http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000713878 אמנת חמאס:
"האמנה הפלסטינית" של החמאס מבוססת על 3 פסוקים מתוך "סורת אל עמרן" – פרשה מהקוראן העוסקת בבני ישראל היהודים בני עמרן (עמרם), אביו של משה רבנו, פסוקים ק"ו – ק"ח, המוכיחים כי עם ישראל הינו הנם הנבחר, אך "על תנאי", וכדלהלן. שלשת פסוקים אלו הפכו למעין "עשרת הדיברות" של החמאס, סיסמת הדגל במלחמת הג'יהאד.
לפניכם הפתיח ל"האמנה הפלסטינית" של החמאס, המהווה בסיס לכל דברי האמנה, ולאידיאולוגיה החמאסית. לקרוא ולהזדעזע:
"חמאס, פלסטין. 1 מוחרם 1409 -18 אוגוסט 1988"
"בשם אלוקים הרחמן והרחום"
"(היהודים), הייתם הטובה באומות שהוצעו לבני האדם, מצווים את הטוב, ושוללים את הרע, ומאמינים באלוקים, לוּ האמינו אנשי הספר (היהודים) - כי אז היה להם טוב. יש מהם מאמינים אך רובם מושחתים".
"הם לא יזיקו לכם (היהודים) אלא במעט, ואם ילחמו בכם - ייסוגו מפניכם, ולא ינצחו אתכם. הם נידונו להשפלה היכן שיהיו, אלא אם כן יחזיקו במוסרותיו של האלוקים".
"היהודים, כי העלו את חמתו של האלוקים הם נידונו לחיי מסכנות, כי כפרו בפסוקי האלוקים. הם נידונו לכך משום שמרדו ועברו על החוק"
(תרגום מערבית: ראובן פז במסגרת סדרת פרסומי "מרכז דיין". "אינתיפאדה", אהוד יערי וזאב פיש, עמוד 353).
על פי אמנת החמאס, שלשת פסוקי הקוראן מעידים על כך שישנו חוזה רוחני נסתר בין היהודים לאלוקים. ומהות החוזה: במידה והיהודים ילכו בדרך התורה, וישמרו על פסוקי התורה, ולא "יעלו את חמתו של אלוקים", במציאות כזו מתחייב האלוקים להעניק ליהודים טוב. במציאות כזו לא ניתן לנצח את היהודים משום שהאלוקים יעמוד לצידם. "לו האמינו אנשי הספר (היהודים) כי אז היה להם טוב".
אבל במידה ולא ילכו היהודים בדרך האלוקים ופסיקת התורה, יענישם האלוקים וידון אותם לחיי מסכנות והשפלה, עד אשר יחזרו בתשובה ויחזיקו שוב בדרכי האלוקים. "ואם ילחמו בכם יסוגו מפניכם, ולא ינצחו אתכם. הם נידונו לחיי השפלה היכן שיהיו, אל אם כן יחזיקו במוסרותיו של האלוקים".