יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הרב ישראל אריאל במכתב: עלו להר(הבית)
zelhar:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אוקטובר 15, 2012, 00:33:50 ---נו... אתה בעצמך מספר לנו על נפלאותיו של הרבובדיה.
בנאדם הקים מפלגה בשביל להרים את הגאווה של יהדות המזרח, שם להם מנהיגים וכו'. ברגע שהם מרגישים על הסוס, בועטים בו ועושים מה שבא להם...
--- סוף ציטוט ---
חחחח אבל הסטייפלר נפטר בשנת 1985 כשש"ס רק התחילה. הוא לא ראה אותם מתמרדים עם "התרגיל המסריח" ואח"כ כשהם נכנסו לממשלה של רעבין והיו שותפים של יוסי שריד ושולה אלוני.
אביר הקרנפים:
מאורו, אם הוא לא רוצה להיות "צמית" של אף אחד, שיקים לעצמו מפלגה.
לקבל תפקיד ממישהו במפלגה שאותו אחד הקים, ואז למרוד בו ולנכס את המפלגה לעצמו כאילו הוא הקים אותה, זה מאוד מכוער. אתה רוצה לומר שזו דרכה של תורה?
צלהר, אתה רוצה לומר שהסטייפלער היה צריך לחכות לתרגיל המסריח בשביל לגלות אם הרבובדיה הוא תלמיד חכם אמיתי או חמור נושא ספרים ?
יוחאי:
בס"ד
נו באמת אביר הקרנפים! עכשיו באמת הצלחת לזעזע אותי!
יצאת נגד הרב גורן ואמרת שאתה נסמך על גדולי עולם, אבל פה על מי אתה נסמך???
אמנם אני לא תלמיד חכם ואף לא קרוב לזה, אך אני לומד מספריו של הרב עובדיה יוסף שליט"א וזה פשוט לא יאומן הגאונות שלו.
תלמיד חכם עצום שספק אם יש מישהו ברמתו בדורנו, ואנחנו נפתח עליו את פינו??? מי שמך! חצוף מחוצף מדבר כך על צדיק עתק!
על מי אתה נסמך עכשיו??? גם כתבת על זה שהוא הולך עם הרב דרוקמן שליט"א שגיוריו אינם לפי ההלכה היהודית. הרי זו שטות! ההלכה היהודית לצערנו מפולגת, אך מה לעשות כך המציאות. יש מחלוקות והרב דרוקמן מגייר אך ורק לפי ההלכה היהודית, רק שכנראה לפי מסורת אשכנז ההלכה יותר, שזה לכשעצמו לגיטימי לחלוטין, אבל לבוא ולהגיד שמי שחושב אחרת אז הוא נגד ההלכה היהודית??? הרי הוא נסמך אך ורק על חז"ל, ראשונים ואחרונים.
צריך לדעת לקבל את זה שגם אם מישהו חושב אחרת ממך זה לא אומר שהוא ישר נגד ההלכה היהודית...
ואסיים בסיפור קצרצר על הגאון הרב שלום משאש זצוק"ל רבה של ירושלים בעבר שלאורו אני הולך.
מסופר עליו שבאו אליו תלמידיו ואמרו לו שהרב עובדיה יוסף חולק עליו באיזה נושא, ושאלו מה יש לא להשיב לרב עובדיה, והוא ענה להם כך:
הניחו לו לרב עובדיה שהוא כמשה רבנו בדרונו...
zelhar:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אוקטובר 15, 2012, 19:29:04 ---מאורו, אם הוא לא רוצה להיות "צמית" של אף אחד, שיקים לעצמו מפלגה.
לקבל תפקיד ממישהו במפלגה שאותו אחד הקים, ואז למרוד בו ולנכס את המפלגה לעצמו כאילו הוא הקים אותה, זה מאוד מכוער. אתה רוצה לומר שזו דרכה של תורה?
צלהר, אתה רוצה לומר שהסטייפלער היה צריך לחכות לתרגיל המסריח בשביל לגלות אם הרבובדיה הוא תלמיד חכם אמיתי או חמור נושא ספרים ?
--- סוף ציטוט ---
אני לא בטוח שהוא היה צריך לחכות כדי להבין. השאלה היא מתי האמירה הזאת נאמרה (אם בכלל). אם זה היה בזמן שש"ס כבר הוקמה אז כנראה שהוא לא רצה את הרב עובדיה בכלל בתוך הברית הפוליטית הזאת. ואם זה היה לפני שש"ס הוקמה, אין לי מושג מדוע זה נאמר.
נ נח נחמ נחמן מאומן:
למה שהימין האמיתי לא יעשה כרוזים מיוחדים לעלייה להר הבית הקדוש?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה