Rafoe- בכל פעם שהרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד כתב תשובות הלכתיות בנושאים כאלה,הוא לא הזכיר את שמות התלמידי חכמים שעליהם הוא חלק , הלא כך ? ...
חיים - מגן עליהם בעקיפין,זה לא המגמה\מטרה שלי,המגמה היחידה שלי הייתה להגן על הקונספט שצריך לכבד תלמידי חכמים אף על פי שלא מסכימים איתם .אני לא הגבתי כדי להגן על ש"ס הרי... אם הייתי רוצה להגן על ש"ס ,לצורך הבאת דוגמא, הייתי יכול להזכיר את העובדה שהם מעולם לא התיימרו להיות מפלגה פוליטית אלא סקטוריאלית נטו. ז"א אין להם כל רצון להתערב בפוליטיקה אלא רק לשפר תנאי עדות המזרח מבחינה סוציו אקונומית,מלחמה בגזענות ,תמיכה בשכבות החלשות וחיזוק עולם התורה ,זה המשנה המוצהרת שלהם,ולכן הם מוכנים לשבת עם ממשלות שמאל,כי הם לא רוצים לקחת חלק בפוליטיקה ,ואדרבה,בפעמים הבודדות שהם הביעו עמדה פוליטית זה היה בדרך כלל נגד הסכמים התאבדותיים...
אם זה בסדר או לא בסדר שהם רק סקטוריאליים זה שאלה אחרת. אם זה בסדר שהם מוכנים לשבת בממשלות שמאל, זה שאלה אחרת. אני רק מציין את המובן מאליו. מבחינתם אין הבדל בין ממשלת ימין ושמאל , כי המטרות שלשמם הם יצאו למשימה הם לא מטרות פוליטיות.
בכל אופן,חזרה לענייננו :
בלינק שהבאת הרב עצמו מבהיר בציטוט אחר שמביאים מדבריו שזה כן היה תיאורתי (אגב,לא הכרתי את הדברים , אני דיברתי על מאמר אחר שלו שציינתי את שמו לעיל) "לצערי הרב, לא ראש הממשלה ולא הממשלה, לא פנו אלי בשאלה כה גורלית לעם ישראל. מה שאמרתי היה על דעת עצמי מתוך רצון עז למנוע מלחמה"
"טרם גיבשתי דעה בדבר החזרת שטחים מארץ ישראל. לא שיניתי את דעתי כי קדושת חיי אדם עולה על קדושת ארץ ישראל, וכי מותר להחזיר שטחים כדי למנוע מלחמה... הבעיה היא שאיני יודע מה יביא לפיקוח נפש, מה מסוכן יותר לעם ישראל - החזרת השטחים או אי החזרתם?" כמו כן בקטע מאוחר יותר שמדבר על שנות התשעים למנין הגוים מצטטים שוב את הקטע שהבאת עם ההמשך ""אם ראשי ומפקדי הצבא יחד עם חברי הממשלה יקבעו שיש פיקוח נפש בדבר... ואם יוחזרו להם השטחים תורחק מעלינו סכנת המלחמה... נראה שלכל הדעות מותר להחזיר שטחים, שאין לך דבר העומד בפני פיקוח נפש. אולם כל מה שאני אומר עכשיו לא אקטואלי, היום זה לא ריאלי שניתן להם שטחים ויהיה לנו פיקוח נפש... אין בכלל עם מי לדבר היום." ( הערת אגב: מפה נראה שהקטע שציטטו בהתחלה כאילו נאמר בשנות השבעים הוא זהה לקטע שמצוטט כאן חלקית,ונאמר בשנות התשעים,הרבה הרבה אחרי הסכמי קמפ דיוויד !)
בכל אופן לא אמרתי שאני מסכים עם הרעיון של פיקוח נפש דוחה שטחים, כתבו תשובות מכובדות בנושא הרבה גדולי ישראל,שעליהם אני סומך בכך שאסור בשום פנים ואופן למסור שטחים.
הנקודה שלי היא ,אף על פי המחלוקת,צריך לדבר על תלמידי חכמים בכבוד... זה הכל.
"ש''ס נמנעה בהצבעה על הסכמי אוסלו למרות שהרב עובדיה תמך בהסכם"
אבל בלינק שהבאת כתוב שחור על גבי לבן שהוא לא בדיוק תמך, עיין בקטע "לקראת אוסלו"
ציטוט מדבריו המובאים שם " "לא דיברנו כמה מחזירים, מה מחזירים, אמר אחר כך הרב עובדיה דיברנו על העיקרון שנפשו של יהודי יקרה מאד, זה הכל.כששאל אותי מובארק מדוע ישראל חוששת להחזיר שטחים לפלשתינים עניתי לו שהם עדיין טרוריסטים, ואין לנו כל ביטחון שהם רוצים שלום"
בקטע ההמשך מובא הקטע שהבאתי לעיל "אם ראשי ומפקדי הצבא יחד עם חברי הממשלה יקבעו שיש פיקוח נפש בדבר... ואם יוחזרו להם השטחים תורחק מעלינו סכנת המלחמה... נראה שלכל הדעות מותר להחזיר שטחים, שאין לך דבר העומד בפני פיקוח נפש. אולם כל מה שאני אומר עכשיו לא אקטואלי, היום זה לא ריאלי שניתן להם שטחים ויהיה לנו פיקוח נפש... אין בכלל עם מי לדבר היום."
ז"א אומרת שאף על פי שהם טוענים ". התברר שהשניים לא היו תמימי דעים: דרעי רצה להימנע בהצבעה בממשלה והרב עובדיה רצה שיתמוך."
מדבריו עצמם שמובאים בנושא שציטטתי לעיל לא נשמע שהוא באמת תומך בעניין.
בכל אופן ,זה ברור שלכתחילה ש"ס נמנעו כי רצו לתת לזה סיכוי,לאחר שראו שאין עם מי לעשות שלום, הם התחילו להתנגד (וזה מוזכר בכתבה " כך, למשל, נמנעה ש"ס בהצבעה על הסכם אוסלו א' אך הצביעה נגד הסכם אוסלו ב'" ,כמו כן כפי שהבאתי לעיל,הם פרשו מהממשלה בעקבות החתימה) אבל יש הבדל בין להגיד שהם תמכו והובילו את זה ובין נמנעו
בכל אופן -אני שב ומדגיש- אני לא אומר שאין מה לחלוק (או שאין ביקורת מוצדקת על ש"ס)... אני רק אומר שצריך לדייק . וזה לא היה נושא תגובתי המקורית ,הנושא המקורי הוא ,שצריך לכבד תלמידי חכמים,גם אם לא מסכימים עימם...לקרוא לתלמיד חכם בכינויים זה לא טוב..