יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
אני אישית לא מאמין באלוהים
jewlover and arabhater:
בס"ד
שעת האפס
נבואות
http://video.yehudim.net/play.php?vid=1669
http://video.yehudim.net/play.php?vid=1671
http://video.yehudim.net/play.php?vid=1676
הגולה בארץ:
בס''ד
רבותי וגבירותי - אל לכם להבין דברי רבותנו ע''ה זיע''א כפשוטם עליהם אמר שלמה המלך החכם באד'ם ''..דברי חכמים וחידותם'' ! ועוד הדגיש רבי שמעון בן-יוחאי ע''ה זיע''א באמרו ''אוי לחושבים שדברי תורה הינם אגדות בעלמא ח''ו ''
באמירה הנ''ל למשל , דיברתם (שלא במתכוון כמובן) סרה ביצחק אבינו ע''ה זיע''א שכבייכול לא מל את בנו עשיו יש''ו שר''י ,שהרי לא ייתכן כדבר הזה !
הדברים הנ''ל שנאמרו ע''י רבותנו ע''ה זיע''א סתומים וחתומים ואל לכם לטעות ולפרשם כפשוטם שהרי כך הוזהרנו על ידי רבותנו ע''ה זיע''א .
והקב''ה יאיר עינינו בתורתו הקדושה ונזכה בביאת גואל-צד'ק בבאכי''ר.
הגולה בארץ :)
לוחם יהודה:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על פברואר 09, 2012, 21:02:35 ---לא מטלטלים את העולם בשביל כל דבר.
יומא חד הוו אגרי ליה אגירי בדברא נגה להו ולא אייתי להו ריפתא אמרו ליה לבריה כפינן הוו יתבי תותי תאינתא אמר תאנה תאנה הוציאי פירותיך ויאכלו פועלי אבא אפיקו ואכלו אדהכי והכי אתא אבוה אמר להו לא תינקטו בדעתייכו דהאי דנגהנא אמצוה טרחנא ועד השתא הוא דסגאי אמרו ליה רחמנא לישבעך כי היכי דאשבען ברך אמר להו מהיכא . אמרו הכי והכי הוה מעשה אמר לו בני אתה הטרחת את קונך להוציא תאנה פירותיה שלא בזמנה יאסף שלא בזמנו
הסיפור מובא ממסכת תענית דף כ"ד עמוד א. מסופר על תנא שהיה קפדן גדול. יום אחד בנו שכר פועלים ואביו היה אמור לתת אוכל לפועלים. בהגיע זמן האוכל התעכב אותו תנא ולא הביא את האוכל בזמן, רעבו הפועלים ודרשו אוכל. אמר הבן לעץ התאנה הסמוך: תאנה תאנה, הוציאי פירותייך! הוציאה התאנה פירות ואכלו העובדים. לאחר זמן מה בא התנא, האב, והתנצל בפני העובדים שלא יקפידו עליו כי התעכב לצורך מצווה. אמרו לו הפועלים: שה' ישביע (לשון שובע) אותך כשם שבנך השביע אותנו. שאל אותם כיצד? אמרו לו. אמר לבנו: את שהטרחת את בוראך להוציא פירות שלא בזמנם, תסתלק מן העולם שלא בזמנך. ומת הבן.
אז נכון שאותו תנא מוזכר לגנאי על שהקפיד כך על בנו. אבל בכל זאת היה תנא, ונראה שלא מחוללים ניסים בקלות דעת ובשל סיבות של מה בכך. האמונה, כשמה כן היא. צריכה להיות אמונה. הידיעה תבוא לאחר ביאת המשיח...
--- סוף ציטוט ---
הבנתי את העקרון, אבל להוציא תאנים זה באמת טרחה לבורא עולם?
הגולה בארץ:
--- ציטוט של: מציאותי על פברואר 02, 2012, 22:55:32 ---לא יודע, לא מסתדר לי עם ההיגיון הפנימי שלי.
אבל התחלתי לקרוא תנ"ך בזמני הפנוי ואחר כך אני אעבור להלכה, לתלמוד ולכל השאר ואתעמק יותר בדברים.
לאט לאט אני רוצה להיכנס לעובי הקורה של היהדות ולדעת יותר על זה.
שמעתי משפט יפה לא מזמן שמאוד אהבתי:
"אל תשכח מי אתה ומאיפה באת, כי העולם לא יישכח. קח את זהותך וחבק אותה. הפוך אותה לשריונך. כך אף אדם לא יוכל להתקיפך בעזרתה"
מאוד התחברתי לזה.
השאלה שלי אליכם, יש דברים שחשוב שאני אלמד עוד? או סדר מסויים?
--- סוף ציטוט ---
בס''ד
תתחיל בספר ''מדע ואהבה'' מכתבי רבנו משה בן מיימון (הרמב''ם) מהפרק הנקרא ''יסודי התורה'' --שם תקבל מושג על הכרת הכורח הגיוני למציאותו והשגחתו של הבורא יתברך ויתעלה שמו ,וכן על ההירארכי'ה של המציאויות המוגבלות ביקום ומחוצה לו .
הגולה בארץ :)
אביר הקרנפים:
--- ציטוט של: לוחם יהודה על פברואר 29, 2012, 13:29:59 ---הבנתי את העקרון, אבל להוציא תאנים זה באמת טרחה לבורא עולם?
--- סוף ציטוט ---
המושג טרחה הוא יחסי. מה מהווה טרחה לבורא עולם שברא עולם ומלואו בעשרה מאמרות ?
אני מניח שהכוונה הייתה שכביכול הצריך את בורא עולם להתערב בבריאה וליצור פעולה שאינה שגרתית. פעוה שלא הייתה מתבצעת אלמלא בקשתו של אותו בן.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה