יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
אני אישית לא מאמין באלוהים
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: jewlover and arabhater על פברואר 03, 2012, 08:50:31 ---בס"ד
תחשוב מה זה במשך 1900 שנה לא שלטנו בכלל על ירושלים מי היה יכול להאמין שמלחמת העולם השלישית תהיה על ירושלים
כיבוש חצי העיר ירושלים
בזכריה (יד, ב) כתוב: "ויצא חצי העיר בגולה וגו' ויצא ה' ונלחם בגוים". מבואר בפסוק שתהיה תקופה שרק חצי העיר ירושלים תהיה ביד ישראל ואילו חצי העיר השניה בגולה. תקופה זו שחצי העיר ירושלים תהיה בגולה היתה רק במשך י"ט שנה האחרונות. והרד"ק בישעיה (כד, יג) על הפסוק "כי מלך ה' צבאות בהר ציון ובירושלים". כותב: "זה יהיה במלחמת גוג ומגוג ואז תראה מלכות ה' צבאות בהר ציון ובירושלים כי שם יחנו על ירושלים גם יכבשו חצי העיר, ויצא ה' ונלחם בגויים ההם ואז יכירו כל הנשארים מכל הגוים כי לה' המלוכה". ומבואר שהוא קובע כי אם יגיע הזמן אשר בו עם ישראל יכבוש חצי העיר הדניה שהיתה בידי אחרים, הרי זה מסימני הגאולה. ובכל אופן אין זה משנה עיקר הדבר, שהפסוק מדבר מתקופה שחצי העיר ירושלים תהיה בידי ישראל ואז תהיה מלחמת גוג ומגוג ויצא ה' ונלחם בגוים, ובוודאי יכבשו בחזרה חצי העיר שהיה כבושה בידי הגוים.
עוד רמז לכיבושה של ירושלים העתיקה, שנתקיימה בימינו יש למצוא לדעתי בקרא (זכריה יב, ו): ביום ההוא אשים את אלופי יהודה בלבם בביור אש בעצים, וכלפיד אש בעמיר, ואכלו על ימין ועל שמאל את כל העמים סביב וישבה ירושלים עוד תחתיה בירושלים.
מפרש במצ"ד: כי ירושלים הבנויה, אחר שהחריבה טיטוס לא בנויה במקומה מאז, ולכן אמר שאז תשב ירושלים במקומה הראשון במקום ירושלים הישנה, ע"כ. וזה נתקיים בימינו אנו שכבשנו את ירושלים העתיקה.
ויש לומר שזכריה נבא על המאורעות שאירעו בימינו אנו, כפי שנאמר (זכריה יב, ג): "ונאספו עליה כל גויי הארץ". מה שראינו בואמות המאוחדות, שנאספו שם כל גויי הארץ, להוציא את ירושלים מידי ישראל, וכל מה שנזכר בנביאים וכתובים על המלחמות שיהיה בימות המשיח בין כל מלכי אומות העולם לישראל על ירושלים, אולי הכוונה על המלחמה [דו קרב מילולי (1967)] שמתקיימת לעינינו באו"מ, שכל אומות העולם כאיש אחד רוצות לגזול את ירושלים העיר הקדושה מעם ישראל, מי באיומים ומי בגידופים ודברי חרפה. מול כל העולם כולו, הנציב היהודי לבדד ישכון, אין אף אומה אחת שתעזור לו.
באסיפת האו"מ אנו רואים שנתקיים ממש מה שכתוב (זכריה שם): "אשים את ירושלים אבן מעמסה לכל הגוים", כי בזמן שהם דנים על העיר ירושלים להוציאה מידינו ולשוותה לעיר בין לאומית: כאלו היה זה להם משא כבד המעיק עליהם מאוד, להשאיר את ירושלים בידי ישראל.
--- סוף ציטוט ---
מה יהיה בסופו של דבר באחרית הימים עם העם הפשוט(כמוני למשל)אבל לא מקיים תורה ומצוות,לרוב בגלל שאני מרגיש שזה כבד עליי.
אדם חילוני שרוצה להתקרב לדתבצורה קיצונית ייב לעבור איזה טראומה קיצונית,אבל אדם כמוני שי את החיים כרגיל ורוצה להתקרב לדת זה מאוד קשה יש יותר נפילות מעליות,ולכן אני מאוד אשמח אם תתן איזה פסוק שמתאר את המצב של אנשים כמוני(עם מצב רוני נמוך)באחרית הימים.
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: הבוס הגדול על מרץ 05, 2012, 23:08:14 ---מה יהיה בסופו של דבר באחרית הימים עם העם הפשוט(כמוני למשל)אבל לא מקיים תורה ומצוות,לרוב בגלל שאני מרגיש שזה כבד עליי.
אדם חילוני שרוצה להתקרב לדת בצורה קיצונית חייב לעבור איזה טראומה קיצונית,אבל אדם כמוני שחי את החיים כרגיל ורוצה להתקרב לדת זה מאוד קשה יש יותר נפילות מעליות,ולכן אני מאוד אשמח אם תתן איזה פסוק שמתאר את המצב של אנשים כמוני(עם מצב רוחני נמוך)באחרית הימים.
--- סוף ציטוט ---
תות:
--- ציטוט של: לוחם יהודה על פברואר 08, 2012, 17:04:28 ---יפה מאוד.
אבל קדוש עליון כמו ר' עקיבא הי"ד יכל פשוט להזיז שמיים וארץ אם רק היה רוצה, אז למה הוא סיפר לו את כל זה?
--- סוף ציטוט ---
יש נקודה של "ענה כסיל כאיוולתו" ו"דע מה שתשיב לאפיקורס"
לכן אם יש אדם שבא לקנטר עונים לו תשובה קנטרנית ולא תשובה עניינית
אביר הקרנפים:
הציטוט המדוייק הוא "אל תען כסיל כאיוולתו פן תדמה לו אף אתה". מי שעונה לכסיל בשפתו, הרי שהוא כסיל בעצמו.
בקשר לעובדה שדע מה שתשיב לאפיקורוס, מדובר באפיקורוס שבא מד הפילוסופיה, או שמנסה לפתות תלמידים תמימים וצריך לדעת להזים את בלופים שלו.
אבל אפיקורוס שבא לקנטר אסור לענות לו בכל. כך פסק הרמב"ם.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה