בתוך עשור).

הפיתרון הוא היפרדות, וככל שנגיד אותה בכמה שיותר פורומים כך זה יחלחל (בדיוק כמו שהשקר הפלסטיני חילחל בהצלחה במשך העשורית האחרונים).

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
יהודה ושומרון בריבונות ישראלית. ולאט לאט הריבונות מתפרקת בגלל בוגדים רשעים שמשתפים פעולה עם סיפורי הסבתא הפלסטלנאים.

צבא יהושע עוד יחזור!