כתב נושא: אריה דרעי: לרצוח את לוחמי תג מחיר, ולתמוך בערפאת - סרט חדש שלנו  (נקרא 7669 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

אנא דרגו, הגיבו, המליצו והוסיפו למועדפים. תוכלו להגיע לסרטון ביוטיוב כדי להגיב אם תלחצו פעמיים על הסרטון פה. זה רק יקח כמה דקות. תודה.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
שיחזור למעשיהו. הפעם עם עבודות פרך.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק eshamir

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • יהודי אמיתי שמאמין שאין שום פשרות במאבק עם האויב
    • האתר לכל יהודי
יימח שמם וזכרם של כל המלשינים והמוסרים.
עוד בתוכנית ההתנתקות כשראיתי את המראות הקשים האלה, אמרתי שהמתנחלים צריכים
להתבצר בתוך הבתים שלהם עם בלוני גז! ולאיים לפוצץ את הבתים אם השוטרים מתקרבים לפנות אותם!
הרבה רבנים קיבלו כספי אתנן מהמדינה, בתמורה לזה שידאגו "לקרר" את היהודים שיכולים לעשות בעיות!

התוצאות של הבריחה הזאת פגעו קודם כל בנחש הראשי העגלון שרון החזיר והשמן,
הקב"ה נתן לו מידה כנגד מידה:
אתה התנתקת מארץ ישראל וגירשת את בני, אני ינתק אותך מהעולם (ועד היום הזבל הזה יושב
כמו צמח סרוח על מיטה בבית חולים)

והקב"ה העניש גם את עם ישראל בפצע מדמם חמאסי שלא מפסיק להכות בנו.
זה גם מידה כנגד מידה:
אתם ראיתם את האחים שלכם מפונים מבתיהם בעזה ראיתם את סבלם ולא מחיתם, אני יביא את עזה וסבלותיה
על הראש שלכם.

ולסיום, קצת היה חסר לי בסרטון  ביקורת על המשת"ף הבוגד הראשי, דרעי הוא מנוול ובכך אין ספק - אבל הוא הדג "הרזה", יש דג "שמן" יותר מלמעלה
שמושך בחוטי הבגידה של ש"ס (שמאלנים ספרדים), אז בואו ונכיר גם אותו:

http://www.nrg.co.il/online/11/ART/923/994.html
"צָרוֹר אֶת הַמִּדְיָנִים וְהִכִּיתֶם אוֹתָם"‏" (‏במדבר כ"ה, יז‏) – "כִּי צֹרֲרִים הֵם לָכֶם בְּנִכְלֵיהֶם אֲשֶׁר נִכְּלוּ לָכֶם" (שם, יח). מכאן אמרו חז"ל: אם בא להרגך - השכם להרגו".

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"יש דג "שמן" יותר מלמעלה"

השמר בדבריך ,גם אם אתה לא מסכים איתו,הוא תלמיד חכם.
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *

בס"ד
אני מסכים עם זה שלא צריך לבזות תלמידי חכמים ואני גם מוחה כאן בפורום אפילו אם רב עושה חלילה משעה שלא מסכימים איתו שיגידו שהמעשה לא נכון אבל בשום פנים ואופן שלא יחטיאו את הרבים בהוצאת דיבה
למה אני אומר לך את זה?כי רציתי לשאול אם דרעי תלמיד חכם לא ידעתי...
תלמיד חכם זה מי שיודע ש"ס בעיון וכו....
צריך לבדוק אם דרעי תלמיד חכם אין לי מושג לגבי זה
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק eshamir

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • האתר לכל יהודי

במה בדיוק החוכמה שלו מתבטאת? שהוא היה שותף להסכמי אוסלו
והביא לנו במתנה את ערפאת?
אני אדם אמיץ שאומר את האמת גם אם היא כואבת ולא נעימה לכולם.
אין לי שום רצון לכבד רבנים שלא אכפת להם מעם ישראל.
והכל בא מאהבת ישראל.
"צָרוֹר אֶת הַמִּדְיָנִים וְהִכִּיתֶם אוֹתָם"‏" (‏במדבר כ"ה, יז‏) – "כִּי צֹרֲרִים הֵם לָכֶם בְּנִכְלֵיהֶם אֲשֶׁר נִכְּלוּ לָכֶם" (שם, יח). מכאן אמרו חז"ל: אם בא להרגך - השכם להרגו".

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
בתורה.
היסטורית זה לא נכון,הוא לא הורה לש"ס שיצביעו עבור אוסלו מעולם(אדרבה הם יצאו מהממשלה בגלל החתימה),אלא הם נמנעו.
רבין פרס וביילין הביאו את ערפאת והמחבלים שלו מתוניס.
גם אפילו לפי הפסק שהבאת בלינק שהובא בשמו ... זה מדאגה לישראל,בלי שום קשר לאי ההסכמה שלך לפסק עצמו,הטעם המובא הוא משום דאגה שלא תהיה מלחמת אחים,הלא כך?.הוא כן התנגד לגירוש ואמר את זה בפומבי,ואירגן עצרת תפילה המונית בכותל נגד תוכנית הגירוש וכו'

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *

בס''ד

לצטט זה לבזות? הרב עובדיה כן הטיף בריחה מארץ ישראל הרבה שנים כבר. הרב עובדיה הורה לחברי ש''ס לתמוך בממשלת רעבין-פרס ולהיות חלק מהממשלה הזדונית הזאת. והרב עובדיה הורה לחברי ש''ס לתמוך בממשלת יאהוד ברח ולהיות חלק מממשלתו כשיאהוד ברח הציע לתת לערפאת 97% מיהודה ושומרון, 100% מעזה וחצי מירושלים. יאהוד ברח גם הציע לתת את רמת הגולן לסוריה הנאצית. הקב''ה ברחמנותו הציל אותנו מההתאבדות הזאת כשבאופן ניסי גם ערפאת וגם הרודן הסורי דחו את ההצעות המטורפות של ישראל. אבל רוב הזמן שממשלת ישראל ניסתה לשכנע את הערבים הנאצים לתת לנו להתאבד, ש''ס הייתה חלק מהממשלה עם 17 מנדטים אז.

כשאריה דרעי יש''ו שר''י הורשע על שחיתות ושוחד, הרב עובדיה המשיך לתמוך בו כל הדרך. עכשיו דרעי כבר לא בש''ס והוא קורא לרצוח יהודים נאמנים וטובים. האם הרב עובדיה יחזור בו מכל השבחים שהוא נתן לדרעי במשך כל כך הרבה שנים?

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בתורה.
היסטורית זה לא נכון,הוא לא הורה לש"ס שיצביעו עבור אוסלו מעולם(אדרבה הם יצאו מהממשלה בגלל החתימה),אלא הם נמנעו.
רבין פרס וביילין הביאו את ערפאת והמחבלים שלו מתוניס.
גם אפילו לפי הפסק שהבאת בלינק שהובא בשמו ... זה מדאגה לישראל,בלי שום קשר לאי ההסכמה שלך לפסק עצמו,הטעם המובא הוא משום דאגה שלא תהיה מלחמת אחים,הלא כך?.הוא כן התנגד לגירוש ואמר את זה בפומבי,ואירגן עצרת תפילה המונית בכותל נגד תוכנית הגירוש וכו'

בס''ד

רגע אתה מגן עליהם שהם "רק" נמנעו בהצבעה על הסכמי אוסלו? הם נמנעו כי הם רצו להמשיך להיות חלק מממשלת אוסלו, אבל הם היו פחדנים מדי לנקוט בעמדה ברורה. הימנעותם אפשרה את העברת הסכמי אוסלו. יתרה מזו, הם הצביעו בעד ממשלת אוסלו שוב ושוב והיו חלק חיוני של הממשלה הבוגדנית הזאת אחרי שישראל כבר הזמינה והכניסה את ערפאת ו80,000 מחבלים ערבים נאצים חמושים לתוך א''י. כשערפאת הוזמן לא''י יחד עם 80,000 מחבלים נאצים, האם ש''ס פרשה מהממשלה? לא. כשישראל נסוגה מחלקי יהודה שומרון ועזה באוסלו א', האם ש''ס פרשה מהממשלה? לא. אחרי כן, שר הפנים אלי סויסה יש''ו מש''ס גירש אותי מארץ ישראל בו בזמן שהוא נפגש עם מחבלי אש''ף-פת''ח.

ש''ס היא מפלגה של רשעים מושחתים. יש המון דם יהודי על ידיהם. והם גם קילקלו את הנשמות של הרבה יהודים ספרדים שהיו ימניים נפלאים לפני שש''ס שכנעה אותם לנשק את התחת של הממסד הגזעני שמדכא אותם.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
לא כל חמור נושא ספרים הוא כזה רב גדול...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק eshamir

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • האתר לכל יהודי
גם אפילו לפי הפסק שהבאת בלינק שהובא בשמו ... זה מדאגה לישראל,בלי שום קשר לאי ההסכמה שלך לפסק עצמו,
הטעם המובא הוא משום דאגה שלא תהיה מלחמת אחים,הלא כך?.הוא כן התנגד לגירוש ואמר את זה בפומבי,ואירגן עצרת תפילה המונית בכותל נגד תוכנית הגירוש וכו'
אתה באמת כזה תמים?!
מה אתה מצפה שהוא רק יוציא פסק לכל החיילים שלא יסרבו פקודה וילכו לגרש יהודים?
בוודאי שהוא יעטוף את זה במסווה של מניעת מלחמת אחים.. ורצוי כמובן להוסיף תבלינים נוספים בצורה של עצרות תפילה וכ"ו..
הכל בשביל להמתיק את הגלולה המרה של הפסק האנטי יהודי שלו.

ובוא נעבור לרגע לפסק שלו! יש איסור תורה של "לא תחנם":

כִּי יְבִיאֲךָ ה' אֱלֹקיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ, וְנָשַׁל גּוֹיִם רַבִּים מִפָּנֶיךָ הַחִתִּי וְהַגִּרְגָּשִׁי וְהָאֱמֹרִי וְהַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי וְהַחִוִּי וְהַיְבוּסִי,
שִׁבְעָה גוֹיִם רַבִּים וַעֲצוּמִים מִמֶּךָּ. וּנְתָנָם ה' אֱלֹקיךָ, לְפָנֶיךָ וְהִכִּיתָם; הַחֲרֵם תַּחֲרִים אֹתָם, לֹא תִכְרֹת לָהֶם בְּרִית וְלֹא תְחָנֵּם

כתב הרב אברהם שפירא זצ"ל
לפי דין תורה חל איסור גמור למסור קרקע של ישראל לנכרי, משום לאו ד"לא תחנם" ומשום ביטול מצוות ישוב ארץ ישראל המחייבת כל יחיד ויחיד מישראל.
איסור זה חל על כל יהודי אזרח וחייל כאחד. פקודה להשתתף בפינוי יהודים מביתם ע"מ למסור את הקרקע לנכרים הינה פקודה הנוגדת את דת תורתינו הקדושה ואסור לקיימה.
כל פקודה הנוגדת את ההלכה והכופה לעבור על דברי תורה, אין לה כל תוקף, אסור להשמע לה ואין לאף אדם סמכות להורותה.
על כגון זה כתב הרמב"ם – "אין צריך לומר אם גזר המלך לבטל מצוה אין שומעין לו" (פ"ג מהלכות מלכים ה"ט). כל שיעבור על איסור זה לא יינקה, לא בעולם-הזה ולא בעולם-הבא.

מאיפה יש לרב עובדיה את הסמכות להוציא פסק הפוך מדעת התורה! יש פסוק מפורש שאוסר את זה! אפילו תנאים לא יכולים
לחלוק על ציווי מהתורה! כל מה שנכתב בתורה זה הלכה למשה מסיני ואין לרב עובדיה שום סמכות שבעולם לפסיקה כזאת!
זה בדיוק דומה לזה שהוא יפסוק שמותר לאכול חזיר ח"ו בשביל שלא תהיה מלחמת אחים.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
חיים - שיהיה ברור לא הגנתי על ש"ס , אף פעם לא הצבעתי ש"ס ולמען הכנות גם לא מתכנן...מחיתי על משהו שנראה בעיני לא תקין בנוגע ליחס לתלמיד חכם.

"הרב עובדיה כן הטיף בריחה מארץ ישראל הרבה שנים כבר"
מחילה ,אבל מתי ?  הדבר היחיד שהוא כתב בנושא זה שתאורתית במקום פיקוח נפש אם אפשר למנוע את זה על ידי השגת שלום שהמחיר שלו יהיה שטחים,אז זה מותר (מאמר הלכתי בשם "מסירת שטחים מא"י במקום פיקוח נפש", תחומין, י (תשמ"ט) עמודים 47-34 ) . מאז הוא אמר שאדרבה המצב הוכיח שלמסור שטחים רק מסכן נפשות,ולא מונע סכנת נפשות, לכן שבוודאי שאסור למסור שטחים בימינו.(הנה לינק עם ציטוט דבריו(מתוך מכתב) המעודכנים בנושא http://www.news1.co.il/Archive/001-D-18979-00.html)
 בגדול ממה ששהיסטוריה מראה ש"ס בהחלט מוכנה לשבת בממשלה שמאלנית,אבל הם לא תומכים בהסכמים התאבדותיים בשעת האמת.בקשר לממשלת ברק,הרי ש"ס הפילה את הממשלה הזאת בדיוק בגלל קמפ דיוויד(מצטט מהערך אהוד ברק בויקיפדיה (פשוט מקור זמין) "ביולי 2000 יצא ברק למשא ומתן מרתוני עם יושב ראש הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת בקמפ דייוויד, בחסות נשיא ארצות הברית, ביל קלינטון. יציאתו של ברק לקמפ דייוויד מוטטה למעשה את הקואליציה, כאשר המפד"ל, ש"ס וישראל בעליה פרשו ממנה ואילו בקואליציה נותרו רק ישראל אחת, שגשר פרשה ממנה לאחר השיחות, ומפלגת המרכז שהייתה בתהליכי התפוררות מתקדמים.")  . אפשר להזכיר את זה שהם סירבו לשבת בממשלת שרון כשרצתה לקדם את הגירוש , וכו' .

"הימנעותם אפשרה את העברת הסכמי אוסלו"

בסך הכל היה להם רוב בין כה וכה. כך או כך, ברור שאני סובר שש"ס הייתה צריכה להתנגד . אני לא "מגן " על ש"ס,אני פשוט רוצה דיוק היסטורי כאן .להאשים אותם שהם תמכו בזה זה פשוט לא אמת.
ובכל אופן,כפי שאמרתי,גם אם לא מסכימים עם תלמיד חכם ,עדיין זה ממש לא סיבה להתייחס אליו בחוסר כבוד. אני לא אומר שאין ביקורת על ש"ס , אבל לפחות צריך לדייק ...

תראה אתה מן הסתם זוכר את התקופה יותר טוב ממני,הייתי אז די צעיר,אבל ממקורות היסטוריים בנושא ברור לחלוטין שש"ס פרשה בעקבות החתימה על ההסכמים ,אף על פי שנמנעה בתחילה.(ציטוט מויקיפדיה בערך ש"ס "לאחר הבחירות בשנת 1992 חברה ש"ס לשמאל והצטרפה לממשלת ישראל העשרים וחמש. אולם בעקבות חתימת הסכמי אוסלו פרשה מהקואליציה" (אף על פי שגם שם מצוין שדרוש מקור)  ומהערך "ממשלת ישראל העשרים וחמש"  "בתוך הממשלה הייתה התנגדות קלה בלבד להסכמי אוסלו בשלביו המוקדמים. בהצבעה על הסכם אוסלו בממשלה הצביעו כל שרי הממשלה בעד למעט השרים שמעון שטרית ואריה דרעי שנמנעו. עם חתימת הסכמי אוסלו פרשה ש"ס מהממשלה ובכך תמה ההתנגדות לתהליך השלום בתוך הממשלה. כאשר הצטרף אהוד ברק לממשלה, הוא נמנע בהצבעה על הסכמי אוסלו ב', אולם לאחר שרבין גער בו על כך הוא יישר קו עם התומכים בהסכמים." )

אני לא חושב שחברי הכנסת של ש"ס רשעים.יש בש"ס לאורך השנים ח"כים שמנסים לפעול למען כל מיני מטרות טובות, יש להם חברי כנסת שאף נלחמים באופן קבוע עבור ארץ ישראל (למשל הרב ניסים זאב)

בכל אופן שוב .. ש"ס זה לא העניין כאן,לפחות לא מבחינתי. תלמידי חכמים צריכים להיות מכובדים,קל וחומר פי כמה וכמה כשמדובר באחד מגדולי הדור. הזכרתי את עניין ההימנעות באוסלו בגלל שאמרו בנושא משהו שלא היה נכון...לא בכוונות זדון אני מניח ...וזה טעות נפוצה,לכן ,כשיש הזדמנות,אני טורח לתקן טעויות כאלה, בוודאי כשהם מיוחסות לתלמיד חכם ח"ו.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ESHAMIR -  אתה חושב שתלמיד חכם שלילות כימים לומד והוגה בתורה וכתביו עוסקים בתורה ורק בתורה ימציא סיפורי אלף לילה ולילה כדי להמתיק פסק הלכה,שהוא בדה מליבו?

דבר ראשון - אין בידינו שום פסק, הכל הובא "בשם" האומר , בלי שום פסק, באתר שחשוד ולא מביא אפילו ציטוט אחד אפילו של הרב מביא הדברים בשם אומרם... אבל לפי הטעם שהובא שם,זה היה משום חשש שזה יוביל למלחמת אחים. ז"א אף על פי שהיה ראוי לסרב , לא צריך להגיע למלחמת אחים בגלל זה .

דבר שני - הרב עובדיה יוסף שליט"א התנגד נחרצות לתוכנית הגירוש ,והכריז על זה בריש גלי ,לכן כמעט כל מה שהבאת לא רלוונטי . מעבר למחלוקת על אם לסרב או לא לסרב . ובעוד שדברי הרב אברהם שפירא זצוק"ל שהבאת מונחים לפנינו,אין בידינו את דברי הרב עובדיה יוסף שליט"א. לכן איך אפשר לדון על זה לעומק ולראות מה המקורות שלו?

סתם לרקורד ,גם הרב מרדכי אליהו זצוק"ל חשש מהעניין של סירוב פקודה ...אף על פי שזה כן איסור תורה (שכך משתמע גם מהדברים שהובאו בכתבה שהבאת) . למשל עיין כאן http://www.inn.co.il/News/News.aspx/115360
וכאן http://www.inn.co.il/News/News.aspx/114536

נ.ב: שיהיה ברור שאני בעד סירוב פקודה מול כל פקודה שסותרת את התורה .

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
מו"ר כבר התייחס לנושא הזה (רבנים שפוסקים בניגוד לדעת תורה):
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
אריה דרעי: לרצוח את לוחמי תג מחיר, ולתמוך בער
« להגיב #14 ב- : אוקטובר 05, 2011, 05:13:07 »
ואסור לשכוח שהרבובדיה בעצמו היה רב מטעם ועד היום הוא כל כך גאה בזה שהוא ממשיך ללבוש את האיצטלא של הרב מטעם.
והגישה עדיין גישה של רב מטעם...
כמו אבו עמאר שישר רץ למסגד ללקק לערבושים.

נראה אותו עכשיו רץ לבית הכנסת בו נהג להתפלל יונתן פלמר, להתנצל בפני התושבים, לומר דברי חיזוק וללמוד משהו לעילוי נשמת הקדושים... נראה אותו. הרב מטעם...

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

HEBRAIC: אתה כן מגן על ש''ס. כל נסיון להמעיט את הפשעים של הבוגדים האלה מהווה הגנה. אתה מנסה לומר לנו שמה שש''ס עשתה לא כל כך נורא.

ציטוט
"הרב עובדיה כן הטיף בריחה מארץ ישראל הרבה שנים כבר"
מחילה ,אבל מתי ?  הדבר היחיד שהוא כתב בנושא זה שתאורתית במקום פיקוח נפש אם אפשר למנוע את זה על ידי השגת שלום שהמחיר שלו יהיה שטחים,אז זה מותר (מאמר הלכתי בשם "מסירת שטחים מא"י במקום פיקוח נפש", תחומין, י (תשמ"ט) עמודים 47-34 ) . מאז הוא אמר שאדרבה המצב הוכיח שלמסור שטחים רק מסכן נפשות,ולא מונע סכנת נפשות, לכן שבוודאי שאסור למסור שטחים בימינו.(הנה לינק עם ציטוט דבריו(מתוך מכתב) המעודכנים בנושא http://www.news1.co.il/Archive/001-D-18979-00.html)

אתה אומר שהרב עובדיה רק הציע מסירת ארץ ישראל "תאורתית"?!
הנסיגה הגדולה והגרועה ביותר בתולדות מדינת ישראל הייתה נסיגת סיני. כשמנחם בגין והליכוד נסוגו מסיני, הם נסוגו ממעל 90% מכל האדמה שישראל שיחררה במלחמת ששת הימים. במלחמת ששת הימים, ישראל בנס אלוקי שיחררה את יהודה שומרון עזה ירושלים רמת הגולן וסיני - סיני הגדול הוא מעל 90% מכל האדמות הללו.
אפילו אז ב1979 למניינם, הרב עובדיה פסק למען הנסיגה המטורפת מכל סיני וגם פסק שצריך לגרש את כל היהודים מהישובים בסיני. הנה חלק מפסיקתו:
"אם ראשי ומפקדי הצבא יחד עם חברי הממשלה, יקבעו שיש פקוח נפש בדבר, שאם לא יוחזרו שטחים מארץ ישראל קיימת סכנת מלחמה מיידית מצד השכנים הערביים, ואם יוחזרו להם השטחים תורחק מעלינו סכנת המלחמה ויש סיכויים לשלום בר קיימא, נראה שלכל הדעות מותר להחזיר שטחים מארץ ישראל למען השגת מטרה זו, שאין לך דבר העומד בפני פיקוח נפש".
הרב עובדיה הוסיף שגם חייבים לגרש את אלפי היהודים שגרו בישובים פורחים בסיני:
"אין לסמוך על הנס ולהיכנס במלחמה עם אויבים אכזריים, לכן עלינו להחזיר את השטחים, לסלקם מעלינו".
http://www.nrg.co.il/online/11/ART/804/189.html
אז פסיקותיו של הרב עובדיה על ה"צורך" לברוח לסגת ולהכנע - זה לא רק "תאורתית" כמו אמרת לנו.
הרב שלמה גורן ע''ה נדהם ממה שהוא הגדיר "דבריו המזעזעים" של הרב עובדיה.

ציטוט
"הימנעותם אפשרה את העברת הסכמי אוסלו"

בסך הכל היה להם רוב בין כה וכה. כך או כך, ברור שאני סובר שש"ס הייתה צריכה להתנגד . אני לא "מגן " על ש"ס,אני פשוט רוצה דיוק היסטורי כאן .להאשים אותם שהם תמכו בזה זה פשוט לא אמת.
ובכל אופן,כפי שאמרתי,גם אם לא מסכימים עם תלמיד חכם ,עדיין זה ממש לא סיבה להתייחס אליו בחוסר כבוד. אני לא אומר שאין ביקורת על ש"ס , אבל לפחות צריך לדייק ...

תראה אתה מן הסתם זוכר את התקופה יותר טוב ממני,הייתי אז די צעיר,אבל ממקורות היסטוריים בנושא ברור לחלוטין שש"ס פרשה בעקבות החתימה על ההסכמים ,אף על פי שנמנעה בתחילה.(ציטוט מויקיפדיה בערך ש"ס "לאחר הבחירות בשנת 1992 חברה ש"ס לשמאל והצטרפה לממשלת ישראל העשרים וחמש. אולם בעקבות חתימת הסכמי אוסלו פרשה מהקואליציה" (אף על פי שגם שם מצוין שדרוש מקור)  ומהערך "ממשלת ישראל העשרים וחמש"  "בתוך הממשלה הייתה התנגדות קלה בלבד להסכמי אוסלו בשלביו המוקדמים. בהצבעה על הסכם אוסלו בממשלה הצביעו כל שרי הממשלה בעד למעט השרים שמעון שטרית ואריה דרעי שנמנעו. עם חתימת הסכמי אוסלו פרשה ש"ס מהממשלה ובכך תמה ההתנגדות לתהליך השלום בתוך הממשלה. כאשר הצטרף אהוד ברק לממשלה, הוא נמנע בהצבעה על הסכמי אוסלו ב', אולם לאחר שרבין גער בו על כך הוא יישר קו עם התומכים בהסכמים." )

ש''ס נמנעה בהצבעה על הסכמי אוסלו למרות שהרב עובדיה תמך בהסכם. הרב עובדיה הורה לחברי ש''ס להצביע בעד אוסלו עד שאריה דרעי שכנע את הרב שזה יזיק לש''ס בין בוחרים חרדים ודתיים שהתנגדו להסכם. דרעי הזהיר את הרב עובדיה שש''ס תפסיד רוב קולותיה בבחירות הבאות אם המפלגה תצביע בעד. אז הרב עובדיה הסכים סוף סוף שחברי ש''ס ימנעו. הנה כמה ציטוטים מהביוגרפיה של הרב עובדיה:
"ש''ס מכשירה את הסכם אוסלו"
"התברר שהשניים לא היו תמימי דעים: דרעי רצה להימנע בהצבעה בממשלה והרב עובדיה רצה שיתמוך."
"הרב לא השתכנע בקלות. כבר כמה שנים העדיף את ממשלות השמאל והיה מעוניין להיות שותף בקידום תהליך שלום. עתה, כשההזדמנות הראתה קרובה מתמיד, קשה היה לו לוותר. בסופו של דבר שיכנע דרעי את הרב שעדיף להמנע בהצבעה ופרישתו מן הממשלה בשל כתב האישום נגדו שימשה לו תירוץ נוח. "ההימנעות שלנו היא לא משום שאנו מתנגדים  להסכם, אלא משום שאין לנו מי שישגיח על יישומו בממשלה, " הודיע דרעי לאחר ההצבעה, "מבחינת הרב זוהי תמיכה פסיבית בהסכם השלום.""
http://www.nrg.co.il/online/11/ART/804/189.html
אילו ש''ס הייתה מתנגדת לאוסלו, רוב חברי הכנסת היהודים היו נגד וזה אולי היה מבטל את ההסכם. העם לא היה תומך בהסכם בלי רוב יהודי ויצחק רעבין והעבודה לא רצו להפסיד את הבחירות הבאות.
ללא ספק יש סיכוי טוב שש''ס הייתה יכולה למנוע את אוסלו, למנוע את כל הנסיגות מיש''ע, למנוע את הזמנת ערפאת ו80,000 מחבלים חמושים מפת''ח לא''י, ולמנוע רציחתם של 1800 יהודים הי''ד. אם ש''ס הייתה מצליחה למנוע את זה או לא, העובדה שהרב עובדיה לא ניסה למנוע את האסון אלא ממש תמך בו - זה בלתי נסלח.
האם הרב עובדיה תלמיד חכם? כמובן. ובגלל שהוא תלמיד חכם, זה כואב הרבה יותר שהוא התנהג ככה.

« עריכה אחרונה: אוקטובר 05, 2011, 08:40:26 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
הויכוח על הצבעה אינו רלוונטי. מי שיושב בממשלה כאשר פרישתו תוביל לפירוקה - אחראי באופן מלא ומוחלט להחלטות הגורליות
של אותה הממשלה. אכן, רציחתם של 2000 יהודים, ביניהם תינוקות ואימהות בהריון והפיכתם של עשרות אלפים נוספים לשברי כלים,
נכים, יתומים והורים שכולים - כולם על ידיה של מפלגת ש"ס עד הדרג הגבוה ביותר.

לגבי פסיקותיו של הגר"ע יוסף: הוא לא שינה את דעתו מאז הנסיגה מסיני.

הטענה שלו לעולם כזו: אם הממשלה תחליט שנסיגה תמנע פיקוח נפש, יש לבצע נסיגה. לא רק מסיני ומעזה, אפילו מירושלים.
ומי אחראי להחלטות הממשלה? נכון. הזרוע הפוליטית של הגר"ע יוסף - ש"ס. ותראו איזה פלא: כשש"ס יושבת בממשלה (אוסלו)
ושותפה להחלטותיה, הפסיקה היא שמותר למסור שטחים. כשש"ס לא יושבת בממשלה ולא שותפה להחלטותיה (התנתקות), הפסיקה
היא שאסור למסור שטחים.

אף אחד לא מאשים את ש"ס בצביעות בכל מה שקשור לנושא המדיני.
הם עקביים לחלוטין ואפשר לנחש בדיוק מה הם יעשו בכל שלב בעתיד לפי ניתוח של התנהלותם בעבר.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד
הרב עובדיה יוסף פועל רק פי דעת תורה נטו!כל רב יכול לטעות זה לא אומר שחלילה מותר לבזות אותו

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
Rafoe- בכל פעם שהרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד כתב תשובות הלכתיות בנושאים כאלה,הוא לא הזכיר את שמות התלמידי חכמים שעליהם הוא חלק , הלא כך ? ...

חיים - מגן עליהם בעקיפין,זה לא המגמה\מטרה שלי,המגמה היחידה שלי הייתה להגן על הקונספט שצריך לכבד תלמידי חכמים אף על פי שלא מסכימים איתם .אני לא הגבתי כדי להגן על ש"ס הרי... אם הייתי רוצה להגן על ש"ס ,לצורך הבאת דוגמא, הייתי יכול להזכיר את העובדה שהם מעולם לא התיימרו להיות מפלגה פוליטית אלא סקטוריאלית נטו. ז"א אין להם כל רצון להתערב בפוליטיקה אלא רק לשפר תנאי עדות המזרח מבחינה סוציו אקונומית,מלחמה בגזענות ,תמיכה בשכבות החלשות וחיזוק עולם התורה ,זה המשנה המוצהרת שלהם,ולכן הם מוכנים לשבת עם ממשלות שמאל,כי הם לא רוצים לקחת חלק בפוליטיקה ,ואדרבה,בפעמים הבודדות שהם הביעו עמדה פוליטית זה היה בדרך כלל נגד הסכמים התאבדותיים...

אם זה בסדר או לא בסדר שהם רק סקטוריאליים זה שאלה אחרת. אם זה בסדר שהם מוכנים לשבת בממשלות שמאל, זה שאלה אחרת. אני רק מציין את המובן מאליו. מבחינתם אין הבדל בין ממשלת ימין ושמאל , כי המטרות שלשמם הם יצאו למשימה הם לא מטרות פוליטיות.

בכל אופן,חזרה לענייננו :

בלינק שהבאת הרב עצמו מבהיר בציטוט אחר שמביאים מדבריו שזה כן היה תיאורתי (אגב,לא הכרתי את הדברים , אני דיברתי על מאמר אחר שלו שציינתי את שמו לעיל) "לצערי הרב, לא ראש הממשלה ולא הממשלה, לא פנו אלי בשאלה כה גורלית לעם ישראל. מה שאמרתי היה על דעת עצמי מתוך רצון עז למנוע מלחמה"
 "טרם גיבשתי דעה בדבר החזרת שטחים מארץ ישראל. לא שיניתי את דעתי כי קדושת חיי אדם עולה על קדושת ארץ ישראל, וכי מותר להחזיר שטחים כדי למנוע מלחמה... הבעיה היא שאיני יודע מה יביא לפיקוח נפש, מה מסוכן יותר לעם ישראל - החזרת השטחים או אי החזרתם?"  כמו כן בקטע מאוחר יותר שמדבר על שנות התשעים למנין הגוים מצטטים שוב את הקטע שהבאת עם ההמשך ""אם ראשי ומפקדי הצבא יחד עם חברי הממשלה יקבעו שיש פיקוח נפש בדבר... ואם יוחזרו להם השטחים תורחק מעלינו סכנת המלחמה... נראה שלכל הדעות מותר להחזיר שטחים, שאין לך דבר העומד בפני פיקוח נפש. אולם כל מה שאני אומר עכשיו לא אקטואלי, היום זה לא ריאלי שניתן להם שטחים ויהיה לנו פיקוח נפש... אין בכלל עם מי לדבר היום."  ( הערת אגב: מפה נראה שהקטע שציטטו בהתחלה כאילו נאמר בשנות השבעים הוא זהה לקטע שמצוטט כאן חלקית,ונאמר בשנות התשעים,הרבה הרבה אחרי הסכמי קמפ דיוויד !)

בכל אופן לא אמרתי שאני מסכים עם הרעיון של פיקוח נפש דוחה שטחים, כתבו תשובות מכובדות בנושא הרבה גדולי ישראל,שעליהם אני סומך בכך שאסור בשום פנים ואופן למסור שטחים.
הנקודה שלי היא ,אף על פי המחלוקת,צריך לדבר על תלמידי חכמים בכבוד... זה הכל.

"ש''ס נמנעה בהצבעה על הסכמי אוסלו למרות שהרב עובדיה תמך בהסכם"
אבל בלינק שהבאת כתוב שחור על גבי לבן שהוא לא בדיוק תמך, עיין בקטע "לקראת אוסלו"
ציטוט מדבריו המובאים שם " "לא דיברנו כמה מחזירים, מה מחזירים, אמר אחר כך הרב עובדיה דיברנו על העיקרון שנפשו של יהודי יקרה מאד, זה הכל.כששאל אותי מובארק מדוע ישראל חוששת להחזיר שטחים לפלשתינים עניתי לו שהם עדיין טרוריסטים, ואין לנו כל ביטחון שהם רוצים שלום"

בקטע ההמשך מובא הקטע שהבאתי לעיל "אם ראשי ומפקדי הצבא יחד עם חברי הממשלה יקבעו שיש פיקוח נפש בדבר... ואם יוחזרו להם השטחים תורחק מעלינו סכנת המלחמה... נראה שלכל הדעות מותר להחזיר שטחים, שאין לך דבר העומד בפני פיקוח נפש. אולם כל מה שאני אומר עכשיו לא אקטואלי, היום זה לא ריאלי שניתן להם שטחים ויהיה לנו פיקוח נפש... אין בכלל עם מי לדבר היום."
ז"א אומרת שאף על פי שהם טוענים ". התברר שהשניים לא היו תמימי דעים: דרעי רצה להימנע בהצבעה בממשלה והרב עובדיה רצה שיתמוך." 
מדבריו עצמם שמובאים בנושא שציטטתי לעיל לא נשמע שהוא באמת תומך בעניין.

בכל אופן ,זה ברור שלכתחילה ש"ס נמנעו כי רצו לתת לזה סיכוי,לאחר שראו שאין עם מי לעשות שלום, הם התחילו להתנגד (וזה מוזכר בכתבה " כך, למשל, נמנעה ש"ס בהצבעה על הסכם אוסלו א' אך הצביעה נגד הסכם אוסלו ב'" ,כמו כן כפי שהבאתי לעיל,הם פרשו מהממשלה בעקבות החתימה) אבל יש הבדל בין להגיד שהם תמכו והובילו את זה ובין נמנעו

בכל אופן -אני שב ומדגיש- אני לא אומר שאין מה לחלוק (או שאין ביקורת מוצדקת על ש"ס)... אני רק אומר שצריך לדייק . וזה לא היה נושא תגובתי המקורית ,הנושא המקורי הוא ,שצריך לכבד תלמידי חכמים,גם אם לא מסכימים עימם...לקרוא לתלמיד חכם בכינויים זה לא טוב..

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
Rafoe- בכל פעם שהרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד כתב תשובות הלכתיות בנושאים כאלה,הוא לא הזכיר את שמות התלמידי חכמים שעליהם הוא חלק , הלא כך ? ...
נכון, אבל אני חושב שלא צריך להיות גאון גדול כדי להבין למה הוא בעצן מתכוון.

כל אותם רבנים שבשביל עוד כסף לישיבות יעשו הכל כדי להישאר בממשלה (כולל תמיכה במסירת חבלי מולדת).

כמו שהרב כהנא הי"ד אמר בנאומו שהבאתי כאן - מעניין מה הייתה הפסיקה בנוגע למסירת שטחים אם היה מדובר בבני ברק (האם גם אז היה "פיקוח נפש דוחה שטחים"?).

אין באמת צורך להזכיר שמות, אבל הנקודה בהחלט הובהרה.
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
הויכוח על הצבעה אינו רלוונטי. מי שיושב בממשלה כאשר פרישתו תוביל לפירוקה - אחראי באופן מלא ומוחלט להחלטות הגורליות
של אותה הממשלה. אכן, רציחתם של 2000 יהודים, ביניהם תינוקות ואימהות בהריון והפיכתם של עשרות אלפים נוספים לשברי כלים,

הטענה שלו לעולם כזו: אם הממשלה תחליט שנסיגה תמנע פיקוח נפש, יש לבצע נסיגה. לא רק מסיני ומעזה, אפילו מירושלים.
ומי אחראי להחלטות הממשלה? נכון. הזרוע הפוליטית של הגר"ע יוסף - ש"ס. ותראו איזה פלא: כשש"ס יושבת בממשלה (אוסלו)
ושותפה להחלטותיה, הפסיקה היא שמותר למסור שטחים. כשש"ס לא יושבת בממשלה ולא שותפה להחלטותיה (התנתקות), הפסיקה
היא שאסור למסור שטחים.

הם עקביים לחלוטין ואפשר לנחש בדיוק מה הם יעשו בכל שלב בעתיד לפי ניתוח של התנהלותם בעבר.

כל מלה אמת.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
נכון, אבל אני חושב שלא צריך להיות גאון גדול כדי להבין למה הוא בעצן מתכוון.

כל אותם רבנים שבשביל עוד כסף לישיבות יעשו הכל כדי להישאר בממשלה (כולל תמיכה במסירת חבלי מולדת).

כמו שהרב כהנא הי"ד אמר בנאומו שהבאתי כאן - מעניין מה הייתה הפסיקה בנוגע למסירת שטחים אם היה מדובר בבני ברק (האם גם אז היה "פיקוח נפש דוחה שטחים"?).

אין באמת צורך להזכיר שמות, אבל הנקודה בהחלט הובהרה.
בס"ד
הם חושבים שפיקוח נפש דוחה שטחים אבל הם טועים אבל הם אומרים את זה ללא נגיעות אישיות רק על פי דעת תורה

היא שאסור למסור שטחים.

בס"ד
לא רק הרב הגאון עובדיה יוסף סובר ככה יש הרבה גדולים שאומרים שאפילו בשביל שיהודי אחד
לא ימות מותר למסור שטחים מארץ ישראל וזאת דעת התורה שלהם למרות שזה לא נכון

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד
הם חושבים שפיקוח נפש דוחה שטחים אבל הם טועים אבל הם אומרים את זה ללא נגיעות אישיות רק על פי דעת תורהבס"ד
לא רק הרב הגאון עובדיה יוסף סובר ככה יש הרבה גדולים שאומרים שאפילו בשביל שיהודי אחד
לא ימות מותר למסור שטחים מארץ ישראל וזאת דעת התורה שלהם למרות שזה לא נכון

ומי יהיה האוטוריטה לקבוע אם מסירת השטחים הספציפית תציל חיים או לחילופין תסכן חיים?
לפי מה נקבע שאוסלו יציל חיים ואילו ההתנתקות תסכן חיים - מלבד העובדה שבראשון ש"ס היתה בגוף הקובע,
היינו הממשלה, ובשני ש"ס היתה באופוזיציה? צירוף מקרים די מעניין.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
ומי יהיה האוטוריטה לקבוע אם מסירת השטחים הספציפית תציל חיים או לחילופין תסכן חיים?
לפי מה נקבע שאוסלו יציל חיים ואילו ההתנתקות תסכן חיים - מלבד העובדה שבראשון ש"ס היתה בגוף הקובע,
היינו הממשלה, ובשני ש"ס היתה באופוזיציה? צירוף מקרים די מעניין.
בס"ד
קודם כל זה יכול להיות שזה צירוף מקרים ודבר שני מציגים לפני הרב עובדיה תמונה לא נכונה