יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הרב ישראל אריאל במכתב: עלו להר(הבית)
אביר הקרנפים:
כמה שאתה מזכיר את הרמב"ם לא רלוונטי. בגלל שהרמב"ם עצמו כותב שאין קובעים מקום מזבח אלא על פי נביא ובית דין. ומשעה שאין נביא ובית דין לא קבעת מקום מזבח. ואם לא קבעת מקום מזבח, לא קבעת איפה השטח שאתה מקבל עליו כרת.
ולכן בבית שני החלו את ההקרבה לפני שבית המקדש היה בנו. כי היה להם נביא והיה להם בית דין ואפר פרה אדומה.
המצב כיום בהר הבית מגוחך. בשעתו התווכחתי על כך עם יוסף בנימין והבאתי מקורות ותשובות שכתבו שהיו מעטים ביותר שהתירו וכל השאר מחו בידם ואסרו.
ואילו הייתם נכנסים כדי להפיל את השיקוץ המתנוסס על הר הבית, הטיעון של טומאה הותרה לבניין ובדק הבית היה תקף. היות וזה רק נסיונות דווקאיים להראות שגם אנחנו שם, נסיונות שבפועל לא מצדיקים את עצמם, אין בכך שום קשר לבדק הבית או להקרבת קרבנות. אולי אתה גם רוצה להקריב שם קרבן בלי נביא ובית דין, בטומאה שהותרה בציבור ושלל תירוצים ?
כשאתה אומר שאין ברצוני לעשות. אתה מתכוון שאין ברצוני לשים שם מטען נפץ ולסלק משם את המסגד? כן... אין ביכולתי אפילו רציתי. יש רב שיאמר לך לעשות כזה דבר? לא. אז בפועל, זה לא עושה מקדש. זה רק עושה פוזות.
אז אולי לא עליתי להר הבית בעצמי, כי אי יודע שאני מסתכן באיסור כרת. ואני יודע שרבו האוסרים מן המתירים, וכפי שכתבתי, יחיד ורבים הלכה כרבים. אז הם מסתכנים בתקיפות ומעצרים. זה אומר שזה כשר מבחינת ההלכה? זה אומר שהם עושים את זה בראש מורם? אחרי זה רואים אותם בוכים באידיש שאפילו לא אמרו מילה וכבר כיסחו אותם. אז... איפה פה הירושה והשיבה שלך ? לא.. זה לא זה.
ו..כן. כמו שאמרתי, חוטא ומחטיא. היות ואין לך נביא ובית דין, אינך יכול לבנות את בית המקדש ולחדש את עבודתו. ההתרוצצות על ההר בלי נביא שיקבע מקום מזבח ויגיד לך לאיפה מותר ולאיפה אסור, פסולה. ההתרוצצות על ההר בלי שיש לך אפילו סיכוי לבנות בית מקדש, פסולה. נסיון לגרום לאחרים לחטוא עמך, כפי שאמרתי. חוטא ומחטיא!
ההשוואה בין הרב קוק לגורן בזויה.
הרב קוק חלק על החזון איש והרב מבריסק וחשב שהמדינה הולכת להיות אתחלתא דגאולה. לבסוף התברר שהחזון אי"ש והרב מבריסק צדקו.
גורן הלך ראש בראש עם ההלכה כדי להוכיח שהוא צודק וחיתן ממזרים.
אמא שלי שגדלה בבית שלא היה הכי "שחור", סיפרה לי שבילדותה היו שרים "ציון הלא תתביישי, הלא תתביישי שגורן רב ראשי"...
אף אחד לא חותך מצוות שתלויות במקדש. למה אתה לא מביא ביכורים? אומרת ההלכה שאם אין מזבח אין ביכורים. מאחר ואין מזבח, אתה לא מביא ביכורים. ביטלת את המצווה? לא. אתה פשוט מחכה שיהיה לנו נביא שיגלה לנו מקום מזבח ויבנה בית מקדש. עד אז, אתה לא מקיים אף מצווה שקשורה במקדש. אף מצווה.
וזה בלי להזכיר את דעת רש"י ועוד רבים אחרים שבית המקדש עתיד לרדת משוכלל משמיים ולא בידי אדם. לדעתך רש"י היה נוצרי?
יוחאי:
בס"ד
אתה חצוף ומחוצף שמוציא שם רע לתלמידי חכמים עצומים!
אתה כל הזמן אומר בחוצפתך שהרב גורן כביכול חיתן ממזרים חלילה, זה דבר חמור להגיד! אתה לא יכול להגיד דבר כזה אל ת"ח עצום בלי להביא הוכחות, גם אני יוכל להגיד על כל רב מה שבא לי, אבל אתה צריך להוכיח ולא סתם לומר שהוא חיתן ממזרים! הזהר בגחלתן!
אבל אנחנו כבר מכירים אנשים כמוך, מי שלא חושב כמו רבך או כמו החוג שלך, אז הוא לא שייך ל"יהדות הנאמנה".... ממש אופייני, אבל תגובות ענייניות - אין!
עכשיו אני רוצה שתוכיח שהרב גורן זצ"ל חיתן ממזרים, אם לא תוכיח את פשוט חצוף ומחוצף שבודה דברים מליבו או ששומע דברים חמורים על תלמידי חכמים מבלי לבררם עד הסוף, מאמין להם ועוד מפרסם אותם...
אביר הקרנפים:
אני לא צריך להוכיח שהוא חיתן ממזרים. כל אלה שיצאו נגדו בתוקף, הוכיחו.
עוד דבר ששמעתי בשבוע האחרון, גורמים עוכרי ישראל מטעם השמאל במדינה הבטיחו לו שאם יחתן את הממזרים יתקדם בתפקידו ויבחר לכהונה רמה יותר...
zelhar:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אוגוסט 12, 2012, 02:53:18 ---אני לא צריך להוכיח שהוא חיתן ממזרים. כל אלה שיצאו נגדו בתוקף, הוכיחו.
עוד דבר ששמעתי בשבוע האחרון, גורמים עוכרי ישראל מטעם השמאל במדינה הבטיחו לו שאם יחתן את הממזרים יתקדם בתפקידו ויבחר לכהונה רמה יותר...
--- סוף ציטוט ---
נשמע לי כמו הוצאת דיבה והשמצה. הרב גורן היה אדם ישר מאוד. זה שהייתה לו מחלוקת עם כמה רבנים חרדים לו הופך אותו למשת"פ. למיטב זכרוני ה"ממזרים" שהוא חיתן היו בן ובת שנולדו לאם יהודיה ואב שהיה גוי פולני שטען כי הוא התגייר למרות שלא היה לו מושג קלוש ביהדות, ולא היו כל מסמכי בית דין שיוכיחו כי גוייר כהלכה. ברור שאותם רבנים חרדים מחמירים מעולם לא היו מחתנים אדם עם טענת גיור קלושה כל כך עם יהודיה או מכירים בו כיהודי כהלכה. אבל את הילדים הם עשו ממזרים.
טוב מאוד שהיה אז רב בשיעור קומה של הרב גורן שהעז לפסוק נגד חרדיסטים חשוכים.
אביר הקרנפים:
לא החרדים ה"חשוכים" עשו את הילדים ממזרים. הילדים ממזרים מעצם הווייתם. וכל מי שמקל ראש בעניין זה, לא יכול לפסוק. ממזרות זו הבעיה הכי גדולה. זה מעוות שאינו יוכל לתקון. חיתנת ממזר עם בת ישראל, כל צאצאיהם יהיו ממזרים.
עשית ממנו "כשר", כל הצאצאים לכל הנישואין של הצאצאים, יהיו ממזרים... אתה מתאר לעצמך את מינוף הממזרות שזה יוצר לאחר שלושה דורות בלבד?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה